Berliinin monet kasvot

alk. 595 € /henkilö

Vietä pitkä viikonloppu persoonallisessa Berliinissä viiden tähden hotellissa! Lyhyt suora lento torstaiaamuna Helsingistä Berliiniin, missä vastassa oleva suomenkielinen opas johdattaa Sinut kaupunkikiertoajelulle. Perjantain retki historialliseen Potsdamiin ja lauantain vierailu Stasin vankilamuseossa kruunaavat tämän ohjelmallisen kaupunkiloman. Kaiken tämän lisäksi aikaa jää myös omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle Lähdöt aina marraskuun alkuun asti, valitse juuri sinulle sopiva!

Matkan tiedot:

Hotel InterContinental Berlin *****

alk. 595 €/hlö

Viiden tähden hotelli joka sijaitsee keskustassa lähellä Tiergartenin puistoa ja kävelymatkan päässä Kurfürstendammin ostoskadusta.

Hotellin yhteystiedot


Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari, kokoustilaa ja spa osastolla on mm. uima-allas, poreallas, sauna, höyrysauna ja kuntosali (saunojen käyttö on maksullista). Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, minibaari, tallelokero, kahvin/teen keitin ja hiustenkuivaaja. Huoneissa kokolattiamatot.

Budapester Strasse 2, 10787 Berlin
Puh +49 30 260 20
www.berlin.intercontinental.com

Pyhäpäivät Saksassa 2015

Paikalliset pyhäpäivät saattavat vaikuttaa kauppojen, museoiden, nähtävyyksien ja ravintoloiden aukioloaikoihin sekä julkisen liikenteen aikatauluihin.

1.1. Uuden vuoden päivä
6.4. Toinen Pääsiäispäivä
1.5. Vapunpäivä
14.5. Helatorstai
25.5. Helluntai
3.10. Saksan yhdistymisen päivä
25.12. Joulupäivä
26.12. Tapaninpäivä

 

Matkojemme hintaan sisältyy sekä lentokenttäkuljetukset että kaupunkikierros suomenkielisen oppaan johdolla. Näin saat heti saapumispäivänä hyvän kuvan tästä laajasta kaupungista ja vinkkejä omia retkiäsi varten.

Matkaan sisältyy myös vierailu DDR:n aikaisessa salaisessa Stasin vankilamuseossa sekä retki historialliseen Potsdamiin.

 

 

Berliinin lounaispuolella, idyllisissä järvimaisemissa sijaitseva vanha kasarmikaupunki Potsdam hienoine huviloineen on sekä Saksan julkkisten että Berliinissä vaikuttavien kansainvälisten kuuluisuuksien suosima paikka. Suurin osa vanhoista kasarmeista on nykyään kaupungin parempiosaisten asuttamia moderneja yksityisasuntoja. Tarkasti suojeltu historiallinen keskusta mataline taloineen ja mukulakivikatuineen on täynnä levähdyspaikkoja ja mielenkiintoisia putiikkeja, joista löytää vaikkapa uniikkeja tuliaisia. Potsdamin kuninkaallisen loiston vuodet alkoivat jo 1600-luvulla; upein ja tunnetuin kokonaisuus lienee Fiedrich II:n 1700-luvulla rakennuttama rokokoolinna Sanssouci, joka puutarhoineen ja viinitarhoineen on Unescon maailmanperintökohde.  

 

Matkaohjelma

Torstai:  Helsinki–Berliini  (kaupunkikierros)
Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Lento Berliiniin, jossa on lentoasemalla vastassa suomenkielinen opas. Kaupunkikiertoajelu, jonka aikana näemme Berliinin tunnetuimmat nähtävyydet mm. Checkpoint Charlien kuuluisan rajanylityspaikan, Unter den Linden -bulevardin, Branderburgin portin, Valtiopäivätalon sekä itäisen ja läntisen Berliinin keskusta-alueet. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin.

Perjantai:  Berliini  (retki Potsdamiin)
Aamiainen hotellissa. Vierailemme noin tunnin ajomatkan päässä olevassa historiallisessa Potsdamin kaupungissa, jonne saavumme Clienicker Brücke -siltaa pitkin. Silta toimi kylmän sodan aikana vakoilijoiden vaihtopaikkana. Potsdam on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista ja tästä loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä Potsdamin upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Sen perusti Preussin kuuluisin Kuningas Friedrich II 1700-luvulla, kun hän halusi vetäytyä hovin keinotteluista ja olla ilman huolia eli ”sans souci”. Palatsi edustaa rokokoota ja sitä kutsutaan myös Preussin Versaillesiksi. Käymme kävelemässä myös kaupungin historiallisen osan hollantilais- ja preussilaiskortteleissa. Berliiniin palaamme Griebnitzjärven rantaa pitkin Babelsbergin huviloita katsellen.

Lauantai:  Berliini (valtionpoliisi Stasin vankilamuseo))
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme suomenkielisen oppaan johdolla paikkaan, joka oli yksi DDR:n parhaiten varjelluista salaisuuksista aina Berliinin muurin murtumiseen asti. Valtionpoliisin Stasin vankilaa Hohenschönhausenissa ei ollut merkitty edes karttaan, vaan sen kohdalla näkyi pelkkää valkoista. Itä-Saksan viranomaiset olivat vankilasta jopa niin tarkkoja, että siviililentokoneet ohjattiin muualle. Täällä ”valtion vihollisia” sekä kuulusteltiin että säilytettiin ja käytössä olivat kaikki psykologisen sodankäynnin metodit. Vankila on nykyään museoitu ja oppaina toimivat yleensä entiset vangit. 

Sunnuntai:  Berliini–Helsinki
Aamiainen hotellissa. Kuljetus päivällä lentokentälle ja lento Helsinkiin.

 

Lisätietoa Berliinistä (MatkaVekka ei vastaa sivun sisällöstä):
www.visitberlin.de/en
 

 

 

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

       

 

Hintaan sisältyy

 • airberlinin reittilennot Helsinki–Berliini–Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • kuljetukset ja retket matkaohjelman mukaan
 • suomalaisen oppaan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, airberlin

Maaliskuun lähdöt
Torstai

AB8311 klo 07:00-08:00 Helsinki-Berliini (kesto 2:00)
Sunnuntai
AB8312 klo 15:00-17:55 Berliini-Helsinki (kesto 1:55) 

Muut lähdöt
Torstai

AB8071 klo 06:40-07:35 Helsinki-Berliini (kesto 1:55)
Sunnuntai
AB8076 klo 15:00-17:55 Berliini-Helsinki (kesto 1:55) 

Aikataulu sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

 

Hyvä tietää

 • kello on Saksassa tunnin vähemmän kuin Suomessa
 • Saksan rahayksikkö on euro
 • Berliini on sekä Saksan pääkaupunki että yksi Saksan osavaltioista
 • kaupungissa on asukkaita noin 3,4 miljoonaa
 • Berliinin kulttuuritapahtumia esim. sivuilla konserttejaoopperaa
 • Potsdam on Saksan Brandenburgin osavaltion pääkaupunki ja sijaitsee Haveljoen varrella Berliinin naapurissa, vajaat 30 kilometriä lounaaseen Berliinin keskustasta
 • noin 150 000 asukkaan Potsdam kuuluu Berliinin–Brandenburgin metropolialueeseen, jolla asuu noin 6 miljoonaa ihmistä

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Air Berlinin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitä että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: Passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkatavarat
Ruumaan menevät matkatavarat/henkilö: yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun, jonka ulkomitat ovat enintään 55 x 40 x 20 cm ja enimmäispaino 8 kg (kannettavan tietokoneen kanssa 10 kg). Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta. Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 €/henkilö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista,  peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista,  peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista,  peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista,  ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!