Vaellus- ja hyvinvointimatka Val di Fiemmeen 4.-10.7.2020

0
alk. 1245 €

Tervetuloa nauttimaan huimista maisemista Val de Fiemmen alueelle Dolomiittien juurelle!

 

Val di Fiemme (Predazzo) on tullut tunnetuksi paitsi upeista maisemistaan myös hiihtokeskuksena, jossa järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut vuosina 1991, 2003 ja 2013. Predazzo on kunta Trenton maakunnassa Trentino-Etelä-Tirolin alueella Pohjois-Italiassa, noin 60 kilometriä Trenton kaupungista koilliseen. Alue on yksi suosituimmista lomakohteista tässä laaksossa ja se tarjoaakin tekemistä, kokemista ja rauhoittumista monenlaisen lomailijan tarpeisiin. Italia saa kolmannet talviolympialaisensa vuonna 2026 ja nämä maisemat ja tulevan olympiakylän ympäristö ovat ihanteellinen vaellus- ja pyöräilyalue.

Vaelluksien kesto on noin 2, - 5 tuntia. Nousukorkeudet ovat 250 m – 800 m ja osa poluista aika ajoin kivikkoisiakin. Pitkissä alastulossa tarvitaan useimmiten terveitä jalkoja, mutta reittejä on myös helppo lyhentää oman kunnon mukaan. Mukana vaelluksillamme on aina kaksi suomalaista ohjaajaa koko matkan ajan. He myös asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Matkalla saamme käyttää vapaasti kaapelihissejä, joilla voimme myös piipahtaa ihailemassa upeita vuoristomaisemia. Halukkaat pääsevät lisäksi polkupyörillä mukavasti naapurikylään Moenaan, josta kuuluisa Marcialonga massahiihtotapahtuma alkaa aina tammikuun viimeisenä sunnuntaina.

Katso kuvia Val de Fiemmen vaellusmatkoilta.

 

Matkan hinta 1245 €/ hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1380 € / hlö 1h huoneessa

Lisämaksusta

- Italian turistivero (noin 2 € / hlö / vrk), jonka jokainen maksaa suoraan hotelliin
- retki Caldaro-järvelle (20 € / hlö)
- kaapelihissimaksut, kun vaelletaan muualla kuin Predazzon kunnan alueella
- mahdollinen pyörän vuokraus
- liittymälennot kotimaassa

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Venetsia-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
  • saunan käytön joka ilta
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, opastukset
  • matkalla mukana kaksi suomalaista ohjaajaa
  • kabiinihissimaksut Val di Fiemmen (Predazzon kunta) alueella
  • kävelysauvojen käyttö

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, lento Venetsiaan, bussi Predazzoon
Matka alkaa, lento Venetsiaan, bussi Predazzoon
La 4.7.20

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Venetsiaan lähtee klo 16.10. Lento kestää noin kolme tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Val di Fiemmeä. Bussimatkan pituus on noin 170 km ja se kestää noin kolme ja puoli tuntia. Matkalle teemme yhden pysähdyksen. Hotelliin saavutaan illalla. Majoittumisen jälkeen yhteinen illallinen tai iltapala ja – Buena notte!

Päivä 2
Vaellus Boccheen
Vaellus Boccheen
Su 5.7.20

Aamiaisen jälkeen ajamme paikallisbussilla pienen matkan vaelluksemme lähtöpaikalle. Vaellusreitti on helppo, nousukorkeutta on ainoastaan 100 m. Nousemme kabiinihissillä 1 500 metristä aina 1 970 metriin (Cervo) ja sieltä aloitamme noin kahden tunnin vaelluksen Bocche -nimiseen paikkaan. Perillä on ravintola, jossa voimme nauttia omakustanteisen lounaan tai eväitä ja ihailla henkeäsalpaavan upeita maisemia. Palaamme hotelliin samaa reittiä pitkin. Vaihtoehtoisesti voimme myös kävellä alahissiasemalle noin tunnin verran ja palata hissillä. Vaelluksen kesto on noin kolme tuntia ja nousukorkeus 130 m. Paluu hotelliin iltapäivällä ja tutustumme tarkemmin Predazzon kylään. Illalla hotellissa sauna, yhteinen illallinen ja infoa viikon ohjelmasta.

Päivä 3
Bombasel-järven vaellus
Bombasel-järven vaellus
Ma 6.7.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme Predazzosta paikallisbussilla Cavaleseen, jonne matka kestää noin 35 minuuttia. Cavalesesta jatkamme kahdella kabiinihissillä ja yhdellä tuolihissillä ylös korkealle Paion del Cermisiin (2 229 m). Aloitamme kävelymme Bombasel-järvelle (2 268 m) ihaillen upeita vuoristomaisemia. Bombaselin kaksi pientä järveä, kauniit siniset vesialtaat ovat kerrassaan hurmaavia. Perillä pidämme lepotauon ja jatkamme sitten Forcella del Macacoalle, jonne matka kestää vajaan puoli tuntia. Halukkaat voivat palata samaa reittiä takaisin Paion del Cermisiin hissiasemalle. Osa porukasta voi jatkaa järveltä harjannereitin (nousua 200 m) kautta samalle Paion del Cermisin yläasemalle. Harjanteelta on 360 asteen upeat panoraamanäkymät. Palaamme hotelliin paikallisbussilla Cavalesen kylästä iltapäivällä. Illalla hotellissa sauna, yhteinen illallinen ja järjestettyä iltaohjelmaa.

Päivä 4
Vaellus Caldaro-järven ympäri
Vaellus Caldaro-järven ympäri
Ti 7.7.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Caldaro-järvelle, jonne on matkaa noin tunnin verran. Järvellä teemme noin kahden ja puolen tunnin vaelluksen. Matkan pituus on noin 8 km ja reitti on erittäin helppo. Järveä ympäröivät viinitarhat, metsät ja hedelmäviljelmät. Caldaron alueella valmistetaan viinejä nimellä "Lago di Caldaro selected" (Kalterersee Auslese). Ajan myötä paikalliset viininvalmistajat ovat erikoistuneet valkoviinien tuotantoon, jotka ovat myös erittäin suosittuja ulkomailla. Caldaron nimi on peräisin latinankielen sanasta caldarium, joka tarkoittaa perinteistä kupariastiaa, jota käytetään polentan tekemiseen. Se esiintyy myös kunnan vaakunassa. Puolilta päivin maistelemme viiniä paikallisella tilalla. Bussimatkan ja viinin maistelun hinta 20 EUR/hlö. Vaelluksen vaikeusaste: erittäin helppo. Lisätietoa viinitilasta tästä. Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 5
Torre di Pisa
Torre di Pisa
Ke 8.7.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme Latemar-hissiasemalle. Sieltä noustaan yhdellä köysiradalla ja yhdellä tuolihissillä Passo Feudolle (2 175 m). Kyseessä on reissumme vaativin reitti, jos teet koko vaellusreitin. Halukkaat voivat valita oppaamme kanssa myös helpomman ja lyhemmän Panorama-reitin, jonka vaelluksen kesto on noin kolme tuntia.
Passo Feudosta lähdemme paikka paikoin jyrkkää polkua ylös ja saavumme Torre di Pisaan 2 671 metrin korkeuteen. Vaellus kestää noin puolitoista tuntia. Ylhäällä näemme henkeäsalpaavia maisemia ja myös valtavan kallion, joka muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. Torre di Pisassa on ravintola, jossa pidämme kunnon lepotauon. Tauon jälkeen jatkamme matkaa kallioiden välistä Forcella dei Camosciin (2 590 m). Vaellamme hiukan reitiltä sivuun ja Oberholz-tuolihissiin, jolta jatkamme yhden pysähdyspaikan kautta vielä lähtöpaikkaamme Passo Feudoon. Pidemmän reitin kesto noin kuusi tuntia ja lyhyemmän reitin kesto noin kolme tuntia. Pidemmän reitin vaikeusaste on vaativa (loppureitin alastulo). Paluu hotelliin illansuussa. Illalla sauna ja hotellissa yhteinen illallinen.

Päivä 6
Val Venegian vaellus
Val Venegian vaellus
To 9.7.20

Päätämme viikkomme ehkä koko matkan kauneimpaan reittiin. Laakso on todellinen kasvitieteellinen puutarha, ja se rajoittuu sekä Travignolo- että Vallazza-puroihin. Tutkijat ovat rekisteröineet täällä yli 500 eri kasvilajia. Aamiaisen jälkeen teemme puolen tunnin bussimatkan vaelluksen aloituspaikalle ja sieltä jatkamme rauhallista nousua noin puolentoista tunnin ajan aivan Dolomiittien juurelle. Nousu jatkuu hiukan jyrkempänä Segatini-ravintolalle (2 200 m). Matkalla on peräti kolme vuoristoravintolaa ja maisemat ovat koko matkan todella huikeat. Reitin pituus on noin 12 km, vaelluksen kesto noin 4,5 tuntia ja nousukorkeutta on 450 m. Vaikeusaste: helppo. Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen illallinen ja matkan päättäjäiset hotellissa.

Päivä 7
Kotiinpaluu
Kotiinpaluu
Pe 10.7.20

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme runsaan kolmen tunnin bussimatkalle kohti Venetsian lentokenttää. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 10.00. Lento kestää noin kolme tuntia. Lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 13.50.

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme hotelli Sas Maor Predazzossa, joka sijaitsee Predazzon keskustassa. Hotelli on suosittu talven aikaan myös monien huippuhiihtäjien ja mäkihyppääjien keskuudessa. Pienessä wellness-keskuksessa on sauna; biosauna, turkkilainen sauna ja pieni uima-allas. Kahden hengen huoneissa on mm. TV, ilmainen WiFi, puhelin, kylpyhuone ja hiustenkuivaaja. Alppityyliset huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä. Huoneissa on parveke, josta on näköala Dolomiiteille. Runsas buffetaamiainen ja monivalintainen illallinen.

 

Lentoaikataulu

4.7.2020               Helsinki-Venetsia klo 16.30 – 18.30 AY1781
10.7.2020             Venetsia-Helsinki klo 10.00 – 13.50 AY1782

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta.

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan.

 

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse