Ihmeiden Islanti

alk. 1 355 € /henkilö

Tulivuorten, kuumien lähteiden ja ikijään hallitsema saarivaltio on vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta.

Kiertomatkamme aikana tutustut saaren suosituimpiin ja kauneimpiin nähtävyyksiin. Asiantuntevan oppaan matkassa yövymme myös etelärannikolla, jotta näemme ja koemme enemmän.

Matkan tiedot:

Ihmeiden Islanti: matkaohjelma ja hotellit

alk. 1 355 €/hlö

Matkaohjelma

Sunnuntai: Helsinki–Blue Lagoon–Reykjavik
Maanantai: Reykjavik–Kultainen kolmio–Etelärannikko–Vik
Tiistai: Vik–Thingvellir–Borgarfjördur–Reykjavik
Keskiviikko: Reykjavik (vapaapäivä tai halukkaille lisämaksusta valasretki)
Torstai: Reykjavik–Helsinki

Yöpymiset:
Reykjavik 1 yö, Vik 1 yö, Reykjavik 2 yötä

Hotellit:
Lähtö 12.6.  Fosshotel Baron, Hotel Katla, Fosshotel Baron
Lähtö 3.7.    Fosshotel Baron, Hotel Katla, Hotel Klettur
Lähtö 10.7.  Fosshotel Baron, Hotel Dyrholaey, Fosshotel Baron
Lähdöt 24.7. ja 28.8.  Fosshotel Baron, Hotel Katla, Best Western Hotel Reykjavik
Lähtö 14.8.  Fosshotel Baron, Hotel Dyrholaey, Hotel Klettur

Tarkempi matkaohjelma

Sunnuntai: Helsinki–Blue Lagoon–Reykjavik
Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Icelandairin suora lento Helsingistä Islantiin. Opas on vastassa Keflavikin lentoasemalla. Uimavarusteet kannattaa pakata päällimmäiseksi, sillä lähdemme suoraan kentältä luonnon muovaamaan ulkoilmakylpylään, Blue Lagooniin. Uinti lämpimässä vedessä ulkoilmassa on unohtumaton elämys, joka huuhtoo pois matkan rasitukset. Blue Lagoonista jatkamme Reykjavikiin, jossa majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka noin 70 km.

Maanantai: Reykjavik–Kultainen kolmio–Etelärannikko–Vik
Aamiainen hotellissa. Jätämme pääkaupungin taaksemme ja lähdemme kohti Islannin tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä. Geysirin alue kuumine lähteineen on vaikuttava kokemus. Strokkur suihkuttaa vettä kohti korkeuksia noin viiden minuutin välein. Jatkamme kohti etelärannikkoa, joka on kuuluisa vesiputouksistaan, jäätiköistään ja mustahiekkaisista rannoistaan. Näemme yhden Islannin tunnetuimista vesiputouksista, Gullfossin, ja pysähdymme myös Seljalandsfossin ja Skogafossin vesiputouksilla. Päivän aikana vierailemme myös Skogarin kotiseutumuseossa ja Víkin kylässä. Yhteinen illallinen ja yöpyminen Víkin alueella. Päivän ajomatka noin 300 km.

Tiistai: Vik–Thingvellir–Borgarfjördur–Reykjavik
Aamiainen hotellissa. Lähdemme kohti Thingvellirin kansallispuistoa, jossa muinainen Islannin parlamentti kokoontui ensimmäisen kerran jo yli 1000 vuotta sitten, vuonna 930. Jatkamme Borgarfjördurin alueelle, jossa on Islannin vesipitoisin kuuma lähde, Deildartunguhver. Kuljemme myös kuuluisan islantilaisen kirjailijan, Snorri Sturlussonin jalanjäljillä ja näemme paikan, jossa nautittiin kuumista kylvyistä jo 1100–1200 -luvuilla. Ennen Reykjavikiin palaamista ihailemme vielä Hraunfossarin vesiputouksia. Alueelta on kävelymatka myös Barnafossin putouksille. Illaksi jatkamme Reykjavikiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 380 km.

Keskiviikko: Reykjavik (vapaapäivä tai halukkaille lisämaksusta valasretki)
Aamiainen hotellissa. Voit viettää päivän omien mieltymystesi mukaan ja tutustua kaupungin nähtävyyksiin omaan tahtiisi. Reykjavikista voit myös hankkia mukavat ja persoonalliset tuliaiset kotiin, sillä täällä ovat koko saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Voit myös halutessasi lähteä lisämaksulliselle meriretkelle bongaamaan valaita:

Valasretki (65 €)
Unohtumaton luontoelämys – lähde bongaamaan valaita Atlantin valtamerelle! Vaikuttavien merimaisemien lisäksi voit nähdä esimerkiksi ryhävalaita tai pyöriäisiä. Lähtö ja paluu Reykjavikin satamasta. Huom! Valaiden näkemistä ei pystytä takaamaan. Retki on kansainvälinen ja kestää noin kolme tuntia. Opastus englannin kielellä.

