Budapest ja Tonavan lumo

alk. 635 € /henkilö

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa. Myös vuoret, metsät ja tippukiviluolat ovat yhtä lailla osa kaupunkia.

Matkan tiedot:

Mercure Hotel Korona ****

alk. 635 €/hlö

Sijaitsee keskustassa noin 500 metriä Vaci utcan kävelykadusta ja kauppahallista. Hotellissa on ravintola, baari, sauna, uima-allas ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: Kalvin ter, noin 50 metriä.

Hotellin yhteystiedot

Mercure Hotel Korona
Kecskemeti utca 14, 1053 Budapest
puh. +36 1 486 8800
mercure.com/gb/hotel-1765-mercure-budapest-korona-hotel/index

Pyhäpäivät Unkarissa 2016

Paikalliset pyhäpäivät saattavat vaikuttaa kauppojen, museoiden, nähtävyyksien ja ravintoloiden aukioloaikoihin sekä julkisen liikenteen aikatauluihin.
1.1. Uuden vuoden päivä
14.-15.3. Vuoden 1848 Vallankumouksen muistopäivät
27.3. Ensimmäinen Pääsiäispäivä
28.3. Toinen Pääsiäispäivä
1.5. Vapunpäivä
16.5. Helluntai
20.8. Kansallispäivä (Unkarin valtion perustamisen historiallinen muistopäivä)
23.10. Vuoden 1956 Vallankumouksen muistopäivä
31.10.-1.11. Pyhäinpäivä
25.12. Joulupäivä
26.12. Tapaninpäivä

Matkaohjelma

Torstai: Helsinki-Budapest (kiertoajelu, omaa aikaa)
Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Tutustumme kaupunkiin suomeksi opastetulla kiertoajelulla ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin.

Perjantai: Budapest (kävelyretki kauppahalliin, omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme kävelyretken suomea puhuvan oppaan johdolla noin 500 metrin päässä hotellistamme sijaitsevaan Euroopan vanhimpaan kauppahalliin. Se on yksi kaupungin  suosituimmista käyntikohteista ja suorastaan pursuaa ihmeteltävää, herkkuja ja ostettavaa. Retken jälkeen on päivä vapaa omille tutkimusretkille. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut.

Lauantai: Budapest (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

Sunnuntai: Budapest (omaa aikaa)-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua omatoimisesti tämän Tonavan Kaunottaren moniin nähtävyyksiin. Iltapäivällä kuljetus lentoasemalle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin. 

Lisätietoa Budapestista (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
www.budapestinfo.hu/home_en.html

 

 

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Budapest–Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • päivittäinen aamiainen hotellissa
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset sekä suomeksi opastettu kiertoajelu ja kävelyretki
 • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair

Torstai
AY753 klo 09:30-10:50 Helsinki-Budapest (kesto 2:20)
Sunnuntai
AY756 klo 19:00-22:20 Budapest-Helsinki (kesto 2:20)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Hyvä tietää

Maksuehdot

Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 € / hlö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • Jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien veloittamat kulut, joista matkanjärjestäjä ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa!