Amsterdam-Antwerpen-Bryssel

alk. 995 € /henkilö

Tiiviisti ja värikkäästi paalujen ja patojen varaan rakennettu Amsterdam tunnetaan vapaasta, rennosta ja iloisesta ilmapiiristään. Antwerpen on Belgian toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu timanttikaupan keskuksena. Bryssel on välitön ja kansainvälinen kaupunki, jonka sydän on yksi Euroopan kauneimmista keskiaikaisista aukioista. Opastetuilla kiertoajeluilla saat hyvän kuvan kaupungeista ja hotellimme sijaitsevat aivan kaupunkien sydämessä.

Matkan tiedot:

Amsterdam-Antwerpen-Bryssel: matkaohjelma ja hotellit

alk. 995 €/hlö

Matkaohjelma

Perjantai: Helsinki-Amsterdam (kaupunkikierros)
Lauantai: Amsterdam (omaa aikaa)
Sunnuntai: Amsterdam-Antwerpen (omaa aikaa)-Bryssel (kaupunkikierros)
Maanantai: Bryssel (omaa aikaa)
Tiistai: Bryssel-Helsinki

Yöpymiset

Amsterdam 2 yötä, Bryssel 2 yötä

Tarkempi matkaohjelma

Perjantai: Helsinki-Amsterdam (kaupunkikierros)
Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Perillä tutustumme kiertoajelulla Amsterdamin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Höyryvoiman kukoistuskautena 1800-luvulla rakennettu Keskusasema on kaupungin portti. Dam- eli Keskusaukio on paikka, josta kaupunki sai alkunsa. Aukion länsireunassa kohoaa hallitseva kuninkaanlinna 1600-luvulta. Kierroksella saamme tuntumaa kaupungin kuuluisaan asemakaavaan; säteittäinen kanavakehä satoine siltoineen ja reunoja värittävine kapeine, vinoine taloineen on ainutlaatuinen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin.

Lauantai: Amsterdam (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa ja koko loppupäivä on aikaa tutustua Amsterdamiin omin päin. Kaupungissa on mukava kävellä, sillä kaikki on lähellä, ja monet silloista valaistaan iltaisin ketjulampuilla. Viehättävien tiilitalojen reunustaman Reguliersgrachtin yli kulkevista silloista yksi on perinteinen puinen läppäsilta. Keskustan vilkkailla kävelykaduilla kuljeskellaan ostoksilla, samoin mielenkiintoisilla kukka-, kirja ja kirpputoreilla. Singel-kanavan uivat kukkamarkkinat ovat Amsterdamin erikoisuus. Museotarjonta on sekä runsas että laadukas. Maailmankuulussa Kansallismuseossa on noin 5000 maalausta ja lisäksi veistoksia, grafiikkaa ja käsitöitä. Museokorttelin toisella laidalla on Van Gogh -museo, jossa pääsee näkemään kerralla taiteilijan melkein koko tuotannon. Kaupungin Merimuseota pidetään yhtenä maailman parhaista. Tunnettu on myös Anne Frank Huis, nuoren tytön II maailmansodan aikana kirjoittama päiväkirja saa ihmiset tulemaan hämmästelemään juutalaisperheen pientä piilopaikkaa. Herkkusuunkaan ei tarvitse jäädä nälkäiseksi – kaupungilla kulkijaa odottavat ihanat ravintolat ja kahvilat sekä suussa sulavat letut suolaisilla ja makeilla täytteillä. Ilta kuluu mukavasti viihtyisissä kanavanranta- ja katukahviloissa ja ajan patinoimissa brown café -baareissa.

Sunnuntai: Amsterdam-Antwerpen (omaa aikaa)-Bryssel (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa Antwerpeniin joka on Belgian toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu maailmalla timanttikaupan keskuksena. Kaupungin sydän on Grote Markt -aukio ja sitä ympäröivät useat historiallisesti arvokkaat ja kauniit rakennukset. Se on myös väylä Antwerpenin vanhaankaupunkiin, jonka kujilta löytyy paljon ravintoloita ja mielenkiintoisia pikkuliikkeitä. Sen itseoikeutettuna hallitsijana kohoaa 123 metriä korkea goottilainen katedraali. Pysähdymme kaupunkiin parin tunnin ajaksi, jolloin on aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Ajamme iltapäivällä Belgian ja Euroopan Unionin pääkaupunkiin Brysseliin, jossa aluksi tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Brysselin ydinkeskustassa on monia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua tarkemmin omin päin, mutta opastettu kiertoajelu avaa kaupunkikuvaa laajemmin. Majoittuminen hotelliin illansuussa. Päivän ajomatka noin 230 km.

Maanantai: Bryssel (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa ja koko päivä aikaa omiin tutkimusretkiin. Bryssel on lomailijan kannalta helppo kaupunki, sillä monet mielenkiintoiset paikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Kaupungin sydän on majesteettinen keskusaukio Grand Place, jota pidetään koko Belgian kuuluisimpana nähtävyytenä. Aukiolla oli vilkas tori jo keskiajalla ja 1400-luvulla torin laitaan rakennettiin kaupungintalo kellotorneineen. Näin Bryssel sai alkunsa. Myöhemmin koko aukio rakennettiin tyyliltään yhtenäiseksi ja se on silmiä hivelevän kaunis. Shoppailija tekee löytöjä mm. ihanissa suklaapuodeissa, Sablon-aukion antiikkikojuissa, Avenue de la Toison d'Orin tyylikkäissä ostosgallerioissa, uusimpien trendien Rue Antoine Dansaertilla ja Inno-tavaratalossa Rue Neuven kävelykadun päässä. Viehättävä levähdyspaikka on Place du Petit Sablon -puisto suihkulähteineen ja käsityöläispatsaineen. Brysselin symboliksi muodostunut patsas löytyy kuitenkin toiselta suihkulähteeltä: pieni Manneken Piss, pissaava poika, jonka luokse suorastaan jonotetaan! Useamman tunnin saa vierähtämään myös mielenkiintoisessa Mini Euroopassa, joka esittelee maanosamme kaupunkeja ja kohteita pienoismalleina. Kaupunkikuvaa voi avartaa näköalahissillä, jonka kyytiin pääsee 1800-luvun lopulla valmistuneelta oikeuspalatsilta.

Tiistai: Bryssel-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa ostoksille ja tutustua voi myös vaikkapa kaupungin runsaaseen museotarjontaan. Grand Place aukion laidalla on kaupunginmuseo ja sen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta. Keskustassa on myös mm. tuhansien instrumenttien soitinmuseo sekä taidemuseo, jossa on sekä historiallisen että nykytaiteen osastot. Lisäksi kaupungissa on satakunta taidegalleriaa näyttelyineen. Kuljetus iltapäivällä Brysselin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Pääsiäismatkalla sunnuntaina ja maanantaina kaupat ovat kiinni, lukuun ottamatta Brysselissä Grand Place-aukion läheisyydessä sijaitsevia turistikauppoja.

 

Amsterdam, Alankomaat: Eden Hotel Amsterdam ***

Amstel 144, 1017 Amsterdam
Puh +31 20 530 7878
www.edenhotelamsterdam.com
Sijaitsee keskustassa Amstetl-joen varrella noin 300 metriä Rembrandt-aukiolta. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Waterloopelin, noin 400 metriä.
 

Bryssel, Belgia: NH Hotel Atlanta ****

7 Boulevard Adolphe Max, 1000 Brussels
Puh +32 2 217 01 20
www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/belgium/brussels/nh-atlanta-brussels.html
Sijaitsee keskustassa noin 800 metriä Grand Place-aukiolta. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: De Brouckere, noin 300 metriä.


Värikäs kanavakaupunki Amsterdam

Monille Amsterdamin suurin nähtävyys on sen loistelias arkkitehtuuri maailmankuuluine kanavineen, kauniine kaarisiltoineen, kapeine katuineen ja vinoine taloineen. Toiset etsivät suurisydämisen kaupungin sylistä kukkatoreja, timantteja ja tuulimyllyjä. Tiiviisti ja värikkäästi paalujen ja patojen varaan rakennettu Amsterdam tunnetaan vapaasta, rennosta ja iloisesta ilmapiiristään. Amsterdam on ihastuttava sekoitus kaupungin vilskettä ja meren tuoksua.

Antwerpen - timantteja ja muotia

Belgian flaaminkielisessä pohjoisosassa sijaitseva Antwerpen on tunnettu timanttikaupan keskus ja koruliikkeitä onkin runsaasti. Se on sopivan kokoinen kaupunki, jonka keskus on Grote Markt-aukio. Sitä ympäröivät historiallisesti arvokkaat ja kauniit rakennukset. Vanhankaupungin kujilta löytyy paljon ravintoloita ja mielenkiintoisia pikkuliikkeitä. Ostoskaupunkina Antwerpen on ehkä Belgian paras: ostosmahdollisuuksia on runsaasti ja suuret muotimerkit löytyvät keskustaa halkovalta Meir-kadulta. 

Eloisa ja kansainvälinen Bryssel

Bryssel on välitön ja rento kaupunki, jonka sydän on yksi Euroopan kauneimmista keskiaikaisista aukioista. Kaupungissa saa ihastella arkkitehtuurin eri tyylisuuntia, istuskella pariisilaistyylisissä kahviloissa, tehdä löytöjä kirpputoreilla ja tyylikkäissä putiikeissa... Brysselin herkkuja ovat maistuvat vohvelit ja tuoreet simpukat sekä maailmankuulut belgialaiset suklaat ja luostarioluet. Jos Bryssel on sinulle tuttu vain televisiouutisista, suosittelemme, että lähdet paikan päälle tutustumaan kaupungin kauniisiin ja kiinnostaviin kortteleihin!

 

Hyvä tietää

 • hollantilaiset ovat taistelleet itselleen maata merestä vuosisatojen ajan rakentaen patoja ja kuivaten järviä
 • Amsterdamin kanavaverkostoa, jonka kokonaispituus on 75 km, alettiin rakentaa 1300-luvulla ja 1600-luvulla luotiin kolmesta kaupunkia ympäröivästä kanavasta muodostuva kanavakehä Grachtengordel
 • kehien sisään rakensivat kaupungin rikkaat omat elegantit talonsa ja kehän ulkopuolelle, Jordaanin alueelle, rakennettiin verstaita ja asuntoja työläisille
 • Amsterdamin asema Alankomaiden kuningaskunnan pääkaupunkina juontaa juurensa jo 700 vuoden taakse
 • nyky-Amsterdamissa on noin 730 000 asukasta
 • Brysselin pääkaupunkiseutu on yksi kolmesta alueesta, jotka muodostavat Belgian liittovaltion
 • Bryssel on myös Euroopan Unionin tosiasiallinen pääkaupunki
 • Brysselin metropolialueella on melkein 2,7 miljoonaa asukasta ja varsinaisessa Brysselin kaupungissa noin 145 000 asukasta
 • keskusaukio Grand Place on kirjattu vuonna 1998 Unescon maailmanperintöluetteloon
 • Bryssel on virallisesti kaksikielinen alue; se sijaitsee keskellä flaaminkielistä Flanderin aluetta, mutta ranska on kielistä käytetympi, useimmat ihmiset puhuvat ja ymmärtävät ainakin jonkin verran englantia
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • rahayksikkö on euro

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun/henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen ksanalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kanasalisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta sekä 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 140 140.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutuksen saat helposti toimistostamme tai sivulta matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Amsterdam ja Bryssel–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertoajelut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, Finnair

Perjantai
AY841 klo 08:10-09:45 Helsinki-Amsterdam (kesto 2:35)
Tiistai
AY818 klo 19:20-22:45 Bryssel-Helsinki (kesto 2:25)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Maksuehdot

Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää tai matkan hinta on 200 € / hlö tai vähemmän

 • Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää ja matkan hinta on yli 200 € /hlö

 • Varausmaksu on 200 € / hlö
 • Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä.
 • Myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta.
 • Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö 
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien MatkaVekalta veloittamat kulut, joista MatkaVekka ei saa hinnanpalautusta (esim.
lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa. 

Hyvää matkaa!