Adrianmeren kierros: Kroatia-Italia-San Marino-Slovenia

alk. 1 575 € /henkilö

Neljä maata – maisema- ja kulttuurimatka vailla vertaa!

Kroatian kimmeltävän rannikon historialliset kaupungit, Slovenian sympaattinen Ljubljana, pikkuinen San Marino, Italian ruokapääkaupunki Bologna, tarunhohtoinen Maranello ja Ferrari sekä meren kuningatar Venetsia.

Matkan tiedot:

Adrianmeren kierros: matkaohjelma, hotellit ja laiva

alk. 1 575 €/hlö

Matkaohjelma

Lauantai: Helsinki-Ljubljana-Opatija
Sunnuntai: Opatija (kävelykierros, risteily, omaa aikaa)
Maanantai: Opatija-Zadar (kävelykierros, omaa aikaa)
Tiistai: Zadar-Split (kävelykierros, omaa aikaa)-laivamatka Italiaan
Keskiviikko: Ancona-San Marino (kiertoajelu ja -kävely, omaa aikaa)-Bologna (kiertoajelu ja -kävely)
Torstai: Bologna-Maranello (Ferrari-museo)-Bologna (omaa aikaa)
Perjantai: Bologna-Venetsia (kävelykierros, omaa aikaa)-Ljubljana 
Lauantai: Ljubljana (kävelykierros, omaa aikaa)-Helsinki

Yöpymiset: Opatija 2 yötä, Zadar 1 yö, laiva 1 yö, Bologna 2 yötä, Ljubljana 1 yö

Tarkempi matkaohjelma

Lauantai: Helsinki-Ljubljana-Opatija
Finnairin lento illansuussa Helsingistä Ljubljanaan. Matka jatkuu Kroatian puolelle Istrian niemimaan pohjukkaan Kvarnerin lahdelle Opatijan merenrantakaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja myöhäinen illallinen. Päivän ajomatka noin 130 km.

Sunnuntai: Opatija (kävelykierros, risteily, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Opatija on Kvarnerin kuuluisin ja vanhin lomakohde. Kaupunki tuli aikanaan kuuluisaksi varakkaan väen lomanviettopaikkana varsinkin Itävalta-Unkarin aikoina 1800-luvulla, josta katukuvassa ovat yhä todisteena monet kauniit huvilat ja kauniit vehreät puistot täynnä kukkia. Kaupungin pitkän rantabulevardin varrelta löytyy ravintoloita ja kahviloita. Kaupungin erikoisuutena voidaan pitää ainutlaatuista arkkitehtuuria, joka on samalla välimerellinen että itävaltalais-unkarilainen. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksen aikana, jonka jälkeen ihailemme maisemia mereltä käsin ja teemme noin tunnin risteilyn. Iltapäivällä on hyvin aikaa nauttia kaupungin merellisestä tunnelmasta. Illallinen hotellissa.

Maanantai: Opatija-Zadar (kävelykierros, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohti etelää, aivan merenrantaa kulkevaa tietä, huikaisevan kauniissa maisemissa, kulisseinaan vuoret ja Euroopan kirkasvetisin meri. Seuraava kohteemme on Zadarin kaupunki, jonka illyrialaiset perustivat jo ennen ajanlaskun alkua. Vaikka kaupunki on parin tuhannen vuoden aikana vaihtanut usein omistajaa, on se säästynyt sodan tuhoilta. Kaupungin asemakaava on peräisin Rooman valtakunnan ajalta ja sataman viereisellä niemimaalla sijaitseva vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia. Sieltä löytyy mm. roomalaisten raunioita, pyöreä romaaniseen tyyliin rakennettu Pyhän Donatuksen kirkko 800-luvulta sekä Pyhän Marian kirkko vuodelta 1091, joka on yksi Kroatian merkittävimmistä kulttuuriaarteista. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kävelykierroksen aikana. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen päivä on vapaa omille tutkimusretkille. Illallinen hotellissa. (äivän ajomatka noin 240 km.

Tiistai: Zadar-Split (kävelykierros, omaa aikaa)-laivamatka Italiaan
Aamiainen hotellissa. Ajamme edelleen kohti etelää Splitin kaupunkiin, joka on Dalmatian alueen suurin kaupunki. Sen historia ulottuu aina Rooman valtakunnan ajoille, jolloin keisari Diocletanius rakennutti sinne kesäpalatsin tuhatseitsemän sataa vuotta sitten. Palatsi on yksi upeimmista muinaisen Rooman ajalta säilyneistä rakennuksista ja on Unescon maailmanperintökohde. Muurien ympäröimästä sokkeloisesta vanhasta kaupungista löytyy paljon houkuttelevia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Palmujen reunustaman Rivan rantabulevardin varrelta löytyy viihtyisiä terasseja ja se on päällystetty Brac saarelta tuodulla kuuluisalla marmorilla, josta myös Yhdysvaltain Valkoinen talo on rakennettu. Tutustumme kaupunkiin kiertokävelyn aikana, jonka jälkeen nautimme lounaan. Tämän jälkeen on aikaa nauttia omatoimisesta tästä upeasta kaupungista. Illalla hyvästelemme Kroatian ja lähdemme laivalla yli Adrianmeren kohti Italiaa. Laivalla majoittuminen hytteihin ja ilta omaa ohjelmaa. Päivän ajomatka noin 160 km.

Keskiviikko: Ancona-San Marino (kiertoajelu ja -kävely, omaa aikaa)-Bologna (kiertoajelu ja -kävely)
Aamiainen laivalla ja saapuminen Italiaan Anconan kaupunkiin. Ajamme täältä matkamme neljänteen valtioon eli Apenniinien vuoristossa sijaitsevaan San Marinoon. Tasavalta on perustettu jo vuonna 301 ja on Rooman valtakunnan jälkeen maailman vanhin. San Marinon kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Monte Titano vuorella ja se on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun ja kävelyn aikana, jonka jälkeen jää myös aikaa omatoimiseen tutustumiseen. San Marinosta jatkamme matkaa edelleen Emilia-Romagnan alueella sijaitsevaan Bolognan kaupunkiin, jonka perustivat etruskit jo viisisataa vuotta ennen ajanlaskun alkua. Siitä kehittyi keskiajalla tärkeä yliopistokaupunki, jossa opiskelivat mm. Dante sekä Kopernikus ja vuonna 1088 perustettu yliopisto onkin maailman vanhin. Bolognan vanhakaupunki on arkkitehtuuriltaan yksi Italian hienoimpia kaupunkeja, josta löytyy lukemattomia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia. Kaupungin maamerkkeinä pidetään Asinellin ja Garisendan 1100-luvulla rakennettuja kaltevia torneja ja San Petronion 132 metriä pitkä ja 66 metriä leveä kirkko on maailman viidenneksitoista suurin. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertoajelun/kävelyn aikana, jonka jälkeen nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa. Majoittuminen hotelliin illansuussa ja ilta vapaata ohjelmaa. Päivän ajomatka noin 280 km.

