• Argentiinan ja Brasilian parhaat palat 2 viikossa!

Buenos Aires–Iguaçu–Rio de Janeiro

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Buenos Aires – Iguaçu – Rio de Janeiro

Matkamme vie maailman tangopääkaupunkiin Buenos Airesiin, Iguaçun vaikuttavilla vesiputouksille ja maailman kauneimmaksi sanottuun suurkaupunkiin Rio de Janeiroon. Argentiinaa ja Brasiliaa yhdistävät energinen elämänilo, intohimoinen suhtautuminen jalkapalloon ja musiikkiin sekä rajalla ryöppyävät Iguaçun putoukset. Kaupungeissa on opastettujen kierrosten lisäksi varattu aikaa myös omatoimiseen lomailuun, jotta jokaisella on mahdollisuus nähdä ja kokea myös henkilökohtaisia kiinnostuksen kohteita. 

Buenos Aires 5 yötä - Iguaçu 2 yötä - Rio de Janeiro 5 yötä

Omaa aikaa matkalla: Buenos Aires, päivät 5.-6. Rio de Janeiro, päivät 12.-14. Suosittelemme myös lisämaksullisia retkiä.

Lähtöpäivät: 10.11.2017 ja 2.3.2018

Kesto: 12 yötä

Kiertomatkan kohokohdat

Sokeritoppavuorelle köysiradalla

Kaupunkikierroksemme huipentuu Guanabaralahden suulle, Sokeritoppavuoren upeisiin näkymiin! Vuoren huipulle matkaamme köysiradalla (395 metriä). Vaikuttavan köysiratamatkan jälkeen näkymät siniselle merelle, vaaleahiekkaisille rannoille ja vehreille vuorille ovat huikaisevan kauniit.

Iguassun vesiputoukset

Argentiinan, Brasilian ja Paraguayn rajalla, Iguaçujoen rotkoissa, ryöppyävät maailman majesteettisimpiin kuuluvat vesiputoukset. Tämän vaikuttavan luonnonilmiön sydämessä on ns. Paholaisen kita, jonka mahtavaa pauhua ja upeaa sateenkaarta pääsee ihailemaan läheltä. Putoukset ja niitä ympäröivä subtrooppinen sademetsä kuuluvat Unescon maailmanperintö­kohtei­siin.

Corcovadon Kristus-patsas

Halutessasi voit nousta ylös 38-metrisen Kristus-patsaan juurelle, joka on kaupungin tunnetuin maamerkki ja yksi kansainvälinen yleisön valitsemista nykymaailman seitsemästä ihmeestä. On sanomattakin selvää että näkymät ylhäältä yli kaupungin ovat vaikuttavat.

Rio de Janeiron Favelat

Matkalla on mahdollista tehdä lisämaksullinen retki favelaan paikallisen oppaan johdolla. Kaupungissa on lähes kahdeksansataa favelaa eli slummialuetta, joissa asuu noin viidennes riolaisista. Useimmat favelat on rakennettu kaupunkia ympäröiville vuorenrinteille ja kauempaa katsellen näkymä on lähes maalauksellinen; kuin vihreitä vuoria koristaisivat viehättävien pikkutalojen keskittymät. Retki vie kapeata tietä pitkin favelan ylärinteelle, josta kävellään alas asukkaiden arkipäivän keskelle ja nähdään slummielämä sellaisena kuin se todellisuudessa on. 

Matkaohjelma

1. päivä: lähtö Helsingistä
Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Lento Amsterdamiin, jossa koneenvaihto. Lento Buenos Airesiin alkaa.

2. päivä: saapuminen Buenos Airesiin
Lento saapuu aamulla Buenos Airesiin Ezeizan lentoasemalle, josta kuljetus hotelliin ja majoittuminen. 

3. päivä: Buenos Aires (Pampa, Gaucho Ranch)
Teemme kokopäiväretken Argentiinan kuuluisalle Pampalle, noin tunnin ajomatkan päähän kaupungista. Pampan lakeuksia täplittävät suuret viljelys- ja karjankasvatustilat, sillä maaperä on hedelmällinen ja hyvää laidunmaata riittää. Tiloilla on tärkeä osa maan historiassa, kulttuurissa ja taloudessa. Useimmat ovat siirtomaa-aikaisista tiloista entisöityjä ja edelleen elämä perustuu perinteisiin tapoihin ja arvoihin. Gauchot eli paikalliset karjapaimenet ovat erinomaisia ratsastajia, sillä he kulkevat valtavien karjanlaumojensa mukana pitkiäkin matkoja. Pampan maatilojen ansiosta Argentiina on yksi maailman suurimmista lihan- ja viljantuottajamaista ja täältä tulevat tänäkin päivänä maailman parhaat pihvit. Osa toimivista tiloista toivottaa vierailijat tervetulleeksi tutustumaan tähän Pampalle niin tunnusomaiseen gaucho-kulttuuriin. Me vierailemme Santa Susanan maatilalla, jossa voit mm. seurata gauchojen hevosenkäsittelytaitoja ja perinteisiä tansseja sekä nauttia barbequen erinomaisia paikallisia pihvejä ja viinejä.  

4. päivä: Buenos Aires (kaupunkikierros)
Kaupunkikierroksellamme saat hyvän kokonaiskuvan Buenos Airesin monimuotoisesta metropolista. Kierrokseen sisältyy myös kävelyosuuksia. Aluksi näemme keskikaupungin tärkeimpiä paikkoja, mm. oopperatalo Teatro Colónin, kaupungin symboliksi muodostuneen obeliskin sekä pääaukio Plaza de Mayon, jonka reunalla on kaunis katedraali, entinen presidentinpalatsi Casa Rosada, museo Cabildo ja kaupungin nykyiset hallintorakennukset. Tämän jälkeen kävelemme argentiinalaisten suuriin intohimoihin liittyvissä keskustalähiöissä, tangosta tunnetussa San Telmossa ja jalkapallosta tunnetussa La Bocassa. Riachuelojoen vartta seuraillen jatkamme vanhan sataman alueelle ja edelleen erilaisten paikallisten asuinalueiden halki kaupungin pohjoisiin osiin.

5. päivä: Buenos Aires (päivä vapaata, illansuu tangon tahtiin)
Päivä aikaa omiin tutkimusretkiin kaupungilla. Illansuussa vierailemme Mansion Dandi Royalin tanssikoulussa, jossa kaupungin tunnetuimmat ja taitavimmat maestrot perehdyttävät meidät tämän hienon tanssitaiteen taivutuksiin.

6. päivä: Buenos Aires (vapaapäivä)
Päivä vapaa. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka sisältää illallisen ja tango-näytöksen.

7. päivä: Buenos Aires–Iguaçu
Kuljetus lentoasemalle ja lento Puerto Iguaçuun. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

8. päivä: Iguaçu (Argentiinan-puoleinen kansallispuisto)
Teemme kokopäiväretken vesiputouksille Argentiinan puolelle. Kuljemme kansallispuiston polkuja ja siltoja pitkin ihastellen yli kahdensadan putouksen muodostamia uskomattomia näkymiä sateenkaarineen. Iltapäivällä on aikaa vaikkapa lounastaa tai ottaa osaa lisämaksulliseen retkeen: nousu veneellä vastavirtaan putousten alle saamaan Iguaçu-kaste! Iltapäivällä nousemme junalla putousten yläpuolelle ja jatkamme kävelysiltaa pitkin suurimman putouksen, Garganta del Diablon eli Paholaisen kidan vellovien vesimassojen keskelle.

9. päivä: Iguaçu–Rio de Janeiro (Brasilian-puoleiset putoukset)
Tänään ihastelemme putouksia Brasilian puolella, missä niiden upeudesta saa hyvän kokonaiskuvan. Kierroksen päätyttyä siirtyminen lentoasemalle ja lento Rio de Janeiroon, jossa kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

10. päivä: Rio de Janeiro (kaupunkikierros ja Sokeritoppavuori)
Teemme noin viisi tuntia kestävän kaupunkikierroksen, joka huipentuu Sokeritoppavuoren upeisiin näkymiin. Aluksi näemme kaksi riolaisille tärkeää ikonia: Maracanã on maailman suurimpia jalkapalloareenoita, Sambodrome taas maailman suurimpien ja kuuluisimpien karnevaalien näyttämö. Vierailemme myös kaupungin vanhassa katedraalissa, joka oli siirtomaa-aikana Brasilian kuninkaallisen perheen pääkirkko. Keskusta-alueen läpi ajellessamme näemme lisää viehättävää siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria. Ajamme Guanabaralahden suulle, Sokeritoppavuoren juurelle, ja jatkamme köysiradalla vuoren huipulle (395 metriä). Näkymät siniselle merelle, vaaleahiekkaisille rannoille ja vehreille vuorille ovat huikaisevan kauniit. Iltapäivällä on aikaa jatkaa kaupunkiin tutustumista omaan tahtiin. 

11. päivä: Rio de Janeiro (Corcovado)
Puolipäiväretki vie meidät läpi vehreän Tijuca-metsän Corcovadovuoren juurella sijaitsevalle juna-asemalle, josta matka ylös kestää noin puoli tuntia. Yläasemalta halukkaat voivat nousta hissillä tai kävellen 38-metriselle Kristus-patsaalle, joka on kaupungin tunnetuin maamerkki ja yksi kansainvälinen yleisön valitsemista nykymaailman seitsemästä ihmeestä. Näkymät ylhäältä yli kaupungin ovat vaikuttavat. Iltapäivä vapaa omille ohjelmille.

12. päivä: Rio de Janeiro (vapaapäivä)
Vapaapäivä tai valinnaisesti ajatuksia herättävä lisämaksullinen retki favelaan paikallisen oppaan johdolla. Kaupungissa on lähes kahdeksansataa favelaa eli slummialuetta, joissa asuu noin viidennes riolaisista. Useimmat favelat on rakennettu kaupunkia ympäröiville vuorenrinteille ja kauempaa katsellen näkymä on lähes maalauksellinen; kuin vihreitä vuoria koristaisivat viehättävien pikkutalojen keskittymät. Retki vie kapeata tietä pitkin favelan ylärinteelle, josta kävellään alas asukkaiden arkipäivän keskelle ja nähdään slummielämä sellaisena kuin se todellisuudessa on. Iltapäivä vapaa.

13. päivä: Rio de Janeiro (vapaapäivä)
Voit viettää halutessasi vaikka rantapäivän legendaarisella Copacabanalla tai osallistua jollekin kansainväliselle retkelle; retkivalikoimassa on mm. saariretkiä, samba-näytöksiä sekä Petrpólis, siirtomaa-ajan aristokraattien suosima vuoristokaupunki.

14. päivä: lähtö Rio de Janeirosta
Päivän voi viettää haluamallaan tavalla. Illansuussa kuljetus lentoasemalle ja lento kohti Amsterdamia alkaa.

15. päivä: saapuminen Helsinkiin
Lento laskeutuu puoliltapäivin Amsterdamiin, jossa koneenvaihto. Jatkolento Helsinkiin

Majoitukset (sitoumuksetta)

Buenos Aires, Argentiina: Hotel Loi Suites Esmeralda
Foz do Iguaçu, Brasilia: Hotel Falls Galli
Rio de Janeiro, Brasilia: Hotel Copacabana Praia

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)

Menolento: KLM
KL 1170 klo 18:05 Helsinki–Amsterdam klo 19:45
KL 0701 klo 20:55 Amsterdam–Buenos Aires klo 06:55

Paluulento: KLM
KL 0706 klo 19:50 Rio de Janeiro–Amsterdam klo 12:15
KL 1169 klo 14:00 Amsterdam–Helsinki klo 17:30

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi! Aikaero Suomen talviaikaan on Argentiinassa –5 tuntia ja Brasiliassa –4 tuntia.

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista. 

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa.
 • KLM:n reittilennot Helsinki–Amsterdam–Buenos Aires ja Rio de Janeiro–Amsterdam–Helsinki turistiluokassa
 • Lennot matkalla: Buenos Aires–Puerto Iguaçu–Rio de Janeiro
 • Lentokenttäverot
 • Matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut, retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen
 • Majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Buenos Aires 5 yötä, Iguaçu 2 yötä, Rio de Janeiro 5 yötä) valitussa huonetyypissä
 • Päivittäinen aamiainen hotelleissa
 • Barbeque-lounas Pampalla

Hintaan ei sisälly:

 • Rio de Janeiron kaupunkivero noin 3 USD /huone /yö, maksetaan paikan päällä
 • Juomarahat ja kantajamaksut
 • Matkaohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket.

Hyvä tietää tästä matkasta

Passi
Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana toimii passi sekä Argentiinaan että Brasiliaan. Viisumia ei tarvita, kun matkan kesto on alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään kuusi (6) kuukautta matkalta paluun jälkeen ja siinä tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua viranomaismerkintöjä varten. Mikäli olet muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkistathan viisumimääräykset omasta suurlähetystöstäsi. Lisää passi- ja viisumitietoa täällä

Aikaero
Matkakohteissamme aikaero Suomen talviaikaan on Argentiinassa –5 tuntia ja Brasiliassa –4 tuntia.

Valuutta, luottokortit
Argentiina rahayksikkö on peso (ARS), Brasilian real (BRL). Euro on hyvä matkavaluutta molempiin maihin, varaa mukaan myös pienehköjä seteleitä. Vaihto paikallisvaluutaksi käy pankeissa, rahanvaihtopisteissä sekä joissakin hotelleissa ja matkatoimistoissa. Yleisimmillä luottokorteilla voi nostaa rahaa automaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa.

Matkalle mukaan
Lomapukeutuminen on rentoa, mutta lyhyitä shortseja tai ranta-asuja ei kaupunkien keskustoissa näy. Kevyet kesävaatteet ja kävelyyn hyvin sopivat kengät ovat suositeltavia matkavarusteita. Kirkkoihin mentäessä tulee pukeutua asiallisesti. Varaa mukaan myös korkeakertoiminen aurinkovoide ja auringolta suojaava päähine sekä uimapuku, jos haluat nauttia Copacabanan rantaelämästä. Matkalla saatat tarvita myös sateenvarjoa.

Liikkuminen matkalla
Kaupunkikierroksillamme liikutaan sekä bussilla että jalan, kävelemme myös luontopoluilla Iguacun putouksilla. Edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa.

Sääolosuhteet
Maaliskuussa Buenos Airesin keskilämpötila on 23 astetta ja Rio de Janeiron 25,5 astetta. Sadekuurot ovat mahdollisia.

Rokotukset

Tarkista maakohtaiset suositukset  ja ajankohtaiset tiedot Matkailijan terveysoppaasta

Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Tarkista myös, että vakuutus sisältää peruutusturvan. Matkavakuutuksen saat täältä

Sähkövirta
Verkkovirta on joko 110 V tai 220 V. Välikappale eli adapteri tarvitaan, koska pistorasiat eivät välttämättä vastaa eurooppalaisia. On hyvä tarkistaa, että mukaan otettavassa sähkölaitteessa on 50 Hz:n jaksoluvun lisäksi myös 60 Hz. Adapterin voi ostaa paikan päällä esimerkiksi sähköliikkeistä. Mikäli sinulla on useamman erilaisen pistorasiaosan omaava adapteri, ota se matkalle mukaan.

Muuta
- Virallinen kieli: Argentiinassa espanja, Brasiliassa portugali. Molemmissa kaupungeissa pärjää kohtalaisesti myös englannin kielellä.
- Uskonto: Suurin osa väestöstä on roomalaiskatolisia.

Matkaehdot

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka & Lomamatkat.

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka ja Lomamatkat erityisehtoja.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse