Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
LEGOLAND

Vaellus- ja valokuvausmatka Kroatiaan 7.-13.10.2020

0
Kesto 6 Yötä
hinta alk. 1275 €

Lähde mukaan vaellus- ja valokuvausmatkalle Kroatian Splitiin

Tällä vaelluksella sinulla on mahdollisuus valokuvata ja opetella valokuvaamaan vaeltamisen lomassa. Miten onnistuisit ottamaan sellaisia kuvia, että ne välittävät juuri niitä tunnelmia, joita olet kokenut matkalla? Tai kuinka saisit kuvat näyttämään maisemat ja yksityiskohdat sellaisina kuin sinä olet ne matkalla nähnyt? Valokuvakouluttaja Tiina Puputin käytännönläheiset vinkit eri aiheista auttavat ottamaan kivoja kuvia myöhemmin katsottavaksi tai jaettavaksi jo heti paikan päältä. Saat vinkkejä mm. maisemakuvauksesta, yksityiskohtien kuvaamisesta, hetkien tallentamisesta, luonnon valosta ja erilaisten sommittelu– ja muiden kuvailmaisun keinojen käyttämisestä kuvissa.

Vaelluksetovat suhteellisen helpot ja sopivat normaali peruskunnon omaaville henkilöille. Porukalla nähdään ikimuistoisia maisemia ja valloitetaan uusia paikkoja hyvässä seurassa. Koska ohjaajamme asuvat kanssasi samassa hotellissa, kaikki asiat hoituvat kätevästi koko matkan ajan.

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Matkan hinta 1275 €/hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1405 €/hlö 1h huoneessa

Lisämaksusta:
- mahdolliset paikallisbussimaksut
- ylimääräinen retki kotiinpaluupäivänä
- liittymälennot kotimaassa
- yhteinen retki Splitiin vapaapäivänä

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Split-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen), kaksi välipalaa (päivät 2 ja 6)
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, pääsymaksut, opastukset
  • paikallisen ja suomalaisen oppaan palvelut

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, lento Splitiin
Matka alkaa, lento Splitiin
Ke 7.10.20

Tapaamme aamuvarhain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Splitiin lähtee klo 7.20. Lento kestää noin 3 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Triljiä. Bussimatkan pituus on noin 50 km ja se kestää noin tunnin. Trilj on kunta Dalmatian sydämessä, Cetina-joen varressa, huikaisevissa maisemissa. Hotellimme Sv Mihovil sijaitsee aivan Triljin pienessä, viehättävässä keskustassa. Hotelliin saavutaan aamupäivällä. Majoittumisen jälkeen pieni lepohetki ja sen jälkeen omakustanteinen lounas. Iltapäivällä tutustutaan lähiympäristöön ja paikalliseen oppaaseemme. Illallinen hotellissa.  

Päivä 2
Retki Kamesnica-vuorelle (1340 m)
Retki Kamesnica-vuorelle (1340 m)
To 8.10.20

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta noin puolen tunnin matkan päähän, vaelluksen aloituspaikalle Vostanen kylään. Vostane sijaitsee jo noin 950 metriä merenpinnan yläpuolella. Kylä tunnetaan erinomaisesta ilmakuivatusta kinkustaan, prociuttosta. Kinkku keitetään, jonka jälkeen se saa rauhassa kuivua puhtaassa, raikkaassa vuoristoilmassa. Kylässä nautimme myös kroatialaisen välipalan -papuja ja makkaraa. Kamesnica on osa dinaarisia alppeja ja se sijaitsee Kroatian ja Bosnia Hertsegovinan rajalla. Kamešnica-vuorella kasvaa lukuisia kasvillisuuslajeja, joilla on äärimmäisen parantavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Silmäiloa tuovat erikoiset luonnonilmiöt, kuten karsto-altaat, luolat ja suoseudut.

Paluu takaisin hotellille bussilla. Matkalla pysähdymme Grabin kylään ja näemme mm. 600 vuotta vanhat myllyt. Patikointi kestää noin 4-5 tuntia, vaikeustasoltaan keskiverto, kiipeämistä on noin 350 m ja laskeutumista noin 400 m. Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Retki Cetinan kanjoniin
Retki Cetinan kanjoniin
Pe 9.10.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kostanjen kylään, josta aloitamme vaelluksen. Kuljemme vilkkaiden kylien kautta, saamme hyvän käsityksen paikallisten ihmisten elämästä ja kulttuurista. Maaseudun kotitalouksissa ruokaa tuotetaan edelleen luonnonmukaisesti. Vaellus viinitarhojen, oliivitarhojen ja kanjonin ylittävien aitojen kylien läpi edustaa erityistä kokemusta, samoin kuin alaspäin itse kanjonissa kävely, puhtaan Cetina-joen varrella. Pistäydymme myös Omisen kaupungissa, matkalla on uintimahdollisuus. Bussilla paluu takaisin hotellille iltapäivällä. Patikoinnin osuus noin 4-5 tuntia, helppo vaikeustaso, kiipeämistä noin 250 m, laskeutumista noin 450 m. Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Svilajan vuori (1509m)
Svilajan vuori (1509m)
La 10.10.20

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Svilajan vuorijonoa, bussimatka lähtöpisteeseen kestää vajaan tunnin. Vaelluksen lähtökohta kohti Svilajan korkeinta huippua (1 509 m) on vuoristomökki Orlove Stine (1 050 m). Vaellusmatka vuoristomökistä huipulle ja kestää noin 4,5 tuntia. Puolet polusta kulkee metsän läpi ja nousee sitten karulle karstimaalle. Ylhäältä on huikean kaunis näkymä Dalmatian saarille Visiin, Braciin, Hvariin ja Kornatiin. Patikointi kestää noin 4-5 tuntia, keskiverto vaikeustaso, kiipeämistä noin 450 m, laskeutumista noin 450 m. Kokopäiväretki, hotelliin palataan illaksi. Paluumatkalla on mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa. Illallinen hotellissa.

Päivä 5
Vapaapäivä
Vapaapäivä
Su 11.10.20 

Vapaapäivän ohjelmaksi on lukuisia vaihtoehtoja. Voimme esimerkiksi vierailla Splitissä, Kroatian toiseksi suurimmassa kaupungissa, ja tutustua upeaan vanhaan kaupunkiin, joka ei jätä ketään kylmäksi. Splitin satamassa käy vilske ja kahviloiden terassit houkuttelevat istahtamaan ja katselemaan kaupungin vilinää. Basaarialue kuhisee kauppiaita, paikallisia ja uteliaita turisteja. Splitissä yhdistyvät aito kroatialainen elämänmeno ja Välimeren alueen rento tunnelma. Triljistä matkaa Splitiin on noin 40 km, paikallisbussilla noin tunnin verran. Illallinen hotellissa. Voit myös loikoilla meren rannalla ja ottaa aurinkoa

Päivä 6
Triljin vihreät kukkulat
Triljin vihreät kukkulat
Ma 12.10.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme   patikoimaan hotellilta polkua pitkin, joka nousee Gola Brdalle. Kuljemme läpi vihreiden kukkuloiden ja viinitarhojen Bravićin kylään, jossa voi nauttia paikallisten yksinkertaisesta ja luonnollisesta elämäntyylistä. Meillä on mahdollisuus nauttia balkanilaiseen tapaan yksinkertaista välipalaa luonnossa – kotitekoista leipää ja juustoa. Sitten laskeudumme Triljin riippusillalle, ylitämme sen ja patikoimme Gardunin mäen päälle. Matka jatkuu edelleen Tilurijin, muinaisen seitsemännen roomalaisen legioonan armeijan leiripaikalle. Lyhyen välipalan ja levon jälkeen laskeudumme hitaasti Triljin kylään Aja pistäydymme etnografisessa museossa. Tämän jälkeen jatkamme matkaa vielä Galopin kahdenkymmenen hevosen talliin Iltapäivällä aikaa rentoutua hotellilla ja kylässä. Patikointi kestää noin 4 tuntia, helppo vaikeustaso, kiipeämistä noin 250m ja laskeutumista noin 250m. Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Kotiinpaluu
Kotiinpaluu
Ti 13.10.20

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus klo 11.00. Lähtö lentokentälle on vasta illansuussa noin klo 17.30, joten lisämaksusta on mahdollisuus osallistua järjestettävälle retkelle. Retken sisältö ilmoitetaan myöhemmin. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 20.50. Lento kestää noin 3 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 00.40 (ke 14.10.).

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme kolmen tähden hotellissa Sv. Mihovil ***. Hotelli sijaitsee Triljin kylän keskustassa, Cetina-joen varrella. Matkaa Splitiin on noin 40 km. Pienessä perhehotellissa on yhteensä 25 kahden hengen huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, kylpyhuone. Talossa on hissi ja langaton internet sekä tallelokero vastaanotossa. Hotellissa on myös 50-vuotias kuuluisa ja suosittu ravintola, Čaporice, jonka upealta terassilta on näkymä joelle. Čaporice tarjoaa Cetinan alueen erikoisuuksia, kuten sammakoita, rapuja, taimenia, arambašićia (täytetyt kaalinlehdet), koštradinaa (kuivattua lampaanlihaa) ja paljon muuta.

Lentoaikataulu

7.10.2020             Helsinki - Split klo 07.20 – 09.20 AY1841
13.10.2020           Split - Helsinki klo 20.50 – 00.40 AY1844

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan. 

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse