Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja

Eloisa Havanna & leppoisa Jibacoa

0

Eloisa Havanna & leppoisa Jibacoa -yhdistelmämatka

Upea yhdistelmämatka vie sinut hurmaavaan Havannaan ja rantaparatiisi Jibacoaan! Havanna toimi aikoinaan eurooppalaisten valloittajien Etelä-Amerikan maista ja Karibialta kokoamien ryöstösaaliiden välietappina matkalla vanhalle mantereelle. Nykyään Havanna on Kuuban pääkaupunki, jonka aarre on Unescon suojelukohteeksi vuonna 1982 julistettu historiallinen kaupunginosa La Habana Vieja. Luonnonkaunis Jibacoa taas sopii täydelliseen rentoutumiseen. Taustalla kohoavat vehreät kukkulat ja edessä avautuu valkoisen hiekkarannan reunustama kirkkaansininen meri. 

Havanna 4 yötä – Jibacoa 7 yötä

Omaa aikaa matkalla: Jibacoa, päivät 6.-11. 

Lähtöpäivät: 
4.12.2017, 22.1.2018, 5.2.2018, 5.3.2018

Kesto: 11 yötä

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Kohokohdat

La Havana Vieja

Unescon suojelukohteeksi vuonna 1982 julistettu historiallinen kaupunginosa La Habana Vieja on Kuuban pääkaupungin aarre. Tämä Havannan vanhakaupunki hurmaa siirtomaa-aikaisilla espanjalaiskortteleillaan ja 1950-luvun amerikanrautojen täyttämillä vilkkailla kaduillaan. 

Kuubaa aidoimmillaan

Tunnetusti Kuuban kulttuuriin kuuluu rommi ja sikarit. Matkalla piipahdamme myös rommi- ja sikarikaupassa!

Rantalomaa Jibacoassa

Luonnonkauniissa ja rauhallisessa ympäristössä sijaitseva lomakeskus Memories Jibacoa sopii täydelliseen rentoutumiseen. Taustalla kohoavat vehreät kukkulat ja edessä avautuu valkoisen hiekkarannan reunustama kirkkaansininen meri. Ranta on juuri sellainen kuin mielikuvamme Karabian alueen rannoista on, ja tilaa on kaikille. Nauti elämästä auringossa ja pulahda välillä kristallinkirkkaaseen veteen snorklaamaan – rantaa suojaa kaunis koralliriutta, luonnonluoma aallonmurtaja.

Vuokraa amerikanrauta

Jibacoassa hotellin edustalta voi vaikka vuokrata vanhan amerikanraudan ja katsella laajemminkin ympäristöä. Esimerkiksi 15 minuutin ajomatkan päässä on aitokuubalainen pikkukaupunki Santa Cruz del Norte. Autonvuokrauksen hinta ei sisälly matkan hintaan.

Matkaohjelma

1. päivä: Helsinki–Havanna

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Suora iltalento Finnairilla Havannaan. Kuljetus lentoasemalta hotelliin ja majoittuminen.

2. päivä: Havanna (kaupunkikierros)
Päivän aluksi hyppäämme 1950-luvun jenkkirautojen kyytiin ja tutustumme tunnin verran Suur-Havannan alueeseen. Näemme Malecón-rantakadun vilinän ja pysähdymme valtavalla Vallankumousaukiolla, joka muistetaan etenkin Fidel Castron mammuttipuheista ja jossa myös nykyinen presidentti pitää mm. uudenvuoden puheensa. Pistäydymme myös Havannan keuhkoiksi kutsutulla metsäalueella, joka on kuin virkistävä keidas vilkkaassa miljoonakaupungissa. Autoajelun jälkeen teemme kävelykierroksen historiallisissa kortteleissa, jossa on aistittavissa menneen espanjalaisen suurvallan parhaat ajat. Havanna perustettiin vuonna 1515 ja vuodesta 1982 La Havana Vieja eli vanha kaupunginosa on ollut Unescon maailmanperintökohde. Katsastamme keskustan tärkeimmät kadut, aukiot ja rakennukset; kaunista katedraaliaukiota hallitsee Kolumbuksen katedraali 1700-luvulta ja Aseiden aukion reunalla on mm. vanha kuvernöörinpalatsi.

3. päivä: Havanna (Hemingwayn jalanjäljillä)
Yhdysvaltalainen Nobel-kirjailija Ernest Hemingway vietti Kuubassa noin kaksikymmentä vuotta ja tänään seuraamme hänen jalanjälkiään. Ajamme aluksi Havannan keskustasta noin 15 kilometrin päähän Hemingwayn kotimuseoon Finca Vigiaan, jossa hän kirjoitti osan novelleistaan. Museossa on nähtävillä mm. kirjasto, baari, metsästysmuistoja ja henkilökohtaisia tavaroita sekä El Pilar -vene, jota hän käytti kalastusretkillään. Veneretkilleen hän lähti läheisestä Cojimarin kalastajakylästä, jonka maisemat ja ihmiset innostivat Hemingwayn kirjoittamaan palkitun kirjansa “Vanhus ja meri”.  Kävelemme paikallisten kalastajien toimesta pystytetylle Hemingwayn patsaalle ja Las Terrazas -ravintolaan, joka oli kirjailijan kantapaikka kylässä. Cojimarista palaamme Havannan vanhaankaupunkiin ja käymme Ambos Mundos -hotellin huoneessa numero 511, jossa Hemingway asui 1930-luvulla. Lopuksi nautimme Hemingwayn rommipohjaiset suosikkidrinkit kirjailijan kantakapakoissa: El Floriditassa jääkylmän daiquirin ja La Bodeguitassa raikkaanviileän, mintulla maustetun mojiton.

4. päivä: Havanna omin päin

 

5. päivä Havanna-Jibacoa
Ajamme Havannasta noin 65 kilometriä itään, Jibacoan paratiisirannalle. Majoitumme täyden palvelun hotelliin, jonka monipuolisista palveluista saamme nauttia seuraavat päivät.  

6.–9. päivä: Jibacoa
Hotellin avara ja vehreä puutarha uima-altaineen, baarit ja ravintolat, kuntokeskus, tenniskentät, kävelyretket rannalla… Hotellin edustalta voi vaikka vuokrata vanhan amerikanraudan ja katsella laajemminkin ympäristöä. Esimerkiksi 15 minuutin ajomatkan päässä on aito kuubalainen pikkukaupunki Santa Cruz del Norte.

10. päivä: Jibacoa (Varadero ja Buena Vista Social Club)
Aamupäivällä ehtii vaikka miettiä matkalaukun pakkaamista, sillä iltapäivällä lähdemme retkelle; maailmankuulu kuubalainen musiikkiyhtye Buena Vista Social Club esiintyy Varaderossa vain keskiviikkoiltaisin. Ajamme Varaderon niemimaalle “Siltojen kaupungiksi” kutsutun Matanzasin kautta. Tutustumiskierroksen aikana pysähdymme sikarikaupassa, rommikaupassa ja entisen mafiapomo Al Caponen talolla. Kierroksen jälkeen jää vielä vapaata aikaa paikallisilla käsityömarkkinoilla ennen kuin ajamme Mansion Xanadú’lle, vuonna 1927 amerikan-ranskalaisen Irenee Dupontin rakennuttamalle hienolle huvilalle. Huvila toimii nykyään golfklubina, jota ympäröi kumpuileva viheriö. Näissä kauniissa puitteissa nautimme illallisen, johon kuuluu myös pullo vettä ja kaksi muuta juomaa. Iltayhdeksän aikaan siirrymme kuubalaisen musiikin pariin. Ry Cooder aiheutti kansainvälisen sensaation vuonna 1997, kun hän veteraanimuusikoineen esitteli maailmalle perinteistä kuubalaista musiikkia. Levy myi puolessa vuodessa viisi miljoonaa kappaletta ja sai Grammyn vuoden 1998 parhaana levynä. Tästä alkoi kuubalaisen ja ylipäätään latinalaisen musiikin maailmanvalloitus. Tänä iltana kuubalaismuusikot vievät meidät ikimuistoiselle musiikkimatkalle 1950-luvulta nykyajan rytmeihin. Paluu hotellille puolen yön jälkeen.

