Elämysten Etelä-Afrikka

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Etelä-Afrikan kiertomatka

Tervetuloa monipuoliselle kiertomatkallemme vastakohtien Etelä-Afrikkaan! Koet yhdistelmän seikkailujen safaria ja tyylikästä kaupunkimatkaa sekä ainutlaatuisia elämiä ja kuvauksellisia viinitarhoja. Etelä-Afrikassa asiat eivät ole yksiselitteisen mustia tai valkoisia, täällä kohtaat kaikki sateenkaaren värit. Eurooppalaisten siirtolaisten vanhalta mantereelta satoja vuosia sitten tuomat tavat ovat muotoutuneet kuuman Afrikan auringon alla omintakeiseksi kulttuurikseen. Vaikka Etelä-Afrikan historia on ollut myrskyisä, tulija ei voi olla ihastumatta maan ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Franschhoek (2 yötä) – Oudtshoorn (1 yö) – Knysna (2 yötä) – Gondwana Game Reserve (2 yötä) – Kapkaupunki (4 yötä)

Omaa aikaa matkalla: Kapkaupunki, päivä 10. ja 12. Suosittelemme myös 10. päivän lisämaksullista retkeä.

Lähtöpäivät: 21.1. ja 4.2.2018.

Kesto: 11 yötä

 

Etelä-Afrikan kiertomatkan kohokohdat

Viinireitti

Kapkaupunkia ympäröivät hedelmälliset laaksot muodostavat Etelä-Afrikan laajimman viinintuotantoalueen, joka on maailmankuulu raikkaista valkoviineistään ja täyteläisistä punaviineistään. Maalaismaisema vehreine viinitarhoineen ja suurten vanhojen tammien varjostamine kartanoineen on kuvankaunis. Ajelemme maan pääasiallista viinireittiä ja poikkeamme viinitarhoilla maistiaisilla. Käymme myös pittoreskissa Paarlin laaksossa, jonka tunnusmerkki on laakson reunamilla kohoava, kolmesta korkeasta graniittikalliosta muodostuva ”Pearl of Paarl”. Paarl pääsi kansainvälisiin otsikoihin presidentti Mandelan vankilasta vapautumisen aikoihin vuonna 1990, sillä Mandela vietti viimeiset vankilavuotensa hieman Paarlin kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa talossa; talon edustalle on pystytetty Mandelan patsas. 

Knysnan laguuni

Vietämme päivän Plettenberginlahdella, joka on pääasiassa rikkaiden ja kuuluisien eteläafrikkalaisten asuinaluetta. Nousemme avoveneisiin ja suuntaamme Intian valtameren aalloille bongaamaan delfiinejä ja komeita merilintuja, saatamme nähdä myös merileijonia ja muita mielenkiintoisia meren asukkeja

Gondwanan safari

Gondwanassa teemme safariajelun toiveena nähdä kaikki viisi suurta eli elefantin, leijonan, leopardin, puhvelin ja sarvikuonon. Safarilla on hyvä mahdollisuus nähdä myös seeproja, kirahveja, antilooppeja ja paviaaneja. 

Hyväntoivonniemi

Kapin niemimaan eteläkärjessä, Atlantin ja Intian valtamerten yhtymäkohdassa sijaitsee kuuluisan Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualue, joka on Unescon maailmanperintökohde. Nousemme hammasratasjunalla noin 250 metrin korkuisella kalliolla sijaitsevalle vanhalle majakalle, josta saat ihailla edessä avautuvia mahtavia merimaisemia ja jyrkän rinteen alapuolella levittäytyviä valkoisia hiekkarantoja. 

Matkaohjelma

1. päivä: Helsinki–Kapkaupunki-Franschhoek
Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lento Lontooseen, jossa koneenvaihto Kapkaupunkiin. Saavumme määränpäähän aamupäivästä. Kapkaupungista suuntaamme sisämaan viinialueille, runsaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan kauniiseen Franschhoekin laaksoon. Tänne majesteettisten vuorten keskelle saapuivat 1600-luvun loppupuolella ranskalaiset hugenottipakolaiset ja perustivat nykyisen Franschhoekin pikkukaupungin. Idyllinen Franschhoek on Etelä-Afrikan vanhimpia kaupunkeja ja ranskalaisten mukanaan tuoma ruoka- ja viinikulttuuri kukoistaa alueella edelleen. Kaupungissa onkin ihastuttavia gourmet-ravintoloita, mutta myös mm. tasokkaita putiikkeja, taidegallerioita, erilaisia käsityöliikkeitä ja kutsuvia kahviloita.  Majoitumme täällä hotelliin.

2. päivä: Franschhoek (viinireitti) 

Kapkaupunkia ympäröivät hedelmälliset laaksot muodostavat Etelä-Afrikan laajimman viinintuotantoalueen, joka on maailmankuulu raikkaista valkoviineistään ja täyteläisistä punaviineistään. Maalaismaisema vehreine viinitarhoineen ja suurten vanhojen tammien varjostamine kartanoineen on kuvankaunis. Päivän retkemme kulkee maan pääasiallista viinireittiä. Aluksi ajamme pittoreskiin Paarlin laaksoon, jonka tunnusmerkki on laakson reunamilla kohoava, kolmesta korkeasta graniittikalliosta muodostuva ”Pearl of Paarl”. Paarl pääsi kansainvälisiin otsikoihin presidentti Mandelan vankilasta vapautumisen aikoihin vuonna 1990, sillä Mandela vietti viimeiset vankilavuotensa hieman Paarlin kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa talossa; talon edustalle on pystytetty Mandelan patsas. Pysähdymme tutustumaan yhteen alueen viinikellareista ja maistelemaan paikallisia viinejä. Paarlista suuntaamme Eerstejoen halkomaan lumoavien maisemien laaksoon, jossa sijaitsee mm. hollantilaisten perustama Etelä-Afrikan toiseksi vanhin kaupunki ja viinialueen historiallinen sydän Stellenbosch. Laaksossa on useita maailmanluokan viinitiloja. Maisteltuamme myös tämän alueen viinejä palaamme hotelliimme Franschhoekiin.

3. päivä: Franschhoek–Oudtshoorn (strutsifarmi)
Varhain aamulla lähdemme kohti idempänä sijaitsevaa Oudtshoornia. Kaunista reittiämme reunustavat viini- ja hedelmäpuuviljelmät kunnes nousemme Karoo-ylängön savannia muistuttaviin maisemiin. 1800–1900-lukujen vaihteessa Oudtshoornin alueelle saapui Itä-Euroopasta kauppiaita, jotka perustivat strutsitiloja tienatakseen omaisuuksia myymällä strutsinsulkia muotitietoisille eurooppalaisille. Elinkeino on muuttanut muotoaan, mutta jatkuu yhä. Tutustumme strutsien kasvatukseen Safari Ostrich Farmilla, jonne saavumme puolilta päivin. Nautimme täällä myös kevyen lounaan maistellen strutsinfileetä paikallisen viinin kera. Majoitumme Oudtshoornin kaupungissa sijaitsevaan hotelliin.

4. päivä: Oudtshoorn–Knysna (Cangon luola ja risteily laguunilla)
Heti aamiaisen jälkeen ajamme Cangon luolalle, joka on Afrikan upeimpia luonnonmuodostelmia majesteettisine tippukivineen sekä valtavine luolineen ja onkaloineen. Luolakierroksen jälkeen matkamme jatkuu kauniiden vuoristomaisemien siivittämänä Knysnaan, vehreiden kukkuloiden ja turkoosinsinisen laguunin ympäröimään viehättävään pikkukaupunkiin. Iltapäivällä, hotelliin majoittumisen jälkeen, teemme veneretken laguunin uskomattoman kauniissa maisemissa; voimme jopa nähdä delfiinejä ja hylkeitäkin. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla, joten illansuussa ehdit vielä rantakadun tunnelmiin eikä hyvän illallispaikan löytäminen tuota täällä ongelmaa.

5. päivä: Knysna (meriretki)
Nautimme aikaisen aamiaisen ja ajamme noin 30 kilometrin matkan kauniille Plettenberginlahdelle, joka on pääasiassa rikkaiden ja kuuluisien eteläafrikkalaisten asuinaluetta. Nousemme avoveneisiin ja suuntaamme Intian valtameren aalloille bongaamaan delfiinejä ja komeita merilintuja, saatamme nähdä myös merileijonia ja muita mielenkiintoisia meren asukkeja. Maihin rantautumisen jälkeen jää aikaa katsella ympärilleen tai vaikkapa lounastaa ennen paluuta hotellille. Iltapäivä vapaa omille kiinnostuksen kohteille Knysnassa.

6.-7. päivä: Gondwana Game Reserve
Knysnasta ajamme vehreän rannikkotien, kuuluisan Graden Routen lähettyvillä sijaitsevaan luontoreservaattiin, jossa asustaa mm. kaikki ”viisi suurta”, satoja lintulajeja sekä uhanalaisia lajeja kuten Kapin vuoristoseeproja ja mustia sarvikuonoja. Täällä näet myös harvinaista fynbos-kasvillisuutta, johon kuuluu mm. Etelä-Afrikan kansalliskukka kuningasprotea. Saavumme luonnonkauniiseen reservaattiin puolilta päivin, majoitumme ja nautimme lounaan. Iltapäivällä teemme safariajelun toiveena nähdä kaikki viisi suurta eli elefantin, leijonan, leopardin, puhvelin ja sarvikuonon. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä myös seeproja, kirahveja, antilooppeja ja paviaaneja. Myös seuraavana päivänä ohjelmassa on safariajeluja, maastoretkiä kävellen ja/ratsastaen. Reservaatti on noin 11 000 hehtaarin kokoinen, vuorten ja vehreiden kukkuloiden reunustama alue, joten jo maisemat ovat silmänruokaa. Ehdit myös virkistäytyä majapaikkamme uima-altaalla. Kahtena iltana saamme jakaa päivän kokemukset illallispöydän antimien äärellä.

8. päivä: Gondwana Game Reserve–Kapkaupunki
Lähdemme heti aamiaisen jälkeen ajamaan Kapkaupunkiin, jonne saavumme hyvissä ajoin iltapäivällä. Majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin, minkä jälkeen ohjelma on vapaa. Ehdit tutustua viehättävän rantakadun kauppoihin ja etsiä juuri sinulle sopivan illallispaikan.

9. päivä: Kapkaupunki (Hyväntoivonniemi)
Retkemme ensimmäinen pysähdyspaikka on vilkas Houtbayn kalasatama, jonka laitureissa on ankkuroituna värikkäitä veneitä ja myös kylän kalamarkkinat, torit, kaupat ja ravintolat kertovat alueen elinkeinosta. Täältä jatkamme Kapin niemimaan eteläkärkeen, Atlantin ja Intian valtamerten yhtymäkohtaan; kuuluisan Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualue on Unescon maailmanperintökohde. Nousemme hammasratasjunalla noin 250 metrin korkuisella kalliolla sijaitsevalle vanhalle majakalle, josta saat ihailla edessä avautuvia mahtavia merimaisemia ja jyrkän rinteen alapuolella levittäytyviä valkoisia hiekkarantoja. Täältä jatkamme bussilla huikaisevan Chapman's Peak Drive -maisemareitin kautta kohti rauhoittavampia näkymiä maailmankuuluun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan. Tämä Pöytävuoren alarinteelle 1913 perustettu puutarha sisältää yli 7000 ja kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle. Tämän elämyksen jälkeen ajamme takaisin hotelliimme Kapkaupunkiin.

10. päivä: Kapkaupunki (meriretki tai vapaapäivä)
Mikäli aikainen ylösnousu ei hirvitä, voit lähteä aamuviideltä aamiaispaketti mukanasi matkaan ja päätyä vaikka sukeltamaan valkohaiden kanssa! Matka hotellilta Kleinbaain satamaan kestää noin kaksi tuntia. Satamasta siirrytään veneillä sukelluspaikalle, jossa vietetään noin kolme tuntia. Veneestä saa märkäpuvun ja kengät – näissä varusteissa hypätään pienissä ryhmissä turvalliseen häkkiin valkohaiden sekaan. Haiden tarkkailu veneestä käsin on toki helpompaa ja upea kokemus sinänsä, merellä saattaa nähdä myös vaikka valaita ja delfiinejä. Satamaan paluun jälkeen nautitaan kevyt lounas, minkä jälkeen ajellaan takaisin hotellille. Ainutlaatuinen retki, joka sopii muillekin kuin sukeltajille. Olosuhteista riippuen retki saattaa toteutua vasta iltapäivällä. Retkelle osallistujille puolet päivästä on vapaata aikaa Kapkaupungissa, muut voivat viettää omatoimista kaupunkilomaa koko päivän.

11. päivä: Kapkaupunki (kaupunkikierros ja Pöytävuori)
Kiertoajelulla kaupungissa näemme mm. pääaukion Grand Parade, jonka laidalla sijaitsevat hollantilaisten 1600-luvulla rakentama Hyväntoivon linna ja 1900-luvun alun italialaista renessanssia edustava kaupungintalo. Aukiolla on tärkeä sija myös lähihistoriassa, sillä Nelson Mandela näyttäytyi kaupungintalon parvekkeella ensimmäisen kerran maailmalle vapauduttuaan 27 vuoden vankeudestaan. Hyväntoivon linna – Castle of Good Hope – taas on maan vanhin rakennus ja nykyään sen suojissa voi tutustua Kapin historiaan. Pääkadun Adderley Streetin varrella näemme anglikaanisen Pyhän Yrjön katedraalin, maan demokratian symbolin, joka näytteli suurta osaa apartheidin vastaisissa mielenosoituksissa. Ensimmäinen tumma arkkipiispa Desmond Tutu oli ponteva rotuerottelun vastustaja ja sai siitä hyvästä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1984. Matkamme varrelle jää myös kaunis puutarha-alue Company Gardens, joka perustettiin jo 1650-luvulla eurooppalaisten siirtolaisten toimesta. Pöytävuoren rinteillä näemme värikkäät Malaiji-korttelit, joita asuttavat Kapkaupunkiin 1700-luvulla mm. Jaavalta ja Ceylonilta tuotujen orjien jälkeläiset. Kapkaupungin tunnetuin maamerkki on yli kilometrin korkeuteen kohoava Pöytävuori, jonne nousemme köysiradalla sään salliessa. Ylhäällä voi kierrellä kävelypoluilla tai istahtaa kahvilaan, näkymät yli kaupungin merelle ovat huikeat. I

12. päivä: Kapkaupunki–Helsinki
Viimeinen päivä näissä maisemissa! Ehdit tehdä vielä viimeiset tuliaisostokset ja nauttia Kapkaupungista ennen lentokenttäkuljetuksen saapumista. Iltalento Kapkaupungista kohti Lontoota, jossa koneenvaihto. Jatkolento Helsinkiin.

Hotellit (mainitut tai vastaavat)

Franschhoek, Protea Hotel Franschhoek**** (2 yötä)

Oudtshoorn, Queens Hotel**** (1 yö)

Knysna,Graywood Hotel*** (2 yötä)

Gondwana Game Reserve, mökkimajoitus & täysihoito(2 yötä)  http://www.gondwanagr.co.za

Kapkaupunki, City Lodge V&A Hotel*** (4 yötä)

 

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)

Menolento British Airways
Helsinki klo 16.55 – Lontoo
Lontoo – Kapkaupunki klo 11.05

Paluulento 
Kapkaupunki klo 21.40 – Lontoo  
Lontoo – Helsinki klo 16.00

Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi! Etelä-Afrikassa on talviaikana sama kellonaika kuin Suomessa.

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.


Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
 • Reittilennot turistiluokassa
 • Lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Kapkaupunki (1 yö) – Franschhoek (2 yötä) – Oudtshoorn (1 yö) – Knysna (2 yötä) – Gondwana Game Reserve (2 yötä) – Kapkaupunki (3 yötä))
 • Aamiainen päivittäin, Gondwana Game -reservaatissa täysihoito, yksi kevyt lounas 
 • Viininmaistajaiset
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti 
 • Kantajamaksut lentokentällä ja hotelleissa


Hintaan eivät sisälly:

 • Ruokajuomat
 • Juomarahat esim. bussinkuljettajille ja paikallisoppaille.

Hyvä tietää tästä matkasta

Passi ja ennakkotiedot
Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana toimii passi, joka on voimassa vähintään 30 vrk matkan päättymisen jälkeen (huom. vain koneluettava passi kelpaa). Passissa on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua maahan saavuttaessa. Suosittelemme passin suhteen aina pidempää voimassaoloaikaa. Viisumia ei tarvita alle 90 vuorokauden matkoilla. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa mahdollisen viisumin tai muun asiakirjan tarve.

Pyydämme lähettämään kopion passin nimisivusta viimeistään 2 viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Lapset alle 18 v
Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18-vuotiailta lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa. Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan (Kirkon myöntämä virkatodistus ei kelpaa). Mikäli alaikäisellä matkustajalla ei ole esittää vaadittua asiakirjaa hänen maahanpääsy voidaan evätä.

Mikäli alaikäinen ei matkusta yhdessä molempien laillisten huoltajiensa kanssa, tarvitaan matkalta poisjääneen huoltajan englanninkielinen valaehtoinen todistus siitä, että hän sallii alaikäisen henkilön matkustaa toisen huoltajan kanssa. Jos alaikäisellä on vain yksi laillinen huoltaja, Etelä-Afrikan valtionrajaa ylitettäessä täytyy 1.6.2015 alkaen esittää oikeuden päätös yksinhuoltajuudesta yhdessä syntymätodistuksen kanssa.

Lisätietoja: Etelä-Afrikan Suurlähetystö, Pohjoinen Makasiinikatu 4, (3.kerros) 00130 Helsinki. Puh: +358 9 6860 3100.

Aikaero
Etelä-Afrikassa on talvella eli matkojemme aikaan sama kellonaika kuin Suomessa, kesällä tunnin vähemmän.


Valuutta, luottokortit
Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR). Randeja voi vaihtaa jo etukäteen Suomessa ja eurojen vaihto paikallisvaluuttaan onnistuu hyvin myös perillä Etelä-Afrikassa. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös luottokortti, jolla voi tarvittaessa nostaa rahaa pankkiautomaateista. Luottokortit hyväksytään melko yleisesti myös maksuvälineenä; Visa on tunnetuin, MasterCard ei käy kaikkialla.

Matkalle mukaan
Pakkaa mukaan mukavia kesävaatteita, myös kaupunkiolosuhteisiin ja safariajeluihin sopivia. Paikalliset kulkevat vapaa-aikanaan samaan tyyliin kuin eurooppalaiset kesäaikaan, esimerkiksi miehet shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa. Kävelyyn sopivat kengät ovat kiertomatkalla tarpeen. Varaa mukaan myös korkeakertoiminen aurinkovoide ja auringolta suojaava päähine sekä uimapuku. Kiikarit auttavat tarkkailemaan luontoa laajemmin.

Liikkuminen matkalla
Matkalla liikutaan bussilla, veneellä, safarijeepillä, hammasratasjunalla ja jalan. Edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa.

Sääolosuhteet
Kun Suomessa on talvi, Etelä-Afrikassa on kesä. Aurinko paistaa keskimäärin 8,5 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Tammi-maaliskuussa Kapkaupungin alueella päivälämpötila on noin 26 astetta ja yölämpötila noin 15 astetta. Sadetta saadaan harvoin.

Rokotukset
Tarkista maakohtaiset suositukset  ja ajankohtaiset tiedot Matkailijan terveysoppaasta

Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Tarkista myös, että vakuutus sisältää peruutusturvan. Matkavakuutuksen saat täältä

Sähkövirta
Vaihtovirran jännite on 220 V / 230 V. Pistokkeet ovat erilaisia, joten pistorasian ja pistokkeen väliin tarvitaan välikappale eli adapteri. Adaptereita, joihin suomalaiset sähkökoneet sopivat, on saatavissa sähkö- ja rautakaupoissa.

Muuta

 • Virallinen kieli: Etelä-Afrikassa on 11 virallista kieltä, yksi niistä on englanti.
 • Uskonto: Noin 68 % väestöstä on kristittyjä ja lähes 30 % edustaa luonnonuskontoja.

Matkaehdot
Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka & Lomamatkat.

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka ja Lomamatkat erityisehtoja.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse