Adrianmeren kierros, Italia - Kroatia - Slovenia - San Marino

alk. 1 545 € /henkilö

Kroatiassa aistii menneisyyden osana Habsburgien hallintoaluetta ja myöhemmin osana Jugoslaviaa. Alueella ovat liikkuneet monet valloittajakansat, mutta keskieurooppalainen kulttuuri on pitänyt pintansa. Paluumatkalla poikkeamme myös Slovenian sympaattisessa pääkaupungissa Ljubljanassa.

Lähdöt:

Adrianmeren kierros, hotellit ja laiva

alk. 1 545 €/hlö

Lapset 2-12 vuotta saavat alennusta 150 € lisävuoteella kahden aikuisen seurassa. Lapset alle 2-vuotta 50 € ilman omaa vuodepaikkaa ja aterioita. Yhden aikuisen seurassa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan. Yhden hengen huoneen lisämaksu 280€

OPATIJA, KROATIA: Hotel Kristal ****

Hotel Kristal ****
M- Tita, 51410 Opatija, Kroatia
Puhelin: +385 51 272 222
hotelkristalopatija.com
Sijaitsee meren rannassa noin 500 metriä keskustasta. Hotellissa on ravintola, kahvila, baari, sisäuima-allas, kuntosali ja sauna. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

ADRIANMERI, LAIVAMATKA: Split–Ancona, Blue Line Ferries

Blue Line Ferries
blueline-ferries.com
Laivalla on mm. kaksi ravintolaa, baari ja tax free myymälä. Majoitus kahden hengen autokannen yläpuoleisissa hyteissä, joissa on suihku ja wc.

BOLOGNA, ITALIA: Grand Hotel Elite****

Grand Hotel Elite****
Via Aurelio Saffi 36, 40131 Bologna
Puhelin: +39 09 7251 9646
www.maximverona.it
Sijaitsee noin 1,5 km Bolognan historiallisesta keskustasta. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari ja hiustenkuivaaja.

PADOVA, ITALIA: Crowne Plaza Hotel****

Crowne Plaza Hotel****  (lähtö 2.5.)
Via Po 197, 35135 Padova, Italia
Puh. +39 049 865 6511
www.crowneplazapadova.it
Sijaitsee noin 6 km Padovan historiallisesta keskustasta. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

ZADAR, KROATIA: Hotel Kolovare***+

Hotel Kolovare***+
Bože Peričića 14, 23000 Zadar
Puhelin: +385 23 211 017
www.hotel-kolovare.com/en
Sijaitsee noin 50 metriä meren rannasta ja noin 800 metriä keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari ja uima-allas. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

LJUBLJANA, SLOVENIA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Grand Hotel Union Executive**** (lähdöt 2.5. ja 27.9.)
Osoite: Miklošičeva cesta 3, 1000 Ljubljana, Slovenia
Puhelin: +386 1 308 12 70
http://gh-union.si/executive/index.php/homepage

Best Western Premier Hotel Slon****  (lähtö 12.7.)
Osoite: Slovenska cesta 34, 1000 Ljubljana, Slovenia
Puhelin: +386 1 470 1100
 www.hotelslon.com
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, kahvila, kuntosali ja sauna. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tppuhelin, minibaari. tallelokero ja hiustenkuivaaja

 

 

Dalmatian rannikko lumoaa kauneudellaan

Matkan aluksi yövymme Istrian niemimaan suulla, 1800-luvun eleganssia henkivässä Opatijassa, aateliston aikoinaan suosimassa "Adrianmeren Nizzassa" . Täältä ajamme kuvankaunista rannikkoa seuraten Zadarin kaupunkiin. jonka    illyrialaiset perustivat jo ennen ajanlaskun alkua ja jonka asemakaava on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Tutustumme myös eteläisessä Kroatiassa sijaitsevaan Splitin kaupunkiin, joka on syntynyt Rooman keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Palatsin ja meren välissä on mukava kävellä 1700-vuotiasta, kuuluisalla marmorilla päällystettyä Riva-katua pitkin ja nautiskella kaupunkielämästä.  

Italia ja sen ympäröimä piskuinen San Marino

Merellinen loma jatkuu Adrianmeren aalloilla Italiaan, josta ajamme aluksi Apenniinien vuoristossa sijaitsevaan, viehättävään San Marinon kääpiövaltioon. Tutuksi tulee myös Bologna, jonka vanhakaupunki on arkkitehtuuriltaan yksi Italian hienoimpia kaupunkeja ja sieltä löytyy lukemattomia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia. Italialainen keittiö on yksi maailman kuuluisimpia ja Bologna onkin herkuttelijoiden paratiisi, sillä kaupunkia kutsutaan Italian ruokapääkaupungiksi Matkan kruunaa Meren kuningatar Venetsia. Tämä laguunin pikkusaarille rakennettu ”kelluva” kaupunki ihmetyttää yhä mahtavilla palatseillaan, kirkoillaan ja kanaaleillaan.  

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Finnairin lento illansuussa Helsingistä Ljubljanaan. Matka jatkuu Kroatian puolelle Istrian niemimaan pohjukkaan Kvarnerin lahdelle Opatijan merenrantakaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja myöhäinen illallinen. Päivän ajomatka noin 130 km.

2. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Opatija on Kvarnerin kuuluisin ja vanhin lomakohde. Kaupunki tuli aikanaan kuuluisaksi varakkaan väen lomanviettopaikkana varsinkin Itävalta-Unkarin aikoina 1800-luvulla, josta katukuvassa ovat yhä todisteena monet kauniit huvilat ja kauniit vehreät puistot täynnä kukkia. Kaupungin pitkän rantabulevardin varrelta löytyy ravintoloita ja kahviloita. Kaupungin erikoisuutena voidaan pitää ainutlaatuista arkkitehtuuria, joka on samalla välimerellinen että itävaltalais-unkarilainen. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksen aikana, jonka jälkeen ihailemme maisemia mereltä käsin ja teemme noin tunnin risteilyn. Iltapäivällä on hyvin aikaa nauttia kaupungin merellisestä tunnelmasta. Illallinen hotellissa.

HUOM! 2.5.-lähdöllä ylimääräinen päivä 4.5.2014 Opatijassa, aamiainen ja illallinen hotellissa, päivä vapaa-aikaa.

3. / 4. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohti etelää, aivan merenrantaa kulkevaa tietä, huikaisevan kauniissa maisemissa, kulisseinaan vuoret ja Euroopan kirkasvetisin meri. Seuraava kohteemme on Zadarin kaupunki, jonka illyrialaiset perustivat jo ennen ajanlaskun alkua. Vaikka kaupunki on parin tuhannen vuoden aikana vaihtanut usein omistajaa, on se säästynyt sodan tuhoilta. Kaupungin asemakaava on peräisin Rooman valtakunnan ajalta ja sataman viereisellä niemimaalla sijaitseva vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia. Sieltä löytyy mm. roomalaisten raunioita, pyöreä romaaniseen tyyliin rakennettu Pyhän Donatuksen kirkko 800-luvulta sekä Pyhän Marian kirkko vuodelta 1091, joka on yksi Kroatian merkittävimmistä kulttuuriaarteista. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kävelykierroksen aikana. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen päivä on vapaa omille tutkimusretkille. Illallinen hotellissa. (äivän ajomatka noin 240 km.

4. / 5. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Ajamme edelleen kohti etelää Splitin kaupunkiin, joka on Dalmatian alueen suurin kaupunki. Sen historia ulottuu aina Rooman valtakunnan ajoille, jolloin keisari Diocletanius rakennutti sinne kesäpalatsin tuhatseitsemän sataa vuotta sitten. Palatsi on yksi upeimmista muinaisen Rooman ajalta säilyneistä rakennuksista ja on Unescon maailmanperintökohde. Muurien ympäröimästä sokkeloisesta vanhasta kaupungista löytyy paljon houkuttelevia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Palmujen reunustaman Rivan rantabulevardin varrelta löytyy viihtyisiä terasseja ja se on päällystetty Brac saarelta tuodulla kuuluisalla marmorilla, josta myös Yhdysvaltain Valkoinen talo on rakennettu. Tutustumme kaupunkiin kiertokävelyn aikana, jonka jälkeen nautimme lounaan. Tämän jälkeen on aikaa nauttia omatoimisesta tästä upeasta kaupungista. Illalla hyvästelemme Kroatian ja lähdemme laivalla yli Adrianmeren kohti Italiaa. Laivalla majoittuminen hytteihin ja ilta omaa ohjelmaa. Päivän ajomatka noin 160 km.

5. / 6. matkapäivä
Aamiainen laivalla ja saapuminen Italiaan Anconan kaupunkiin. Ajamme täältä matkamme neljänteen valtioon eli Apenniinien vuoristossa sijaitsevaan San Marinoon. Tasavalta on perustettu jo vuonna 301 ja on Rooman valtakunnan jälkeen maailman vanhin. San Marinon kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Monte Titano vuorella ja se on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun ja kävelyn aikana, jonka jälkeen jää myös aikaa omatoimiseen tutustumiseen. San Marinosta jatkamme matkaa edelleen Emilia-Romagnan alueella sijaitsevaan Bolognan kaupunkiin, jonka perustivat etruskit jo viisisataa vuotta ennen ajanlaskun alkua. Siitä kehittyi keskiajalla tärkeä yliopistokaupunki, jossa opiskelivat mm. Dante sekä Kopernikus ja vuonna 1088 perustettu yliopisto onkin maailman vanhin. Bolognan vanhakaupunki on arkkitehtuuriltaan yksi Italian hienoimpia kaupunkeja, josta löytyy lukemattomia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia. Kaupungin maamerkkeinä pidetään Asinellin ja Garisendan 1100-luvulla rakennettuja kaltevia torneja ja San Petronion 132 metriä pitkä ja 66 metriä leveä kirkko on maailman viidenneksitoista suurin. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertoajelun ja kävelyn aikana. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä ja illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 280 km.

6. / 7. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti täynnä historiaa ja tunnelmaa olevaan kaupunkiin. Piazza Maggiore on vanhan kaupungin keskus. Aukion laidalla kohoaa Palazza Comunalen ja San Petronion kirkon lisäksi useita keskiaikaisia palatseja. Kaupungista löytyy myös monia upeita museoita, joiden kokoelmiin kuuluu töitä useilta merkittäviltä italialaistaiteilijoilta. Italialainen keittiö on yksi maailman kuuluisimpia ja Bologna onkin herkuttelijoiden paratiisi, sillä kaupunkia kutsutaan Italian ruokapääkaupungiksi. Ostoksilla on myös mukava käydä, sillä iso osa keskustasta on kävelykatuja ja kaupungin erikoisuus on katetut jalkakäytävät, joita on lähes neljäkymmentä kilometriä.

HUOM! 2.5.-lähdöllä jatkamme iltapäivällä matkaa Padovan historialliseen kaupunkiin, joka on perustettu jo troijalaisten aikaan. Majoittuminen hotelliin ja illalla kuljetus hotellista keskustaan ja takaisin. Päivän ajomatka noin 120 km.

7. / 8. matkapäivä
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Venetsiaa, joka on ehkä maailman kuuluisin ja kaunein kaupunki. Kirjailijat, runoilijat ja säveltäjät ovat kautta aikain saaneet innoitusta Venetsian maagisesta, veden päälle paalutetusta kaupungista. Se on siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia ja joiden yli kulkee noin 400 siltaa. Kävelykierroksen aikana näemme mm. kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Piazza San Marcon aukion, jota hallitsee Pyhän Markuksen basilika sekä sen vieressä oleva kellotorni. Venetsiassa on myös toinen toistaan näyttävämpiä siltoja, joista kuuluisin on pääkanava Canal Granden vanhin Rialton silta. Aikaa tutustua myös omatoimisesti tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin. Iltapäivällä jatkamme matkaa Slovenian puolelle Ljubljanan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 400 km.

8. / 9. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Tutustumme kiertoajelulla tähän Slovenian pääkaupunkiin, joka levittyy Ljubljanica joen ympärille. Vanhan kaupungin upeat barokkirakennukset, joen sillat ja kukkulalla sijaitseva kuninkaanlinna ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Ljubljana on perustettu jo Rooman aikoihin ja vaikutteita on antanut myöhemmin Itävalta-Unkari. Kaupungin nimi onkin varsin osuva sillä se tarkoittaa rakastettua. Aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä kuljetus Ljubljanan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki  turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneessa ja päivittäinen aamiainen
 • laivamatka Kroatiasta Italiaan kahden hengen sisähytissä sisältäen aamiaisen
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertoajelut
 • matkaohjelmassa mainitut ateriat (kuusi illallista ja yksi lounas)
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair

Lähtö 2.5.
AY723  pe  Helsinki-Ljubljana  16:50-18:30 
AY724  la   Ljubljana-Helsinki  19:30-23:05

Lähdöt 12.7. ja 27.9.
AY723  la  Helsinki-Ljubljana  16:50-18:30
AY724  la  Ljubljana-Helsinki  19:30-23:05

Lentoaika noin 2,5 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

 • Kroatia ja Slovenia olivat toisen maailmansodan jälkeen osa Jugoslaviaa, josta ne itsenäistyivät vuonna 1991
 • Verona on samannimisen maakunnan pääkaupunki Adigejoen varrella Pohjois-Italiassa, Veronassa on asukkaita noin 260 000
 • naapurimaakunnan Veneton pääkaupunki on Venetsia, jossa asuu noin 271 000 asukasta
 • molemmat kaupungit ovat hyvin säilyneitä historiallisia kaupunkeja, joissa elämä jatkuu vilkkaana tänäkin päivänä
 • San Marino on pinta-alaltaan vain 61 km² ja asukkaita tasavallassa on noin 30 000, San Marinoa ympäröi Italia, joten se on kuin valtio valtiossa
 • maa koostuu pienistä kylistä vuoren rinteellä ja huipulla sijaitsee pääkaupunki, jonka nimi myös on San Marino
 • maan korkein kohta on noin 700 metriä merenpinnan yläpuolella
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • Kroatian rahayksikkö on kuna (HRK), Italian, San Marinon ja Slovenian euro
 • muista hyvät jalkineet, useisiin historiallisiin kaupunginosiin ei pääse bussilla

Ilmoittautuminen
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitä että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Matkalla tarvitaan passi. Kroatiaan matkustettaessa Suomen kansalaisen passin tulee olla voimassa vielä 3 kk matkan jälkeen. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee tarkistaa passisäännöt ja mahdolliset viisumiasiat Kroatian edustustosta.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 € /henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!