Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
Antiikin Kreikka -kiertomatka | Matkavekka

Antiikin Kreikka

0
Yötä 7 yötä
Hinta alkaen 24 syyskuuta 2018 1319 €
Katso kaikki lähtöpäivät

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Tule mukaan klassiselle kiertomatkalle halki Antiikin Kreikan, länsimaisen sivistyksen sarastukseen! Koe mahtava Akropolis Ateenassa kuin myös upeat historialliset kohteet Epidauroksessa, Mykenessä, Messínissä ja Mistrasissa. Pääset käymään Olympiassa, olympiakisojen syntypaikalla sekä Spartan kaupunkivaltiossa. Tällä matkalla tutustut syvemmin Antiikin ajan mytologiaan, historiallisiin monumentteihin ja niihin liittyviin kiehtoviin tarinoihin. Matkamme kulkee luonnonkauniissa maisemissa ja jännittävillä arkeologisilla paikoilla. 

Lähtökaupungit
 • Kajaani (KAJ)
 • Pori (POR)
Hinta sisältää mm.
 • Mahtava Akropolis ja Parthenon
 • Antiikin kaupungit Epidauros, Mykene, Messíni ja Mistras
 • Olympia, olympiakisojen syntypaikka
 • Voittamaton Sparta

Lähtöpäivät ja hinnat

 • Matkustajat
 • Matkustajat

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Meno-paluulennot Ateenaan
 • Bussikuljetukset koko kiertomatkan ajan
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Sisäänpääsyt ja opastukset matkaohjelman mukaisesti
 • Yöpymiset mainituissa hotelleissa tai vastaavissa
 • Päivät 2-6: Aamiainen, lounas ja illallinen
 • Päivä 7: Aamiainen ja illallinen
 • Päivä 8: Aamiainen

Hintaan ei kuulu:

 • Juomat
 • Tipit
 • Vakuutukset
 • Ateriat lennoilla
 • Turistivero, joka maksetaan suoraan hotellille (0,50-4 €)

Matkaohjelma

Päivä 1
Ateena
Ateena

Tervetuloa Ateenaan, Kreikan pääkaupunkiin, jossa historia ja nykypäivä yhdistyvät saumattomasti. Suomalaisen matkanjohtajan johdolla siirrymme bussilla hotelliimme ja majoitumme. Ensimmäisen illan saat viettää omatoimisesti.

Päivä 2
Akropolis
Akropolis

Aamiaisen jälkeen on aika vierailla Ateenan tunnusmerkillä, ikonisella Akropolis-kukkulalla. Korkealla kallion päällä kohoava antiikin kaupunki valkeine pylväikköineen nauttii komeista maisemista yli Ateenan metropoliaelueen. Teemme opastetun kierroksen sekä Parthenonissa että Akropoliksella, joiden komeat ja hyvinsäilyneet rakennukset tekevät ikimuistoisen vaikutuksen. Vierailemme myös Akropolis-museossa. Lounastamme Ateenan vanhimmassa kaupunginsosassa Plakassa aivan Akropolis-kukkulan juurella. Voit jatkaa päivää tutustumalla omin päin Plakan autenttiseen tunnelmaan tai palata hotelliin. Illastamme myös Plakssa perinteisessä kreikkalaisessa tavernassa ja saamme nauttia musiikki- ja tanssiesityksestä. 

Päivä 3
Peloponnesos
Peloponnesos

Jätämme Ateenan ja suuntaamme etelään, kohti Peloponnesoksen niemimaata. Tällä luonnonkauniilla niemimaalla sijatsee lukuisia historiallisia muistomerkkejä. Aloitamme Korintin kanavasta, jota rakennettiin lähes 2500 vuoden ajan. Noin 600 eaa alettiin suunnitella oikotietä Ateenan satamaan, ja sen valmistuminen vei lopulta vuoteen 1893 asti. Jatkamme kiertomatkaamme Epidauroksen kaupunkiin, jossa on yksi maailman kauneimmista amfiteattereista. Arkeologisesti merkittävä paikka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Teemme opastetun kierroksen ja tutustumme upeiseiin löydöksiin, kunnes ajamme lounaalle Mykeneen. Sen hyvinsäilynyt arkkitehtuuri on vertaansa vailla. Jatkamme vielä päivän lopuksi viehättävään Napflioon ja majoitumme hotelliin. Illallinen.

Päivä 4
Olympia
Olympia

Tänään teemme tuttavuutta Antiikin Kreikan merkittävään oraakkeli- ja kulttipaikkaan, Länsi-Peloponnesoksessa sijaitsevaan pyhään Olympiaan. Nimenomaan täällä pidetiin Antiikin ajan olympialaiset joka neljäs vuosi, ja niistä ensimmäiset dokumentoidut kisat vuonna 776 eaa  kreikkalaisten jumalien kunniaksi. Antiikin olympialaiset toimivat esikuvana nykyaikaisille olympiakisoille, joista ensimmäiset järjestetiin 1896 Ateenassa. Olympiatuli sytytetään edelleen Olympiassa ja soihtu kuljetetaan täältä kisapaikalle. Tutustumme opastetusti stadioniin ja sen moniin temppeleihin. Lounas. Käymme myös arkeologisessa museossa. Kirjaudumme lähiseudun hotelliin ja loppuilta on vapaa omiin suunnitelmiin. Illallinen.

Päivä 5
Messini ja Kalamata
Messini ja Kalamata

Seikkailumme Peloponnesoksella jatkuu ja vierailemme Messinissä aivan Kalamatan ulkopuolella. Messini kävi useita sotia voimaskasta Spartaa vastaan, ja monet alueen asukkaat joutuivat pakenemaan taisteluita muualle Kreikkaan. Messini jälleenrakennettiin 371 eaa ja se on nykyisin merkittävä historiallinen kohde useine raunioineen. Tutustumme niihin opastetusti. Lounas. Ajamme edelleen Kalamataan, oliivien kaupunkiin. Käymme Kalamatan linnoituksessa, joka lepää kukkulalla kaupungin edustalla. 1200-luvulta peräisin oleva linnake on nykyisin kasvillisuuden peittämä. Kirjaudumme hotelliin ja sen jälkeen voit katsella kaupungin viehättävää miljöötä itseksesi tai piipahtaa esimerkiksi yhdessä Kalamatan museoista. Illallinen.

Päivä 6
Sparta ja Mistras
Sparta ja Mistras

Antiikin aikaan Sparta oli merkittävä sotamahti. Miehet kasvatettiin jo pienestä osaksi Spartan tehokasta armeijaa. Suuret sotavoitot mm. Persiasta vuonna 480 eaa tekivät Spartasta suurvallan ja erityisen kuuluisa on taistelu Thermopylain solassa. Nykyään kaupunki on pikkupaikkakunta, jonka liepeillä vain rauniot todistavat menneen suuruuden ajasta. Ateena ja Sparta olivat aikanaan kilpailijoita ja vaikka fyysinen välimatka ei ole suuri, kaupungeissa vallitsivat täysin erilaiset kulttuurit. Tutustumme oppaan johdolla spartalaisen yhteiskunnan historiaan, jonka jälkeen jatkamme Mistrasiin, mystisen kauniiseen rauniokaupunkiin, jota kutsutaan myös bysantin Pompejiksi. Alue koostuu palatsista, kirkoista, muureista ja suihkulähteistä, joita nykyisin peittää kasvillisuus ja kukoistavat pensaat. Kierros Mistrasissa on hieno eläys, sillä se on niemimaan kauneimpia alueita. Nautimme lounaalle meze-herkkuja. Majoitumme hotelliin. Illallinen.

Päivä 7
Vapaapäivä Ateenassa
Vapaapäivä Ateenassa

Palaamme takaisin Ateenan upean viikon ja monien elämysten jälkeen. Nyt voit tutkia vapaasti eläväistä kaupunkia. Ehkä löydät uuden reitin Akropolis-kukkulalle tai uuden suosikkikahvilan. Plakan lukuisat pikkukujat johdattavat kauniiden nähtävyyksien luo ja suuren kaupungin modernien rakennuksien välistä voit hyvinkin löytää palasia loistokkaasta menneisyydestä. Jos haluat ottaa rennommin, voit nauttia maittavasta ruoasta ja hyvistä ostoksista - valinta on sinun. Yhteinen päätösillallinen.

Päivä 8
Kotiin
Kotiin

Kiehtova kiertomatkamme Antiikin Kreikassa päättyy. Aamiaisen jälkeen bussi vie meidät lentokentälle ja lennolle kohti kotimaata.

Kartta

Tai jokin näistä?

Skotlannin kiertomatka
0

Glasgow 2 yötä - Oban/ Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Vihreät, kanervien koristamat ylämaan nummet kuiskailevat monia tarinoita. Kiertomatkamme vie meidät Skotlannin jännittävään historiaan ja jylhän kauniisiin maisemiin. Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tutustumassa tietenkin myös viskitislaamon tuotantoon. Tämä klaanien, linnoitusten ja juuristaan ylpeiden asukkaiden maa herättää kävijässään suurta kunnioitusta. Lähde mukaan kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti!

7 yötä 1449 €
1649 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Balkan - kuuden maan kierros
0

Trebinje 1 yö (Bosnia ja Hertzegovina)Podgoriga 1 yö (Montenegro)– Pristina 1 yö (Kosovo)–Ohrid (Makedonia) 2 yötä Shkodër 1 yö (Albania) –Dubrovnik 1 yö (Kroatia)

Lähde tutustumaan itäisen Adrianmeren sykähdyttäviin maisemiin ja kiehtovaan kulttuuriin! Välimeren alue on vuosituhansien ajan ollut erilaisten kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Balkanin niemimaa idän ja lännen solmukohdassa erkani viime vuosisadan myllerryksissä läntisistä veljistään ja on tänä päivänä monille tuntemattomin osa Eurooppaa. Viikon aikana vierailemme kuuden maan alueella, joista Albania on viimeisin eristyksissä elänyt maanosamme maa. Muut maat taas elivät pitkään osana ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyttä Jugoslaviaa. Yhteistä kaikille ovat pitkä historia osana Eurooppaa sekä äärettömän kauniit maisemat, joissa kohtaavat jylhät Dinaariset alpit, syvänsiniset sisäjärvet ja kristallinkirkas Adrianmeri. 

Tutustu Balkanin niemimaahan kiertomatkalla, ja saat kokea alueen parhaat palat historiasta tähän päivään. 

Matka alkaa lennolla Kroatian Dubrovnikiin, josta teemme kierroksen Bosnia-Hertsegovinan Trebinjestä alkaen halki kiehtovien kaupunkien palaten jälleen takaisin Dubrovnikiin. 

7 yötä 1099 €
1299 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Lumoava Japani
0

3 yötä Tokio - 3 yötä Kioto - 2 yötä Osaka

Koe nousevan auringon maa Japani! Saarivaltiossa eletään kontrastien keskellä: vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia. Ihastut futuristiseen arkkitehtuuriin, mahtavaan luontoon ja yksityiskohtia viliseviin temppeleihin. Kiertomatkamme varrella pääset näkemään miljoonakaupunki Tokion, pyhän Fuji-vuoren, keisarillisen Kioton ja huippumodernin Osakan.

 

LOPPUUNMYYTY!

Jaa tämä sivu sähköpostitse