Alppien postikorttimaisemat

alk. 1 495 € /henkilö

Matkamme vie kolmen maa, Saksan, Itävallan ja Italian majesteettisiin maisemiin. Luonnon kauneus ja jylhyys sekä kuvakselliset alppikylät ja historialliset kaupungit tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Helppoa ja huoletonta matkantekoa suomenkielisen matkanjohtajan johdolla!

Matkan tiedot:

Alppien postikorttimaisemat: matkaohjelma ja hotellit

alk. 1 495 €/hlö

Matkaohjelma

Maanantai: Helsinki-München-Salzburg (kävelykierros, omaa aikaa)-St. Wolfgang-Bad Ischl
Tiistai: Bad Ischl-Hallsatt (risteily Hallstättersee-järvellä)-Berchtesgaden (Kotkanpesä)-Zell am See
Keskiviikko: Zell am See-alppitie Grossglockner Hochalpenstrasse-Cortina d'Ampezzo-Colfosco
Torstai: Colfosco-Bolzano (kävelykierros, omaa aikaa)-Hall in Tirol-Innsbruck
Perjantai: Innsbruck (kävelykierros, maisemahissi Nordkettevuorelle)
Lauantai: Innsbruck-Linderhofin linna-Oberammergau-München-Helsinki

Yöpymiset

Bad Ischl 1 yö, Zell am See 1 yö, Colfosco 1 yö, Innsbruck 2 yötä

Tarkempi matkaohjelma

Maanantai: Helsinki-München-Salzburg (kävelykierros, omaa aikaa)-St. Wolfgang-Bad Ischl
Finnairin aamulento Helsingistä Müncheniin. Jatkamme matkaa kohti Itävaltaa ja kaunista Salzkammergutin vuoristo- ja järvialuetta. Ensimmäinen kohteemme on Salzburgin kaupunki, joka tunnetaan Mozartin synnyinkaupunkina ja se on antanut kulissit myös rakastetulle The Sound of Music-musikaalille. Alppien juurella Salzach-joen varrella sijaitseva kaupunki on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista ja syystä. Kaupunki on täpötäynnä ihastuttavia nähtävyyksiä. Salzburgin vanhakaupunki on osa Unescon maailmanperintöluetteloa ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti hienosta barokkiarkkitehtuurista ja lukemattomista kirkoista. Näemme kävelykierroksen aikana monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä kuten tuomiokirkon, Festspielhaus-konserttitalon ja arkkipiispan palatsin. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen.  Seuraavaksi pysähdymme hetkeksi viehättävään St. Wolfgangin pikkukaupunkiin Wolfgangsee-järven rannassa, missä seinämaalauksilla ja puuleikkauksilla koristetut talot suorastaan kilpailevat kauneudessa. Illansuussa saavumme kuuluisaan kylpyläkaupunkiin Traun-joen varrella. Bad Ischl oli monien tunnettujen säveltäjien, kuten Johann Straussin ja Johannes Brahmsin kesäkoti ja täällä viihtyivät aikoinaan myös Itävallan keisari Frans Josef puolisonsa Sissin kanssa. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 250 km.

Tiistai: Bad Ischl-Hallsatt (risteily Hallstättersee-järvellä)-Berchtesgaden (Kotkanpesä)-Zell am See
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa pieneen Hallstattin kaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja on kaunis kuin postimerkki sijaiten vuoriston ja kauniin alppijärven välissä. Se oli vuosisatojen ajan eristyksissä muusta maailmasta ja yhteys maitse saatiin vasta 1800-luvulla. Teemme pienen risteilyn Hallstättersee-järvellä, missä vuoren seinämät nousevat lähes suoraan järven pinnasta. Seuraavaksi ajamme Saksan puolelle Berchtesgadenin kaupungin lähellä sijaitsevalle Kotkanpesälle. Tämä kallis kivilinna rakennettiin Adolf Hitlerille 50-vuotislahjaksi ja se sijaitsee lähes kahden kilometrin korkeudessa Kehlsteinvuoren huipulla. Vuorelle vievä tie oli aikanaan vaativa rakennusprojekti, sillä sen oli noustava lähes pystysuoraa vuorenseinämää ja töitä tehtiinkin yötä päivää lähes kaksi vuotta. Viimeinen yli sadan metrin osuus noustaan vuoren sisällä kulkevalla hissillä. Huipulta aukeaa huikeat näkymät ja hyvällä säällä voi nähdä Itävaltaan Salzburgin kaupunkiin asti. Kotkanpesä on nykyään museoitu ja siellä on ravintola. Täältä jatkamme Itävallan puolelle Zell am Seen kaupunkiin, joka sijaitsee Salzburgerlandin Alppien suojassa, kirkkaan Zellerjärven rannalla. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä ja illallinen. Päivän ajomatka noin 180 km.

Keskiviikko: Zell am See-alppitie Grossglockner Hochalpenstrasse-Cortina d'Ampezzo-Colfosco
Aamiainen hotellissa. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee ehkä maailman tunnetuin alppitie Grossglockner Hochalpenstrasse. Tietä läpi Hohe Tauernin kansallispuiston rakennettiin 1930-luvulla viisi vuotta. Tie on saanut nimensä Itävallan korkeimman vuoren Grossglocknerin mukaan, jonka huippu kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen. Myös tien varrelle jäävät kuusi muuta vuorenhuippua kohoavat kaikki yli kolmeen kilometriin. Tie kulkee korkeimmillaan 2504 metrin korkeudessa ja maisemat keskellä lumihuippuisia vuoria ovat henkeäsalpaavan upeat. Jatkamme matkaa edelleen Italian puolelle Dolomiittien vuoristoon, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Maisemat ovat täysin erilaiset kuin muualla Alpeilla, sillä vuoristo on muodostunut punertavasta kalkkikivestä ja jyrkät rosoiset seinät kohoavat kohti taivasta. Etenkin auringon laskun ja nousun aikaan punertavat kiviseinämät hehkuvat mitä kauneimmissa väreissä. Ensimmäinen kohteemme täällä on Olympiakaupunki Cortina d'Ampezzo, joka on tunnettu jet set-keskuksena, jossa silmäätekevät haluavat tulla nähdyksi. Kaupungin sydän on kävelykatu, josta löytyy pieniä putiikkeja ja elegantteja kahviloita. Illansuussa saavumme alppihiihdon maailmancupista tunnetulle Alta Badian alueella ja majoitumme hotelliin pienessä Colfoscon kylässä. Illallinen hotellissa Päivän ajomatka noin 220 km.

Torstai: Colfosco-Bolzano (kävelykierros, omaa aikaa)-Hall in Tirol-Innsbruck
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu edelleen upeissa vuoristomaisemissa Bolzanon kaupunkiin. Se on jännä sekoitus tirolilaista ja italialaista kulttuuria, sillä se on ollut pidemmän aikaa osa Itävaltaa kuin Italiaa. Täällä puhutaankin äidinkielenä sekä Saksaa että Italiaa ja vaikutus näkyy niin rakennustaiteessa kuin ruuassakin. Ympäröivien vuorien rinteitä koristavat rehevät omena- ja viiniviljelmät ja paikallinen laadukas viini onkin maistamisen arvoista. Kaupungin sydän on Piazza Waltherin aukio, jota hallitsee goottilainen tuomiokirkko vuodelta 1398 sekä läheinen paikallisten suosima kävelykatu. Näemme kävelykierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Ajamme iltapäivällä Itävallan puolelle ja pysähdymme hetkeksi Hall in Tirolin kaupunkiin, jota pidetään yhtenä Itävallan kauneimmista historiallisista kaupungeista. Saavumme illansuussa läheiseen Innsbruckiin, jota kutsutaan myös Alppien pääkaupungiksi. Tätä Innjoen varrella laaksossa sijaitsevaa kaupunkia ympäröikin kaunis vuoristomaisema. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 200 km.

Perjantai: Innsbruck (kävelykierros, maisemahissi Nordkettevuorelle)
Aamiainen hotellissa. Tutustumme aamupäivällä kävelykierroksen aikana Barokkityylisen vanhankaupungin moniin nähtävyyksiin. Tunnetuimmat niistä ovat Goldenes Dachl rakennus, jonka kattoa koristaa noin 3000 tulessa kullattua kuparitiiltä, Hofburgin keisarillinen palatsi sekä 500-vuotta vanha kaupungintorni. Paikalliset suklaaherkut vievät kielen mennessään ja ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia. Iltapäivällä nousemme ihailemaan maisemia kauas kaupungin kattojen päälle, Nordkettevuoren huipulle. Aluksi matka taittuu hetken junalla, minkä jälkeen nousemme panoraama-gondolihissillä mahtavissa maisemissa ylöspäin. Ylhäällä on ravintolapalvelut sekä kaksi asemaa, joista korkeampi on jopa 2256 metrin korkeudessa ja maisemat kaupunkiin ja ympäröiville vuorille ovat huikaisevat. Illallinen hotellissa.

Lauantai: Innsbruck-Linderhofin linna-Oberammergau-München-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohti Saksaa ja Baijeria. Vierailemme ylellisessä Linderhoffin linnassa, joka on yksi kuningas Ludvig II:n rakennuttamista satumaisista linnoista. Hän ihannoi Aurinkokuningasta, joten linnan ranskalaistyylistä barokkia ja renessanssia yhdistelevässä sisustuksessa kultaa ja kimallusta on joka puolella, seiniä koristavat gobeliinit ja katossa roikkuvat jättiläiskruunut. Seuraavaksi tutustumme maalauksellisen kauniiseen Oberammergaun kylään, jonka koristeellisten talojen taustalla nousevat Alppien teräväkärkiset huiput. Se on tunnettu ympäri maailman joka kymmenes vuosi esitettävästä kärsimysnäytelmästään, joka esitettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1634. Iltapäivällä ajamme Münchenin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 230 km.

Vierailut Kotkanpesällä, Grossglockner Hochalpenstrassella ja Nordkettevuorella säävarauksella.

Bad Ischl, Itävalta: Hotel Goldenes Schiff ****

Adalbert-Stifter Kai 3, 4820 Bad Ischl
Puhelin: +43 6132 24241
goldenes-schiff.at
Sijaitsee keskustassa Traun-joen varrella. Hotellissa on ravintola, baari ja sauna. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero, minibaari ja hiustenkuivaaja.

 

Zell am See, Itävalta: Hotel Zum Hirschen ****

Dreifaltigkeitsstraße 1, 5700 Zell am See
Puhelin: +43 6542 774-0
hotel-zum-hirschen.at
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja sauna. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero, miinibaari ja hiustenkuivaaja.

Colfosco in Badia, Italia: Hotel Belvedere ***

Via Roenn 8, 39030 Colfosco in Badia
Puhelin: +39 0471 836255
belvederealtabadia.it/eng/index.html
Sijaitsee keskellä upeita Dolomiittien vuoristomaisemia noin 1,5 km Colfoscon kylästä. Hotellissa on ravintola, baari, terassi ja sauna. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja hiustenkuivaaja.

Innsbruck, Itävalta: hotelli vaihtelee eri lähdöillä

Hotelli Grauer Bär ****
Universitätsstrasse 5-7, 6020 Innsbruck
Puhelin: +43 512 5924-0
innsbruck-hotels.at
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, kahvila, kokoustilaa, sauna ja uima-allas. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.

Austria Trend Hotel Congress ****    lähtö 18.5.
Rennweg 12, 6020 Innsbruck
Puhelin: +43 512 2115
austria-trend.at/Hotel-Congress-Innsbruck/en
Sijaitsee keskustassa. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja.


Tervetuloa kanssamme lumihuippuisten vuorten ja kristallinkirkkaiden alppijärvien maisemiin!

Matka on täynnä unohtumattomia ja henkeäsalpaavia maisemia kuin suoraan satukirjasta. Itävallassa matkan kohokohtia ovat 2500 metriin korkeuteen nouseva tie keskellä lumihuippuisia Alppeja, maisemahissi yli kahden kilometrin korkeuteen Innsbruckin kattojen ylle, Sound of Music-musikaalista tunnettu Salzburg, kuuluisa Bad Ischlin kylpyläkaupunki ja Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Hallstatt. Saksassa vierailemme Hitlerin kivisessä Kotkanpesässä Kehlesteinvuoren huipulla, kärsimysnäytelmästä tunnetussa Oberammergaun kylässä ja upeassa Linderhofin linnassa. Italiassa näemme punertavana hehkuvan majesteettisen Dolomiittien vuoriston, legendaarisen Cortina d'Ampezzon kaupungin sekä tirolilaisvaikutteisen Bolzanon. 

 

Hyvä tietää

 • Euroopan suurin ja korkein vuorijono, Alpit, ulottuu kaarena Ranskan ja Italian rannikolta Itävaltaan ja Sloveniaan
 • se muodostaa rajan lauhkean välimerenilmaston ja keskieurooppalaisen mannerilmaston välille
 • suuret korkeuserot vaikuttavat ilmojen nopeisiinkin vaihteluihin, Alpeilla on Euroopan suurimpien jokien lähteet ja useita isoja järviä
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • Saksan, Itävallan ja Italian rahayksikkö on euro
 • pakkaa hyvät varusteet mukaan: kunnon ulkoilujalkineet sekä varmuuden vuoksi myös tuulen- ja sateenpitävät päällysvaatteet

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot + Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutuksen saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta sekä 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 140 140.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta  http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki–München–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotelleissa
 • viisi illallista
 • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

 

Lentoaikataulu, Finnair

Maanantai
AY803 klo 08:00-09:30 Helsinki-München (kesto 2:30)
Lauantai
AY7808 klo 18:40-22:05 München-Helsinki (kesto 2:25)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja.Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Maksuehdot

Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää tai matkan hinta on 200 € / hlö tai vähemmän

 • Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää ja matkan hinta on yli 200 € /hlö

 • Varausmaksu on 200 € / hlö
 • Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä.
 • Myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta.
 • Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 45–29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 28–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!