Vaellusmatka Kroatiaan 2.-8.5.2020

0
Kesto 6 Yötä
hinta alk. 1195 €

Lähde vaeltamaan Kroatian upeisiin kohteisiin!

 

Kohteemme Opatija sijaitsee mahtavan Ucka-vuoriston juurella suojassa kylmiltä tuulilta. Vuoriston luonnonsuojelualue on tunnettu kiipeily- ja vaellusmahdollisuuksistaan, ja alueella on myös upeita kalliomuodostelmia. Kvarnerinlahdella sijaitseva, arvokas Opatija on tunnettu myös kylpylöistään, tyylikkäästä tunnelmastaan ja upeasta arkkitehtuurista sekä kristallinkirkkaista uimavesistään. Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki Rijeka on vain noin 15 kilometrin päässä.

Ohjelmamme sisältää kolme patikointia, joissa nousukorkeutta on noin 500 metriä. Voimme aloittaa vaikka jokaisen päivän pulahtamalla kirkkaaseen Adrianmereen, sillä hotellimme sijaitsee rannalla.

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajat asuvat aina samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa.

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Katso kuvia Kroatian vaellusmatkoilta.

 

Matkan hinta 1195 €/hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1295 €/hlö 1h huoneessa

Lisämaksusta:
- paikallisbussimaksut
- mahdollinen risteily
- huone merinäköalalla (170 €)
- liittymälennot kotimaassa

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetuksetopastukset
  • matkalla mukana 1-2 suomalaista ohjaajaa, osalla retkistä mukana paikallisopas

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, lento Ljubljanaan ja bussilla Opatijaan
Matka alkaa, lento Ljubljanaan ja bussilla Opatijaan
La 2.5.2020

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Ljubljanaan lähtee klo 17.00. Lento kestää noin 2h40 min ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Opatijaa. Bussimatkan pituus on noin 130 km ja se kestää noin 2 tuntia. Hotelliin saavutaan illalla Majoittumisen jälkeen, ajankohdasta riippuen joko yhteinen illallinen tai iltapala hotellissa.

Päivä 2
Lungomare ja verryttelyä
Lungomare ja verryttelyä
Su 3.5.2020

Aamiaisen jälkeen tutustutaan yhdessä viikon ohjelmaan. Teemme rauhallisen rantakävelyn Lungomaren rantabulevardilla ja verryttelemme Jounin lihaskuntovinkkien mukaan. Iltapäivällä lähdemme lyhyelle, noin kahden tunnin pituiselle vaellukselle lähellä Opatijaa. Helppo reitti lähtee Kastavan kylästä ja siinä on nousukorkeutta vain noin 120 m. Patikoinnin jälkeen ohjattu venyttely. Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Patikointi Veprinaciin
Patikointi Veprinaciin
Ma 4.5.2020 

Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan Opatijan keskustasta ylös, Veprinacin kylään, joka sijaitsee noin 500 m Opatijan kaupunkin yläpuolella. Kylästä on upeat näköalat merelle Kvarnerin lahdelle ja Opatijalle sekä Učkan vuorelle sisämaahan. Veprinac on muinainen kaupunki, jossa joka käänteessä voi tuntea menneiden aikojen nostalgisen hengen. Aivan kuten paikallinen runoilija Josip Stanić kirjoitti säkeissään - Veprinac näyttää melkein koskettavan taivasta. Patikointimatka noin 5-7 km, kesto noin 2,5 tuntia. Voimme palata samaa reittiä takaisin hotelliin tai halukkaat voivat tulla paikallisbussilla (lisämaksusta). Iltapäivällä vapaata aikaa. Illallinen hotellissa.

Päivä 4
Satumainen Plitvice
Satumainen Plitvice
Ti 5.5.2020 

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme paikallisoppaamme johdolla retkelle Plitvicen järville. Plitvicen kansallispuisto on Kroatian suosituimpia luontokohteita. Kansallispuisto sijaitsee sisämaassa, noin 260 km päässä Opatijasta. Plitvice on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Plitvicestä tekevät erikoisen sen turkoosina hohtavat järvet ja upeat vesiputoukset, jotka yhdistävät alueen 16 pientä järveä toisiinsa noin kahdeksan kilometrin matkalta. Vehreän kasvuston lisäksi kansallispuiston luolat, niityt ja lähteet tarjoavat jännittävää nähtävää. Kansallispuistossa elää myös lukuisia eläinlajeja kuten peuroja, karhuja ja susia. Alue on noin 300 neliökilometrin kokoinen, ja sen korkein kohta kohoaa 1 280 metriin. Kokopäiväretki, hotelliin palataan illaksi.

Paluumatkalla mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa. Illallinen hotellissa.

Päivä 5
Uckan kansallispuisto
Uckan kansallispuisto
Ke 6.5.2020 

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Ucka-vuoren vaellukselle. Bussimatka lähtöpaikalle kestää vajaan tunnin. Učkan vuori nousee Adrianmeren pohjoisrannikkoa myötäillen. Meren läheisyydessä vuoristoilma on aivan erityistä. Vaellamme rehevien tammi- ja kastanjametsien läpi, joissa viihtyvät monet harvinaiset ja suojatut kasvi- ja eläinlajit. Vojakin huipulla on kivitorni, joka on tunnistettava maamerkki. Tornin yläosasta voi ihailla upeita näkymiä Rijekaan ja Kvarnerin lahdelle. Näkymä on henkeäsalpaava. Vaelluksen kesto on noin 3,5 – 4 tuntia, nousukorkeus on noin 500 metriä. Suhteellisen vaativa alastulo kestää pari tuntia paikoittain kivikkoisen maaston vuoksi. Reitin päätöspisteessä voimme nauttia lisämaksullisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Paluu bussilla hotellille noin klo 16.30 ja sen jälkeen tehdään venyttelyt rannalla.

Uckan patikoinnin sijaan halukkaiden on mahdollista jäädä Opatijaan ja osallistua esimerkiksi parin tunnin risteilylle (lisämaksusta).

Illallinen hotellissa.

Päivä 6
Viinitilavierailu
Viinitilavierailu
To 7.5.2020 

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Krk-saarelle, joka on aikoinaan liitetty maailman suurimmalla sementtisillalla mantereeseen. Vieraillemme Nada nimisessä viinivalmistamossa ja maistelemme paikallista viiniä ja kinkkua. Tila on kuuluisa mm. Zlahtin valkoviinistä. Näemme myös lyhyen videoesityksen paikan historiasta. Paluumatkalla parin tunnin pysähdys joko Rijekassa tai Krk:ssa. Paluu hotellille iltapäivällä. Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Postojnan tippukiviluolat ja kotiinpaluu
Postojnan tippukiviluolat ja kotiinpaluu
Pe 8.5.2020 

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Postojnaa, joka sijaitsee noin 70 km päässä Opatijasta. Tippukiviluola on yksi maailman suosituimmista matkailijoille avoinna olevista luolastoista ja se ulottuu yli 20 kilometriä vuoren sisään. Luolasto löydettiin jo yli 200 vuotta sitten ja sinne on tehty opastettuja kierroksia jo vuonna 1836. Maailmankuulut tippukiviluolat ovat luonnon muovaama. ainutlaatuinen kokonaisuus, kuin maanalainen maailma, jossa on korkeita vuoria ja kiemurtelevia jokia. Henkeäsalpaavaan luolastoon mennään ensin pienellä junalla ja sen jälkeen jatketaan matkaa kävellen oppaan johdolla ja palataan taas junalla maan pinnalle. Videolinkki luolista

Kierroksen jälkeen jatkamme matkaa Ljubljanaa, jonne on Postojnasta matkaa runsaat 50 km. Ljubljanan viehättävässä keskustassa meillä on pari tuntia vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiseen ennen lentokentälle menoa. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.10. Lento kestää noin 2h 35min ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 22.45.

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme kolmen tähden Smart Selection Hotel IstrassaHotelli sijaitsee kivipäällysteisen ranta-alueen äärellä, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Opatijan keskustasta. Hotellilla on merivedellä täytetty sisäuima-allas ja ravintola, jossa voi nauttia sekä kroatialaisia että kansainvälisiä herkkuja.

Lentoaikataulu

2.5.2020               Helsinki-Ljubljana klo 17.00 – 18.40 AY1201
8.5.2020               Ljubljana-Helsinki klo 19.10 – 22.45 AY1202

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan. 

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse