Vaellusmatka Val di Soleen 5.-11.7.2020

0
Kesto 6 Yötä
alk. 1220 €

Huippuhieno vaellusmatka Alpeille ja Dolomiiteille!

 

Lähde kanssamme valloittamaan Trentinon “aurinkolaakson” vuoret! Trenton maakunta on Trentino-Etelä-Tirolin autonomisen alueen pääosin italiankielinen eteläosa. Se on vuoristoista aluetta, jonka keskellä kulkee Adigon laakso. Garda-järven pohjoisosa kuuluu Trenton maakuntaan.

Val di Solen vaellusviikolla pääset vaeltamaan Alppien suurimmalla suojelualueella Stelvion kansallispuistossa ja Dolomiittien Adamello Brentan luonnonpuistossa. Maisemien lisäksi pääset nauttimaan Trentinon alueen tunnetuista viineistä ja tietysti viehättävistä kylistä. Val di Solesta löytyy myös ihania juustoja, riistaruokia, paikallisia käsitöitä, kulttuuria ja herkkuja. Laakso on tunnettu vesiputouksistaan ja järvistään.

Vaelluksilla on mukana paikallisopas ja kaksi suomalaista ohjaajaa. Reittejä löytyy laidasta laitaan. Vaellukset ovat kestoltaan noin 2,5 – 5 tuntia ja niissä nousukorkeutta 300 m – 700 m. Matka edellyttää osallistujilta normaalia liikunnallista peruskuntoa. Tarvittaessa voimme suunnitella halukkaille myös lyhyempiä reittejä.

Katso kuvia Val de Solen vaellusmatkoilta.

 

Matkan hinta 1220 € / hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1350 € / hlö 1h huoneessa 

Lisämaksusta
- Italian turistivero (noin 2 € / hlö / vrk), jonka jokainen maksaa suoraan hotelliin
- vaellusretki halukkaille Madonna di Campigliossa (20 € / hlö)
- liittymälennot kotimaassa

 

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Venetsia-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • lentokenttäkuljetukset
  • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
  • saunan käytön joka ilta
  • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, opastukset
  • matkalla mukana kaksi suomalaista ohjaajaa
  • turistikortti, jolla ilmainen liikkuminen yli 10 köysiradalla, tuolihissillä ja köysiradalla Peiossa, Passo Tonalessa ja Folgarida-Marilleva-Daolasassa kerran päivässä per hissi/rata, ilmainen liikkuminen kaupunkiliikenteen linja-autoilla, junalla (mukaan lukien pyöräkuljetus) ja pyöräbussilla Val di Solessa, vapaa pääsy Val di Solen tärkeimpiin museoihin ja historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alkaa, lento Venetsiaan ja bussilla Trentinoon
Matka alkaa, lento Venetsiaan ja bussilla Trentinoon
Su 5.7.20

Tapaamme aamuvarhain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Venetsiaan lähtee klo 7.15. Lento kestää noin kolme tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Val di Solea ja Almazzagon kylää. Bussimatkan pituus on noin 280 km ja se kestää noin kolme tuntia. Hotelli Almazzagoon saavutaan alkuiltapäivällä. Majoittumisen jälkeen tutustutaan lähiympäristöön. Yhteinen illallinen hotellissa ja tutustuminen viikko-ohjelmaan. 

Päivä 2
Peio Fonti – Covel Lago
Peio Fonti – Covel Lago
Ma 6.7.20 

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla pienen matkan Val di Peion laaksoon. Nousemme Peio Fontin kylästä (1 400 m) hissillä lähes 3 000 m korkeuteen. Covel-järvi ei ole pelkästään järvi, vaan myös upea jäätikkö, joka heijastaa lumen peittämiä vuoria sen taustalla. Se on yksi viehättävimmistä paikoista Val Di Solessa, varsinainen valokuvaajien paratiisi. Näemme alueen hulppeat maisemat sekä jäätiköt. Vaellamme väliasemalta metsäistä reittiä pitkin pienelle järvelle. Korkeuserojen takia näemme monenlaista kasvistoa ja eläimistöä sekä monipuolisia maisemia, kuten metsiä, alppiniittyjä, korkeita vuoria ja pienen vesiputouksen. Vaellusmatka noin 6-7 kilometriä, nousut +300 m, laskut -300 m ja vaelluksen kesto 5 tuntia. Hotelliin paluu iltapäivällä. Illalla hotellissa sauna ja yhteinen illallinen.

