Amsterdam-Bryssel-Pariisi -kiertomatka

alk. 1 295 € /henkilö

Tiiviisti ja värikkäästi paalujen ja patojen varaan rakennettu Amsterdam tunnetaan vapaasta, rennosta ja iloisesta ilmapiiristään. Bryssel on välitön ja rento kaupunki, jonka sydän on yksi Euroopan kauneimmista keskiaikaisista aukioista. Euroopan kiehtovimpiin suurkaupunkeihin kuuluva Pariisi tunnetaan rakastavaisten ja romantikkojen kaupunkina.

Lähdöt:

Amsterdam-Bryssel-Pariisi -matkan hotellit

alk. 1 295 €/hlö

Yhden hengen huone, lisämaksu 420 €.
Lapset 2-12 vuotta saavat alennusta 150 € lisävuoteella kahden aikuisen seurassa. Lapset alle 2 vuotta 50 € ilman omaa lento- ja vuodepaikkaa. Yhden aikuisen seurassa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan.

AMSTERDAM, ALANKOMAAT: Amsterdam: Eden Hotel Amsterdam ***

Eden Hotel Amsterdam ***
Amstel 144, 1017 Amsterdam
Puh +31 20 530 7878
www.edenhotelamsterdam.com
Sijaitsee keskustassa Amstetl-joen varrella noin 300 metriä Rembrandt-aukiolta. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Waterloopelin, noin 400 metriä.

BRYSSEL, BELGIA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

NH Hotel Atlanta **** (lähdöt 12.5., 7.7. ja 22.9.)
7 Boulevard Adolphe Max, 1000 Brussels
Puh +32 2 217 01 20
www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/belgium/brussels/nh-atlanta-brussels.html
Sijaitsee keskustassa noin 800 metriä Grand Place-aukiolta. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: De Brouckere, noin 300 metriä.

NH Hotel Brussels City Centre **** (lähdöt 14.4. ja 9.6.)
17 Chaussee De Charleroi, 1060 Brussels
Puh +32 2 539 0160
www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/belgium/brussels/nh-brussels-city-centre....
Sijaitsee keskustassa Avenue Louise-ostoskadun välittömässä läheisyydessä, noin 2 km Grand Place-aukiolta. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Louise, noin 400 metriä.
 

 

PARIISI, RANSKA: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Mercure Opera Garnier ***  (lähdöt 14.4. 12.5. ja 7.7.)
4 Rue de l'Isy75008 Paris
Puh +33 1 43 87 30 55
www.mercure.com
Sijaitsee 500 m Opèra Garnierilta ja Galleries Lafayette.tavaratalosta. Hotellissa aamiaishuone ja baari. Kaikissa huoneissa ilmastointi, kylpy/suihku, wc, tv, puhelin, minibaari teen-/kahvin valmistusvälineet, hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Saint-Lazare, noin 150 m.

Timhotel Opera Blanche Fontaine ***  (muut lähdöt)
24 Rue Pierre Fontaine, 75009 Paris
Puh +33 1 44 63 54 95
www.timhotel.com
Sijaitsee keskustassa Montmartren alueella noin 200 metrin päässä kuuluisasta Moulin Rougesta. Hotellissa on baari ja terassi. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Blanche, noin 200 metriä.

Värikäs kanavakaupunki Amsterdam

Monille Amsterdamin suurin nähtävyys on sen loistelias arkkitehtuuri maailmankuuluine kanavineen, kauniine kaarisiltoineen, kapeine katuineen ja vinoine taloineen. Toiset etsivät suurisydämisen kaupungin sylistä kukkatoreja, timantteja ja tuulimyllyjä. Tiiviisti ja värikkäästi paalujen ja patojen varaan rakennettu Amsterdam tunnetaan vapaasta, rennosta ja iloisesta ilmapiiristään. Amsterdam on ihastuttava sekoitus kaupungin vilskettä ja meren tuoksua.

Eloisa ja kansainvälinen Bryssel

Bryssel on välitön ja rento kaupunki, jonka sydän on yksi Euroopan kauneimmista keskiaikaisista aukioista. Kaupungissa saa ihastella arkkitehtuurin eri tyylisuuntia, istuskella pariisilaistyylisissä kahviloissa, tehdä löytöjä kirpputoreilla ja tyylikkäissä putiikeissa... Brysselin herkkuja ovat maistuvat vohvelit ja tuoreet simpukat sekä maailmankuulut belgialaiset suklaat ja luostarioluet. Jos Bryssel on sinulle tuttu vain televisiouutisista, suosittelemme, että lähdet paikan päälle tutustumaan kaupungin kauniisiin ja kiinnostaviin kortteleihin!

