Kuninkaallinen Englanti ja Lontoo

alk. 1 395 € /henkilö

Kaupunkikohteiden klassikko Lontoo, brittiläisen sivistyksen kehto Oxford, roomalaisten perustama Bathin kylpyläkaupunki, Stonehengen mystiset kivirakennelmat, Blenheimin ja Windsorin linnat sekä vehreät nummimaisemat siivittävät unohtumatonta matkaamme läpi kuninkaallisen Englannin.

Matkan tiedot:

Kuninkaallinen Englanti ja Lontoo: matkaohjelma ja hotellit

alk. 1 395 €/hlö

Matkaohjelma

Tiistai: Helsinki-Lontoo-Oxford (kävelykierros, omaa aikaa)
Keskiviikko: Oxford-Blenheimin linna-Bath (kävelykierros, omaa aikaa)
Torstai: Bath-Lacock-Salisbury (kävelykierros, omaa aikaa)-Stonehenge-Bath (omaa aikaa)
Perjantai: Bath-Lontoo (kävelykierros, jokiristeily, omaa aikaa)
Lauantai: Lontoo (omaa aikaa)-Windsorin linna-Helsinki

Yöpymiset

Oxford 1 yö, Bath 2 yötä, Lontoo 1 yö

Tarkempi matkaohjelma

Tiistai: Helsinki-Lontoo-Oxford (kävelykierros, omaa aikaa)
Finnairin aamulento Helsingistä Lontooseen. Jatkamme matkaa Oxfordin kaupunkiin, joka on brittiläisen sivistyksen kunnianarvoisimpia linnakkeita. Täältä Thames-joen varrelta löytyykin englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, josta on mainintoja jo 1200-luvulta. Englantilaisten tv-sarjojen ystävät tuntevat Oxfordin myös komisario Morsen kotikaupunkina. Kaupungissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja kävelykierroksen aikana näemme maineikkaita yliopiston college-rakennuksia, pyöreän Radcliffe Camera–rakennuksen 1700-luvulta, Sheldonian teatterin sekä Bridge of Sights–sillan. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen ja vaikkapa ostoksille. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä ja illallinen paikallisessa ravintolassa. Päivä ajomatka noin 90 km.

Keskiviikko: Oxford-Blenheimin linna-Bath (kävelykierros, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Oxfordin lähellä sijaitsevaan Blenheimin linnaan. Tämän valtavan linnan kuningatar Anne lahjoitti 1700-luvulla Marlboroughin herttualle. Blenheim on myös Winston Churchillin lapsuudenkoti ja linnan puisto on tyypillinen englantilainen maisemapuutarha. Iltapäivällä ajamme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Bathin kaupunkiin, jonka kylpyläkulttuuri kukoisti jo Rooman vallan ajalla. Täällä ovat vaikuttaneet myös monet kuuluisat kirjailijat kuten Jane Austin ja Charles Dickens.  Näemme kävelykierroksen aikana historiallisia kylpylärakennuksia, Yrjöjen aikaisia taloja, Kuningattaren aukion, kuuluisan Royal Crescent-kaarirakennuksen sekä Putneyn sillan. Kiertokävelyn jälkeen jää myös aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä ja ilta vapaata ohjelmaa. Päivän ajomatka noin 140 km.

Torstai: Bath-Lacock-Salisbury (kävelykierros, omaa aikaa)-Stonehenge-Bath (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme pieneen keskiaikaiseen Lacockin kylään, jonka katulamputtomat kadut ovat antaneet kulissit monille elokuville ja tv-sarjoille. Se on valittu myös osaksi Englannin kansallista suojelualuetta. Päivällä jatkamme matkaa viiden joen yhtymäkohdassa sijaitsevaan Salisburyn kaupunkiin, jonka juuret ulottuvat aina rautakaudelle saakka. Teemme kävelykierroksen tässä historiallisessa kaupungissa ja näemme mm. mahtavan tuomiokirkon, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla. Tämän englantilaisen arkkitehtuurin mestariteoksen torni on Britannian korkein. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Käymme myös katsomassa uskomattomia Stonehengen kivi-rakennelmia. Nämä mystiset kivimuodostelmat pystytettiin noin kolme tuhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua ja ne herättävät edelleen ihmetystä. Palaamme iltapäivällä Bathin hotelliimme, jonka jälkeen on ilta vapaata ohjelmaa. Päivän ajomatka noin 150 km.

Perjantai: Bath-Lontoo (kävelykierros, jokiristeily, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa Lontooseen joka on todellinen kaupunkikohteiden klassikko ja monen mielestä se suurin ja kaunein. Aloitamme kävelykierroksen Trafalgarin aukiolta, jonka keskellä on amiraali Nelsonin patsas pronssileijonineen. Kuljemme pitkin White Hall-katua, jonka varrelle jää monia Britannian hallinnon keskeisiä rakennuksia. Sen kuuluisin poikkikatu lienee yleisöltä suljettu Downing Street, missä sijaitsee pääministerin virka-asunto. Lähempänä Thames-joen rantaa näemme Westminster Abbeyn goottilaisen kirkon, joka tunnetaan kuninkaallisten kruunajais- ja hautauspaikkana. Sitä vastapäätä sijaitsee parlamenttitalo ja sen kuuluisa Big Ben-kellotorni, joka on toiminut aikoinaan niskuroivien kansanedustajien vankilana. Täältä nousemme laivaan ja näemme lisää nähtävyyksiä joelta käsin; mm. 135 metriä korkean London Eye–maailmanpyörän, Waterloon sillan, Shakespearen teatterin, Cityn pilvenpiirtäjät ja kuninkaallisen laivaston vanhan HMS Belfast-risteilijän. Laivasta nousemme silloista kuuluisimman Tower Bridgen läppäsillan kohdalla. Se vieressä sijaitsee keskiaikainen Towerin linna, joka tunnetaan kruunujalokivien säilytyspaikkana. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omille tutkimusretkille. Päivän ajomatka noin 190 km.

