Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat

Budapestin joulutorit

0
Yötä 3 yötä
Hinta alkaen 29 marraskuuta 2018 675 €
Katso kaikki lähtöpäivät

Hemmottele itseäsi! Jouluisesti koristeltu kaupunki ja lämmin glögi siivittävät joulun tunnelmaan Budapestissa. Majoitus tasokkaasti viiden tähden Hiltonissa.

 

Tervetuloa mukaan ET-lehden -matkalle, torstai-sunnuntai 29.11.-2.12.18!

 

Suomenkielisen oppaan kanssa tutustumme Budapestin tärkeimpiin nähtävyyksiin, vierailemme parhailla joulutoreilla ja pistäydymme myös pittoreskissa naapurikaupungissa, Szentedressä. Vapaata aikaa omaehtoiseen vaelteluun ja nautiskeluun jää mukavasti ohjelman lomassa. Hotellimme Hilton sijaitsee Budapestin keskustassa, mitä parhaimmalla paikalla, aivan Váci utilla, aivan kävelykadun tuntumassa.

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on ensimmäinen pysyvä ylitysväylä Budan ja Pestin välillä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta.

Kaunis Budapest tarjoaa runsaasti joulutunnelmaa. Matkan aikana tutustumme Pyhän Tapanin tuomiokirkon ympärillä sijaitsevaan tunnelmalliseen joulutoriin sekä vierailemme kaupungin suurimmilla joulumarkkinoilla, jotka järjestetään aivan Budapestin keskustassa Vörösmarty-aukiolla, Váci utca -kadun päässä. Joulutori on avoinna jo marraskuun puolivälistä aina loppiaiseen saakka, joulun pyhiä lukuunottamatta. Vörösmartyn aukiolla riittää nähtävää, ostettavaa ja maistettavaa, sillä sinne pystytetään joulun alla yksi suurimmista ja arvostetuimmista joulutoreista koko Euroopassa.

Markkinatoreilla on tunnelmallisia puisia kojuja sekä usein myös esiintymislava, jolla järjestetään päivän ja illan mittaan erilaista ohjelmaa. Ruokakojut tarjoavat perinteisiä unkarilaisia hunajakeksejä, struudelia, grillattuja makkaroita ja unkarilaisia kürtöskalács – pullaa, unkarilaista hehkuviiniä, forralt bor, unohtamatta. Ihana kanelin tuoksu täyttää ilman ja joululauluja kuulee siellä täällä. Joulupaketteihin voi tehdä pieniä löytöjä ja paikallisista käsitöistä voi löytyä vaikka mitä mukavaa kotiinvietävää.

Vierailemme myös Budapestista noin 20 km päässä sijaitsevassa Szentedren kaupungissa. Tämä pikkukaupunki on kuuluisa idyllisestä atmosfääristään, vanhoista taloista, taidenäyttelyistä ja museoistaan. Kaupungin kujilla on helppoa vaellella ja ihastella joulunalustunnelmaa.

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Budapestin kiertoajelu suomeksi opastettuna
 • Szentendren taiteilijakaupunki
 • Pyhän Tapanin Tuomiokirkon Joulutori
 • Vörötsmartyn Joulutori

Varaa matkasi

 • Matkustajat

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Norwegian reittilennot Helsinki- Budapest-Helsinki turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja -maksut
 • majoitus 2h huoneessa (Hilton Budapest City )
 • aamiainen päivittäin hotellissa
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset, kiertoajelut ja vierailut joulutoreilla
 • matkaohjelman mukaiset ateriat (kaksi lounasta)
 • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaisesti

Matkaohjelma

Päivä 1
Lento Budapestiin
Lento Budapestiin

Norwegianin iltalento Helsingistä Budapestiin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Ilta vapaata ohjelmaa.

Alustava lentoaikataulu: Lähtö 29.11. Helsinki 18:05 – Budapest 19:30

 
Päivä 2
Kiertoajelu & joulutori
Kiertoajelu & joulutori

Aamiainen hotellissa. Kiertoajelun aikana näemme mm. Sankarten Aukion, parlamenttitalon, Kuninkaanlinnan, Matias-kirkon sekä satumaisen Kalastajalinnakkeen. Nautimme päivällä yhteisen lounaan ja tutustumme Pyhän Tapanin Tuomiokirkon Joulutoriin. Paluu hotelliin omatoimisesti.

Päivä 3
Szentendre & joulutori
Szentendre & joulutori

Aamiainen hotellissa. Teemme retken Szentendreen, jota kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin historialliseen pikkukaupunkiin. Se sai nykyiset muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja nautimme yhteisen lounaan. Palaamme päivällä takaisin Budapestiin ja vierailemme Vörötsmartyn Joulutorilla, joka on yksi Euroopan suurimmista. Lukemattomissa kojuissa myydään mm. joulukoristeita, käsitöitä, paikallisia herkkuja, joulumakeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä. Loppupäivän ohjelma vapaa ja paluu hotelliin omatoimisesti.

Päivä 4
Vapaata aikaa & lento Helsinkiin
Vapaata aikaa & lento Helsinkiin

Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja tehdä ostoksia pukinkonttiin. Hotellin vieressä sijaitseva kaupungin suurin ostoskeskus tarjoaa erinomaiset ostosmahdollisuudet. Kuljetus iltapäivällä Budapestin lentokentälle, mistä Norwegianin iltalento Helsinkiin.

Alustava aikataulu: Paluu 02.12. Budapest 20:00 – Helsinki 23:15
 

Hilton Budapest City *****
Váci út 1-3, 1062 Budapest, Unkari

Hilton Budapest City sijaitsee Budapestin keskustassa Nyugatin rautatie- ja metroaseman vieressä ja WestEnd City Center -ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Váci utcan kävelykatu on vieressä, jonka varrelta löytyvät monet kaupat ja muut ostosmahdollisuudet.


Kahden Hengen huone

Hilton Budapest Cityn ilmastoiduissa ja tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on minibaari, teen-/kahvinkeitin, tv ja kylpyhuone. Hotellissa on sauna sekä kuntosali. Kaikissa tiloissa on käytettävissä WiFi.

Hilton Budapest City
Monipuoliset palvelut

Hotellin Arrabona-ravintolassa tarjoillaan unkarilaista ​​ja kansainvälistä ruokaa sekä erilaisia viinejä. Saatavilla on myös lastenmenu ja kasvisruokia. Zita Cafén tyylikkäissä tiloissa voi nauttia cocktaileja, kahvia sekä välipaloja. Unkarin parlamenttitalo sekä Oktogon-aukion läheisyydessä ja Nagymező Utca -kadulla olevat klubit ja baarit ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä

Hilton Budapest City
Kuntosali

 

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse