Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND

Kololo Safari - Etelä-Afrikka

0
LOPPUUNMYYTY!
Katso vastaavia matkoja

Huikea matka villiin luontoon! Pääset näkemään televisiosta tuttuja villieläimiä ja kuuluisat Viisi Suurta: norsun, puhvelin, sarvikuonon, leijonan ja leopardin kenties aivan omin silmin! 

Tällä matkalla majoitumme keskellä sykähdyttävää Etelä-Afrikan savannia, . Majapaikkamme sijaitsee Kololon suojelualueella, jossa eläimet vaeltavat vapaina. Voit kävellä tai pyöräillä alueella turvallisesti, ja teemme päivittäisiä kierroksia myös opastetusti. Vain 200 metrin päässä majapaikastamme sijaitsee Welgevonden Game Reserve, jossa pääset näkemään villieläimiä valvotusti ja turvallisesti. Matkalla koemme myös Pretorian, Johannesburgin ja Soweton sekä kuulemme Etelä-Afrikan historiasta apartheidia unohtamatta. 

 

 

 

 Huom. Eläinten näkemistä matkalla ei voida taata.

Hinta sisältää mm.
  • Lufthansan reittilennot Helsinki–Johannesburg–Helsinki turistiluokassa
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
  • kuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaan
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Katso lähdöt ja hinnat

Yritä uudelleen klikkaamalla ylläolevia päivämääriä tai keltaista hakupalkkia nähdäksesi paikkatilanteen!

Matkaohjelma

Päivä 1
Johannesburg
Johannesburg

Lentomme saapuu aamulla Johannesburgiin. Suuntaamme pohjoiseen ja poikkeamme Etelä-Afrikan pääkaupungissa Pretoriassa, missä teemme kaupunkikierroksen. Pretoria oli aikoinaan apartheid-järjestelmän keskus, mutta nyttemmin komea kaupunki on rennompi tunnelmaltaan. Se on afrikkalaisempi kaupunki kuin Johannesburg eivätkä kaupungin ravintolat ole esimerkiksi yhtä kansainvälisiä. Kuulemme matkalla kertomuksia Pretorian historiasta ja apartheidista. Pysähdymme kuuluisalla The Union Buildings -rakennuksilla mäen päällä. Jatkamme kahden tunnin verran majapaikkaamme Kololoon Limpopon provinssiin, joka kuuluu Waterbergin biosfäärialueeseen.  Kololo rajoittuu Welgevonden suojelualueeseen. Iltapäivää vapaata aikaa tutkia ympäristöä tai virkistäytyä uima-altaalla. Illallinen ravintolassa.

Päivä 2
Safariajelu
Safariajelu

Varhainen lintu madon nappaa ja niinpä mekin starttaamme jo ennen aamiaista Kololoon, jossa teemme opastetun jeeppiajelun. Kololo on täydellinen safarikohde: turvallinen, lapsiystävällinen, monien villieläinlajien kotipaikka: impala, kudu, seepra, vesipuhveli, kirahvi, lukuisat antilooppilajit sekä pienemmät lajit kuten sukeltaja-antiloopit, ruokoantiloopit, alppikauriit ja pahkasiat asustavat alueella. Lintubongarit voivat tarkkailla yli 300 paikallista lintulajia. Loppupäivän vietät omaan tahtiin Kololossa. Täällä on vain "turvallisia" villieläimiä, joten voit rauhassa kävellä tai pyöräillä ympäriinsä. Illallinen ravintolassa.

Päivä 3
Viisi Suurta
Viisi Suurta

Lähdemme Welgevondeniin aikaiselle kolmen tunnin kiertoajelulle. Welgewondenin suojelualue käsittää noin 38 hehtaarin alueen, ja siellä asuu yli 50 erilaista nisäkästä, myös "Viisi Suurta". Tällä yhteisellä nimellä kutsutaan leijonaa, afrikkalaista norsua, vesipuhvelia, leopardia sekä sarvikuonoa. Sana "suuri" ei tällöin viittaa kokoon, vaan vaikeuteen ja vaarallisuuteen lajia metsästettäessä. Eliölajien monimuotoisuus on tuonut tänne runsaasti villieläimiä - ruohotasangoilla laiduntaa antilooppeja suurimmasta hirviantiloopista pienimpiin duikereihin. Gepardeja, leijonia ja leopardeja nähdään usein lähettyvillä. Myös harvinaisempia lajeja, esim. ruskea hyeena, maasusi, maasika tai muurahaiskäpy, voi näyttäytyä yöaikaan. Alueella asustaa yli 300 lintulajia, ja harvinainen sininen haikara pesii alueen eteläosissa vuoden alussa. Palaamme Kololoon nauttimaan aamiaista. Iltapäivällä voit jälleen hypätä jeepin kyytiin ja ajella ympäristössä. Illallinen ravintolassa.

Päivä 4
Vapaata ja iltapäiväsafari
Vapaata ja iltapäiväsafari

Aamupäivän vietät kuten haluat Kololossa tai vaihtoehtoisesti rentoudut uima-altaalla ja nautit kauniista maisemasta sekä eläimistä, joita kuljeskelee lähettyvillä. Iltapäivällä jälleen opastettu kolmen tunnin ajelu Welgevondeniin, jonka häikäisevän kaunis luonto ja kiehtovat eläimet näyttäytyvät erilaisina joka päivä. Ehkäpä tänään bongaat jonkin uuden lajin! 

Päivä 5
Maastokävely ja safariajelu
Maastokävely ja safariajelu

Tänään lähdemme aivan puskiin - kävelemään opastetusti maastoon. Lähdemme jälleen aikaisin aamulla, jotta näemme eläimiä aktiivisimmillaan. Paras tapa tutkia pensaikkojen elämää, niiden eläimiä, ääniä ja tuoksuja, on kuljeskella jalkaisin. Kaikki tehdään koulutettujen puistonvartijoiden opastuksella ja valvotusti, mutta pääset silti aivan lähelle luontoa, lähes osaksi sitä. Palaamme majapaikkaan aamiaiselle, jonka jälkeen sinulla on omaa aikaa. Iltapäivällä saat nähdä taas upeita eläimiä kolmen tunnin ajelulla Welgevondenin suojelualueella. Auringon laskiessa pysähdymme drinkille katselemaan päivän painumista mailleen. Palaamme Kololoon ajoissa illalliselle.

Päivä 6
Kololo
Kololo

Ennen aamiaista olemme taas liikkellä Kololossa ajellen ja katsellen eläimiä. Lajien runsaus alkaa pikkuhiljaa valjeta viikon mittaan kaikessa suuruudessaan. Loppupäivän voit nauttia lämmöstä ja mukavasta seurasta tai tehdä omia löytöretkiä alueella. Illallinen ravintolassa.

Päivä 7
Safariajelu ja maastokävely
Safariajelu ja maastokävely

Lisää eläimiä näkyvissä! Aamuajelumme Welgevondenissa vie meidät halki kauniin savannin, joki- ja järvimaisemien sekä vuoristonäkymien. Palaamme aamiaiselle Kololoon, jossa vietämme loppupäivän. Iltapäivällä teemme viimeisen ikimuistoisen maastokävelyn Kololon suojelualueella ja näemme vielä eläimet omassa ympäristössään kertaalleen. Illallinen ravintolassa.

Päivä 8
Johannesburg ja Soweto
Johannesburg ja Soweto

Aamiaisen jälkeen jätämme Kololon taaksemme ja ajamme takaisin Johannesburgiin. Tässä Etelä-Afrikan suurimmassa kaupungissa asuu 4,5 miljoonaa ihmistä. Teemme pienen retken Sowetoon, mustan väestön kaupunginosaan, oka nousi apartheidin vastaisen taistelun symboliksi. Näemme paikan, missä Soweton mellakat tapahtuivat 1976 ja jopa satoja nuoria kuoli poliisin luoteihin. Vierailemme myös Nelson Mandelan kodissa, missä hän asui ennen 27-vuotista vankilatuomiotaan. Kuljetus lentoasemalle ja lento Helsinkiin.

Päivä 9
Kotiin
Kotiin

Saavumme iltapäivällä Helsinkiin. Huikeat safarielämykset ovat takanapäin, mutta muistot ja valokuvat onneksi jäävät talteen.

Päivä 10
Majoitus
Kololo Game Reserve

Majoitumme mukavasti kahden hengen huoneissa, kodikkaissa mökeissä Kololon suojelualuella. Mökeissä on oma terassi, kylpyhuone ja WiFi (yhteys voi katkeilla ajoittain).

Lisätietoa täältä

Kahden hengen huone

Kahden hengen huone erillisessä mökissä.

Joka mökissä on yksi makuuhuone, kylpyhuone, ulkokeittiö, puhelin ja WiFi.

 


Kahden hengen huone villassa

Jokaisessa villassa on kolme makuuhuonetta, joista yksi sijaitsee yläkerrassa. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone.  Yhteinen keittiö ja oleskelutilat sekä terassi. Villaan saattaa majoittua myös ryhmän ulkopuolisia.


Deluxe-huone

Deluxe-huone sijaitsee villassa, jossa on kaksi muutakin makuuhuonetta. Huoneessa on oma kylpyhuone ja jaettu oleskelutila ja keittiö sekä terassi. Huoneita on erikokoisia ja sisustukset vaihtelevat. Villoihin saattaa majoittua myös ryhmän ulkopuolisia.


Superior 6 bed villa

Villassa kahden hengen Superior-huoneita, jaettu keittiö ja oleskelutila. Koko villa varattavissa perheelle tai porukalle. Min. 4 hlö ja max. 6.

Ravintola

Nautimme aamiaisen ja illallisen majapaikkamme ravintolassa. Terassilta on suorat näkymät savannille ja sen elämään.

Uima-allas

Ehdit lomallasi myös useana päivänä rentoutua uima-altaalla tai lueskella aurinkotuolissa.

Hyvä tietää

Passi ja ennakkotiedot
Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana toimii passi, joka on voimassa vähintään 30 vrk matkan päättymisen jälkeen (huom. vain koneluettava passi kelpaa). Passissa on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua maahan saavuttaessa. Suosittelemme passin suhteen aina pidempää voimassaoloaikaa. Viisumia ei tarvita alle 90 vuorokauden matkoilla. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa mahdollisen viisumin tai muun asiakirjan tarve.

Pyydämme lähettämään kopion passin nimisivusta viimeistään 2 viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Lapset alle 18 v
Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18-vuotiailta lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa. Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan (Kirkon myöntämä virkatodistus ei kelpaa). Mikäli alaikäisellä matkustajalla ei ole esittää vaadittua asiakirjaa hänen maahanpääsy voidaan evätä.

Mikäli alaikäinen ei matkusta yhdessä molempien laillisten huoltajiensa kanssa, tarvitaan matkalta poisjääneen huoltajan englanninkielinen valaehtoinen todistus siitä, että hän sallii alaikäisen henkilön matkustaa toisen huoltajan kanssa. Jos alaikäisellä on vain yksi laillinen huoltaja, Etelä-Afrikan valtionrajaa ylitettäessä täytyy 1.6.2015 alkaen esittää oikeuden päätös yksinhuoltajuudesta yhdessä syntymätodistuksen kanssa.

Lisätietoja: Etelä-Afrikan Suurlähetystö, Pohjoinen Makasiinikatu 4, (3.kerros) 00130 Helsinki. Puh: +358 9 6860 3100.

Aikaero 
Etelä-Afrikassa on talvella eli matkojemme aikaan sama kellonaika kuin Suomessa, kesällä tunnin vähemmän.


Valuutta, luottokortit
Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR). Randeja voi vaihtaa jo etukäteen Suomessa ja eurojen vaihto paikallisvaluuttaan onnistuu hyvin myös perillä Etelä-Afrikassa. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös luottokortti, jolla voi tarvittaessa nostaa rahaa pankkiautomaateista. Luottokortit hyväksytään melko yleisesti myös maksuvälineenä; Visa on tunnetuin, MasterCard ei käy kaikkialla.

Matkalle mukaan
Pakkaa mukaan mukavia kesävaatteita, myös kaupunkiolosuhteisiin ja safariajeluihin sopivia. Paikalliset kulkevat vapaa-aikanaan samaan tyyliin kuin eurooppalaiset kesäaikaan, esimerkiksi miehet shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa. Kävelyyn sopivat kengät ovat kiertomatkalla tarpeen. Varaa mukaan myös korkeakertoiminen aurinkovoide ja auringolta suojaava päähine sekä uimapuku. Kiikarit auttavat tarkkailemaan luontoa laajemmin.

Liikkuminen matkalla
Matkalla liikutaan bussilla, safarijeepillä ja jalan. Edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa.

Sääolosuhteet
Kun Suomessa on talvi, Etelä-Afrikassa on kesä. Aurinko paistaa keskimäärin 8,5 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Talvikuukausina Johannesburgin alueella päivälämpötila on noin 25 astetta ja yölämpötila noin 15 astetta. Sadetta saadaan harvoin.

Rokotukset
Tarkista maakohtaiset suositukset  ja ajankohtaiset tiedot Matkailijan terveysoppaasta

Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Tarkista myös, että vakuutus sisältää peruutusturvan. Matkavakuutuksen saat täältä

Sähkövirta
Vaihtovirran jännite on 220 V / 230 V. Pistokkeet ovat erilaisia, joten pistorasian ja pistokkeen väliin tarvitaan välikappale eli adapteri. Adaptereita, joihin suomalaiset sähkökoneet sopivat, on saatavissa sähkö- ja rautakaupoissa.

Muuta

  • Virallinen kieli: Etelä-Afrikassa on 11 virallista kieltä, yksi niistä on englanti.
  • Uskonto: Noin 68 % väestöstä on kristittyjä ja lähes 30 % edustaa luonnonuskontoja.

Matkaehdot
Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka erityisehtoja.

Emme vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu, matkaohjelma ja kartta sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Kartta

Tai jokin näistä?

Intian kultainen kolmio
0

Kiertomatkamme vie sinut värikkääseen Intiaan, jonka kulttuurien kirjo, historiallinen perintö, kontrastit, ihmispaljous, tuoksut, maut ja kaikkialla näyttäytyvä mystisyys lyövät suorastaan ällikällä. Intia antaa paljon, mutta vaatii myös tulijaltaan avointa asennetta kohdata tämä kaikki. Kierrämme Intian Kultaisen kolmion, klassisen reitin Delhistä Agraan ja Jaipuriin. Näemme maailmankuulun Taj Mahalin, vaikuttavan Jaipurin ja hyvällä onnella tiikereitä kansallispuistossa, ennen kuin päätämme matkamme Goan paratiisirannoille.

Matkallasi mukana suomenkielinen matkanjohtaja. Tutustu päiväohjelmaan ja varaa!

Delhi 2 yötä - Agra 1 yö - Ranthambore 2 yötä -  Jaipur 2 yötä - Goa 5 yötä

Lähtöpäivät: 6.2.2018

Kesto: 12 yötä

 

LOPPUUNMYYTY!
Lumoava Japani
0

3 yötä Tokio - 3 yötä Kioto - 2 yötä Osaka

Koe nousevan auringon maa Japani! Saarivaltiossa eletään kontrastien keskellä: vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia. Ihastut futuristiseen arkkitehtuuriin, mahtavaan luontoon ja yksityiskohtia viliseviin temppeleihin. Kiertomatkamme varrella pääset näkemään miljoonakaupunki Tokion, pyhän Fuji-vuoren, keisarillisen Kioton ja huippumodernin Osakan.

 

8 yötä 3299 €
3399 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Jordanian kiertomatka
0

Unohtumaton kiertomatka tarjoilee Jordanian parhaat palat yhdellä matkalla! Näet ja koet mm. Kuolleenmeren, Unescon maailmanperintökohteen Petran, tähtitaivaan Wadi Rumin aavikolla sekä paljon muuta! Kuljet Indiana Jonesin ja Arabian Lawrencen jalanjäljissä halki kiehtovien seutujen, kunnes matkasi päättää  kaksi rentoa rantapäivää Punaisenmerellä, Akaban auringossa.

7 yötä 1099 €
1299 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)

Jaa tämä sivu sähköpostitse