Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli

Balkan - kuuden maan kierros

0
Yötä 7 yötä
Hinta alkaen 16 toukokuuta 2018 1299 €
Katso kaikki lähtöpäivät

Dubrovnik 1 yö (Kroatia) – Shkodër 1 yö (Albania) – Ohrid (Makedonia) 2 yötä – Pristina 1 yö (Kosovo) – Podgorica 1 yö (Montenegro) – Trebinje 1 yö (Bosnia ja Hertzegovina) 

Lähtöpäivät


25.9. ja 2.10.2017

16.5. ja 23.5.2018 (Huom! Matkaohjelma keväällä käänteinen)

 


Matkan kesto: 7 yötä

Lähde tutustumaan itäisen Adrianmeren sykähdyttäviin maisemiin ja kiehtovaan kulttuuriin! Välimeren alue on vuosituhansien ajan ollut erilaisten kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Balkanin niemimaa idän ja lännen solmukohdassa erkani viime vuosisadan myllerryksissä läntisistä veljistään ja on tänä päivänä monille tuntemattomin osa Eurooppaa. Viikon aikana vierailemme kuuden maan alueella, joista Albania on viimeisin eristyksissä elänyt maanosamme maa. Muut maat taas elivät pitkään osana ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyttä Jugoslaviaa. Yhteistä kaikille ovat pitkä historia osana Eurooppaa sekä äärettömän kauniit maisemat, joissa kohtaavat jylhät Dinaariset alpit, syvänsiniset sisäjärvet ja kristallinkirkas Adrianmeri. 

Tutustu Balkanin niemimaahan kiertomatkalla, ja saat kokea alueen parhaat palat historiasta tähän päivään. 

Matka alkaa Kroatian Dubrovnikista ja jatkuu etelään halki kiehtovien kaupunkien palaten jälleen pohjoiseen Bosnia-Hertsegovinan Trebinjeen. 

Katso päiväohjelma ja hinnat - varaa matkasi nyt!

Lähtökaupungit
  • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
  • Finnairin reittilennot Helsinki–Dubrovnik–Helsinki turistiluokassa
  • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
  • kuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaan
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Varaa matkasi

  • Matkustajat
  • Matkustajat

Matkan kohokohdat

Arvoituksellinen Albania

Monille tuntematon Albania avautuu meille tämän kiertomatkan aikana. Käymme pääkaupunki Tiranan lisäksi kulttuurikaupunki Shkodërissa. Yllätymme maan vieraanvaraisuudesta ja värikkyydestä!

Ohrid

Kaupunki Ohrid ja samanniminen järvi Makedonian ja Albanian rajalla muodostavat Unescon maailmanperintökohteen. Itse järvi on henkeäsalpaavan kaunis ja kaupungin sokkeloiset korttelit kätkeävät sisäänsä paljon näkemisen arvoista. Nautimme täällä myös perinteisen makedonialaisen illallisen herkkuineen.

Dubrovnik

Dubrovnikin historiallinen vanhakaupunki muurien sisäpuolella nauttii turistien suurta suosiota eikä sitä vähennä ainakaan se, että osa Game of Thrones -sarjasta on kuvattu kaupungissa. Erityisesti huikea muurikävely onkin suositeltava kierros. Dubrovnikin punakattoiset rakennukset saivat aikanaan osansa sodan pommituksista, mutta suurin osa vaurioista on onneksi saatu korjattua. Pienillä kujilla tunnelma on säilynyt varsin idyllisenä turistivirroista huolimatta.

Matkaohjelma syksy 2017

Päivä 1
Dubrovnik
Dubrovnik

Lento Helsingistä Dubrovnikiin. Kuljetus lentoasemalta vanhankaupungin edustalle, josta jalkaudumme kaupunginmuurien sisään. Kroatian kruunuksi mainitun ja Unescon maailmanperintökohteeksi luokitellun vanhankaupungin halkaisee marmorilla päällystetty pääkatu. Täällä näet suhteellisen pienellä alueella on ainutlaatuisen kokoelman vanhoja palatseja, kirkkoja ja luostareita, mutta myös tämän päivän viehättäviä kahviloita, pikkupuoteja ja taidegallerioita. Arkkitehtoniset aarteet kertovat loisteliaasta menneisyydestä: keskiajalla Dubrovnik oli kauppalaivastonsa ansiosta itäisen Välimeren vahvin kaupunkivaltio, joka veti vertoja jopa Venetsialle. Kierroksen jälkeen kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen. Päivän bussimatka noin 25 km.

Päivä 2
Dubrovnik – Budva – Shkodër
Dubrovnik – Budva – Shkodër

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Kroatiasta ajamme etelään kohti Montenegroa ja Budvan kaupunkia upeata maisemareittiä pitkin, johon sisältyy myös noin puolen tunnin lauttamatka. Viehättävä Budva sijaitsee jylhän vuoriston ja kristallinkirkkaan Adrianmeren välissä. Kaupunki on noin 2500 vuotta vanha ja kuulunut aikanaan sekä antiikin Kreikan että Rooman valtakuntiin. Pidämme Budvassa noin tunnin kestävän tauon, jolloin ehdit tutusta kaupungin sydämeen, romanttiseen muurien ympäröimään vanhaankaupunkiin. Budvasta ajamme Albanian puolelle ja saavumme lounasaikaan Shkodërjärven eteläkärjessä sijaitsevaan Shkodërin kaupunkiin, joka on Albanian vanhimpia ja nykyisin maan tärkeimpiä kulttuurikaupunkeja. Antiikin aikana osa illyrialaiskuninkaista piti paikkaa pääkaupunkinaan ja näiltä ajoilta on peräisin mm. kukkulan kuuluisa Rozafan linna. Iltapäivän tutustumiskierroksella näemme Shkodërin monumentteja, suihkulähteitä, vuonna 1992 perustetun yliopiston sekä kaupunkikuvaa hallitsevan, vuonna 1995 Saudi-Arabian ja Egyptin tuella rakennetun Ebu Bekr -moskeijan puutarhoineen. Poikkeamme ottomaanityyliä edustavassa perinteisessä talossa, jossa toimiva historiallinen museo johdattaa meidät alueen kulttuuriin pintaa syvemmälle. Kierroksen jälkeen jää hieman vapaata aikaa ennen kuljetusta hotelliin. Illlallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 215 km.

Päivä 3
Shkodër – Tirana – Ohrid
Shkodër – Tirana – Ohrid

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkamme jatkuu Albanian pääkaupunkiin Tiranaan, jossa tutustumme sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kävelemme pääkadulla, joka yhdistää Äiti Teresan ja Skanderbegin aukiot. Tällä alueella sijaitsevat myös tärkeimmät hallintorakennukset ja kansallisgalleria. Vilkkaalla Skanderbegin aukiolla on legendaarisen kansallissankari George Kastriotin ratsastajapatsas. Kastrioti taisteli 1400-luvulla menestyksekkäästi ottomaanien imperiumia vastaan. Pistäydymme kansallishistoriallisessa museossa, Albanian suurimmassa museossa, jonka julkisivun valtava seinämaalaus kuvaa maan pitkää ja vaiherikasta historiaa. Pääkadulle erottuu myös pyramidinmuotoinen, lasista ja marmorista rakennettu kansainvälinen kulttuurikeskus, joka rakennettiin alun perin diktaattori Hoxan museoksi vuonna 1988. Jatkamme vielä ns. Blloku-alueelle, Albanian entisten kommunistijohtajien asuinalueelle, jossa jää aikaa vaikkapa lounastaa. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme kohti Makedonian lounaisosassa sijaitsevaa Ohridia, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Nautimme illallisen suositussa Belvedere City -ravintolassa ja majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka noin 245 km.

Päivä 4
Ohrid ja St. Naumin luostari
Ohrid ja St. Naumin luostari

Aamiaisen jälkeen kiertelemme Ohridin kaupunkia, jolla on pitkä historia takanaan. Antiikin aikana kaupunki tunnettiin nimellä Lychnidos ja se sijaitsi Via Egnatia -tien varrella. Kristinusko saapui tänne varhain ja sekä slaavien että bysanttilaisten vaikutus näkyy rikkaana. Ohrid ja samanniminen järvi kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kävelemme vanhankaupungin sokkeloissa ja tutustumme tärkeimpiin kirkkoihin, mm. keskiaikaiseen Pyhän Sofian kirkkoon ja Pyhän Klementinuksen kirkon mosaiikkeihin. Näemme myös roomalaisen amfiteatterin sekä Tsaari Samuilin linnakkeen rauniot - linnan, jota pidettiin aikanaan Balkanin suurimpana sekä mahdottomana valloittaa. Kierroksen jälkeen sinulla on hieman vapaata aikaa ennen kuin lähdemme tutustumaan Pyhän Naumin luostariin n. 30 km Ohridista etelään. Jo ajomatka tänne rantaa pitkin tekee vaikutuksen! Luostarikierroksen jälkeen vapaata aikaa kierrellä Ohridissa vaikkapa kuhisevaa basaarialuetta. Syömme illallista ravintolassa järven rannalla. Päivän ajomatka noin 65 km.

Päivä 5
Ohrid – Skopje – Gračanican luostari – Pristina
Ohrid – Skopje – Gračanican luostari – Pristina

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Suuntaamme koilliseen, kohti Makedonian pääkaupunkia Skopjea. Perillä ihastelemme panorama-näkymää Kalen linnakkeelle, ja kierrämme kävellen tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten esim. vanhankaupungin basaari, Äiti Teresan muistotalo ja 1400-luvulta peräisin oleva kivisilta Kamin Most. Tämän jälkeen suuntaamme muutaman kilometrin päähän Matka-nimiseen kanjoniin, suosittuun luonnonnähtävyyteen. Täällä sijaitsee useita keskiaikaisia luostareita, ja piipahdamme mm. Pyhän Panteleimonin luostarissa Vodno-vuoren laella sekä muutamassa muussakin ennen paluuta Skopjeen. Nyt on aikaa lounastaa omatoimisesti ja paikalliset ravintolat tarjoavat erinomaista ruokaa varsin edulliseen hintaan. Jatkamme matkaa Kosovon puolelle Gracanicaan, ja siellä kuuluisaan Gracanian luostariin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Luostarin lahjoitti kuningas Milutin ja se rakennettiin 1300-luvulla vanhan Theotokosin kirkon raunioille. Luostarikierroksen jälkeen ajamme perehtymään Pristinaan. Pristinan miellyttävä luonne aukeaa parhaiten kävellen ympäriinsä. Näemme kaupungin merkittävimmät patsaat ja mm. kansallisteatterin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

Päivä 6
Pristina – Dečanin luostari – Rozaje – Moracan kanjoni – Podgorica
Pristina – Dečanin luostari – Rozaje – Moracan kanjoni – Podgorica

Aaminen hotellissa. Tänään ajamme läpi Kosovon ja ensimmäinen etappimme on Decanin kaunis luostari. Luostarin munkit elävät yksinkertaista ja nöyrää elämää kuten ovat tehneet vuosisatojen ajan, mutta suhtautuvat vierailijoita kohtaan avoimesti. Saamme seurata miten luostarissa valmistetaan juustoa, viiniä ja hunajaa sekä likööriä. Luostarin perusti kastanjalehtoon kuningas Stafan Dečanski vuonna 1327. Siirrymme  Peciin, jossa lounastamme. Tie vie Montenegron rajalle ylös vuoristoon. Ohitamme Rozajenan ja Beranen viehättävät kylät ja laskeudumme useiden tunnelien läpi Moracan upeaan jokikanjoniin. Perillä Podgoricassa majoitumme hotelliin ja syömme illallisen. Päivän ajomatka noin 310 km.

Päivä 7
Podgorica – Cetinje – Kotor – Trebinje
Podgorica – Cetinje – Kotor – Trebinje

Hotelliaamiainen ja huoneiden luovutus. Päivän aluksi katsomme, miltä Montenegron pääkaupunki Podgorica näyttää. Kaupunkia kutsuttiin vuosina 1945–1992 nimellä Titograd Jugoslavian pitkäaikaisen johtajan mukaan. Näemme mm. Tasavallanaukion, upean ortodoksikirkon ja Moracajoen yllä kaartuvan Millenium-sillan sekä historiallisen turkkilaiskaupunginosan maamerkkinä toimivan kellotornin. Podrogoricasta suuntaamme Cetinjen kaupunkiin, Montenegron entiseen pääkaupunkiin, jota pidetään maan historian ja kulttuurin tyyssijana. Kaupunki perustettiin 1400-luvulla, jolloin maan hallitsija siirsi pääkaupunkinsa ottomaanien hyökkäyksien varalta Lovćenin vehreälle vuoristoseudulle. Kaupunkikierroksella näemme mm. entisen kuninkaallisen teatterin ja upeita vanhoja lähetystörakennuksia sekä käymme kuningas Nikolai I:n palatsissa, joka on museoitu. Cetinjestä matka jatkuu uneliaaseen Njegušin kylään, jossa halutessasi voit maistella paikallista viiniä, juustoa ja ilmakuivattua kinkkua (lisämaksu). Tauon jälkeen saat nauttia Balkanin kauneimman maisemareitin näkymistä ajellessamme lähes puolentoista kilometrin korkeuteen yltävää serpentiinitietä pitkin Kotorinlahdelle; lahti muistuttaa vuonoa, mutta on todellisuudessa mereen uponnut jokilaakso. Täällä korkeiden vuorten heijastuma syvänsinisen veden pinnasta luo lumoavaa tunnelmaa. Kuvankauniin postikorttimaiseman täydentää lahdenpohjukassa sijaitseva, muurien ympäröimä keskiaikainen Kotorin kaupunki, joka on Unescon suojeluksessa ja Montenegron suosituimpia nähtävyyksiä. Kuljemme läpi sokkeloisen, venetsialaisvaikutteisen vanhankaupungin ja poikkeamme merimuseossa; vuorten suojaama kaupunki on aina tarjonnut suojaisan sataman merenkulkijoille. Myöhään iltapäivällä jatkamme matkaa Bosnia ja Hertsegovinan eteläosassa sijaitsevaan Trebinjeen. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 180 km.

Päivä 8
Trebinje – Helsinki
Trebinje – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin. Päivän bussimatka noin 45 km.

Jaa tämä sivu sähköpostitse