Karibian-risteilyt

Keskellä Pohjolan pimeintä aikaa on hyvä lähteä etsimään energiaa auringosta ja mikäpä olisi silloin parempi vaihtoehto kuin rentouttava risteily turkoosinsinisellä Karibianmerellä. Auringonsäteistä saat nauttia niin laivan aurinkokannella kuin kristallinkirkkaan veden huuhtomilla valkeahiekkaisilla rannoillakin. Aktiiviset voivat harrastaa monipuolisesti sekä laivalla että meressä ja eksotiikkaa kokee risteilysatamissa ja laivayhtiön järjestämillä retkillä. Karibian elämäniloinen ja rento meininki tarttuu ja puhdistaa ajatukset arjen askareista täydellisesti. Lähde leppoisalle laatulomalle!

Lähdöt:

Miamin hotelli ja risteilyalukset

Miamin hotelli (3 yötä) + Risteilyalukset (7 yötä)  

 

Hotelli Riu Florida Beach ****-

Osoite: 3101 Collins Avenue, Miami, FL 3314
Puhelin: +1 305 673 5333
riu.com

Hotelli sijaitsee South Beach -rannalla, muutaman minuutin päässä Art Deco -kaupunginosasta ja parinkymmenen kilometrin päässä Miamin kansainväliseltä lentokentältä. Hotellista pääsee helposti rannalle, mutta sen lisäksi hotellissa on sekä lasten että aikuisten uima-allas ja upea aurinkoterassi. Aulassa on langaton internetyhteys. Hotellissa on buffettyylinen erikoisravintola, uima-allasbaari ja aulabaari.

Tilavissa huoneissa on kaksi parivuodetta (huoneeseen saa majoittua korkeintaan 4 henkilöä), ilmastointi, minibaari, tallelokero, satelliitti-/väri-TV maksullisine kanavineen, kattopuhallin, silitysrauta ja -lauta, radioherätyskello ja hiustenkuivain.

Risteilyalukset (7 yötä)

Allure of the Seas
Aluksen teknisiä tietoja: pituus 360 m, 18 kantta, bruttotonnit 220.000 Bt, 2700 hyttiä.

Allure of the Seas -risteilyalus valmistui lokakuussa 2010 Turun telakalla. Allure of the Seas on kuin kelluva pikkukaupunki, joka tarjoaa palveluita ja aktiviteetteja seitsemässä eri kaupunginosassaan. Tässä maistiaisia: Central Park, Boardwalk, Aquatheater sekä ensimmäinen merten päällä kulkeva karuselli.

 

Oasis of the Seas
Läntisen Karibian lähdöt 15.1. ja 26.2.

Oasis-luokan ensimmäinen laiva, joka aloitti risteilyt loppuvuodesta 2009 eli vuosi ennen sisaralustaan. Alukset ovat kooltaan ja tarjonnaltaan hyvin samanlaiset.

Risteily Royal Caribbeanilla sopii kaikille!

Risteilyllä asut uivassa lomahotellissa, pakkaat tavarasi vain kerran ja koet monta kohdetta samalla matkalla. Risteilyalukset ovat jo itsessään lomakohteita! Näistä aineksista syntyy täydellinen lomakokemus.

Hytit
Hyttiluokista edullisin on sisähytti ja suosituin on parvekkeellinen merinäköalahytti. Kaikissa hyteissä on hyvä varustus ja rauhallinen tunnelma. Hyteissä on huonepalvelu.

Ohjelmatarjonta laivalla
Laivalla on upeaa uutta viihdettä joka ilta! aat nauttia uusimmista musikaaleista, jää- ja vesishowesityksistä, elävästä musiikista ja stand up-komiikasta. Käytettävissäsi on elokuvateatteri ja hyvin varustettu kuntosali.

Lasten ja nuorten klubit
Adventure Ocean ja nuorten klubit tarjoavat hauskaa lomaohjelmaa seitsemälle eri ikäryhmälle - niin pienille kuin isollekin lapsille.

Harrastusmahdollisuudet
Laivoilla on paljon tekemistä ja kokemista:

 • Zip Line-vaijeriliuku: yhdeksännen kerroksen korkeudessa kulkeva vaijeri tarjoaa sykettä nostattavaa vauhdin hurmaa ja huikean näköalan
 • FlowRider-surffisimulaattori: niin kokeneet kuin alottelevatkin surffaajat pääsevät aaltojen selkään surffilaudalla tao boogie boardilla
 • kiipeilyseinä, luistinrata, täysikokoiset koripallo- ja lentopallokentät, minigolf ja karuselli
 • useita erilaisia uima-altaita

Osasta harrastepalveluista veloitetaan pieni maksu ja osa on hintaan kuuluvia. Erillisestä maksusta voit myös nauttia korkeatasoisista kylpylähoidoista ja hieronnoista laivan spa-osastolla. Maihin tehtäviä opastettuja kansainvälisiä retkiä voi ostaa laivan retkipisteestä.

Ruokailut
Risteilyllä kaikki ateriat sisältyvät hintaan mutta osa erikoisravintoloista perii pientä kattausmaksua. Juomista kahvi ja tee kuuluvat hintaan. Virvoitusjuomat, erikoiskahvit ja alkoholit maksetaan erikseen. Ruokaravintoloita laivoilla on 15-16 ja lisäksi on useita muita tarjoilupisteitä.

 

 

 

 

Hytit

D7 ja D8
Merenpuoleinen parvekehytti 1-2 henkilölle, kansi 6, 7, 8, 9, 10, 11. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin, kylpyhuone, kassakaappi, minibaari, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 17 m2, parveke 5 m2.

D4
Merenpuoleinen parvekehytti 2-4 henkilölle, kansi 6, 7, 8 ja 9. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin, kylpyhuone, kassakaappi, minibaari, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 17 m2, parveke 5 m2.

H
Merenpuoleinen ikkunahytti 1-2 henkilölle, kansi 7, 8, 9, ja 10. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin ja kylpyhuone, kassakaappi, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 17 m2.

I
Merenpuoleinen ikkunahytti 1-2  tai 2-4 henkilölle, kansi 3. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin ja kylpyhuone, kassakaappi, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 17 m2.

L
Sisähytti 2-4 henkilölle, kansi 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ja 14. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin ja kylpyhuone, kassakaappi,kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 16 m2.

N
Sisähytti 1-2 henkilölle, kansi 3, 6, 7 ja 8. Erilliset vuoteet, pieni sohvaryhmä, tv, puhelin ja kylpyhuone, kassakaappi, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/220 voltin sähkölaitteille (kaksi erilaista pistorasiaa, joista toiseen käy suomalainen 220 voltin pistoke). Hytin koko 16 m2.

Matkaohjelma

Läntinen Karibia: Miami-Haiti-Jamaika-Meksiko, Allure of the Seas tai Oasis of the Seas.

Matka alkaa Miamista, jossa asutaan hotellissa Miami Beachin hiekkarannan tuntumassa. Miami on värikäs ja mielenkiintoinen kaupunki, jonka turkoosinväristä merta ympäröivät valkoiset hiekkarannat. Se on tunnettu Art Deco -arkkitehtuuristaan, jonka pastellinväriset talot henkivät menneen maailman tyyliä. Ocean Drivea reunustavalla palmurannalla vietetään rantaelämää, South Beachin yössä kohtaavat oman elämänsä elokuvatähdet ja Lincoln Roadin liikkeissä ovat esillä amerikkalaiset muotimerkit.

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan reittilennot Helsinki–Frankfurt–Miami-Frankfurt-Helsinki turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja turvamaksut
 • kuljetukset lentoasema–hotelli, hotelli–satama ja satama–lentoasema, kuljettajan palveluraha
 • 3 yön hotellimajoitus Miamissa jaetussa 2 hengen huoneessa  ja päivittäinen buffetaamiainen
 • Miamin kaupunkikiertoajelu
 • risteilyllä majoitus valitussa hyttiluokassa ja täysihoito
 • henkilökunnan palveluraha risteilyllä
 • satamamaksut

Lisämaksusta

 • ruokajuomat
 • varustamon järjestämät kansainväliset retket satamissa
 • retki Evergladesiin 70 € /henkilö

 

Lentoaikataulu, Lufthansa

 

 

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Lufthansan lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T1. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esim. sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Varustamo pidättää oikeuden muutoksiin. 

Turvallisuus laivalla
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivaan sisään tultaessa henkilökunta vertaa kortin esittäjää tiedostossa olevaan valokuvaan. Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusveneharjoitukseen. Laivoilla on aina paikalla sairaanhoitaja ja lääkäri. Floridan osavaltiossa ja sieltä lähtevillä risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on 21 vuotta.

Lapset eri hytissä vanhempien kanssa ja ikäraja risteilyllä
Jos lapset matkustavat eri hytissä vanhempien kanssa, tulee lasten hytin olla vieressä tai vastapäätä vanhempien hyttiä. Tämä koskee kaikkia alle 21-vuotiaita matkustajia (ikäraja risteilyillä 21 vuotta). Jos vanhemmat matkustavat esim. 17 ja 19-vuotiaiden lasten kanssa, hytit eivät voi olla esim. eri kansilla.

18-21-vuotias ei voi matkustaa ilman yli 21-vuotiasta matkakumppania, joka yöpyy samassa, viereisessä tai vastapäisessä hytissä. Alle 18-vuotiaan matkakumppanin on oltava perheenjäsen, mutta 18-21-vuotiaan matkakumppanin ei tarvitse olla samasta perheestä.

Lapsilla eri sukunimi kuin vanhemmilla
Jos alle 18-vuotiailla lapsilla ja vanhemmilla on eri sukunimet: risteilylle on otettava mukaan lasten syntymätodistus englanniksi (todistaa vanhemmuuden).

Alle 18-vuotiaat lapset, jotka matkustavat ilman vanhempia (esim. ystävien tai isovanhempien kanssa): risteilyllä on oltava mukana Notorized Letter (äidin tai isän allekirjoittamana) sekä kopio syntymätodistuksesta englanniksi. Myös kopio vanhempien passeista on hyvä olla mukana.

Kasvattilapset, jotka matkustavat kasvattivanhempien tai adoptiovanhempien kanssa: risteilyllä on oltava mukana sosiaalitoimistosta dokumentit, jotka todistavat että lapsen kanssa matkustavat aikuiset ovat lapsen huoltajia.

Passi ja ESTA
USA:n viranomaismääräysten mukaisesti jokaisella maahan saapuvalla Suomen kansalaisella tulee olla oma, koneellisesti luettava passi ja siinä tulee olla digitaalinen valokuva. Tällaisella passilla voi matkustaa USA:han niin kauan kuin passi on voimassa ja se on muuten kunnossa. 26.10.2006 jälkeen myönnetyissä passeissa tulee lisäksi olla biotunniste, johon passin haltijan henkilötiedot on integroitu. Kaikki Suomessa myönnetyt uudet viiden vuoden ja vanhat kymmenen vuoden passit täyttävät nämä edellytykset.

Huom! Varustamon vaatimuksesta passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkustajan on tarkistettava passinsa voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessaan ja tarvittaessa hankittava uusi.

Vuoden 2009 alusta USA otti käyttöön sähköisen matkustuslupajärjestelmän ESTA:n (Electronic System for Travel Authorization). Tämä tarkoittaa, että USA:han tai sen kautta matkustavan henkilön on täytettävä sähköinen maahantulolomake viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Mikäli passi ei täytä yllämainittuja edellytyksiä tai matkustajan antamilla tiedoilla ei saa matkustuslupaa, matkustajan on itse henkilökohtaisesti hankittava USA:n viisumi lähetystöstä, eivätkä tästä aiheutuvat kulut sisälly matkan hintaan. Matka-Vekka hankkii ESTA-matkustusluvan jokaiselle risteilymatkustajalle (ellei hänellä sitä jo ole). Matka-Vekka lähettää ESTA-hakulomakkeet ja täyttöohjeet matkustajille noin 5-6 viikkoa ennen matkan alkamista. 

Kaikki USA:han tulijat kuvataan ja heiltä otetaan sormenjäljet. Kun lennetään USA:han tai USA:n kautta, lentoyhtiöt ovat velvoitettuja EU-komission päätöksen perusteella antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn jokaisen matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

ESTAn lisäksi lentoyhtiö ja varustamo vaativat matkustajalta tiedot passista sekä lähiomaisesta mahdollisten hätätilanteiden varalta. Matka-Vekka lähettää matkustajille täytettäväksi ns. henkilötietolomakkeen samalla kun ESTA-lomakekin lähetetään täytettäväksi eli noin 5-6 viikkoa ennen matkan alkamista.

Palvelukieli laivalla
Laivalla palvelukieli on pääasiassa englanti. Matka-Vekan matkalla mukana on suomalainen matkajohtaja koko risteilyn ajan.

Pukeutumiskoodi laivalla
Päiväksi tarvitaan mukavat vaatteet ja illalla hieman siistimmät. Illalla miehet voivat pukeutua kauluksellisiin urheilupaitoihin, housuihin sekä pikkutakkiin ja naiset housuihin, hameeseen, smart casual-henkiseen leninkiin tai housupukuun. Muodollisemmissa tilaisuuksissa naisilla voi olla juhlavampi cocktail- tai iltapuku ja miehillä puku ja liivit tai smokki: varsinkin amerikkalaiset risteilymatkustajat pukeutuvat pitkiin iltapukuihin, mutta se ei ole tietenkään pakollinen, tavallinen hieman juhlavampi asu kyllä riittää.

Matkatavarat risteilylllä
Suosittelemme pakkaamaan mukaan pienet käsimatkatavarat, joissa on välttämätön, mitä tarvitaan matkan ensimmäisten tuntien aikana. Laivan henkilökunta toimittaa matkatavarat suoraan hyttiin, mutta se saattaa kestää joitakin tunteja sillä matkatavaroiden toimitus tapahtuu vasta laivan lähdettyä satamasta.

Lähtöselvitys risteilylle
Lähtöselvitykseen mentäessä mukana tulee olla kaikki risteilydokumentit ja passi. Matkajohtajamme opastaa ja avustaa toimenpiteissä, jotka vaaditaan ennen laivaan pääsyä. Voit nousta laivaan, kun kaikki välttämättömät  toimenpiteet on tehty.  

Ostoksien maksaminen laivalla
Laivalla käytettävä valuutta on USD. Laivalla on käytössä käteisvapaa maksujärjestelmä (Sea Pass), joka yksinkertaistaa maksamista ja on ainoa maksuväline laivalla kaupoissa, ravintoloissa ym. Jokaiselle asiakkaalle luodaan laivalle oma Sea Pass-tili. Tiliä varten tarvitaan luottokortti, joka yhdistyy automaattisesti asiakkaan omaan Sea Pass-korttiin.  Asiakas voi itse valita, maksaako omalla valuutalla vai USD-dollareilla. Mikäli luottokorttia ei ole tai sitä ei haluta käyttää, voi maksaa myös käteisellä. Käteisellä maksettaessa laivan vastaanottoon jätetään käteispantti (joko euroissa tai USD-dollareina). Käteispantin summa ladataan Sea Pass-korttiin käyttövaraksi. Käteispanttia voi lisätä matkan aikana. Mikäli käteispantissa on matkan loputtua vielä jäljellä käyttämätöntä rahaa, sen voi lunastaa laivan vastaanotosta viimeisenä iltana.

Laivalla kaikki hinnat on ilmoitettu US-dollareina.

Matkan lopussa jokainen saa hyttiinsä tarkistettavaksi listan kaikista laivalla tekemistään ostoksista. Viimeisen risteilyillan ostokset eivät näy loppulaskussa, ne laitetaan lopulliseen loppuyhteenvetoon. Muistutamme myös, että laivalla käytetty paikallisen valuutan kurssi saattaa erota oman suomalaisen pankkin valuuttakurssista. Joitakin laivan palveluita, kuten pelejä tai muuta toimintaa kasinolla ei voi maksaa luotollisella Sea Pass-kortilla. Kasinolla käy vain käteinen (Sea Pass-kortti). Tällä hetkellä laivalla hyväksytään seuraavat luottokortit: VISA, Mastercard ja American Express. Pyydämme huomioimaan, että varustamo tekee Sea Pass-tiliin liitettyjen luottokorttien tiliin varauksia matkan aikana valvoakseen, että luottokortilla riittää katetta. Kun olet maksanut laivalla tekemiesi ostosten loppumaksun, varaukset poistetaan. Käsittelyaika on 7-14 päivää, eikä sitä voi valitettavasti nopeuttaa. Kortti on taas normaalisti käytössäsi, kun luottokorttiyhtiö on suorittanut maksuvarauksesi laivayhtiölle.

Sähkölaitteiden käyttö ja vaatehuolto
Hyteissä on hiustenkuivaajat. Laivalla on tarjolla maksulliset pesulapalvelut, kemiallinen pesu sekä silitys. Hinta vaihtelee palvelun mukaan. Saat hytistäsi lisää tietoa hinnoista. HUOM! Suosittelemme sähkölaitteiden pakkaamista matkatavaroiden joukkoon, ei käsimatkatavaroihin.

Laivalle ei saa ottaa mukaan
Laivalle ei ole luvallista tuoda silitysrautaa, kynttilöitä, kahvin- tai vedenkeitintä, sähkömuuntajaa, paloherkkiä aineita, räjähteitä (kuten ilotulitteita), jääkiekkomailoja, laittomia huumeita, alkoholia, rulla- tai surffilautoja.

Ruokailut laivalla
Kaikki ruokailut laivalla - aamiainen, lounas ja päivällinen - sisältyvät hintaan (alkoholijuomat eivät sisälly).  Ruokasalissa on kaksi kattausta. Ryhmälle varataan ruokailut etukäteen jompaankumpaan kattaukseen.

Normaalit ruokailuajat laivalla ja pääravintolassa. Ajat saattavat vaihdella.
Aamiainen: vapaat istumapaikat klo 07.:30-09:00
Lounas: vapaat istumapaikat klo 12:00-13:30
Päivällinen: ensimmäinen kattaus klo 18:15
Päivällinen: toinen kattaus klo 20:30

Jos haluat vaihtelua ruoka-aikoihin tai pukeutua rennommin, voit osallistua aterioihin myös laivan muissa ravintoloissa. Ajat  ja paikat selviävät laivan päivittäisestä ohjelmasta. Huonepalvelu-menu on tarjolla vuorokauden ympäri. Kello 24:00-05:00 välillä tehdyistä tilauksista varustamo perii pienen palvelumaksun.

Palvelumaksu eli tippi
Matka-Vekan kautta tehdyissä  varauksissa risteilymatkan perushintaan sisältyvien palveluiden tipit on sisällytetty matkan hintaan. 15 % palvelumaksu lisätään kaikkiin laivalla ostettujen  juomaostosten ja kauneus- ja terveyspalveluiden ostojen kuitteihin ja laskutetaan automaattisesti Sea Pass-tililtä.

Sairastuminen matkan aikana
Laivalla on lääkäriasema, jossa työskentelee yksi lääkäri ja ainakin yksi sairaanhoitaja. Laivayhtiö veloittaa laivan lääkäripalveluista, joten suosittelemme, että jokaisella matkustajalla on voimassa oleva sairaus- ja/tai matkavakuutus, joka korvaa hoidon. Sen varalta, että matkavakuutus ei automaattisesti kata laivalla saatua hoitoa, on hyvä säilyttää kaikki kuitit vakuutusyhtiötä varten. Huom! Laivalla tarjottu terveydenhoito noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten kaikki hinnat - lääkärin konsultaatio, tutkimukset, lääkkeet ja tarvittavat apuvälineet jne. - hinnoitellaan hoidon jälkeen. Hintoja ei voi siksi verrata kotimaan lääkäripalveluiden hintoihin. Merisairauteen lääkäriasema tarjoaa lääkkeet ilmaiseksi.

Tupakointi laivalla
Laiva on suurilta osin kokonaan savuton, mutta siellä on myös tupakointiin varattuja alueita. Sekä teatterit että ravintolat ovat savuttomia. Sikareita ja piippua saa polttaa vain ulkokansilla. Hyteissä polttaminen on kiellettyä.On kuitenkin sallittua polttaa merenpuoleisen hytin parvekkeella, jos sellainen on. Laivoilla ei ole allergiahyttejä.

Alkoholi laivalla
Alkoholia voi ostaa laivan kaikista baareista ja ravintoloista. Ikäraja on 21 vuotta. Alkoholijuomia ei saa tuoda laivalle henkilökohtaiseen käyttöön.Laivalle tuodut alkoholit takavarikoidaan matkan ajaksi ja palautetaan hyttiin risteilyn viimeisenä iltana.

Retket
Laivalta on mahdollista ostaa lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä.

Risteilyn päättyessä
Matkatavarat tulee pakata ja jättää ne hytin ulkopuolelle viimeisenä risteilyiltana. Hyttihenkilökunta antaa matkatavaroiden merkitsemiseen tarvittavat laput. Jokaiseen lappuun tulee kirjoittaa selvällä käsialalla nimi ja  kotiosoite. Käsimatkatavaroin tulee pakata kaikki arvotavarat sekä välttämättömimmät tarvikkeet. Laivan henkilökunta toimittaa matkatavarat laivasta satamaterminaaliin saapumisen jälkeen.Tarkemmat tiedot saatte matkanjohtajalta matkan aikana.

Matkalippujen postitus
Reittilentoliput, muut tarvittavat matkadokumentit ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin pari viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä/henkilö on yksi laukku, joka saa painaa korkeintaan 23 kg ja jonka ulkomitat saavat olla yhteensä korkeintaan 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun/henkilö, jonka ulkomitat saavat olla enintään 55 x 40 x 20 cm ja enimmäispaino 8 kg. Vauvan kanssa matkustettaessa lisänä voi olla hoitolaukku. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Mikäli käyttää tiettyä lääkettä, sitä on varattava mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissa ja lääkärin kirjoittama lääkemääräys on myös hyvä olla mukana.

Rokotukset
Tarkista perusrokotusten voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saa kotipaikkakunnan terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Lisätietoja Royal Caribbeanista
www.royalcaribbean.fi
www.royalcaribbean.com

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huone/hyttityypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 65 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 65 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 125 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 124 vrk-65 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 125 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34 vrk-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!