Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli

Hvar – Adrianmeren timantti

0
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Yksi maailman kauneimpia saaria

Viiden päivän matkamme tarjoaa rauhallista, kaunista ja merellistä lomaa! Hvarin saari Dalmatian rannikolla on arvostetun Condé Nast Traveller -lehden mukaan yksi maailman kymmenestä kauneimmasta saaresta. Täällä Kroatian välimerellinen tunnelma on aidoimmillaan. Vihreät kukkulat, viiniviljelmät ja laventelipellot koristavat maisemaa ja taustalla kimmeltää turkoosi Adrianmeri. Näet matkalla lisäksi upeat Splitin ja Dubrovnikin rantakaupungit. Hintaan sisältyvät lounaat ja illalliset hotellissa ruokajuomineen täydentävät lomasi ja ohjelmaan kuuluvien retkien lisäksi jää aikaa nauttia auringosta, merestä ja Adrianmeren pimeistä ja samettisen lämpimistä illoista.

Lähtöpäivät (lauantai)
27.5.2017
9.9.2017
23.9.2017

Matkan kesto: 4 yötä (5 päivää)

Omaa aikaa matkalla: sunnuntaista tiistaihin joka iltapäivä

Kohokohdat

Split

Splitin tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti upea Diocletianuksen palatsi, joka kattaa suuren osan vanhastakaupungista. Palatsi on yksi upeimmista muinaisen Rooman ajalta säilyneistä rakennuksista ja se on Unescon maailmanperintökohde. Paikallisopas johdattaa meidät pienelle kierrokselle tähän palatsiin, jossa myös Game of Thrones fantasiasarjan kohtauksia on kuvattu.

Splitin rantakadut ja vanhakaupunki ovat täynnä pieniä houkuttelevia kauppoja, ravintoloita ja baareja. Rantabulevardin kahvilat ja ravintolat ovat suosittuja ja paikalliset kerääntyvät viettämään iltaa palmujen reunustamalle leveälle bulevardille, jota myös olohuoneeksi kutsutaan. 

Stari Grad

Hvarin saarella sijaitseva Stari Grad on Kroatian vanhin kaupunki, jonka perustivat antiikinajan kreikkalaiset vuonna 384 e.Kr. Vanhankaupungin kapeilla ja sokkeloisilla kujilla kuljeskellessa kuluu helposti tunti jos toinenkin ja jalkojen väsyessä kannattaa piipahtaa viihtyisiin kahviloihin ja ravintoloihin.

Pakkaa mukaan myös uimapuku, rantapyyhe ja uimakengät sillä hotellin läheisyydessä on useita pieniä luonnon muovaamia rantapoukamia, joista on mukava pulahtaa uimaan!

Hvar

Hvarin kaupunki on saaren pääkaupunki ja vakituisia asukkaita on vain nelisentuhatta. Hvarin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Stefanin katedraali, viehättävä palmujen reunustama satama-alue jetset luksusveneineen ja kapeiden kujien keskiaikainen vanhakaupunki.  Terassien ympäröimä pitkulainen Placan tori on erittäin viehättävä barokkityylisine rakennuksineen, jonka lähikortteleissa on mukava kierrellä ja tehdä vaikka matkamuisto-ostoksia.

Dubrovnik

Koko Dubrovnikin vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys. Kävellessä sisään Pilen portista edessä avautuu kuuluisa Placan promenadi, jota reunustavat monet kahvilat, kaupat ja ravintolat. Vanhakaupunki on lisäksi täynnä upeita kirkkoja, museoita ja historiallisia rakennuksia.

Dubrovnikin vanhakaupunki joutui pommitusten kohteeksi Balkanin sodassa vuonna 1992. Suurin osa sodan aiheuttamista vaurioista on kuitenkin korjattu taidokkaasti ja enää eriväriset tiilet muistuttavat kaupunkilaisten kokemista kauhuista.

Ehdoton nähtävyys jokaiselle Dubrovnikin kävijälle on kävely kaupungin muureilla. Muureille pääsee kiipeämään Pilen portilta ja pientä pääsymaksua vastaan pääsee kiertämään koko parin kilometrin pituisen kaupunkia ympäröivän muurin, josta avautuvat huikeat näkymät sekä vanhaankaupunkiin, Adrianmerelle että muualle Dubrovnikin ympäristöön. 

Matkaohjelma

Lauantai: Helsinki Split (kävelykierros) Stari Grad, Hvarin saari
Finnairin aamulento Helsingistä Splitin kaupunkiin, jonka historia ulottuu aina Rooman valtakunnan ajoille. Keisari Diocletaniuksen rakennuttama kesäpalatsi on Unescon maailmanperintökohde ja muurien ympäröimästä sokkeloisesta vanhastakaupungista löytyy paljon houkuttelevia ravintoloita ja kauppoja. Palmujen reunustama ja marmorilla päällystetty rantakatu terasseineen on myös olennainen osa kaupunkikuvaa. Tutustumme kävelykierroksen aikana tärkeimpiin nähtävyyksiin, minkä jälkeen on pari tuntia aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Nousemme myöhään iltapäivällä laivaan ja noin kahden tunnin merimatkan jälkeen saavumme illalla Hvarin saarelle, historialliseen Stari Gradin kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 30 km.

Sunnuntai: kävelykierros Stari Gradissa ja meriristeily
Aamiainen hotellissa. Pieni Stari Grad on Kroatian vanhimpia kaupunkeja, sen perustivat jo antiikinajan kreikkalaiset neljäsataa vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Sen kulttuurimaisema kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja sieltä löytyy myös tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita. Tutustumme paikallisoppaan johdolla kaupunkiin kävellen, minkä jälkeen lounas ruokajuomineen hotellissa. Päivällä on aikaa nauttia vaikkapa auringosta hotellin uima-altaalla tai kaupungin merellisestä tunnelmasta. Myöhemmin iltapäivällä ihailemme maisemia turkoosilta mereltä käsin tekemällä parin tunnin risteilyn. Illallinen hotellissa ruokajuomineen.

Maanantai: tutustuminen Hvarin kaupunkiin
Aamiaisen jälkeen lähdemme Hvarin kaupunkiin jylhiä maisemareittejä pitkin. Hvarin kaupunki on ollut yksi Kroatian merkittävistä renessanssikeskuksista ja jossa sijaitsee Euroopan vanhin yhä toimiva teatteri. Kapeiden kujien vanhakaupunki ja viehättävä palmujen reunustama satama-alue ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Kävelykierroksen jälkeen jää myös hieman aikaa omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Päivällä palaamme Sradi Gradin hotelliimme ja nautimme lounaan ruokajuomineen. Iltapäivällä on taas aikaa vaikkapa pulahtaa hotellin uima-altaaseen ja nauttia auringosta sekä merestä. Vaihtoehtoisesti voit viettää kiireetöntä päivää Stari Gradin kaupungin tunnelmallisilla kujilla ja istahtaa hetkeksi terassille nauttimaan lasin paikallista viiniä. Illallinen hotellissa ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 40 km.

Tiistai: tutustuminen Jelsan kaupunkiin (lisämaksusta retki viinitilalle)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme pienessä ja satumaisen kauniissa Jelsan rantakaupungissa, jonka perinteinen välimerellinen arkkitehtuuri sypressien reunustamine kujineen on säilynyt hyvin läpi vuosisatojen. Kävelykierroksen lisäksi jää myös hieman aikaa nauttia omatoimisesti kaupungin ainutlaatuisesta ilmapiiristiä. Päivällä palaamme hotelliin ja nautimme lounaan ruokajuomineen. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä pari tuntia kestävälle lisämaksulliselle viinitilaretkelle, jossa saamme viinimaistajaisten lisäksi suolapalana ilmakuivattua kinkkua ja juustoa. Illallinen hotellissa ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 20 km.

Keskiviikko: Stari Grad Dubrovnik (kävelykierros) Helsinki
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus aikaisin aamulla. Matka Hvarin saarelta Dubrovnikiin taittuu katamaraanilla. Tutustumme kävelykierroksen aikana tähän yhteen Adrianmeren säihkyvimmistä kaupungeista, joka on todellinen historian ja kulttuurin aarreaitta. Jykevien muurien sisällä sijaitseva vanhakaupunki omaa yli tuhatvuotisen historian ja on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Sieltä löytyy useita kauniita palatseja, kirkkoja, luostareita, suihkulähteitä ja viehättäviä kujia. Kierroksen jälkeen jää myös pari tuntia omatoimista aikaa. Myöhään iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 40 km.

Matkan tiedot

  • Ilmastointi
  • Uima-allas

Hotelli Lavanda
Lavanda sijaitsee noin 1,5 km pienen Stari Gradin kaupungin keskustasta, jonne yhteys myös taksiveneellä. Meren rantaan on matkaa noin 50 metriä ja uimaan pääsee kallioiselta pikkukivirannalta. Hotellissa on ravintola, uima-allasalue aurinkotuoleineen, allasbaari ja neljä tenniskenttää. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin ja parveke. Hotelli koostuu kahdesta rakennuksesta ja huoneet sijaitsevat päärakennuksessa.

Osoite: Priko bb, 21460 Stari Grad, Kroatia
Puhelin:+385 21 306 388

 

Hyvä tietää

Matkustusasiakirjat
Kroatian valtion virallisen kannan mukaan Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, joka on voimassa 3 kuukautta maasta poistumisen jälkeen (EU-jäsenyydestä huolimatta).

Aikaero
Aikaero Suomen aikaan on –1 tunti.

Rahayksikkö
Kroatian rahayksikkö on kuna (HRK). Paikallista rahaa ei kannata vaihtaa alkuun suuria summia. Hotellissa ateriat ruokajuomineen sisältyvät matkan hintaan ja esimerkiksi paikallisissa kahviloissa hintataso on Suomea edullisempi. Kohteessa on rahanvaihtopisteitä, joissa on helppo vaihtaa rahaa tarvittaessa. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Liikkuminen matkalla
Matkalla liikutaan bussilla, veneellä ja jalan. Osa kävelyreiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille. Varaa mukaan hyvät kävelyyn sopivat jalkineet.

Allasbaari Kyllä
Etäisyys rannalle 50 m
Ilmastointi Kyllä
Parveke / Terassi Kyllä
Tennis Kyllä
Uima-allas Kyllä

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Split ja Dubrovnik-Helsinki turistiluokassa
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • päivittäinen aamiainen hotellissa
  • matkaohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen (neljä illallista ja kolme lounasta)
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset, kiertoajelut ja veneretki
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

  • retki viinitilalle noin 40 €/hlö (retkipäivä tiistai)

 

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.


Matkaehdot

Primera Holidays Oy ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Jaa tämä sivu sähköpostitse