Kuninkaallinen Etelä-Englanti

alk. 1 395 € /henkilö

Kuljemme kreivikunnasta kreivikuntaan aina Cornwallin Land's Endiin saakka. Näemme maalauksellisia maisemia ja historian muistomerkkejä eri vuosituhansilta. Matkan kesto keskiviikko–sunnuntai. Tervetuloa kanssamme monipuoliselle matkalle Etelä-Englantiin!

Lähdöt:

Etelä-Englannin hotellit

alk. 1 395 €/hlö

Lapset 2-12 vuotta saavat alennusta 150 € lisävuoteella kahden aikuisen seurassa. Lapset alle 2 vuotta 50 € ilman omaa lento- ja vuodepaikkaa sekä aterioita. Yhden aikuisen seurassa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan.

OXFORD: Hotel Holiday Inn Express***

Hotel Holiday Inn Express***
Grenoble Road, Oxford OX4 4XP
Puhelin: +44 1865 780888
www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/oxford/ofdks/hoteldetail
Sijaitsee noin seitsemän kilometriä keskustasta. Hotellissa on baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

TAUNTON: Hotel The Castle at Taunton****

Hotel The Castle at Taunton****
Castle Greem, Taunton, Somerset TA1 1NF
Puhelin: +44 1823 272 671
www.the-castle-hotel.com
Vanhaan linnaan entisöity hotelli joka sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

PLYMOUTH: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Jurys Inn Plymouth Hotel*** (lähdöt 14.5., 11.6. ja 2.9.)
46-52 Exeter Street, Plymouth PL4 0AZ
Puhelin:+44 1752 631 000
www.jurysinns.com/hotels/plymouth
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkaitin ja hiustenkuivaaja.

Copthorne Hotel*** (lähtö 8.7.)
Osoite: Armada Way, PL1 1AR Plymouth
Puhelin: +44 1752 224161
www.milleniumhotels.co.uk
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

Hotel New Continental*** (lähtö 5.8.)
Millbay Road, PL1 3LD Plymouth
Puhelin: +44 1752 220 782
www.newcontinental.co.uk
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

 

 

SOUTHAMPTON: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Hotel Holiday Inn Southampton*** (lähdöt 14.5.  ja 11.6.)
Herbert Walker Avenue, Southampton SO15 1HJ
Puhelin: +44 871 942 9073
www.hisouthamptonhotel.co.uk
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali, uima-allas ja sauna. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, ilmastointi, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja.

Hotel Holiday Inn Southampton Eastleigh*** (lähdöt 8.7., 5.8. ja 2.9.)
Osoite: Leigh Road, Eastleigh, Southampton SO50 9PG
Puhelin: +44 871 942 9094
www.hisouthamptoneastleighhotel.co.uk
Sijaitsee noin 8 km keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali, uima-allas ja sauna. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, ilmastointi ja hiustenkuivaaja.
 

 

Maalauksellisten maisemien matka...

Vehreät nummi- ja kukkulamaisemat, jylhät rannikkoseudut, aateliskodit ja romanttiset puutarhat ovat Etelä-Englantia parhaimmillaan. Monissa kylissä ja kaupungeissa eletään puitteissa, jotka eivät ole vain kuvankauniit vaan myös historiallisesti arvokkaat. Alueella viihtyivät jo aikoinaan roomalaiset ja täältä ovat hakeneet innoitusta teoksiinsa lukuisat taiteilijat ja kirjailijat. Aluetta ovat suosineet myös kuninkaalliset ja muu ylhäisö kautta aikojen.

... kreivikunnasta kreivikuntaan

Kuljemme usean kreivikunnan alueella, mm. kiehtovassa Cornwallissa, jonka herttua on Prinssi Charles. Cornwall sijaitsee pitkälle Atlantin valtamereen työntyvällä niemekkeellä ja tunnetaan postikorttimaisista maisemistaan. Näemme myös englanninkielisen maailman vanhimman yliopiston Oxfordissa, roomalaisten aikoinaan perustaman ja 1700-luvulla kuninkaallistenkin suosiman Bathin kylpyläkaupungin, vuosituhansia uhmanneet kuuluisat Stonehengen kivirakennelmat, kauniita kukkulakaupunkeja, Englannin Rivieran, Windsorin linnan ja muitakin mielenkiintoisia paikkoja.

Matkaohjelma

Tiistai / Keskiviikko: Helsinki–(Lontoo)–Oxford
Aamulento Helsingistä Lontooseen. Ajamme Oxfordin yliopistokaupunkiin, joka on brittiläisen sivistyksen kunnianarvoisimpia linnakkeita. Kiertoajelulla näemme maineikkaita yliopiston college-rakennuksia, Radcliffe Camera -lukusalin, Sheldonian teatterin ja Bridge of Sights -sillan. Majoittuminen hotelliin ja illallinen paikallisessa ravintolassa. Päivä ajomatka n. 90km.

Keskiviikko / Torstai: Oxford–Bath-Taunton
Aamupäivällä tutustumme Oxfordin lähellä sijaitsevaan Blenheimin linnaan. Tämän valtavan linnan kuningatar Anne lahjoitti 1700-luvulla Marlboroughin herttualle. Blenheim on myös Winston Churchillin lapsuudenkoti ja linnan puisto on tyypillinen englantilainen maisemapuutarha. Iltapäivällä ajamme Bathiin, jonka kylpyläkulttuuri kukoisti jo Rooman vallan ajalla. Näemme historiallisia kylpylärakennuksia, Kuningattaren aukion, kuuluisan Royal Crescent -kaarirakennuksen sekä Putneyn sillan. Kiertoajelun jälkeen jää myös aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Matka jatkuu edelleen Tauntonin kaupunkiin, missä majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka n. 260 km.

Torstai / Perjantai: Taunton-Land's End-Plymouth
Lähdemme Cornwallin niemimaalle ja Land´s Endiin. Kuljemme halki Cornwallin nummimaisemien Englannin läntisimpään kolkkaan. Atlantin aallot huuuhtovat Land´s Endin mahtavia kalliojyrkänteitä. Käymme myös St. Ivesin taiteilijakaupungissa, jolle ovat tunnusomaisia somat graniittitalot puutarhoineen. Kaupungin edustalla on yksi Cornwallin kauneimmista rannoista. Päivällinen ja yöpyminen Plymouthin rannikkokaupungissa. Päivän ajomatka n. 390 km.

Perjantai / Lauantai: Plymouth–Southampton
Päivän aikana näemme runsaasti historiaa eri vuosituhansilta. Tutustumme Shaftesburyn kukkulakaupunkiin, jonka Gold Hilliä pidetään Englannin maalauksellisimpana katuna. Ikivanhat muurit ympäröivät Shaftesburyn mukulakivikatuja ja olkikattoisia taloja. Iltapäivällä käymme katsomassa uskomattomia Stonehengen kivi-rakennelmia. Nämä mystiset kivimuodostelmat pystytettiin 3100–1500 -luvuilla e.Kr. ja ne herättävät edelleen ihmetystä. Matkalla kohti rannikkoa poikkeamme vielä Salisburyssa ja näemme kaupungin mahtavan katedraalin. Salisburyn tuomiokirkon rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla ja kirkon torni on Britannian korkein. Illallinen hotellissa Southamptonissa. Päivän ajomatka n. 300 km.

Lauantai / Sunnuntai: Southampton–Windsorin linna–Helsinki
Ajamme Lontoon lähelle Windsorin linnaan, jota kuningatar Elisabet II pitää varsinaisena kotinaan. Näemme linnan loisteliaita huoneita, jotka ovat täynnä kuninkaallisen perheen taideaarteita. Linnaa vastapäätä sijaitsee maineikas Etonin sisäoppilaitos. Illansuussa lento Lontoosta Helsinkiin. Päivän ajomatka n. 120 km.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Lontoo–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • neljä illallista
 • matkaohjelman mukaiset bussimatkat, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
 • matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, Finnair

Lähdöt 14.5. ja 11.6.
AY831  ke  Helsinki-Lontoo  08:00-09:10
AY834  su  Lontoo-Helsinki  18:05-23:00

Muut lähdöt
AY831  ti  Helsinki-Lontoo  08:00-09:10 
AY834  la  LontooHelsinki   18:05-23:00  

Lentoaika noin 3 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti).

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasiterveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!