Vaellusmatka Andorra | Matkavekka

Vaellusmatka Andorraan 1.-7.6.2020

0
Kesto 6 Yötä
alk. 1285 €

Lähde vaeltamaan Andorraan!

 

Andorra on pieni sisämaavaltio Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneillä. Maa koostuu käytännössä kahdesta laaksosta ja niiden ympärillä kohoavista korkeista vuorista. Maan keskikorkeus on Euroopan korkein, lähes 2 000 metriä. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat lähes kolmen kilometrin korkuisia, korkeimpana niistä Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Andorrassa on asukkaita vain hieman yli 80 000, ja valtion pääkaupunki on Andorra la Vella. Andorra on saanut kulttuurivaikutteita Ranskasta, Espanjasta ja varsinkin Kataloniasta. Maa tunnetaan paitsi upeista vuoristomaisemista, myös verovapaista tuotteistaan, jotka houkuttelevat maahan lukuisia matkailijoita.

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ota kuitenkin huomioon, että muutamat reitit vaativat todella hyvää kuntoa, jos aikomuksena on kivuta aivan ylös asti. Ohjaajat asuvat aina samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa.

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Katso kuvia Andorran vaellusmatkoilta.

Matkan hinta 1285 €/hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1455 €/ hlö 1h huoneessa.

Lisämaksusta

- liittymälennot kotimaassa

 

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Barcelona-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, opastukset ja eväät
  • yhden suomalaisen ja yhden paikallisen oppaan palvelut matkalla

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, lento Barcelonaan ja bussi Andorraan
Matka alkaa, lento Barcelonaan ja bussi Andorraan
Ma 1.6.20

Tapaamme aamuvarhain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Barcelonaan lähtee klo 7.05. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Andorraa ja Ordinon kylää ja siellä sijaitsevaa hotelli Comaa. Noin 200 kilometrin matka kulkee läpi vehreiden katalonialaismaisemien ja se kestää noin 3 tuntia. Matkalla pidämme yhden tauon. Hotelliin saavutaan iltapäivällä ja majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen tutustumme lähialueeseen patikoiden noin 1,5 tunnin ajan. Yhteinen illallinen ja tutustuminen viikon ohjelmaan.

Päivä 2
Blue Lake Ranskan rajalla
Blue Lake Ranskan rajalla
Ti 2.6.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän vaellukselle. Hotellista saamme mukaan eväät (lisämaksusta). Pienen bussimatkan jälkeen patikoimme pohjoiseen menevään laaksoon. Kuljemme erittäin mukavaa reittiä pitkin vuoristojokea ylöspäin aina lammaspaimenien mökille, joka on laakson päässä.  Näitä kivisiä paimenien mökkejä näkyy myös myöhemmin vaelluksen aikana. Aloituskorkeus kaikille on noin 1 800 m ja nousemme yhdessä noin 3 100 m korkeuteen, josta on mahdollisuus palata samaa reittiä takaisin. Halukkaat voivat jatkaa matkaa kiemurrellen Ranskan rajalle asti (Port de Siguer), joka on 2 395 metrin korkeudessa. Matkaa Blu Lake -järvelle on vielä noin 15 minuutin verran ja sieltä palaamme takaisin samaa reittiä. Helpommat reitin nousukorkeus noin 300 m aina 2 100 metriin asti. Matkan pituus noin 6 km. Pidemmällä reitillä nousukorkeutta on noin 640 m aina 2 395 metriin asti, jossa Blue Lake sijaitsee. Matkan pituus noin 8 km. Vaelluksen kesto 5-7 tuntia reitistä riippuen.

Illallinen hotellissa ja yhteistä iltaohjelmaa.

Päivä 3
Sortenyn luonnonpuisto
Sortenyn luonnonpuisto
Ke 3.6.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta noin 15 km päässä sijaitsevaan Sortenyn luonnonpuistoon (Parque Natural de Sorteny). Tässä UNESCO:n listaamassa luonnonpuistossa on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto, eläimistö ja linnusto. Reittisuunnitelmamme sisältää historiallisen vuoristoreitin, joka päättyy Rialb-joen viereiseen laaksoon. Reitin varrella, selkeällä säällä näemme mm. La Serrera- ja L’Estanyó -huiput, jotka kohoavat lähes 3000 metrin korkeuteen.

Reitin pituus on noin 10 km ja kesto noin 5 tuntia. Matkalla on nousukorkeutta noin 735 metriä ja korkein kohta on 2 493 metrissä. Vaelluksen taso: vaativa.

Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Coma Pedrosan kansallispuisto
Coma Pedrosan kansallispuisto
To 4.6.20

Aamiaisen jälkeen lähtö pienen ajomatkan päässä sijaitsevaan Coma Pedrosan kansallispuistoon. Kansallispuisto on Andorran korkeimman vuorenhuipun ,2 942 metriin kohoavan Coma Pedrosan, kotipaikka. Les Valls del Comapedrosan kansallispuiston pinta-ala on lähes 16 km2. Lumoavassa vuoristomaisemassa on upeita kukkia, metsiä, pieniä järviä ja vesiputouksia.

Vaellusreitti alkaa pienestä Arinsalin kylästä. Reitti Arinsalista vuoristomajalle on melko jyrkkä. Sen pituus on noin xx km ja kesto noin viisi tuntia. Matkalla on nousukorkeutta noin 692 metriä. Vaelluksen taso: keskivaikea.

Illallinen hotellissa.

Päivä 5
Tristainan järvet
Tristainan järvet
Pe 5.6.20

Aamiaisen jälkeen saamme hotellista eväät mukaan ja lähdemme valloittamaan Tristainan järviä. Vastassamme ovat uskomattomat maisemat kolmelle ainutlaatuiselle järvelle, värikkäitä alppikukkia ja luonnonrauhaa. Reitti kulkee ympyrän hyvää polkua pitkin. Matkalla on muutama joen ylitys, korkeuseroja sekä jyrkkyyttä osassa matkaa. Toinen opas voi tarvittaessa kääntyä halukkaiden kanssa aikaisemmin takaisin ja ryhmä voi jäädä viettämään Andorra la Vellan kaupunkiin vapaa-aikaa. Lähtökorkeus on 2 200 metrissä ja valittavana on kaksi reittiä, joilla on nousukorkeutta 300 m ja 500 m.

Illallinen hotellissa ja yhteistä iltaohjelmaa.

Päivä 6
Pikkupatikka ja vapaapäivä
Pikkupatikka ja vapaapäivä
La 6.6.20

Aamiaisen jälkeen ohjaajamme vetää noin kahden tunnin rauhallisen patikoinnin. Loppupäivä on vapaata ja jokainen voi viettää sen haluamallaan tavalla. Lisämaksusta tarjolla ostosretki viehättävään pääkaupunkiin Andorra la Vellaan, joka sijaitsee vajaan 10 km päässä hotellistamme.

Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Kotiinpaluu
Kotiinpaluu
Su 7.6.20

Lähtö kohti Barcelonan lentokenttää heti varhaisen aamiaisen jälkeen. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 11.05. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 16.00.

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme kolmen tähden hotelli Comassa, Ordinon kylässä , noin 10 km päässä Andorran pääkaupungista, Andorra la Vellasta. Pieni, perheystävällinen vuoristohotelli sijaitsee 1 304 metriä merenpinnan yläpuolella, luonnonkauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Hotelli on rakennettu 1932 ja se on säilyttänyt perinteisen andorralaisen tyylinsä. Hotellissa on viehättävä puutarha, ulkouima-allas, tenniskenttä, minigolfrata ja kesällä grillipaikka.

Lentoaikataulu

1.6.2020               Helsinki-Barcelona klo 07.05 – 10.10 AY1651
7.6.2020               Barcelona-Helsinki klo 11.05 – 16.00 AY1654

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan.

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse