Vaellusmatka Etelä-Tiroliin 23.-31.5.2020

Vaellusmatka Etelä-Tiroliin 18.-24.9.2020

0
Kesto 6 Yötä
alk. 1185 €

Lähde vaeltamaan Etelä-Tiroliin!

***
Ajalle 23.-31.5.2020 suunniteltu matka on koronatilanteen vuoksi siirretty syyskuulle.
***

Etelä-Tiroli (saksaksi Südtirol, italiaksi Alto Adige) on Italian pohjoisin maakunta ja osa Trentino-Etelä-Tirolin aluetta. Maakunnalla on laaja itsehallinto ja sen asukasluku on noin 515 000. Pääkaupunki on Bolzano (saksaksi Bozen). Etelä-Tiroli sijaitsee huikaisevissa maisemissa Alpeilla ja se oli aikanaan osa Itävalta-Unkaria. Maakunnassa vallitsee vahva paikallinen kulttuuri, joka juontaa juurensa historiaan ja läheisiin siteisiin saksalaiseen ja itävaltalaiseen kulttuurialueisiin. Erotuksena muista Italian maakunnista Etelä-Tiroli on pääsääntöisesti saksankielinen maakunta. Asukkaista noin yli 60 prosenttia on saksankielisiä.

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajat asuvat aina samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa.

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Matkan hinta 1185 €/hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1315 €/hlö 1h huoneessa.

Lisämaksusta

- Italian turistivero (noin 2 € / hlö / vrk), jonka jokainen maksaa suoraan hotelliin
- kaapelihissimaksut
- liittymälennot kotimaassa

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-München-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, opastukset, tarvittavat kävelysauvat
  • kaksi suomalaista opasta koko ajan paikalla

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, nokka kohti Müncheniä
Matka alkaa, nokka kohti Müncheniä
Pe 18.9.20

Tapaamme aamuvarhain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Müncheniin lähtee klo 8.00. Lento kestää noin 2,5 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Kiensin kylää ja Gassenwirt-hotellia. Bussimatka kestää noin 3 tuntia ja matkalla pidämme pienen tauon. Hotelliin majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen tutustumme lähialueeseen patikoiden noin 1,5 tunnin ajan. Illalla sauna, yhteinen illallinen ja tutustuminen viikon ohjelmaan.

Päivä 2
Upea Lago di Braies
Upea Lago di Braies
La 19.9.20

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla kuuluisalle ja todella upealle Braies-järvelle, jota kutsutaan myös Italian Alppien eli Dolomiittien ja jopa koko Italian kauneimmaksi järveksi. Kirkas, valon mukaan väriään muuttava vesi, taustalla kohoavat jylhät vuoret ja ihana ympäristö lumoavat kulkijat. Upeissa maisemissa teemme noin 2,5 tunnin patikoinnin. Järvi tuli kuuluisaksi, kun siellä kuvattiin italiainen televisiosarja ”Un Passo dal Cielo”, jonka pääosassa esiintyy Terence Hill. Un Passo dal Cielo ja Terence Hill.

Päivä 3
Antholz – Anterselva – 1 702 mpy
Antholz – Anterselva – 1 702 mpy
Su 20.9.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla vaelluspaikalle Anterselvaan, jossa hiihdetään helmikuussa 2020 ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu. Tämä päivä vietetään Dolomiittien huikaisevista maisemista nauttien täysin siemauksin. Aloitamme patikoinnin Antholzin kylästä ja saavumme noin kahden tunnin jälkeen upealle Anterselvan järvelle. Halukkaat voivat kävellä takaisin lähtöpaikalle toista reittiä ja osa voi tulla alas paikallisella bussilla. Nousukorkeutta reitillä on noin 500 metriä (1 270-1 702 m) ja kokonaispituus reitillä on noin 14 kilometriä. Reitti on helposti käveltävää. Hotelliin palataan iltapäivällä. Sauna ja illallinen sekä järjestettyä iltaohjelmaa.

Päivä 4
Bolzano, maapyramidit ja Ötzi jäämies
Bolzano, maapyramidit ja Ötzi jäämies
Ma 21.9.20

Aamiaisen jälkeen hypätään taas bussiin ja ajetaan noin tunnin verran Bolzanoon (saksaksi Bozen), joka on autonomisen Etelä-Tirolin alueen pääkaupunki. Bolzanosta nousemme kaapelihissillä (lisämaksusta, max 25 EUR/hlö) 1 150 metrin korkeuteen, Rittenin (Renon) kauniiseen kylään. Lisätietoa hisseistä saat tästä linkistä. Rittenistä jatkamme edelleen kohti maapyramideja. Ensin teemme paikallisjunalla vajaan puolen tunnin matkan ja loppumatka maapyramideille sujuukin jo kävellen. Nautimme ylhäällä kevyen lounaan (lisämaksusta) ja sitten palaamme rinnehissillä tai bussilla takaisin Bolzanon sympaattiseen kaupunkiin shoppailemaan. Halukkailla on mahdollisuus käydä katsomassa kuuluisaa jäämies Ötziä keskustassa sijaitsevassa Etelä-Tirolin arkeologisessa museossa. Panssarilasin takana hämärässä lojuva muumio on kiehtonut eri alojen tieteilijöitä siitä lähtien, kun saksalainen, Alpeilla lomaileva pariskunta löysi sen Italian ja Itävallan rajalta vuonna 1991. Joku on surmannut Ötzin jo 5200 vuotta sitten. Jäämies Ötzi. Paluu illansuussa hotelliin, jossa illallinen.

Päivä 5
Adolf Munkel -reitti
Adolf Munkel -reitti
Ti 22.9.20

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Villnössertaliin, joka sijaitsee vajaan tunnin bussimatkan päässä Kiensistä. Villnösserin laakso (Villnösser Tal) on yksi viimeisimmistä koskemattomista ja luonnollisista laaksoista Etelä-Tirolissa ja henkeäsalpaavien maisemiensa vuoksi se on yksi alueen suosituimmista vaelluskohteista. Adolf Munkel -reitti on yksi Dolomiittien upeimmista ja se kulkee hetkittäin aivan Odle/Geisler -vuorten vieressä. Reitin pituus on noin 9 kilometriä ja sen on suhteellisen helppokulkuinen. Nousukorkeutta on noin 450 metriä. Lisätietoa reitistä saat tästä. Paluu hotelliin noin klo 17.00. Sauna ja illallinen.

Päivä 6
Astjoch-vuori (2 194 m)
Astjoch-vuori (2 194 m)
Ke 23.9.20

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Zumis-nimiseen paikkaan (1 702 metrin korkeudessa mpy) noin 45 minuuttia ja sieltä aloitamme tämän päivän vaelluksen, jälleen huikaisevissa alppimaisemissa. Reitti nousee rauhallisesti koko ajan ja alkumatka sopii kaikille erinomaisesti. Pidämme pitemmän tauon noin 6 kilometrin jälkeen ravintola Ratterhüttessa (lisämaksusta). Sen jälkeen jatkamme matkaa vielä 2 kilometriä ja aloitamme noin 200 metrin loppunousun Astjoch-vuoren huipulle. Halukkaat voivat lyhentää reittiä oman kunnon mukaan. Hotelli palaamme noin klo 16.00. Yhteinen illallinen päättäjäiset.

Päivä 7
Kotiinpaluu
Kotiinpaluu
To 24.9.20

Lähtö kohti Münchenin lentokenttää heti aamiaisen jälkeen. Matkalla pysähdymme pariksi tunniksi tutustumaan Innsbruckin kaupunkiin. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 18.50. Lento kestää noin 2,5 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 22.15.

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme pienessä Kiensin kylässä. Hotelli Südtiroler Gasthaus Gassenwirt on perheomisteinen hotelli Val Pusterian sydämessä, Etelä-Tirolissa, lähellä Kronplatzin hiihtokeskusta. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, tv ja tallelokero. Hotelli tarjoaa upeaa etelätirolilaista ruokaa ja todella runsaan aamiaisen. Hotellissa on myös uima-allas, poreallas ja sauna, jossa voit rentoutua päivän vaelluksen jälkeen. Hotelli sijaitsee noin 10 kilometrin päässä viehättävästä Bruneckin kaupungista.

Lentoaikataulu

18.9.2020             Helsinki-München klo 08.00 - 09.35 AY1401
24.9.2020             München-Helsinki klo 18.50 - 22.15 AY1406

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan.

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse