Budapest ja Tonavan lumo

alk. 655 € /henkilö

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa. Myös vuoret, metsät ja tippukiviluolat ovat yhtä lailla osa kaupunkia.

Lähdöt:

Mercure Hotel Korona ****

alk. 655 €/hlö

Sijaitsee keskustassa noin 500 metriä Vaci utcan kävelykadusta ja kauppahallista.. Hotellissa on ravintola, baari, sauna, uima-allas ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Yhteystiedot

Kecskemeti utca 14, 1053 Budapest
+36 1 486 8800
www.mercure.com/gb/hotel-1765-mercure-budapest-korona-hotel/index

Radisson Hotel Blue Beke ****

alk. 675 €/hlö

Sijaitsee keskustassa Suuren Kaarikadun varrella noin 400 metriä Andrassy kadusta ja noin 200 metriä kaupungin suurimmasta kauppakeskuksesta (WestEnd City Center). Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali, uima-allas ja sauna. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Yhteystiedot

Teréz körút 43, 1067 Budapest
+36 1 889 3900
 www.radissonblu.com/hotel-budapest

Idyllinen Szentendre ja Tonavan mutka

Pieni ja pittoreski Szentendre hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan, museoillaan ja taidegallerioillaan. Keskiaikaisten kujien varjoissa on viehättäviä kahviloita ja pieniä putiikkeja, ja ennen kaikkea kiireetön tunnelma. Szentendrea kutsutaan "Taiteiden kaupungiksi" – monet nyky-taiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin historialliseen pikkukaupunkiin. Budapestista matka taittuu risteillen Tonavaa pitkin Szentendreen (lokakuun lähdöillä meno bussilla). Paluumatkalla pysähdymme Visegradin kukkulalle ihailemaan kuuluisaa Tonavan mutkan maisemaa.

Matkaohjelma

Torstai: Helsinki-Budapest
Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana, jolloin näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarten Aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyas kirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminenhotelliin.

Perjantai: Budapest
Päivä vapaata omille tutkimusretkille. Yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista on Euroopan vanhin kauppahalli, joka suorastaan pursuaa ihmeteltävää ja ostettavaa. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca –kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut.

Lauantai: Budapest
Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

Sunnuntai: Budapest- Szentendre ja Tonavan mutka-Helsinki
Aamulla avautuu kaupunkiin uudet näkymät, kun risteilemme Tonavaa pitkin noin puolitoista tuntia taiteilijoiden suosimaan pieneen Szentendren kaupunkiin (lokakuun lähdöillä meno bussilla). Se sai nykyisen muotonsa kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Täältä suuntaamme Visegradin kukkulalle ihailemaan maisemia kuuluisaan Tonavan mutkaan, missä kukkulat pakottavat siihen asti itään virranneen joen kääntämään virtauksensa etelää kohti. Ajamme iltapäivällä Budapestin lentokentälle, mistä lento illalla Helsinkiin.

 

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki–Budapest–Helsinki turistiluokassa
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • hotelliaamiaiset
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertoajelut
  • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Lentoaikataulu, Finnair

AY753  to  Helsinki-Budapest  09:30-10:50 
AY756  su Budapest-Helsinki  19:15-22:35 
Lentoaika noin 2,5 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.
Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

  • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 eur/henkilö
  • Jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
  • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
  • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. 

Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti).

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa!