Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Karjalaisen lukijamatka Lesvokselle

  Karjalaisen lukijamatka

Kuvia 

Katso kuvia kohteesta Lesvos.

Hotellit 

Tutustu Karjalaisen lukijamatkan hotelleihin.

Karjalaisen lukijamatka Lesvokselle

Tervetuloa mukaan Karjalaisen lukijamatkalle Lesvokselle, Kreikkaan 10.-17.9.2019!

 

Monipuolisia maisemia 

Kreikan kolmanneksi suurimmalla saarella Lesvoksella on paljon tarjottavaa. Ihanteellisen ilmaston ja hedelmällisen maaperän ansiosta kasvillisuus kukoistaa täällä rehevänä. Mänty- ja tammimetsät sekä oliivi- ja hedelmätarhat viheriöittävät saaren maisemaa, vuoristot luovat mäkistä kontrastia ja kuumat lähteet kutsuvat kylpemään. Saarella on runsaasti upeita rantoja, niin hiekkaisia kuin pikkukivisiä. Lesvoksen pääkaupunki Mytilini on tärkeä satama, ja joskus itse saarta kuulee kutsuttavan Mytiliniksi. Lesvokselta on myös lauttayhteys Turkin puolelle.

Aitoa tunnelmaa

Lesvoksella turismi ei ole pääelinkeino, sen ohittavat kalastus ja maanviljely. Ehkäpä juuri siksi saari vaikuttaa aidommalta ja "kreikkalaisemmalta" kuin monet muut Kreikan lomasaaret. Lesvoksella et törmää turistimassoihin ja sydämelliset saarelaiset suhtautuvat matkailijoihin vieraanvaraisesti. Pikkukylien kaduilla elämä rullaa rauhallisesti, tavernoissa istutaan kahvikupin ääressä turisemassa ja maailmaa parantamassa. Koko Lesvoksen saari on Unescon suojelema kohde.

Elämyksiä ja paljon koettavaa

Lesvoksen saaren länsipuolta peittävät suurimmaksi osaksi oliivi- ja hedelmäpuut sekä pinja-, tammi- ja kastanjametsiköt. Itäpuoli on aikanaan peittynyt vulkaaniseen tuhkaan ja on siksi kuivempi ja karumpi. Jo sammunut tulivuori Lepetimnos kohoaa saaren pohjoisosassa. Sigrin kaupungin lähellä sijaitsee fossiilisoitunut metsä, jonka puunrungot kasvoivat miljoonia vuosia sitten ennen kuin peittyivät vulkaaniseen tuhkaan ja kivettyivät ainutlaatuiseksi geologiseksi nähtävyydeksi. Saarella on lukuisia kuumia lähteitä, joista lomakohteitamme lähin sijaitsee Eftaloussa. 

Lomakohteemme Lesvoksella

Matkavekan kohteet Lesvoksella sijaitsevat saaren pohjoispuolella, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista Mytilinistä. Molivos on pittoreski, aidon kreikkalainen kylä kukkulan rinteellä. Kylän maamerkkinä kohoaa keskiaikainen linnoitus, joka valaistaan upeasti illan pimentyessä. Muutaman kilometrin päässä Molivoksesta, rantabulevardin varrella sijaitsee rauhallinen Petra.

Molivos - Lesvos

Molivos sijaitsee Lesvoksen pohjoisimmassa kärjessä ja lienee saaren yksi viehättävimpiä lomapaikkoja. Kuvauksellinen satama ja jo keskiajalta peräisin oleva kylä merkitsevät upeita postikorttimaisemia - kameralle riittää töitä. Molivos on rakennettu kukkulan ympärille ja sen laella kohoaa maamerkkinä komea keskiaikainen linnoitus, jonka iltavalaistukseen on todellakin panostettu. Rosoisen hurmaavat kivitalot antavat oman leimansa kylän tunnelmaan ja merinäkymät useiden ravintoloiden terasseilta ovat henkeäsalpaavan kauniit.

Satamassa voit nähdä värikkäitä kalastajaveneitä ja kalastajia työssään. Lukuisat tavernat kutsuvat istumaan pöytään lasilliselle tai syömään hyvin. Täällä ei ole kiire mihinkään ja mukulakivikaduilla kävellessä aika tuntuukin pysähtyneen. Suurin osa kylästä on tarkoitettu yksinomaan kävelijöille. Ei ihme, että Molivos kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kylän pikkukaupoista ja -puodeista saatat löytää kivoja tuliaisia, käsitöitä tai muuta mielenkiintoista ostettavaa. 

Molivosissa on kaksi hyvää rantaa. Pikkukiviranta Petraan päin sopii vesiurheilusta pitäville ja täällä voit pelata rantalentopalloa, vuokrata kanootin tai jonkin muun vesipelin. Toinen, Eftalou, sijaitsee neljän kilometrin päässä ja se on kuulu kristallinkirkkaasta vedestään. Siellä voi myös kokeilla sukeltamista. 

Petra - Lesvos

Saaren pohjoisosassa lähellä Molivosta sijaitseva Petra on säilyttänyt aidon ja perinteisen kreikkalaisen kylätunnelmansa. Keskellä kylää kohoaa kallio, ja sen huippuna vielä Neitsyt Marian kirkko 1700-luvulta. Idyllisillä mukulakivikujilla kulkija törmää kodikkaisiin tavernoihin, pikkukauppoihin ja pittoreskeihin kivitaloihin. 

Petran keskustassa pääset nauttimaan ihanasta pitkästä uimarannasta. Rantaa myötäilevällä kadulla voit katsella lomailijoiden vilinää ja paikallista elämää, istahtaa ehkä kahvilaan kupilliselle ja ottaa rennosti. Hotellimme sijaitsee keskeisillä paikoilla, joten ranta ja keskusta ovat molemmat muutaman minuutin kävelyeteäisyydellä.  Nauti leppoisasta tunnelmasta ja tunne olosi tervetulleeksi - Petra sopii erityisesti perheille.

Matkan alkaen-hintaan sisältyy:

 • Edestakainen lento Joensuu-Lesvos-Joensuu
 • 1 kpl kirjattua matkatavaraa ruumaan, kun matka varataan viimeistään 60 vrk ennen lähtöä, lisämaksu kirjatusta matkatavarasta kun varaus tehdään alle 60 vrk ennen lähtöä
 • 7 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa valitussa hotellissa
 • Matkavekan oppaiden palvelut kohteessa ja retkillä
 • Kaksi retkeä kohteessa:
  • Lesvoksen vulkaaninen länsiosa
  • Oliiviretki
 • Lisäksi kestotilaajan etuna Kreikkalainen ilta (sis. Illallisen)

Retkien viikonpäivät vahvistuvat noin 1 kk ennen lähtöä.

Lisämaksusta

 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa (Varataan erikseen matkan varausyhteenvetosivulla kohdassa lisäpalvelut. Muista valita ne mukaan!)
 • Yhden hengen huone
 • Muut retket

Varaa tältä sivulta tai soita myyntipalveluumme 020 120 4000 (ma-pe 9-17, su 10-14)

Matkan varaamiseen annettuja tietoja voidaan luovuttaa yhteistyökumppaneiden markkinointikäyttöön.

 

Karjalaisen lukijamatka Lesvokselle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Lesvos kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti