Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Kaupunkilomat joulukuussa - varaa Matkavekasta

Koe Keski-Euroopan joulun aika

Keski-Euroopan joulukaupungit - varaa matka Matkavekasta

Varaa kaupunkiloma joulutunnelmissa

Lähde kokemaan Euroopan kaupunkien adventtiaika! Jouluasuun sonnustautuneet kaupungit kilpailevat tunnelmallisilla valoillaan ja joulutorien runsaalla tarjonnallaan. Pääset virittäytymään joulumielelle samalla kun tutustut kaupunkien monipuoliseen tarjontaan. Tee ilahduttavia joululahjaostoksia, nauti joulumusiikista ja jouluisista herkuista. Keski-Euroopassa osataan todella ottaa kaikki irti jouluvalmisteluista.

Suosituimmat kaupunkilomat

Valikoimastamme löydät nyt uusia kaupunkikohteita! Lähde joulunalusmatkalle tunnelmalliseen Prahaan, sykkivään Berliiniin, hyggeen Kööpenhaminaan tai sydämelliseen Budapestiin. Kaikki Matkavekan kaupunkilomat ovat joustavia lento+hotelli-lomapaketteja, joissa lähtöpäivän, matkan keston ja hotellin saat valita itse.

Berliinin kuuluisat joulutorit

Berliini houkuttaa lomailijaa ympäri vuoden, mutta erityisesti joulun alla se näyttäytyy erityisen kutsuvana. Berliinin lukuisille toreille ja aukioille pystytetyt upeat joulumarkkinat houkuttelevat lahjaostoksille sekä katselemaan vilinää. Joulunalusaikaan yhdistyy Saksassa tuhatvuotinen juhlan ja karnevaalin perinne, mikä tuo oman lisänsä myös markkinoille. Toreilla myydään kaikenlaista aina herkuista käsitöihin ja leluihin ja alueella saattaa olla myös perinteisiä joululauluja esittäviä kuoroja tai vaikkapa karuselli.

Ihana joulun tuoksu syntyy myyntikojujen paahdetuista kastanjoista, manteleista, marsipaaniukoista, suklaasta, pipareista ja tietenkin paikallisesta hehkuviinistä glühweinista, joka on olennainen osa berliiniläistorien joulutunnelmaa. Berliinin kenties parhaat ja hienoimmat joulumarkkinat pidetään Gendarmenmarkt-aukion kauniissa kulisseissa. Berliinistä voit tänäkin vuonna löytää 50 joulutoria täynnä ihanaa joulunodotusta!

Prahan lumoava adventtiaika

Romanttinen kaunis Praha yllättää joulutoreillaan. Vanhankaupungin aukion satumainen miljöö on kuin tehty perinteiselle joulutorille, mutta kaupungilta löytyy myös modernimmin koristeltuja aukioita. Maista hunajaviiniä ja nauti elämyksistä kaikilla aisteilla! Prahan suosituin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Tunnelmaa luovat myös laululavalla esiintyvät kuorot ja tanssiryhmät, vaikuttava seimiasetelma sekä kapeita katuja kiertävät hevosvaljakot. Vanhankaupungin alueella pakettiin pantavaa voi etsiä myös Havelskan torikadulta. Václavin aukiolla, uudemman kaupunginosan puolella, on modernimmat ja kokeilevammat markkinat. Keskustan uusin joulutori löytyy Tasavallan aukiolta Palladium-ostoskeskuksen edestä. Praha on noussut Saksan ja Itävallan rinnalle joulutoritarjonnassaan.

Keskieurooppalaisten joulutorien tapaan kojuissa on monenmoisia käsityötuotteita sekä herkkuja myös paikan päällä nautittavaksi. Paikallisia tuliaisia ovat mm. kristalli ja perinteiset nuket. Maukkaiden makkaroiden lisäksi suosittu suolainen on paikallinen käristetty kinkku, pražská šunka. Makeista mainittakoon perinteiseen tapaan tangossa paistettu kanelipulla. Kylmän oluen jälkeen käsiään voi lämmitellä kuuman juoman ympärillä, valitse vaikka medovina eli hunajaviini, grog eli rommitoti tai kuuma hehkuviini svarák. Toreilla todella viihtyy, vaikka ei mitään ostaisikaan!

Budapestin ihastuttava tunnelma

Budapest, Tonavan helmi, pynttäytyy parhaimpiinsa joulun alla. Kauniit valot, kaihoisa musiikki, paahdettujen kastanjoiden tuoksu ja lämmin glögi siivittävät hyväntuulista kaupunkilomaasi, josta mieleen jää varmasti ihmisten ylitsevuotava sydämellisyys. Budapest tunnetaan upeista rakennuksistaan, runsaasta kulttuuritarjonnastaan ja ylellisistä kylpylöistään. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on ensimmäinen pysyvä ylitysväylä Budan ja Pestin välillä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta.

Kaunis Budapest tarjoaa runsaasti joulutunnelmaa. Tutustu ainakin Pyhän Tapanin tuomiokirkon ympärillä sijaitsevaan tunnelmalliseen joulutoriin sekä kaupungin keskustan suurimaan toriin Vörösmarty-aukiolla, Váci utca -kadun päässä. Joulutori on avoinna jo marraskuun puolivälistä aina loppiaiseen saakka, joulun pyhiä lukuunottamatta. Toreilla on tunnelmallisia puisia kojuja sekä usein myös esiintymislava, jolla järjestetään päivän ja illan mittaan erilaista ohjelmaa. Ruokakojut tarjoavat perinteisiä unkarilaisia hunajakeksejä, struudelia, grillattuja makkaroita ja unkarilaisia kürtöskalács – pullaa, unkarilaista hehkuviiniä, forralt bor, unohtamatta. Ihana kanelin tuoksu täyttää ilman ja joululauluja kuulee siellä täällä. Joulupaketteihin voi tehdä pieniä löytöjä ja paikallisista käsitöistä voi löytyä vaikka mitä mukavaa kotiinvietävää.

Kööpenhaminan hygge joulu

Lähde nauttimaan iloisen Kööpenhaminan joulun odotuksesta. Tanskalainen sana hygge tarkoittaa elämästä nauttimista sisältäen hyvän olon, läheiset ihmiset, kotoisuuden ja rentouden. Sana pitää sisällään myös kynttilät, takkatulen, pehmoiset neuleet ja maistuvan ruuan. Sanomattakin on selvää, että tanskalaiset osaavat ottaa joulun lämmöstä ja hehkusta kaiken irti.

Kööpenhaminen tunnelmassa on helppo pääsetä joulumielelle. Kävelykatu Strøget johtaa kätevästi suoraan Nyhavnin satamaan esitellen jouluasuun puettua kaupunkia. Keskellä Strøgetia on Amagertorvin aukio, jonka joulutorilla voit täydentää vaikkapa joulukoristevarastoasi ja tehdä löytöjä pukinkonttiin. Kansainvälisen tuulahduksen torille tuovat eri maiden ruokakojut Saksasta, Italiasta ja Ranskasta.

Kannattaa käydä myös historiallisella Kongens Nytorvilleá, joka sijaitsee Strøgetin ja Nyhavnin välissä. Legendaarinen hotelli D’Angleterre ja upea tavaratalo Magasin du Nord säihkyvät kilpaa jouluvaloissaan. Mieliinjäävin lienee kuitenkin pittoreskin Nyhavnin sataman veden äärelle pystytetyt joulumarkkinat, jotka kruunaavat Kööpenhaminassa vietetyn glögintuoksuisen päivän.

 

Wienin säihkyvä jouluaika

Wien - suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä, mutta erityisesti marras-joulukuussa kaupunki on otollinen matkakohde.

Wienin joulutoriperinne yltää yli 700 vuoden taakse ja nykyään joulutoreja löytyy kaupungista peräti parikymmentä. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot, rakkausviestein koristellut piparkakut ja perinteiset jouluseimet virittävät joulun tunnelmaan. Satulinnamaisen raatihuoneen edessä sijaitseva suuri joulutori lienee suosituin kohtaamispaikka ja sen puut on viehättävästi koristeltu valoköynnöksin. Suosittelemme myös piipahtamaan Schönbrunnin linnan torilla. Itse linnahan on Sissi-fanien must-see! 

Matka Wieniin ei ole onnistunut ilman kahvilavierailua sacherkakkuineen. Kaupungin ostoskadut, taidegalleriat, museot, viinituvat ja trendiravintolat ovat kaikki verrattomia houkutuksia.

Joulutorien aikataulut alla sitoumuksetta.

Valitse suosikkikaupunkisi

BERLIINI

Trendikaupunki jouluasussa on ikimuistoinen elämys! Kaupungin hienoin joulutori avautuu Gendarmenmarktille, jonka kojuista löytyy korkeatasoisia taidekäsitöitä ja kansainvälisiä herkkuja. Maistele gluhweinia, nauti musiikista ja ihastele jouluvaloja. Berliinin joulutorit ovat avoinna 26.11- 31.12. (tiedot sitoumuksetta, poikkaukset ja muutokset mahdollisia).

PRAHA

Romanttinen kaunis Praha yllättää joulutoreillaan. Vanhankaupungin aukion satumainen miljöö on kuin tehty perinteiselle joulutorille, mutta kaupungilta löytyy myös modernimmin koristeltuja aukioita. Maista hunajaviiniä ja nauti elämyksistä kaikilla aisteilla! Torit kutsuvat tunnelmoimaan aina marraskuun lopusta tammikuun alkuun asti. (tiedot sitoumuksetta, poikkaukset ja muutokset mahdollisia).

BUDAPEST

Tonavan helmi Budapest pynttäytyy parhaimiinsa joulun aikaan. Kauniit valot, kaihoisa musiikki, paahdettujen kastanjoiden tuoksi ja lämmin glögi siivittävät hyväntuulista kaupunkilomaasi. Euroopan suurimmaksi mainittu Vörörsmartyn joulutori on avoinna marraskuun puolestavälistä tammikuun alkuun. (tiedot sitoumuksetta, poikkaukset ja muutokset mahdollisia).

KÖÖPENHAMINA

Lähde tutustumaan Kööpenhaminan hyggeen joulunalusaikaan! Kööpenhaminan joulumarkkinoita vietetään joka vuosi Tivolissa ja Nyhavnissa marraskuun puolestavälistä joulukuun loppuun saakka. Euroopan vanhin huvipuisto Tivoli koristautuu tuhansin valoin ja joulukuusin upeaksi joulumaaksi ja Nyhavn-kanaalin joulumarkkinat ovat näyttävä näky kaikessa väriloistossaan. (tiedot sitoumuksetta, poikkaukset ja muutokset mahdollisia).

Varaa matkasi

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-lomapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkapakettilain turva lomallasi
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14