Budapest ja Tonavan lumo

alk. 322 € /henkilö

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa. Myös vuoret, metsät ja tippukiviluolat ovat yhtä lailla osa kaupunkia.

Matkan tiedot:

Mercure Hotel Korona ****

alk. 322 €/hlö

Sijaitsee keskustassa noin 500 metriä Vaci utcan kävelykadusta ja kauppahallista. Hotellissa on ravintola, baari, sauna, uima-allas ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Kalvin ter, noin 50 metriä.

Hotellin yhteystiedot

Mercure Hotel Korona
Kecskemeti utca 14, 1053 Budapest
puh. +36 1 486 8800
mercure.com/gb/hotel-1765-mercure-budapest-korona-hotel/index

Pyhäpäivät Unkarissa 2015

Paikalliset pyhäpäivät saattavat vaikuttaa kauppojen, museoiden, nähtävyyksien ja ravintoloiden aukioloaikoihin sekä julkisen liikenteen aikatauluihin.

1.-2.1. Uuden vuoden päivä
15.3. Vuoden 1848 Vallankumouksen muistopäivä
5.4. Ensimmäinen Pääsiäispäivä
6.4. Toinen Pääsiäispäivä
1.5. Vapunpäivä
24.-25.5. Helluntai
20.-21.8. Kansallispäivä (Unkarin valtion perustamisen historiallinen muistopäivä)
23.10. Vuoden 1956 Vallankumouksen muistopäivä
1.11. Pyhäinpäivä
24.12. Jouluaatto
25.12. Joulupäivä
26.12. Tapaninpäivä

Idyllinen Szentendre

Pieni ja pittoreski Szentendre hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan, museoillaan ja taidegallerioillaan. Keskiaikaisten kujien varjoissa on viehättäviä kahviloita ja pieniä putiikkeja, ja ennen kaikkea kiireetön tunnelma. Szentendrea kutsutaan "Taiteiden kaupungiksi" – monet nyky-taiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin historialliseen pikkukaupunkiin.

Matkaohjelma

Torstai: Helsinki-Budapest
Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana, jolloin näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin.

Perjantai: Budapest
Aamiainen hotellissa. Päivä vapaata omille tutkimusretkille. Yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista on Euroopan vanhin kauppahalli, joka suorastaan pursuaa ihmeteltävää ja ostettavaa. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca –kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut.

Lauantai: Budapest
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

Sunnuntai: Budapest-Szentendre-Helsinki
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme vajaan tunnin päässä sijaitsevaan taiteilijoiden suosimaan pieneen Szentendren kaupunkiin. Se sai nykyisen muotonsa kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Täältä suuntaamme Visegradin kukkulalle ihailemaan maisemia kuuluisaan Tonavan mutkaan, missä kukkulat pakottavat siihen asti itään virranneen joen kääntämään virtauksensa etelää kohti. Ajamme iltapäivällä Budapestin lentokentälle, mistä lento illalla Helsinkiin.

Lisätietoa Budapestista (MatkaVekka ei vastaa sivun sisällöstä):
www.budapestinfo.hu/home_en.html

 

 

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Budapest–Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertoajelut
 • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair

Torstai
AY753 klo 09:30-10:50 Helsinki-Budapest (kesto 2:20)
Sunnuntai
AY756 klo 19:15-22:35 Budapest-Helsinki (kesto 2:20)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Hyvä tietää

Maksuehdot

Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 € / hlö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 eur/henkilö
 • Jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta sekä 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 140 140.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa!