Alppien postikorttimaisemat

alk. 1 495 € /henkilö

Matkamme vie neljän maan majesteettisiin maisemiin. Luonnon kauneus ja jylhyys sekä kuvakselliset alppikylät ja historialliset kaupungit tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Helppoa ja huoletonta matkantekoa suomenkielisen matkanjohtajan johdolla!

Lähdöt:

Alppien hotellit

alk. 1 495 €/hlö

Lapset 2-12 vuotta saavat alennusta 150 € lisävuoteella kahden aikuisen seurassa.Lapset alle 2 vuotta 50 € ilman omaa lento- ja vuodepaikkaa sekä aterioita. Yhden aikuisen seurassa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan.

ZELL AM SEE, ITÄVALTA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Hotel Zum Hirschen****
Osoite: Dreifaltigkeitsstraße 1, 5700 Zell am See
Puhelin: +43 6542 774-0
www.hotel-zum-hirschen.at
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja sauna.
Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, tallelokero,
miinibaari ja hiustenkuivaaja.

Hotelli Stadt Wien ****  (lähtö 5.9.)
Osoite: Schmittenstrasse 41, 5700 Zell am See
Puhelin: +43 6542 762
hotel-stadt-wien.com
Hotelli sijaitsee noin 1 km keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari,
uima-allas, sauna ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, WC,
TV, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

INNSBRUCK, IITÄVALTA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Hotelli Grauer Bär ****
Osoite: Universitätsstrasse 5-7, 6020 Innsbruck
Puhelin: +43 512 5924-0
innsbruck-hotels.at
Hotelli sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, kahvila, kokoustilaa, sauna ja poreallas. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, TV, puhelin ja hiustenkuivaaja.

Austria Trend Hotel Congress **** (lähdöt 27.6. ja 5.9.)
Osoite: Rennweg 12, 6020 Innsbruck
Puhelin: +43 512 2115
www.austria-trend.at/Hotel-Congress-Innsbruck/en
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kuntosali.
Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, minibaari,
tallelokero ja hiustenkuivaaja.

ST. ANTON, ITÄVALTA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Sporthotel St. Anton ****
Osoite: Dorfstrasse 48, 6580 St. Anton am Arlberg
Puhelin: +43 5446 3111
www.sporthotel-st-anton.at
Hotelli sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, kahvila, uima-allas ja sauna.
Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Hotel Garni Rundeck**** (lähdöt 23.5. ja 6.6.)
Osoite: Arlbergstrasse 59, 6580 St. Anton am Arlberg
Puhelin: +43 5446 3133
www.hotelrundeck.at
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on baari, sauna ja kuntosali.
Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.
(Illalinen nautitaan paikallisessa ravintolassa)

 

COMO, ITALIA: Hotel Como ***+

Hotel Como ***+
Osoite: Via Mentana 28, 22100 Como
Puhelin: +39 031 266 173
hcomo.it
Sijaitsee noin 2 km keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja kuntosali.
Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Tervetuloa kanssamme lumihuippuisten vuorten ja kristallinkirkkaiden alppijärvien maisemiin!

Lennämme Müncheniin, Baijerin pääkaupunkiin, josta lähdemme suoraan Saksan Alpeille ja Hitlerin kiviseen Kotkanpesään Kehlsteinvuoren huipuille. Saksan matkanähtävyyksiin kuuluvat myös Neuschwansteinin ”Prinsessa Ruususen” linna ja yli 700-vuotias viehättävä Füssenin kaupunki. Itävallan puolella matkan kohokohtia ovat varmasti 2500 metriin korkeuteen nouseva tie keskellä lumihuippuisia Alppeja sekä maisemahissi yli kahden kilometrin korkeuteen Innsbruckin kattojen ylle. Itävallan välittömästä  alppitunnelmasta saamme nauttia Zell am Seen ja. St. Antonin pikkukaupungeissa sekä Alppien pääkaupungissa Innsbruckissa. Matka jatkuu Liechtensteinin ruhtinaskuntaan, joka sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Reinin varrella keskellä Alppeja. Täältä jatkamme edelleen Sveitsin läpi Italiaan Comojärven rannalle. Tämä vihreänä välkehtivä järvi vuorten kainalossa on silmiä hivelevän  kaunis ja iloinen italialainen tunnelma sekä maailmankuulu keittiö antavat sille oman mausteensa. Lähtöpäivänä on vielä aikaa tutustua ”Muodin Mekkana” tunnetun Milanon ostoskatuihin. Matkan maisemat ovat kuin suoraan satukirjoista!

Matkaohjelma

Perjantai: Helsinki–(München)–Kotkanpesä–Zell am See
Finnairin aamulento Helsingistä Müncheniin, josta lähdemme kohti Saksan Alppeja. Ajamme Berchtesgadenin kaupungin lähellä sijaitsevalle Kehlsteinhaus-nimiselle loma-asunnolle, joka tunnetaan paremmin nimellä Kotkanpesä. Tämä kallis kivilinna rakennettiin Adolf Hitlerille 50-vuotislahjaksi ja se sijaitsee 1834 metrin korkeudessa Kehlsteinvuoren huipulla. Vuorelle vievä tie oli aikanaan vaativa rakennusprojekti, sillä tien oli noustava 1700 metrin korkeuteen lähes pystysuoraa vuorenseinämää ja töitä tehtiinkin yötä päivää lähes kaksi vuotta. Viimeinen 134 metrin osuus noustaan vuoren sisällä kulkevalla hissillä. Huipulta aukeaa huikeat näkymät ja hyvällä säällä voi nähdä Itävaltaan Salzburgin kaupunkiin asti. Myös näkymä viereiselle Königseen vuoristojärvelle on upea. Kotkanpesä on nykyään museoitu ja siellä on ravintola. Täältä jatkamme Itävallan puolelle Zell am Seen kaupunkiin, joka sijaitsee Salzburgerlandin Alppien suojassa, kirkkaan Zellerjärven rannalla. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä ja illallinen. Päivän ajomatka noin 270 km.

Lauantai: Zell am See–Hohe Tauern–Dolomiitit–Innsbruck
Aamiainen hotellissa. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee ehkä maailman tunnetuin alppitie Grossglockner Hochalpenstrasse. Tietä läpi Hohe Tauernin kansallispuiston rakennettiin 1930-luvulla viisi vuotta. Tie on saanut nimensä Itävallan korkeimman vuoren Grossglocknerin mukaan, jonka huippu kohoaa aina 3798 metrin korkeuteen. Myös tien varrelle jäävät kuusi muuta vuorenhuippua kohoavat kaikki yli kolmeen kilometriin. Tie kulkee korkeimmillaan 2504 metrin korkeudessa ja maisemat keskellä lumihuippuisia vuoria ovat henkeäsalpaavan upeat. Maisematie vie meidät myös Italian puolelle, jossa ajelemme läpi Dolomiittien matkallamme Itävallan Tirolin pääkaupunkiin Innsbruckiin, jota kutsutaan myös ”Alppien pääkaupungiksi”. Tätä Innjoen varrella sijaitsevaa kaupunkia ympäröi kaunis vuoristomaisema. Barokkityylisen vanhankaupungin kävelykaduilla on paljon nähtävää ja paikalliset suklaaherkut vievät kielen mennessään. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla; kuuluisimmat nähtävyydet ovat Hofburgin keisarillinen palatsi sekä Goldenes Dachl -rakennus, jonka kattoa koristaa noin 3000 tulessa kullattua kuparitiiltä. Iltapäivän kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 280 km.

Sunnuntai: Innsbruck (Nordkettevuori ja Swarovskin Kristallimaailma)
Aamiainen hotellissa. Aamulla nousemme ihailemaan maisemia kauas kaupungin kattojen päälle, Nordkettevuoren huipulle. Aluksi matka taittuu hetken junalla, minkä jälkeen nousemme panoraama-gondolihissillä mahtavissa maisemissa ylöspäin. Ylhäällä on kaksi asemaa, joista korkeampi on jopa 2256 metrin korkeudessa ja maisemat kaupunkiin ja ympäröiville vuorille ovat huikaisevat. Iltapäivällä vierailemme hieman Innsbruckin ulkopuolella sijaitsevassa kuuluisassa Swarovskin Kristallimaailmassa. Se on rakennettu kristallin ympärille ääniä, valoja ja liikettä hyväksikäyttäen. Kristallimaailma käsittää 15 eri taiteilijan suunnittelemaa huonetta. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus ostaa esimerkiksi matkamuistoja. Vaihtoehtoisesti voi päivää viettää Innsbruckissa. Illallinen hotellissa.

Maanantai: Innsbruck–Füssen–St. Anton
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Saksan puolelle, jossa vierailemme satumaisessa Neuschwansteinin linnassa. Walt Disney käytti linnaa esikuvana prinsessa Ruususen tarinassa ja nykyään se on Saksan suosituin nähtävyys. Linnan rakennutti Baijerin kuningas Ludvig II 1800-luvun lopulla upealle paikalle korkealle kukkulalle. Linnassa on runsaasti portaita ja korkeuseroja. Tämän jälkeen hieman vapaa-aikaa Saksan Romanttisen tien eteläpäässä sijaitsevassa Füssenin kaupungissa, joka omaa yli 700-vuotisen historian ja sen vanhakaupunki on rakennettu kukkulalle Lechjoen varteen. Ajamme edelleen kauniissa alppimaisemissa Itävallan puolelle pieneen ja idylliseen tirolilaiskaupunkiin St. Antoniin, joka sijaitsee 1300 metrin korkeudessa Arlbergin vuoriston kauniissa laaksossa. Majoittuminen myöhään iltapäivällä hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 220 km.

Tiistai: St. Anton–Como
Aamiainen hotellissa. Seuraava kohteemme on Euroopan neljänneksi pienin maa, Liechtensteinin ruhtinaskunta, joka sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Reinin varrella keskellä Alppeja. Täältä jatkamme edelleen Sveitsin puolelle ja Alpeilta laskeuduttuamme pysähdymme Luganon kaupungissa. Se sijaitsee kauniissa maisemissa Luganojärven rannalla San Salvatore ja Monte Bre vuorenhuippujen katveessa. Ajamme edelleen matkamme viidenteen maahan Italiaan, Comojärven rannalle. Como on Italian kolmanneksi suurin järvi ja monien mielestä ehdottomasti se kaunein. Vihreänä välkehtivä järvi vuorten kainalossa sijaitseva kaupunki on silmiähivelevän kaunis. Rantojen idylliset kylät, historialliset palatsit ja huvilat ovat valloittaneet matkailijoiden sydämiä jo sukupolvien ajan. Majoitumme järven eteläpäässä sijaitsevaan Comon kaupunkiin illansuussa. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 310 km.

Keskiviikko: Como
Aamiainen hotellissa. Parhaan tuntuman ja kuvan maisemista saa tietysti laivalta, joten teemme aamupäivällä risteilyn järvellä. Rantojen molemmin puolin on upeita huviloita, joiden alkuperä on 15001800 -luvuilta. Niissä on asunut tai lomaillut monia aikansa merkkihenkilöitä mm. Napoleon ja Winston Churchill. Täällä on kuvattu myös useita TV-sarjoja ja elokuvia. ja mm. George Clooneyn huvila sijaitsee järven rannalla. Nautimme risteilyn jälkeen lounaan paikallisessa ravintolassa. Päivä kuluu leppoisasti Comon vanhan kaupungin idyllisillä kaduilla italialaisesta tunnelmasta nauttien. Illalla voi nauttia maailmankuulun keittiön herkullisista antimista ja hyvästä viinistä kaupungin tunnelmallisissa ravintoloissa.

Torstai: Como–Milano–Helsinki
Aamiainen hotellissa. Ajamme aamupäivällä Milanon kaupunkiin, joka on tunnettu erityisesti muodin keskuksena ja ostoskaupunkina. Maailman nimekkäimmät suunnittelijat kilpailevat liiketilasta Via Montenapoleone -ostoskadulla ja Galleria Vittoria Emmanuele II -ostoskeskus huokuu 1800-luvun eleganssia. Kaupungissa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, joista tunnetuin on Euroopan toiseksi suurin katedraali, goottilaistyylinen tuomiokirkko Duomo; kirkko on 157 metriä pitkä ja huippu kurkottaa 108 metrin korkeuteen. Läheisillä kävelykaduilla on paljon liikkeitä ja ravintoloita. Kuljetus kaupungista iltapäivällä lentokentälle ja lento Milanosta Helsinkiin. Päivän bussimatka noin 110 km.

Vierailut Kotkanpesällä, Grossglockner Hochalpenstrassella ja Nordkettevuorella säävarauksella.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki–München ja Milano–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotelleissa
 • viisi illallista ja yksi lounas
 • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

 

Lentoaikataulu, Finnair

AY803  pe  Helsinki-München  08:00-09:30
AY796  to  Milano-Helsinki      19:00-22:55

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja.Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

 • Euroopan suurin ja korkein vuorijono, Alpit, ulottuu kaarena Ranskan ja Italian rannikolta Itävaltaan ja Sloveniaan
 • se muodostaa rajan lauhkean välimerenilmaston ja keskieurooppalaisen mannerilmaston välille
 • suuret korkeuserot vaikuttavat ilmojen nopeisiinkin vaihteluihin, Alpeilla on Euroopan suurimpien jokien lähteet ja useita isoja järviä
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • Saksan, Itävallan ja Italian rahayksikkö on euro, Sveitsin Sveitsin frangi (CHF)
 • pakkaa hyvät varusteet mukaan: kunnon ulkoilujalkineet sekä varmuuden vuoksi myös tuulen- ja sateenpitävät päällysvaatteet

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg.

Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti).

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutuksen saat helposti toimistostamme.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin pari viikkoa ennen matkan alkamista.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!