Rakastavaisten ja romantikkojen Pariisi

Euroopan kiehtovimpiin suurkaupunkeihin kuuluva Pariisi tunnetaan rakastavaisten ja romantikkojen kaupunkina. Suuria tunteita ei kuitenkaan tarvitse viedä Pariisiin mukanaan. Kuten melkein kaikki, myös ne löytyvät tämän uskomattoman upean kaupungin kaduilta, silloilta ja kujilta. Pariisissa kävellessään pitää pysähdellä ja nähdä katutaiteilijat, Seinejoen proomut ja kaduilla kulkevat ihmiset. Välillä kannattaa katsoa myös ylöspäin nähdäkseen, kuinka persoonallisen kauniisti pariisilaiset ovat koristelleet kotitalojaan.
 

Matkaohjelma

Maanantai: Helsinki–Amsterdam (kaupunkikierros)
Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Perillä tutustumme kiertoajelulla Amsterdamin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Höyryvoiman kukoistuskautena 1800-luvulla rakennettu Keskusasema on kaupungin portti. Dam- eli Keskusaukio on paikka, josta kaupunki sai alkunsa. Aukion länsireunassa kohoaa hallitseva kuninkaanlinna 1600-luvulta. Kierroksella saamme tuntumaa kaupungin kuuluisaan asemakaavaan; säteittäinen kanavakehä satoine siltoineen ja reunoja värittävine kapeine, vinoine taloineen on ainutlaatuinen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin.

Tiistai: Amsterdam (vapaapäivä)
Aamiainen hotellissa ja koko loppupäivä on aikaa tutustua Amsterdamiin omin päin. Kaupungissa on mukava kävellä, sillä kaikki on lähellä, ja monet silloista valaistaan iltaisin ketjulampuilla. Viehättävien tiilitalojen reunustaman Reguliersgrachtin yli kulkevista silloista yksi on perinteinen puinen läppäsilta. Keskustan vilkkailla kävelykaduilla kuljeskellaan ostoksilla, samoin mielenkiintoisilla kukka-, kirja ja kirpputoreilla. Singel-kanavan uivat kukkamarkkinat ovat Amsterdamin erikoisuus. Museotarjonta on sekä runsas että laadukas. Maailmankuulussa Kansallismuseossa on noin 5000 maalausta ja lisäksi veistoksia, grafiikkaa ja käsitöitä. Museokorttelin toisella laidalla on Van Gogh -museo, jossa pääsee näkemään kerralla taiteilijan melkein koko tuotannon. Kaupungin Merimuseota pidetään yhtenä maailman parhaista. Tunnettu on myös Anne Frank Huis, nuoren tytön II maailmansodan aikana kirjoittama päiväkirja saa ihmiset tulemaan hämmästelemään juutalaisperheen pientä piilopaikkaa. Herkkusuunkaan ei tarvitse jäädä nälkäiseksi – kaupungilla kulkijaa odottavat ihanat ravintolat ja kahvilat sekä suussa sulavat letut suolaisilla ja makeilla täytteillä. Ilta kuluu mukavasti viihtyisissä kanavanranta- ja katukahviloissa ja ajan patinoimissa brown café -baareissa.

Keskiviikko: Amsterdam–Bryssel (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Amsterdamista ajamme Belgian ja Euroopan Unionin pääkaupunkiin Brysseliin, jossa aluksi tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Brysselin ydinkeskustassa on monia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua tarkemmin omin päin, mutta opastettu kiertoajelu avaa kaupunkikuvaa laajemmin. Päivän ajomatka noin 240 km.

Torstai: Bryssel (vapaapäivä)
Bryssel on lomailijan kannalta helppo kaupunki, sillä monet mielenkiintoiset paikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Kaupungin sydän on majesteettinen keskusaukio Grand Place, jota pidetään koko Belgian kuuluisimpana nähtävyytenä. Aukiolla oli vilkas tori jo keskiajalla ja 1400-luvulla torin laitaan rakennettiin kaupungintalo kellotorneineen. Näin Bryssel sai alkunsa. Myöhemmin koko aukio rakennettiin tyyliltään yhtenäiseksi ja se on silmiähivelevän kaunis. Aukion laidalla on kaupunginmuseo ja sen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta. Keskustassa on myös mm. tuhansien instrumenttien soitinmuseo sekä taidemuseo, jossa on sekä historiallisen että nykytaiteen osastot. Lisäksi kaupungissa on satakunta taidegalleriaa näyttelyineen. Shoppailija tekee löytöjä mm. ihanissa suklaapuodeissa, keskustan suurella kirpputorilla, Sablon-aukion antiikkikojuissa, Rue de Namurin putiikeissa, Avenue de la Toison d'Orin tyylikkäissä ostosgallerioissa, uusimpien trendien Rue Antoine Dansaertilla ja Inno-tavaratalossa Rue Neuven kävelykadun päässä. Viehättävä levähdyspaikka on Place du Petit Sablon -puisto suihkulähteineen ja käsityöläispatsaineen. Brysselin symboliksi muodostunut patsas löytyy kuitenkin toiselta suihkulähteeltä: pieni Manneken Piss, pissaava poika, jonka luokse suorastaan jonotetaan! Useamman tunnin saa vierähtämään myös mielenkiintoisessa Mini Eroopassa, joka esittelee maanosamme kaupunkeja ja kohteita pienoismalleina. Kaupunkikuvaa voi avartaa näköalahissillä, jonka kyytiin pääsee 1800-luvun lopulla valmistuneelta oikeuspalatsilta.

Perjantai: Bryssel–Pariisi (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Brysselistä jatkamme matkaa Ranskan pääkaupunkiin Pariisiin, jossa näemme kiertoajelun aikana monet kaupungin kuuluisista maamerkeistä ja kierroksen jälkeen onkin helpompi suunnistaa omille retkille. Pariisi hurmaa kulttuurinnälkäiset, shoppailijat ja romantikot. Majoittuminen hotelliin. Päivän ajomatka noin 320 km.

Lauantai: Pariisi (vapaapäivä)
Aamiaisen jälkeen voit aloittaa päiväsi esimerkiksi metrolinjoja tutkimalla, sillä metrolla pääsee useimmille nähtävyyksille tehokkaasti ja nopeasti. Mukavia kohteita ovat mm. tunnelmalliset latinalaiskorttelit, Seinen sillat ja saaret, Moulin Rouge -elokuvasta tuttu Montmarte kapeine kujineen, Champs Elysées sekä näyttävät aukiot ja tuoksuvat torit. Voit kiivetä Eiffel-torniin katsomaan Pariisia lintuperspektiivistä ja poiketa La Citén saarella ihailemassa goottilasta Notre Damen katedraalia lähempää. Tai valita päiväohjelmaasi Louvren, joka kätkee suojiinsa valtavat taideaarteet. Toki Pariisin vehreillä bulevardeilla on nautinto kulkea päämäärättömästikin vaikka vain ikkunaostoksia tehden, ja iloisen puheensorinan täyttämässä kahvilassa voi herkutella hetken café au lait´n ja maittavan croissantin parissa. Vaihtoehtoisesti voit hakea kulmakaupasta patonkia, viiniä ja suussa sulavia juustoja ja vetäytyä johonkin rauhaisaan puistoon piknikille. Kaupunkikuvaan tutustuu mukavasti ja kiireettömästi myös Seinellä risteillen. Vietitpä päiväsi miten tahansa, sinua ympäröi pariisilaisten ihanan intohimoinen elämänasenne.

Sunnuntai: Pariisi–Helsinki
Aamiainen hotellissa. Vieläkin ehtii kaupungille ennen kuljetusta lentoasemalle, sillä lähdemme lentokentälle vasta myöhemmin iltapäivällä. Lento Helsinkiin.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Amsterdam ja Pariisi–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertoajelut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

 

Lentoaikataulu, Finnair

AY841  ma  Helsinki-Amsterdam  08:10-09:45
AY874  su   Pariisi-Helsinki            19:00-22:55

Lentoaika Amsterdamiin noin 2,5 tuntia ja Pariisista noin 3 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

 

Hyvä tietää

 • hollantilaiset ovat taistelleet itselleen maata merestä vuosisatojen ajan rakentaen patoja ja kuivaten järviä
 • Amsterdamin kanavaverkostoa, jonka kokonaispituus on 75 km, alettiin rakentaa 1300-luvulla ja 1600-luvulla luotiin kolmesta kaupunkia ympäröivästä kanavasta muodostuva kanavakehä Grachtengordel
 • kehien sisään rakensivat kaupungin rikkaat omat elegantit talonsa ja kehän ulkopuolelle, Jordaanin alueelle, rakennettiin verstaita ja asuntoja työläisille
 • Amsterdamin asema Alankomaiden kuningaskunnan pääkaupunkina juontaa juurensa jo 700 vuoden taakse
 • nyky-Amsterdamissa on noin 730 000 asukasta
 • Brysselin pääkaupunkiseutu on yksi kolmesta alueesta, jotka muodostavat Belgian liittovaltion
 • Bryssel on myös Euroopan Unionin tosiasiallinen pääkaupunki
 • Brysselin metropolialueella on melkein 2,7 miljoonaa asukasta ja varsinaisessa Brysselin kaupungissa noin 145 000 asukasta
 • keskusaukio Grand Place on kirjattu vuonna 1998 Unescon maailmanperintöluetteloon
 • Bryssel on virallisesti kaksikielinen alue; se sijaitsee keskellä flaaminkielistä Flanderin aluetta, mutta ranska on kielistä käytetympi, useimmat ihmiset puhuvat ja ymmärtävät ainakin jonkin verran englantia
 • Ranskan pääkaupunki Pariisi sijaitsee maan pohjoisosassa Seinejoen varrella
 • joki jakaa kaupungin kahteen osaan
 • Pariisissa on runsas kaksi miljoonaa asukasta, mutta Suur-Pariisin alueen väkiluku kohoaa yli kymmenen miljoonan
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • rahayksikkö on euro

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti).

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutuksen saat helposti toimistostamme.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 € /henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö 
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. l
jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua (lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa. 

Hyvää matkaa!