Ihmeiden Islanti

alk. 1 165 € /henkilö

Tulivuorten, kuumien lähteiden ja ikijään hallitsema saarivaltio on vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Kiertomatkamme aikana tutustut saaren suosituimpiin ja kauneimpiin nähtävyyksiin. Asiantuntevan oppaan matkassa yövymme myös etelärannikolla, jotta näemme ja koemme enemmän.

Lähdöt:

Islannin hotellit

alk. 1 165 €/hlö

Hotellien ja majatalojen pienestä koosta johtuen ryhmämme majoitus voi olla samalla alueella useammassa eri hotellissa. Majoitus on kahden hengen huoneissa, joissa suihku/kylpy ja wc. Hotellien nimet vahvistetaan noin pari viikkoa ennen matkan alkamista.

Islantiin on helppo ihastua

Islanti on huikea vastakohtien maa. Kuumat lähteet, tulivuoret, vesiputoukset ja jäätiköt luovat eksoottiset puitteet upealle kiertomatkalle. Asiantuntevan oppaan johdolla saat matkasta irti enemmän. Tällä matkalla näet Islannin tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä ja aikaa jää myös omatoimiselle ohjelmalle maan pääkaupungissa Reykjavikissa.

Matkaohjelma

Sunnuntai: Helsinki–Blue Lagoon–Reykjavik
Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Icelandairin suora lento Helsingistä Islantiin. Opas on vastassa Keflavikin lentoasemalla. Uimavarusteet kannattaa pakata päällimmäiseksi, sillä lähdemme suoraan kentältä luonnon muovaamaan ulkoilmakylpylään, Blue Lagooniin. Uinti lämpimässä vedessä ulkoilmassa on unohtumaton elämys, joka huuhtoo pois matkan rasitukset. Blue Lagoonista jatkamme Reykjavikiin, jossa majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka noin 70 km.

Maanantai: Reykjavik–Kultainen kolmio–Etelärannikko–Vik
Aamulla jätämme pääkaupungin taaksemme ja lähdemme kohti Islannin tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä. Geysirin alue kuumine lähteineen on vaikuttava kokemus. Strokkur suihkuttaa vettä kohti korkeuksia noin viiden minuutin välein. Jatkamme kohti etelärannikkoa, joka on kuuluisa vesiputouksistaan, jäätiköistään ja mustahiekkaisista rannoistaan. Näemme yhden Islannin tunnetuimista vesiputouksista, Gullfossin, ja pysähdymme myös Seljalandsfossin ja Skogafossin vesiputouksilla. Päivän aikana vierailemme myös Skogarin kotiseutumuseossa ja Víkin kylässä. Yhteinen illallinen ja yöpyminen Víkin alueella. Päivän ajomatka noin 300 km.

Tiistai: Vik–Thingvellir–Borgarfjördur–Reykjavik
Lähdemme aamulla kohti Thingvellirin kansallispuistoa, jossa muinainen Islannin parlamentti kokoontui ensimmäisen kerran jo yli 1000 vuotta sitten, vuonna 930. Jatkamme Borgarfjördurin alueelle, jossa on Islannin vesipitoisin kuuma lähde, Deildartunguhver. Kuljemme myös kuuluisan islantilaisen kirjailijan, Snorri Sturlussonin jalanjäljillä ja näemme paikan, jossa nautittiin kuumista kylvyistä jo 1100–1200 -luvuilla. Ennen Reykjavikiin palaamista ihailemme vielä Hraunfossarin vesiputouksia. Alueelta on kävelymatka myös Barnafossin putouksille. Illaksi jatkamme Reykjavikiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 380 km.

Keskiviikko: Reykjavik (vapaapäivä / halukkaille lisämaksusta valasretki)
Aamiainen hotellissa. Voit viettää päivän omien mieltymystesi mukaan ja tutustua kaupungin nähtävyyksiin omaan tahtiisi. Reykjavikista voit myös hankkia mukavat ja persoonalliset tuliaiset kotiin, sillä täällä ovat koko saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Voit myös halutessasi lähteä lisämaksulliselle meriretkelle bongaamaan valaita:

Valasretki (55 €)
Unohtumaton luontoelämys – lähde bongaamaan valaita Atlantin valtamerelle! Vaikuttavien merimaisemien lisäksi voit nähdä esimerkiksi ryhävalaita tai pyöriäisiä. Lähtö ja paluu Reykjavikin satamasta. (Huom! Valaiden näkemistä ei pystytä takaamaan.) Retki on kansainvälinen ja kestää noin kolme tuntia. Opastus englannin kielellä.

Torstai: Reykjavik–Helsinki
Aikainen aamiainen ja kuljetus Keflavikin lentokentälle, josta paluulento takaisin Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 50 km.

Hintaan sisältyy

 • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • vierailu Blue Lagoonissa tulopäivänä
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • kaksi illallista (ruokajuomat lisämaksusta)
 • suomenkielisen oppaan palvelut lentokenttäkuljetuksilla ja retkipäivinä

Lisämaksusta

 • huone yhdelle
 • valasretki 55 €

 

 

Lentoaikataulu, Icelandair

FI343  su  Helsinki-Reykjavik  15:30-15:55
FI342  to  Reykjavik-Helsinki  07:30-13:55

Lentoaika noin 3,5 tuntia.

Aikataulu sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Hyvä tietää

 • Islannissa on noin 300 000 asukasta, joista Reykjavikin alueella asuu noin 190 000
 • aikaero Suomen aikaan kesällä –3 tuntia
 • rahayksikkö on Islannin kruunu (ISK)
 • hotellien ja majatalojen pienestä koosta johtuen ryhmämme majoitus voi olla samalla alueella useammassa eri hotellissa, majoitus on kahden hengen huoneissa, joissa on suihku/ kylpy ja wc, hotellien nimet vahvistetaan noin pari viikkoa ennen matkan alkamista

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Lähtöselvityksessä on hyvä olla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Tarkista lentoaikataulut aina matkalipusta. Icelandairin lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalista T2.

Matkustusasiakirjat
Kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Pohjoismaissa matkustaessaan Suomen kansalainen ei tarvitse passia,mutta henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava tarvittaessa osoittaa. Lentoyhtiö voi kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole vaadittavia asiapapereita.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutuksen saat helposti toimistostamme.

Matkatavarat
Ruumaan menevät matkatavarat / henkilö: yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara / henkilö: yksi laukku, jonka enimmäispaino korkeintaan 10 kg ja ulkomitat (korkeus + pituus + leveys) enintään 115 cm. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja oheisessa lippukansiossa tai www.finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Pakkaa lääkkeet aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan.

Matkalle mukaan
Varaudu vaihteleviin sääolosuhteisiin. Pakkaa mukaan myös sadevarusteet ja lämpimiä, tuulenpitäviä vaatteita. Muista myös uimapuku Blue Lagoon-vierailua varten.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 65 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 65 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 65 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64–31 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 30–15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1 – 5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!