Kiehtova Kiina

Lähde aikamatkalle Kiinaan ja koe samalla reissulla kolme lumoavaa kiinalaiskaupunkia, jotka ovat erilaisia kuin yö ja päivä: Shanghai pilvenpiirjäjineen, perinteikäs kanavakaupunki Suzhou ja kiinalaisen maisemasuunnittelun Hangzhou!

Matkan tiedot:

Kiehtova Kiina hotellit ja matkaohjelma

Päivä 1: Lähtö Helsingistä (yölento Shanghaihin)
Päivä 2: Saapuminen Shanghaihin (jokiristeily)
Päivä 3: Shanghai (kaupunkikierros)
Päivä 4: Shanghai (kiinalaiseen arkipäivään tutustuminen, Shanghai-museo ja akrobatiashow)
Päivä 5: Shanghai–Suzhou (kaupunkikierros)
Päivä 6: Suzhou (kaupunkikierros ja käynti silkkitehtaassa)
Päivä 7: Suzhou–Wuzhen–Hangzhou (vanhaan kaupunginosaan tutustuminen)
Päivä 8: Hangzhou (kaupunkikierros, veneretki Länsijärvellä ja iltashow)
Päivä 9: Hangzhou–Shanghai (junamatka)
Päivä 10: Shanghai–Helsinki

Hotellit

SHANGHAI:  The Bund Hotel ****
525 Guang Dong Road, Shanghai 200001
puh. +86 21 6352 2000
bundhotelshanghai.com

Hyvätasoinen hotelli Shanghain ydinkeskustassa, kävelymatkan päässä Bundilta ja suositulta Nanjingin ostoskadulta. Täältä on helppo lähteä tutustumaan kaupunkiin, joen kummankin puolen nähtävyydet ovat lähellä. Vastaanoton yhteydessä oleskelutilat ja aulabaari, kolme ravintolaa, kauneushoitola, hyvän olon hoitoja ja kuntoiluhuone. Huoneissa on puhelin, satelliitti-TV, internetyhteys, tallelokero, minijääkaappi, hiustenkuivaaja, kylpy/suihku ja wc.

SUZHOU:  Holiday Inn Youlian ****
99 Jie Fang East Road, Suzhou
Puh. +86-512-6811 8888
www.holidayinn.com

Syyskuussa 2006 avattu hyvätasoinen hotelli lähellä vanhaa kaupunginporttia Panmenia. Kaikki kaupungin historialliset nähtävyydet ovat lähellä. Tilavassa ja modernissa aulassa sohvaryhmiä, aulabaari, kaksi ravintolaa, kuntosali, uima-allas ja sauna. Huone- ja pesulapalvelu, kampaamo Kokoustilat. Huoneissa on puhelin, satelliitti-TV, jääkaappi, silitysrauta, vedenkeitin, hiustenkuivaaja, kylpy/suihku ja wc. Kokolattiamatto.

HANGZHOU:  Ramada Plaza Hangzhou Haihua ****
298 Qing Chun Road, Zhijiang Province, Hangzhou, puh. +86 571 8721 5888
www.ramada.com

Ramada Plaza Hangzhou Haihua sijaitsee keskeisellä paikalla, lähistöllä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Hotellissa on 241 huonetta (osa savuttomia) ja niissä on kylpy/suihku ja wc, ilmastointi, kahvin/teenkeitin, minibaari, hiustenkuivaaja, radio, puhelin, tv. Hotellissa on 24 tunnin huonepalvelu, baari, ravintola, hissi, pesulapalvelut, kokoustiloja, tallelokero vastaanoton yhteydessä, sisäuima-allas, kuntosalipalvelut.

Tarkempi matkaohjelma

Päivä 1: Lähtö Helsingistä (yölento Shanghaihin)
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Suora lento Shanghaihin alkaa.

Päivä 2: Saapuminen Shanghaihin (jokiristeily)
Päivän ohjelma on suunniteltu niin, että pääsemme saman tien paikalliseen vuorokausirytmiin. Bussikuljetus lentoasemalta kaupungin keskustaan. Risteily Huangpujoella on oiva tapa tutkailla lomakaupungin eri puolia: itärannalla kohoaa moderni Pudong pilvenpiirtäjineen, länsipuolella sijaitsee alkuperäinen Shanghai. Lounas. Majoittuminen hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata.

Päivä 3:  Shanghai (kaupunkikierros)
Aamupäivällä tutustumme tarkemmin Shanghaihin ja sen vanhaan kiinalaiseen kaupunginosaan ja Yu Yuanin puutarhaan, jota alettiin perustaa jo 1500-luvulla. Puutarha luotiin heijastelemaan ympäröivää maailmaa pienoiskoossa ja tänne onkin onnistuttu vangitsemaan harmonisia pienoismaailmoja, joita valkoiset seinät erottavat toisistaan. Lounas. Iltapäivällä tutustumme vanhaan kortteliin rakennettuun ravintola- ja putiikkialueseen. Loppuiltapäivä ja ilta vapaata.

Päivä 4:  Shanghai (kiinalaiseen arkipäivään tutustuminen, Shanghai-museo ja akrobatiashow)
Aamupäivällä tutustumme kiinalaiseen arkipäivään: vierailemme mm. kiinalaisessa kodissa ja aktiivisten seniori-ikäisten harrastuskeskuksessa. Lounas. Iltapäivän kohteemme on Shanghai-museo, joka on kuuluisa ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineiden kokoelmastaan. Illalla näemme uskomattoman akrobatiaesityksen.

Päivä 5:  Shanghai–Suzhou (kaupunkikierros)
Aamupäivällä vierailemme Jade Buddhan temppelissä, jonka kaksi valkoisesta jadesta tehtyä Buddha-patsasta ovat peräisin 1870-luvulla Burmaan suuntautuneelta pyhiinvaellusmatkalta. Lounas. Iltapäivällä jatkamme matkaa Suzhouhun, jota pidetään yhtenä Kiinan kauneimmista kaupungeista ja kutsutaan kanaviensa ansiosta myös Kaukoidän Venetsiaksi. Kaupunki on erittäin vanha, asutus on jatkunut alueella yhtäjaksoisesti jo 3000 vuoden ajan. Suzhou on kuuluisa myös puutarhoistaan, silkistään ja naistensa kauneudesta. Suzhoun murre kuulostaa suloiselta: sananlasku kertoo, että riita täällä kuulostaa miellyttävämmältä kuin imartelu muualla. Käymme mm. 2500 vuotta vanhalla kaupungin portilla. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 120 km.

Päivä 6:  Suzhou (kaupunkikierros ja käynti silkkitehtaassa)
Aamupäivällä tutustumme Unescon suojelemaan, puolen hehtaarin kokoiseen Verkkomestarin puutarhaan. Lounas. Iltapäivällä vierailemme silkkitehtaassa, jossa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Käymme myös Liuyuanin kauniissa puutarhassa, joka on Kiinan neljänneksi suosituin puutarha. Ihastusta herättävät myös puutarhan upeat ja värikkäät rakennukset. Yhteinen illallinen.

Päivä 7:  Suzhou–Wuzhen–Hangzhou (vanhaan kaupunginosaan tutustuminen)
Aamupäivällä ajamme Wuzhenin vesikaupunkiin, missä teemme kävelykierroksen ja nautimme lounaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa Hangzhouhun. Hangzhou eli ”Joen takana oleva seutukunta” on Kiinan suuria matkailukohteita. Kiinalainen sananlasku väittää, että ”Taivaassa on paratiisi, maan päällä Hangzhou ja Suzhou”. Hangzhouhun saavuttuamme tutustumme Hangzhoun vanhaan kaupunginosaan, käymme mm. perinteisen kiinalaisen lääketieteen apteekissa. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 160 km.

Päivä 8:  Hangzhou (kaupunkikierros, veneretki Länsijärvellä ja iltashow)
Aamupäivällä teemme veneretken Länsijärvellä ja vierailemme Gao-perheen viehättävässä puutarhassa. Lounas. Iltapäivällä vierailemme teeplantaasilla ja Lingyinsin temppelissä, vaikuttavassa ”inspiroituneen vetäytymisen luostarissa”. Illalla näemme upean shown ”Impression West Lake”.  Illallinen.

Päivä 9:  Hangzhou–Shanghai (junamatka)
Kuljetus rautatieasemalle. Lähtö maailman nopeimmaksi junaksi sanotulla high speed -junalla Shanghaihin, junamatka kestää noin tunnin (matkan pituus noin 180 km). Lounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

Päivä 10:  Shanghai–Helsinki
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Helsinkiin. Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä.

Lisätietoa Shanghaista, Suzhousta ja Hangzhousta (MatkaVekka ei vastaa sivujen sisällöstä):
www.meet-in-shanghai.net/
www.classicsuzhou.com/
en.gotohz.com/

 

Kiinan pitkä, osin loistokaskin historia on jättänyt jälkensä maan arkkitehtuuriin, tapoihin ja maisemaan. Kiertomatkamme on aikamatka, jolla koet Kiinaa myös aidoimmillaan. Lännen vastakohta on nykyisin yksi maailman merkittävimmistä talousmahdeista – nyt on aika matkata Kiinaan todistamaan käynnissä olevaa kehitystä.

Hyvä tietää

 • Kiinassa on noin 1,3 miljardia asukasta, joista pääkaupungissa Pekingissä asuu lähes 20 miljoonaa.
 • Shanghaissa on asukkaita runsas 20 miljoonaa, Suzhoussa noin 10,5 miljoonaa ja Hangzhoussa noin 8,7 miljoonaa.
 • Maassa puhutaan kymmeniä erilaisia kieliä ja murteita.
 • Virallista uskontoa Kiinassa ei ole, mutta 1990-luvulla alkaneen uudistuspolitiikan myötä asenne uskontoja kohtaan on muuttunut sallivammaksi.
 • Taolaisuus ja buddhalaisuus osin toisiinsa ja kansanuskontoihin sekoittuneena ovat yleisimmät uskonnonhaarat, lisäksi mm. kristittyjä.
 • Aikaero Suomen talviaikaan on +6 tuntia ja kesäaikaan +5 tuntia
 • Kiina levittäytyy monelle aikavyöhykkeelle, mutta koko maa on samassa ajassa Pekingin kanssa
 • Kiinan rahayksikkö on yuan (CNY), kiinalaiset itse käyttävät valuutastaan usein nimitystä renminbi eli kansanraha, 10 CNY = noin 1,15 € (toukokuu 2014)
 • Euro on hyvä valuutta mukaan, samoin hyväkuntoiset US-dollarit.
 • Yleisimmillä luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja isommissa liikkeissä rajoitetusti, luottokorteilla voi nostaa rahaa myös automaateista.
 • Matkakassaa suunnitellessasi muista, että Kiina on ostosparatiisi, tavarataloja ja kauppoja on paljon ja ostettavaa riittää!
 • Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan: matkalaukun kantajille on tapana antaa 10 CNY/laukku, hotellin siivoojille 15 CNY/päivä/huone, paikallisoppaille 20 CNY/päivä/hlö ja kuljettajille 15 CNY/päivä/hlö.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 65 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Shanghai–Helsinki turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja turvamaksut
 • Kiinan viisumi (yksi maahantulo) Suomen kansalaiselle
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen päivittäin sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • kuljetukset, retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen ohjelman mukaisesti
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair

Perjantai
AY057 klo 17:05-07:10 Helsinki-Shanghai   (kesto 09:05, saapuminen lauantaina)
Sunnuntai
AY058 klo 10:05-14:40 Shanghai-Helsinki (kesto 10:35)

Huom! Helmikuun matkalla lentopäivät keskiviikko-perjantai.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

Tämän matkan ohjelma sisältää kävelyä osin epätasaisessa maastossa, joten matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Runsaan matkaohjelman, mannertenvälisten lentojen ja aikaerorasituksen vuoksi osallistujilla tulee olla normaali terveys.

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee Kiinaan viisumin ja ulkomaan passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Viisumi sisältyy matkan hintaan. MatkaVekka lähettää asiakkailleen ohjeet viisumin anomista varten noin 5 viikkoa ennen matkalle lähtöä. Passit palautetaan postitse lentolippujen mukana kirjattuna kirjeenä noin 10 päivää ennen matkan alkamista.

Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava tarvittavat matkustusasiakirjat.

Matkatavarat/henkilö
Ruumaan menevät matkatavarat: yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: yksi laukku, jonka enimmäispaino korkeintaan 8 kg ja ulkomitat enintään 56 x 45 x 25 cm. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.  Jos laukun paino tai muut mitat menevät yli sallitun rajan, matkustajalta peritään lentoasemalla lisämaksu.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin ja lääkärin kirjoittama lääkemääräys on hyvä olla mukana.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutukset saat helposti toimistostamme.

Rokotukset
Tarkista perusrokotusten voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saa kotipaikkakunnan terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkalippujen postitus
Reittilentoliput, passit ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille kirjattuna kirjeenä noin 10 päivää ennen matkalle lähtöä.

 

Hyvää matkaa!