Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Opatija - Kroatia

Kroatia Opatija 11.-17.5.2019

LOPPUUNMYYTY (ilmoittaudu jonotuslistalle)

Arvokas Opatija on Kvarnerin kuuluisin ja vanhin lomakohde. Opatijan matkailuperinne alkoi Villa Angiolinasta, joka rakennettiin vuonna 1844.  Ensimmäisten kuuluisuuksien joukossa täällä vieraili vuonna 1891 Stephanie o.s. Koburg, kruununperijä Rudolf Habsburgin leski. Hän ei suinkaan ole jäänyt ainoaksi kuninkaalliseksi, joka on käynyt Opatijassa. Kaupungin purppuranpunaiset kameliat ja valkoisten magnolioiden voimakas tuoksu on vietellyt monen monet muutkin vielä kruunaamattomat päät hänen jälkeensä. Opatijaa koristavat kauniit vehreät puistot täynnä kukkia sekä miellyttävät kävelypolut, jotka johtavat meren rantaa pitkin viereisiin kaupunkeihin. Ohjelmassa on patikointia, nähtävyyksiä ja nautintoa meren rannalla.

Alustava matkaohjelma

Launtai 11.5.2019
Lento Helsinki-Ljubljana klo 17.00 -18.40. Jatkamme suoraan bussilla Opatijaan, jonne saavumme noin klo 21.30. Illallinen välittömästi hotelliin saapumisen jälkeen, jos saavumme myöhemmin niin sitten hotelli tarjoaa ns. kylmälautasen huoneeseen.

Sunnuntai 12.5.2019
Aamiaisen jälkeen tutustumme Opatijaan patikoimalla pitkin rantabulevardia (matka 4-12 km). Lukuisat muistomerkit kertovat Opatijan menneisyydestä: Angiolinan linna, Pyhän Jaakobin kirkko, ulkoilmateatteri, Helios ja Selenan suihkulähteet sekä Kroatian Walk of Fame (kävelykatu), ovat vain muutamia maamerkkejä menneisyydestä. Iltapäivällä teemme lähivaelluksen Opatijan yllä olevalle kirkolle. Nousukorkeus 450 m ja vaelluksen kesto n. 3h. Mahdollisuus tulla samaa reittiä takaisin tai paluu paikallisbussilla. Paluu hotellille noin klo 17, jonka jälkeen nautimme yhteisen päivällisen hotellilla. 

Maanantai 13.5.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla (10km) Riejkaan, jossa on aikaa ostoksille, ja paluu hotellille n. klo 12.00. Iltapäivällä lähdemme bussilla (20 min) Kastaviin ja teemme siellä parin tunnin vaelluksen. Reitti on pääsääntöisesti tasaista maastoa metsässä. HUOM! Vaellus voidaan tehdä myös aamulla. Illalla nautimme yhteisen päivällisen hotellin ravintolassa. 

Tiistai 14.5.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Ucka vuoren vaellukselle. Bussimatka kestää noin tunnin ja vaelluksen kesto 3,5- 4 h. Učka on luonnonpuisto, joka sijaitsee meren läheisyydessä. Sen ominaisuutena on erikoinen ilmasto sekä rikas kasvi- ja eläinmaailma. Täällä voi törmätä moneen rauhoitettuun kasviin ja eläimeen, kuten Učkan kelloon (Campanula tomassiniana), hanhikorppikotkaan (Gyps fulvus) tai maakotkaan (Aquila chrysaetos). Mahdollisuus lounastaa vaelluksen lähtöpaikalla ylhäällä. Paluu hotellille n.klo 16.30 ja venyttelyt meren rannalla. Illalla nautimme yhteisen päivällisen hotellin ravintolassa.

Keskiviikko 15.5.2019  Retki Plitvice  
Aamulla lähdemme Plitvice järvelle, joka on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa. Se on Unescon suojelussa ja koostuu kuudestatoista, kaikkia järviä kytkevillä, putouksista. Plitvicen kansallispuiston merkittävin nähtävyys on läpivirtaavaan Koranajokeen muodostunut, kuudestatoista järvestä sekä lukemattomista putouksista koostuva alue. Puisto on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1979 alkaen. Aloitamme matkan bussilla järven yläosaan Kozjak nimiseen paikkaan. Sieltä  otamme veneet, joilla menemme toiselle puolen järveä. Kävelemme pitkin järvenrantaa n.1.5 h verran nähden useita vesiputouksia. Kotimatkalla pysähdymme lounastamaan (omakustanteinen) vanhaan ravintolaan. Illalla nautimme vielä yhteisen päivällisen hotellin ravintolassa. 

Torstai 16.5.2019 Retki Krk-saarelle
Aamiaisen jälkeen lähdemme Krk-saarelle, joka liitetty sillalla mantereeseen. Silta oli kerran maailman suurin sementtisilta. Lyhyt vierailu Krk:n keskustassa kuljeskellen sen upeita ja kapeita katuja. Sieltä jatkamme matkaa bussilla Vrbnik nimiseen kylään, jossa tutustumme viinitilaan historiaan Kylä on kuuluisa mm. Zlahtina valkoviinistä, jota maistelemme paikallisen kinkun kanssa. Paluumatkalla pysähdymme Riejkassa ostoskeskukseen. Hotellille saavuttuamme nautimme vielä yhteisen illallisen. 