Lauantai: Lontoo (omaa aikaa)-Windsorin linna-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä on vielä hetki aikaa vaikkapa viime hetken tuliaisostoksille. Päivällä vierailemme Windsorin linnassa, joka on yksi maan tunnetuimmista ja jota kuningatar Elisabet II pitää varsinaisena kotinaan. Sen rakennutti Vilhelm Valloittaja jo 1000-luvulla ja se on sekä suurin että vanhin linna koko Britanniassa. Linnaa vastapäätä sijaitsee maineikas Etonin sisäoppilaitos, jota ovat käyneet mm. prinssi William ja Harry. Iltapäivällä kuljetus Lontoon lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 50 km. 

Oxford: Hotel Holiday Inn Express***

Grenoble Road, Oxford OX4 4XP
Puhelin: +44 1865 780888
www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/oxford/ofdks/hoteldetail
Sijaitsee noin seitsemän kilometriä keskustasta. Hotellissa on baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

Bath: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Bailbrook House Hotel **** 
Eveleigh Avenue, London Rd West, Bath BA1 7JD
Puhelin: +44 1225 855 100
www.bailbrookhouse.co.uk
Vuodelta 1790 peräisin olevaan historialliseen kartanoon entisöity hotelli kauniin puutarhan ympäröimänä noin 2 km Bathin keskustasta. Hotellissa on kaksi ravintola, baari ja kokoustilaa. Modernin  siipirakennuksen huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero, kahvin/teen keitin ja hiustenkuivaaja.
 

Macdonald Bath Spa Hotel *****     lähtö 8.9.
Sydney Road, Bath BA2 6NS
Puhelin: +44 1225 444 424
www.macdonaldhotels.co.uk/our-hotels/macdonald-bath-spa-hotel
Yrjöjen aikaisessa linnamaisessa kartanossa sijaitseva hotelli kauniin puutarhan ympäröimänä noin 1 km Bathin keskustasta. Hotellissa on ravintola, kaksi baaria, kuntosali, kokoustilaa ja spa-osastolla mm. sisä- ja ulkouima-allas, poreallas, höyrysauna ja sauna. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero, kahvin/teen keitin ja hiustenkuivaaja.

Lontoo: Melia White House Hotel ****

Albany Street, Regents Park, London NW1 3UP
Puhelin: +44 207 391 3000
www.melia.com/en/hotels/united-kingdom/london/melia-white-house/index.html
Sijaitsee keskustassa Regent`s Park puiston vieressä noin 1 km Oxford Street ostoskadusta. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari, kuntosali ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero, kahvin/teen keitin ja hiustenkuivaaja.

 

Maalauksellisten maisemien matka...

Vehreät nummi- ja kukkulamaisemat, aateliskodit ja romanttiset puutarhat ovat Etelä-Englantia parhaimmillaan. Monissa kylissä ja kaupungeissa eletään puitteissa, jotka eivät ole vain kuvankauniit vaan myös historiallisesti arvokkaat. Alueella viihtyivät jo aikoinaan roomalaiset ja täältä ovat hakeneet innoitusta teoksiinsa lukuisat taiteilijat ja kirjailijat. Aluetta ovat suosineet myös kuninkaalliset ja muu ylhäisö kautta aikojen.

... kreivikunnasta kreivikuntaan

Kuljemme usean kreivikunnan alueella ja tutuksi tulevat mm. englanninkielisen maailman vanhin yliopisto Oxfordissa, roomalaisten aikoinaan perustama ja 1700-luvulla kuninkaallistenkin suosima Bathin kylpyläkaupunki, vuosituhansia uhmanneet kuuluisat Stonehengen kivirakennelmat, Salisburyn mahtava katedraali, Lacockin keskiaikainen kylä sekä Blenheimin ja Windsorin linnat. Lontoossa näemme monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, risteilemme Thames-joella ja aikaa jää myös ostoksille.

Hyvä tietää

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun/henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutuksen saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta sekä 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 140 140.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta  http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä. 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Lontoo–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • yksi illallinen ja yksi lounas
 • matkaohjelman mukaiset bussimatkat, kiertoajelut, risteily ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, Finnair

Tiistai
AY831 klo 08:00-09:10 Helsinki-Lontoo (kesto 3:10)
Lauantai
AY834 klo 18:05-23:00 Lontoo-Helsinki (kesto 2:55)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Maksuehdot

Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää tai matkan hinta on 200 € / hlö tai vähemmän

 • Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää ja matkan hinta on yli 200 € /hlö

 • Varausmaksu on 200 € / hlö
 • Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä.
 • Myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta.
 • Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!