Torstai: Reykjavik–Helsinki
Aikainen aamiainen ja kuljetus Keflavikin lentokentälle, josta paluulento takaisin Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 50 km.

Reykjavik: Fosshotel Baron ***

Baronsstígur 2-4, 101 Reykjavik
Puhelin: +354 562 3204
fosshotel.is/hotels/fosshotel-in-reykjavik/fosshotel-baron
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja tallelokero.

Reykjavik: Hotel Klettur ***

Mjölnisholt 12 - 14, 105 Reykjavík
Puhelin: +354 440 1600
hotelklettur.is/en
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja tallelokero.

Reykjavik: Best Western Hotel Reykjavik ***

Kaffi Hljómalind, Rauðarárstígur, 105 Reykjavík
Puhelin: +354 514 7000
www.hotelreykjavik.is
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja tallelokero.

Vik: Hotel Katla ****

Hofdabrekka Road 1, 871 Vik, Islanti
Puhelin: +354 487 1208
hotelkatla.is/home
Sijaitsee noin 6 km Vikin kylästä ja sieltä on upeat näkymät Mýrdalsjökull-jäätikölle ja Atlantin valtamerelle. Hotellissa on ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja hiustenkuivaaja.

Vik: Hotel Dyrholaey ***

Drekkur, 871 Vik
Puhelin: +354 487 1333
dyrholaey.is
Sijaitsee noin 9 km Vikin kylästä ja sieltä on upeat näkymät Mýrdalsjökull-jäätikölle ja Atlantin valtamerelle. Hotellissa on ravintola. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Islantiin on helppo ihastua

Islanti on huikea vastakohtien maa. Kuumat lähteet, tulivuoret, vesiputoukset ja jäätiköt luovat eksoottiset puitteet upealle kiertomatkalle. Asiantuntevan oppaan johdolla saat matkasta irti enemmän. Tällä matkalla näet Islannin tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä ja aikaa jää myös omatoimiselle ohjelmalle maan pääkaupungissa Reykjavikissa.

Hyvä tietää

 • Islannissa on noin 300 000 asukasta, joista Reykjavikin alueella asuu noin 190 000
 • aikaero Suomen aikaan kesällä –3 tuntia
 • rahayksikkö on Islannin kruunu (ISK)

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Lähtöselvityksessä on hyvä olla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Icelandairin lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalista T2.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitä että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Pohjoismaissa matkustaessaan Suomen kansalainen ei tarvitse passia,mutta henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava tarvittaessa osoittaa. Lentoyhtiö voi kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole vaadittavia asiapapereita. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutuksen saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Matkatavarat
Ruumaan menevät matkatavarat / henkilö: yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara/henkilö: yksi laukku, jonka enimmäispaino korkeintaan 10 kg ja ulkomitat (korkeus + pituus + leveys) enintään 115 cm. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja oheisessa lippukansiossa tai finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Pakkaa lääkkeet aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan.

Matkalle mukaan
Varaudu vaihteleviin sääolosuhteisiin. Pakkaa mukaan myös sadevarusteet ja lämpimiä, tuulenpitäviä vaatteita. Muista myös uimapuku Blue Lagoon-vierailua varten.

Ateriat lennoilla
Icelandair ei tarjoa aterioita Helsinki-Reykjavik-Helsinki -lennoilla (näin ollen erikoisaterioitakaan ei ole tarjolla), koneissa on kuitenkin myynnissä lisämaksusta pieniä välipaloja.  

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.
 

Hintaan sisältyy

 • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki turistiluokassa
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • vierailu Blue Lagoonissa tulopäivänä
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • kaksi illallista (ruokajuomat lisämaksusta)
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut lentokenttäkuljetuksilla ja retkipäivinä

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • valasretki 65 € (kansainvälinen retki)

 

 

Lentoaikataulu, Icelandair

Sunnuntai
FI343 klo 15:35-16:00 Helsinki-Reykjavik (kesto 3:25)
Torstai
FI342 klo 07:30-13:50 Reykjavik-Helsinki (kesto 3:20)

Aikataulu sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Maksuehdot
Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk

 • varausmaksu on 200 €/henkilö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 59–31 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 30–15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1 – 5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien veloittamat kulut, joista matkanjärjestäjä ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!