Berliinin monet kasvot

alk. 565 € /henkilö

Vietä pitkä viikonloppu persoonallisessa Berliinissä viiden tähden hotellissa! Lyhyt suora lento torstaiaamuna Helsingistä Berliiniin, missä vastassa oleva suomenkielinen opas johdattaa Sinut kaupunkikiertoajelulle. Perjantain risteily Spree-joella, kulisseinaan kaupungit kuuluisat nähtävyydet, kruunaa tämän ohjelmallisen kaupunkiloman. Kaiken tämän lisäksi aikaa jää myös omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Lähdöt aina maaliskuusta lokakuun loppuun asti, valitse juuri sinulle sopiva unohtumaton kaupunkiloma!

Matkan tiedot:

Hotel InterContinental Berlin *****

alk. 565 €/hlö

Viiden tähden hotelli joka sijaitsee keskustassa lähellä Tiergartenin puistoa ja kävelymatkan päässä Kurfürstendammin ostoskadusta.

Hotellin yhteystiedot


Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari, kokoustilaa ja spa osastolla on mm. uima-allas, poreallas, sauna, höyrysauna ja kuntosali (saunojen käyttö on maksullista). Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, minibaari, tallelokero, kahvin/teen keitin ja hiustenkuivaaja. Huoneissa kokolattiamatot.

Budapester Strasse 2, 10787 Berlin
Puh +49 30 260 20
www.berlin.intercontinental.com

 

 

Matkojemme hintaan sisältyvät sekä lentokenttäkuljetukset että kaupunkikierros ja Spree-joen risteily suomenkielisen oppaan johdolla. Näin saat heti hyvän kuvan tästä laajasta kaupungista ja vinkkejä omia retkiäsi varten.

 

 

 

Matkaohjelma

Torstai: Helsinki–Berliini (kaupunkikierros)
Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Lento Berliiniin, jossa on lentoasemalla vastassa suomenkielinen opas. Kaupunkikiertoajelu, jonka aikana näemme Berliinin tunnetuimmat nähtävyydet mm. Checkpoint Charlien kuuluisan rajanylityspaikan, Unter den Linden-bulevardin, Branderburgin portin, Valtiopäivätalon sekä itäisen ja läntisen Berliinin keskusta-alueet. Pidämme kierroksen aikana aamiaistauon. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Hotelimme sijaitsee läntisen Berliinin keskustassa, joten viihtyisiä kahviloita sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita löytyy moneen makuun.

Perjantai: Berliini (risteily –Spree joella, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä avautuvat kaupungit monet nähtävyydet aivan uudesta näkökulmasta. Nautimme maisemista suomenkielisen oppaan johdolla noin kolme tuntia kestävällä Spree –joen risteilyllä. Risteilyn jälkeen on päivän ohjelma vapaa. Ostosmahdollisuudet ovat kaupungissa lähes rajattomat ja hotellimme sijaitseekin lähellä kuuluisaa Kurfürstendammin ostoskatua. Täältä löytyy mm. lukuisten kuuluisien vaatesuunnittelijoiden liikkeitä sekä KaDeWe-tavaratalo joka on Manner-Euroopan suurin.  Myös Potsdamer Platz on herännyt uudelleen henkiin vuosikymmenten hiljaiselon jälkeen ja se onkin nykyään mukava viihdealue kauppoineen ja ravintoloineen.

Lauantai: Berliini (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin. Maisemia kaupungin kattojen yllä voi ihailla Alexanderplatzilla sijaitsevasta TV-tornista, joka on Euroopan neljänneksi korkein rakennus. Tutustumisen arvoinen paikka on myös Spree -joen varressa sijaitseva Museosaari, joka kuuluu Unescon Maailmanperintöluetteloon. Mielenkiintoinen on myös Itä- ja Länsi-Berliinin erottaneen muurin historiasta kertova Muurimuseo. Tekniikan, liikenteen ja kulkuvälineiden historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Saksalaisen Tekniikan Museoon, joka kuuluu maailman suurimpiin. Nostalgiaa on tarjolla DDR-museossa, joka esittelee sosialistisen maan arkielämää interaktiiviseen tyyliin. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitseva Berliinin eläintarha on yksi maailman suurimmista eläinlajien määrällä mitattuna ja siellä voit nähdä vaikkapa uhanalaisen pandan.

Sunnuntai: Berliini–Helsinki
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vielä hetki aikaa tutustua kaupunkiin. Kuljetus lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla. Iltapäivälento Helsinkiin.

 

Lisätietoa Berliinistä (MatkaVekka ei vastaa sivun sisällöstä):
www.visitberlin.de/en
 

 

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

       

 

Hintaan sisältyy

 • airberlinin reittilennot Helsinki–Berliini–Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • päivittäinen aamiainen hotellissa
 • kuljetukset ja retket suomalaisen oppaan johdolla matkaohjelman mukaan
 • suomalaisen oppaan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, airberlin

Torstai
AB8071 klo 06:40-07:35 Helsinki-Berliini (kesto 1:55)
Sunnuntai
AB8076 klo 15:00-17:55 Berliini-Helsinki (kesto 1:55) 

Aikataulu sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Hyvä tietää

 • kello on Saksassa tunnin vähemmän kuin Suomessa
 • Saksan rahayksikkö on euro
 • Berliini on sekä Saksan pääkaupunki että yksi Saksan osavaltioista
 • kaupungissa on asukkaita noin 3,4 miljoonaa
 • Berliinin kulttuuritapahtumia esim. sivuilla konserttejaoopperaa

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Airberlinin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitä että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkatavarat
Ruumaan menevät matkatavarat/henkilö: yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun, jonka ulkomitat ovat enintään 55 x 40 x 20 cm ja enimmäispaino 8 kg (kannettavan tietokoneen kanssa 10 kg). Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta. Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 €/henkilö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista,  peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista,  peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista,  peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista,  ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!