Päivä 3
Brenta Dolomite
Brenta Dolomite
Ti 7.7.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla noin 20 kilometrin päässä olevaan Madonna di Campiglioon (1 600 m), josta jatkamme kaapelihissillä ylös Rifugio Stoppanille (2 440 m). Vaellusreittimme kulkee Dolomiittien huikeissa maisemissa. Brenta Dolomiitit sijaitsevat Adamello Brentan luonnonpuistossa ja sisältävät 8 huippua, jotka ovat yli 3 000 metriä korkeita. Useat muutkin huiput ovat yli 2 800 m korkeita. Brenta Dolomiittien pituus on noin 40 km ja leveys noin 12 km. Keskellä sille on ominaista kauneimmat huiput. Pohjoisessa Brenta Dolomiitit taas ovat paljon villimpiä ja siellä asustaa jopa ainoat Alpeilla tavattavat karhut. Etelässä on monen vaeltajan mielestä kaikkein kauneimmat ja monipuolisimmat maisemat. Vaellusmatka on noin 8 kilometriä, nousut + 500 m, laskut -500 m ja vaelluksen kesto noin 6 tuntia. Paluu hotelliin iltapäivällä. Illalla hotellissa yhteinen illallinen ja järjestettyä iltaohjelmaa.

Päivä 4
Monte Tonale Orientale - vaellus
Monte Tonale Orientale - vaellus
Ke 8.7.20

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla runsaan puolen tunnin matkan päässä sijaitsevaan Passo Tonaleen, Tonalen solaan. Sola on kuin luonnon muovaama amfiteatteri, joka nousee Presena-jäätiköltä noin 1 900 – 3 100 metriä ja on osa Adamellon hiihtoaluetta. Täällä todella ymmärtää alppien huikaisevan kauneuden! Nousemme kaapelihissillä hissiasemalta (1 900 m) 2 230 m korkeuteen. Vaellus myötäilee Monte Tonale Orientalen (2 696m) vuoren rinnettä. Mahtavalta harjanteelta avautuvat upeat näkymät Val di Solen laaksoon. Vaellusmatka noin 10 km, nousut +400 m, -laskut -750 m ja vaelluksen kesto noin kuusi tuntia. Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 5
Omatoimipäivä, junalla Trentoon tai paikallisbussilla laakson kyliin
Omatoimipäivä, junalla Trentoon tai paikallisbussilla laakson kyliin
To 9.7.20

Aamiaisen jälkeen voimme lähteä esimerkiksi omatoimiretkelle Trenton kaupunkiin junalla tai tutustumaan kauniin laakson viehättäviin kyliin paikallisbussilla. Junamatka Trentoon on turistikortilla ilmainen, samoin paikallisbussien käyttö. Val di Solessa on mahdollisuus lisämaksusta harrastaa esimerkiksi koskenlaskua, pyöräilyä tai alamäkipyöräilyä. Laaksosta löytyy myös museoita, linnoja, linnoituksia ja kylpylöitä. Vuokraamalla pyörän pääset helposti 30 km päähän hotellilta polkemalla upeaa pyörätietä. Illalla hotellissa yhteinen illallinen ja järjestettyä iltaohjelmaa.

Päivä 6
Kolmen järven vaellus, Val di Peio
Kolmen järven vaellus, Val di Peio
Pe 10.7.20

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Val di Peion laaksoon Malga Maren padolle (1 972 m). Nousemme alppiruusujen ympäröimää vaelluspolkua kohti Larcher al Cevedalen (2 608 m) vuoristomajaa. Sieltä matka jatkuu kolmen järven kautta takaisin Malga Mareen. Val di Peio on pieni kapeahko laakso, kuusien ja lehtipuiden sylissä, levittäytyen vihreille niityille. Täällä kristallinkirkkaat purot muuttuvat mahtaviksi vesiputouksiksi virtaamalla kohti laakson pohjaa. Halukkaat voivat vaikka pulahtaa uimaan vuoristopuroon tai jäätikölle. Laaksossa on myös kansainvälisesti tunnettu terveyskylpylä. Vaellusmatka on noin 11 km, nousut +770m, -laskut -710m ja vaelluksen kesto noin 7 tuntia.Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen illallinen ja matkan päättäjäiset hotellissa.

Päivä 7
Kotiinpaluu
Kotiinpaluu
La 11.7.20

Aamiaisen jälkeen, puoliltapäivin luovutamme huoneet ja lähdemme runsaan kolmen tunnin bussimatkalle kohti Venetsian lentokenttää. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.15. Lento kestää noin kolme tuntia. Lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 23.45.

Majoitus ja lentoaikataulu

Majoitus

Majoitumme hotelli Almazzagossa, joka sijaitsee Stelvion kansallispuiston juurella, keskellä laaksoa, hiljaisen kadun varrella. Hotellissa on ravintola ja pieni wellness-keskus, jossa on myös sauna. Huoneet ovat mukavasti sisustettuja, niissä on kylpyhuone, hiustenkuivain, nettiyhteys, TV ja tallelokero. Hotellin ravintola tarjoaa klassista italialaista ruokaa ja runsaan aamiaisen.

 

Lentoaikataulu

5.7.2020               Helsinki-Venetsia klo 07.15 – 09.15 AY1781
11.7.2020             Venetsia-Helsinki klo 19.15 – 23.45 AY1782

Lentoyhtiö Finnair
Lentoaikataulu sitoumuksetta

Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan.

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Erkki Karjalainen, puh. 020 1204821
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Jaa tämä sivu sähköpostitse