Torstai: Bologna-Maranello (Ferrari-museo)-Bologna (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Ajamme aamulla tarunhohtoiseen Maranelloon, legendaarisen Ferrarin kotikaupunkiin. Tutustumme Ferrarin museon harvinaisiin ajokkeihin vuosien varrelta, niiden menestykseen radalla ja tiellä sekä kuulemme mielenkiintoisia tarinoita sen historiasta. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus ostaa tuliaisiksi ainutlaatuisia Ferrari-tuotteita. Lounasta nautimme Ferraria vastapäätä sijaitsevassa maineikkaassa Ristorante Cavallinossa, jossa ovat viihtyneet niin Michael Schumacher kuin Kimi Räikkönenkin. Iltapäivällä palaamme Bolognaan, jossa on hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Piazza Maggiore on vanhankaupungin keskus. Aukion laidalla kohoaa Palazza Comunalen ja San Petronion kirkon lisäksi useita keskiaikaisia palatseja. Kaupungin museoissa on töitä useilta merkittäviltä italialaistaiteilijoilta. Emilia-Romagnan maakunnan keittotaidon ansiosta Bologna on herkuttelijoiden paratiisi ja sitä kutsutaan Italian ruokapääkaupungiksi. Kaupungin erikoisuus ovat ostoskatujen katetut jalkakäytävät, joiden varrella putiikkeja riittää lähes neljäkymmentä kilometriä. Kuljetus kaupungista hotelliin sekä iltapäivällä että illansuussa.

Perjantai: Bologna-Venetsia (kävelykierros, omaa aikaa)-Ljubljana
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Venetsiaa, joka on ehkä maailman kuuluisin ja kaunein kaupunki. Kirjailijat, runoilijat ja säveltäjät ovat kautta aikain saaneet innoitusta Venetsian maagisesta, veden päälle paalutetusta kaupungista. Se on siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia ja joiden yli kulkee noin 400 siltaa. Kävelykierroksen aikana näemme mm. kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Piazza San Marcon aukion, jota hallitsee Pyhän Markuksen basilika sekä sen vieressä oleva kellotorni. Venetsiassa on myös toinen toistaan näyttävämpiä siltoja, joista kuuluisin on pääkanava Canal Granden vanhin Rialton silta. Aikaa tutustua myös omatoimisesti tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin. Iltapäivällä jatkamme matkaa Slovenian puolelle Ljubljanan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 400 km.

Lauantai: Ljubljana (kiävelykierros, omaa aikaa)-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Tutustumme kävelykierroksella tähän Slovenian pääkaupunkiin, joka levittyy Ljubljanica joen ympärille. Vanhan kaupungin upeat barokkirakennukset, joen sillat ja kukkulalla sijaitseva kuninkaanlinna ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Ljubljana on perustettu jo Rooman aikoihin ja vaikutteita on antanut myöhemmin Itävalta-Unkari. Kaupungin nimi onkin varsin osuva sillä se tarkoittaa rakastettua. Aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä kuljetus Ljubljanan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Opatija, Kroatia: Grand Hotel Adriatic I ****

M.Tita 200, 51410 Opatija, Kroatia   
Puhelin: +385 51 719 000   
www.hotel-adriatic.hr/en
Sijaitsee rinteessä noin 50 metriä meren rannasta ja 300 metriä keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas, poreallas ja sauna. Uimaan pääsee hotellin kivirannalta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.
 

Zadar, Kroatia: Hotel Kolovare ***+

Bože Peričića 14, 23000 Zadar
Puhelin: +385 23 211 017
www.hotel-kolovare.com/en
Sijaitsee noin 50 metriä meren rannasta ja noin 800 metriä keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari ja uima-allas. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Adrianmeri, laivamatka: Split–Ancona, Blue Line Ferries

Blue Line Ferries
blueline-ferries.com
Laivalla on mm. kaksi ravintolaa, baari ja tax free myymälä. Majoitus kahden hengen autokannen yläpuoleisissa hyteissä, joissa on suihku ja wc.

Bologna, Italia: Novotel Hotel Bologna Fiera ****

Via Michelino, 73, 40127 Bologna, Italia
Puhelin: +39 051 637771
www.novotel.com/gb/hotel-5172-novotel-bologna-fiera/index.shtml
Sijaitsee noin 7 km keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, kokoustilaa, kuntosali ja uima-allas. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku(kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin, minibaari ja hiustenkuivaaja.

Ljubljana, Slovenia: Hotel Grand Union Business ****

Miklošičeva cesta 3, 1000 Ljubljana, Slovenia
Puhelin: +386 1 308 11 70
www.union-hotels.eu/en/grand-hotel-union-business
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.
 

  


Dalmatian rannikko lumoaa kauneudellaan

Matkan aluksi yövymme Istrian niemimaan suulla, 1800-luvun eleganssia henkivässä Opatijassa, aateliston aikoinaan suosimassa "Adrianmeren Nizzassa" . Täältä ajamme kuvankaunista rannikkoa seuraten Zadarin kaupunkiin. jonka    illyrialaiset perustivat jo ennen ajanlaskun alkua ja jonka asemakaava on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Tutustumme myös eteläisessä Kroatiassa sijaitsevaan Splitin kaupunkiin, joka on syntynyt Rooman keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Palatsin ja meren välissä on mukava kävellä 1700-vuotiasta, kuuluisalla marmorilla päällystettyä Riva-katua pitkin ja nautiskella kaupunkielämästä.  

Italia, sen ympäröimä piskuinen San Marino, Maranello ja legendaarinen Ferrarin museo

Merellinen loma jatkuu Adrianmeren aalloilla Italiaan, josta ajamme aluksi Apenniinien vuoristossa sijaitsevaan, viehättävään San Marinon kääpiövaltioon. Tutuksi tulee myös Bologna, jonka vanhakaupunki on arkkitehtuuriltaan yksi Italian hienoimpia kaupunkeja ja sieltä löytyy lukemattomia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia. Italialainen keittiö on yksi maailman kuuluisimpia ja Bologna onkin herkuttelijoiden paratiisi, sillä kaupunkia kutsutaan Italian ruokapääkaupungiksi. Vierailemme myös tarunhohtoisessa Maranellon kaupungissa legendaarisessa Ferrarin museossa. Matkan kruunaa Meren kuningatar Venetsia. Tämä laguunin pikkusaarille rakennettu ”kelluva” kaupunki ihmetyttää yhä mahtavilla palatseillaan, kirkoillaan ja kanaaleillaan.  

Hyvä tietää

 • Kroatia ja Slovenia olivat toisen maailmansodan jälkeen osa Jugoslaviaa, josta ne itsenäistyivät vuonna 1991
 • Bollogna on Bolognan maakunnan pääkaupunki Pohjois-Italiassa, Emilia-Romagnan alueella ja asukkaita on noin 400 000
 • Venetsia on Veneton maakunnan pääkaupunki ja asukkaita siellä on noin 270 000
 • molemmat kaupungit ovat hyvin säilyneitä historiallisia kaupunkeja, joissa elämä jatkuu vilkkaana tänäkin päivänä
 • San Marino on pinta-alaltaan vain 61 km² ja asukkaita tasavallassa on noin 30 000, San Marinoa ympäröi Italia, joten se on kuin valtio valtiossa
 • maa koostuu pienistä kylistä vuoren rinteellä ja huipulla sijaitsee pääkaupunki, jonka nimi myös on San Marino
 • maan korkein kohta on noin 700 metriä merenpinnan yläpuolella
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • Kroatian rahayksikkö on kuna (HRK), Italian, San Marinon ja Slovenian euro
 • muista hyvät jalkineet, useisiin historiallisiin kaupunginosiin ei pääse bussilla

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitä että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta sekä 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun/henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.
 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki  turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneessa ja päivittäinen aamiainen
 • laivamatka Kroatiasta Italiaan kahden hengen sisähytissä sisältäen aamiaisen
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset, kiertoajelut/kävelyt ja sisäänpääsymaksut
 • matkaohjelmassa mainitut ateriat (viisi illallista ja kaksi lounasta)
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair

Lauantai
AY723 klo 17:00-18:40 Helsinki-Ljubljana (kesto 2:40) 
Lauantai
AY724 klo 19:20-22:55 Ljubljana-Helsinki (kesto 2:35)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Maksuehdot
Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 €/henkilö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!