Perjantai 17.5.2019  Postojna tippukiviluolat 
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Postojna tippukiviluolille, jossa vietämme aikaa n.2h. Postojnan kierros alkaa viiden kilometrin junamatkalla syvälle vuoren sisään. Tämän jälkeen luolastoihin tutustutaan oppaan opastuksella jalkaisin muutaman kilometrin matkalta. Lämpötila luolissa on ympäri vuoden kymmenen asteen paikkeilla joten mukaan on hyvä varata lämmintä vaatetusta. Sieltä jatkamme matkaa Ljubljanan keskustaan, jossa vietämme aikaa n. 2h. Paluulento Helsinkiin lähtee klo 19.20.

Lennot

Meno 11.5 AY 1201 Helsinki- Ljubljana klo 17.00-18.40
Paluu 17.5 AY 1202 Ljubljana- Helsinki klo 19.20-22.55

Majoitus

Upea Premium Grand  hotel  Palace **** joka sijaitsee aivan meren rannalla Opatijan keskustassa. Hotellissa on mm. sisäuima-allas, wi-fi, aulabaari, pieni kuntosali. 

Matkan hinta

1260 €/hlö kahden hengen huoneessa.

Hinta sisältää

  • Lennot ja lentokenttäkuljetukset
  • suomalainen opas koko ajan mukana
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • Aamiaiset ja päivälliset hotellissa ohjelman mukaisesti
  • ohjelmassa mainitut retket ja vaellukset kuljetuksineen, ei Plitvice retkeä
  • Jumppahetkiä

Lisämaksusta

  • Plitvice retki 35 €/hlö (maksetaan kohteessa)
  • Yhden hengen huoneen lisämaksu 130 € puistonäkymä huone, (saatavilla rajoitetusti varaustilanteen mukaan)
  • Huone merinäköalalla 100€

Varaukset

Matkatoimisto Matkavekka
Mari Airaksinen
Puh. 020-120 4253
e-mail: mari.airaksinen@matkavekka.fi

Vaellukset, retket ja ohjelmasisältö                                         

Liikuntamatkat  
Jouni Parkkali
Puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastaa Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. 

HUOM! Toteutuakseen matka edellyttää minimissään 20 osallistujaa. 

Maksuehdot

Ennakkomaksu ilmoittautumien yhteydessä 200 euroa, loppumaksu 45 vrk:tta ennen matkan alkua eli 26.3.2019. Toimitusmaksu 12 euroa/sähköinen lasku, paperilaskun ja lippujen toimitus +5 euroa.

Peruutuskulut

15.1.-5.3.2019 kulut 100 euroa
6.3. – 10.4.2019          kulut 200 euroa
11.4. – 26.4.2019        kulut 50% matkan hinnasta
27.4.2019 ->               kulut 95% matkan hinnasta

Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta.

Kyseessä on ryhmälle räätälöity matka johon noudatamme erityisehtoja, ehdot perustuvat hotellin ja lentoyhtiön ryhmäsääntöihin sekä ryhmälle varattujen yhteisten palvelujen kuten kuljetusten ja opastusten käyttömääriin. Pidätämme oikeuden muuttaa matkan hintaa uusien viranomaismaksujen tai muiden veroluontoisten maskujen osalta. Lentoverot tarkistetaan ennen matkan alkua ja laskutetaan todellisten summien mukaisina.  Matkan toteutuminen edellyttää minimi 20 matkustajaa sovitulla hinnalla.

Ilmoittaudu mukaan vaellusmatkoille

 
Valitse matka *
Majoitus
 
Hinnat ja maksuehdot ovat nähtävillä jokaisen matkan esittelyssä. Lisätietoa matkasta antaa: Mari Airaksinen, puh. 020 1204253
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi, kun tilaus on käsitelty!
 
 
 
 

Vaellusmatkat

KROATIA - Opatija 11.-17.5.2019

Vaellusmatkat yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa

Tutustu matkaohjelmaan >>

ITALIA - Etelä-Tiroli 24.-30.5.2019

Vaellusmatkat yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa

Tutustu matkaohjelmaan >>

ITALIA - Val di Sole 30.6-6.7.2019

Vaellusmatkat yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa.

Tutustu matkaohjelmaan >>

Andorra 8.-13.9.2019

Vaellusmatkat yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa

Tutustu matkaohjelmaan >>

SLOVENIA - Vaellusmatka Sloveniaan 21.-26.9.2019

Vaellusmatka Bled - Ljubljana ympäristössä.

Tutustu matkaohjelmaan >>

SVEITSI - Grindelwald 22.-28.9.2019

Vaellusmatkat yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa

Tutustu matkaohjelmaan >>

Jaa tämä sivu sähköpostitse