11.–12. päivä: lähtö Jibacoasta ja saapuminen Helsinkiin
Illalla lähdemme Havannan lentoasemalle. All inclusive päättyy lähtöpäivänä klo 12 huoneiden luovutuksen yhteydessä.  Lento Atlantin yli Helsinkiin, jonne laskeutuminen iltapäivällä.

Hotellit matkalla: (tai vastaavat, sitoumuksetta)

Havanna: Memories Miramar ****, www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspx
Memories Miramar sijaitsee Havannan diplomaattikaupunginosassa, josta on hienot näkymät merelle. Hotellissa on mm. rahanvaihtopalvelu, internetpiste, tilava uima-allasalue baareineen, spa saunoineen, kuntosali, kaksi ravintolaa, snackbaari ja huonepalvelu. Huoneissa on puhelin, satelliitti-TV, maksullinen tallelokero, minijääkaappi, rajoitettu ilmastointi, hiustenkuivaaja ja suihku/kylpy.

Jibacoa: Memories Jibacoa ****+, www.memoriesresorts.com/en/resort/jibacoa.aspx

Memories Jibacoa on miellyttävän rauhallinen All inclusive -hotelli, joka majoittaa vain 16 vuotta täyttäneitä aikuisia. Hotelli koostuu useasta 3-kerroksisesta rakennuksesta, jota sijaitsevat isolla puutarhamaisella rantatontilla. Avara allasalue jää rakennusten keskelle. Juomia ja välipaloja on tarjolla vuorokauden ympäri. Aktiivisille mm. rantalentopallo, tenniskentät, pöytätennis, aerobic ja kuntosali. Monipuolisesti hotellin järjestämää kansainvälistä aktiviteetti- ja viihdeohjelmaa. Lisämaksusta Spa-palveluja kuten hierontaa sekä kampaamo- ja kauneuspalveluja. Maksullinen WiFi aulassa ja allasalueella. Huoneissa on puhelin, ilmastointi, teen- ja kahvinkeittomahdollisuus, hiustenkuivaaja, tallelokero ja parveke. 

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

 

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
 • Reittilennot turistiluokassa
 • majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Havanna 4 yötä – Jibacoa 7 yötä)
 • Havannan hotellissa aamiainen
 • Jibacoan hotellissa All inclusive
 • Retket matkaohjelman mukaan
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisesti, myös lentokenttäkuljetukset

Hintaan ei sisälly:

 • Turistikortti
 • Lentokenttävero Kuubasta poistuttaessa (25 CUC)
 • Juomarahat ja kantajamaksut

Hyvä tietää tästä matkasta

Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilta vaaditaan Kuubaan turistikortti sekä passi, jonka tulee olla voimassa kuusi (6) kuukautta maahan saapumisesta. Lapsilla tulee olla oma passi. Suomalaiset eivät tarvitse varsinaista viisumia Kuubaan, mutta ennakolta on anottava maksullinen turistikortti, joka esitetään maahan saapuessa maahantuloviranomaisille. Turistikortti ei sisälly matkan hintaan. On tärkeää säilyttää turistikortti koko matkan ajan, sillä se on näytettävä viranomaisille myös maasta poistuttaessa.

Turistikortin voi hankkia Helsingin Kuuban suurlähetystöstä. Lisätietoja: http://misiones.minrex.gob.cu/en/finland/consular-services#visa_turismo

Kuuban suurlähetystö
Fredrikinkatu 61, 3. kerros, 00100 Helsinki
Puhelin (09) 680 2022
embahelsinki@cuba.fi

Important information for non-Finnish citizens: If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself.

Matkustajatiedot lentoyhtiötä varten
Lentoyhtiö tarvitsee Kuubaan matkustavien asiakkaiden syntymäajan sekä kaikki nimet niin kuin ne on passiin kirjoitettu. Ilmoitathan kyseiset asiat matkanjärjestäjälle viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

Matkavakuutus
Kuuban viranomaiset edellyttävät, että matkustajalla on vähintään matkan ajan voimassa oleva matkavakuutus, joka korvaa sairaudesta aiheutuneet lääke-, lääkäri-, sairaala- ja kotiinkuljetuskulut. Jos matkustajalla ei ole maahan tullessaan matkavakuutusta ja todistusta sen olemassaolosta, on kuubalainen matkavakuutus ostettava saapuessa Havannan lentokentältä (2 CUC/pv/hlö, yli 70-vuotiailta 4 CUC/pv/hlö, maksuvälineenä käyvät vain vaihdettavat pesot). Suosittelemme matkustajavakuutuksen lisäksi matkatavaravakuutuksen ottamista ennakkoon. Vakuutuksen saat täältä

Vaatetus 
Päivän keskilämpötila Kuubassa on noin +25, mutta iltaisin lämpötila laskee noin 15 asteeseen. Iltapäiväsadekuurot ovat myös mahdollisia. Mukaan kannattaa kesävaatteiden lisäksi pakata siis myös  hieman lämpimämpääkin vaatetusta. Pitkähihainen ja -lahkeinen vaate suojaa mukavasti myös hyttysiltä. Jalkineina mukavat sandaalit ovat sopivan vilpoiset. Kuuba on pukeutumisen suhteen rento maa, mutta joissakin hotellien ravintoloissa ja iltaravintoloissa tulisi olla siisti vaatetus, esimerkiksi miehillä pitkät housut.

Aurinkovoide, henkilökohtaiset lääkkeet, hygieniatarvikkeet, kosteuspyyhkeet, hyttyskarkote sekä välikappale sähkölaitteisiin kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Näitä tuotteita voi olla vaikea saada paikan päällä.

Luottokortit ja valuutanvaihto
Kätevin matkavaluutta on euro, tarkista kuitenkin ennen matkaa tilanne lähimmästä valuutanvaihtopisteestä (esim. Forex, Money Exchange). Rahaa voi vaihtaa hotelleissa, lentoasemilla ja pankeissa. Valuuttaa vaihdettaessa kannattaa pyytää Kuuban vaihdettavia pesoja (peso convertible) myös pieninä seteleinä. Luottokorteilla maksaminen onnistuu vain hyvin harvoissa paikoissa. Visa- ja Visa Electronic -korteilla voi nostaa rahaa automaateista. MasterCardilla rahaa voi nostaa pankeista. Yhdysvaltalaisten pankkien myöntämät luottokortit eivät kelpaa Kuubassa. Suomalaisilla luottokorteilla, etenkin uudemmilla korteilla rahaa nostettaessa tai kortilla maksettaessa voi esiintyä ongelmia.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan.  
Yleisesti riittää, kun pyöristää laskun loppusumman seuraavaan tasasummaan. Hyvästä palvelusta voi maksaa n. 10 % verran loppusummasta juomarahaa eli tippiä. Jotkut ravintolat lisäävät laskun loppusummaan valmiiksi ”servicio 10 %”, jolloin ylimääräistä tippiä ei ole välttämätöntä jättää. Myös All inclusive -hotellien ravintoloissa on tapana antaa tippiä tarjoilijoille. Usein myös ravintolan muusikoille jätetään tippiä, peso on sopiva raha seurueelta. Tasokkaissa hotelleissa on yleensä portieeri, joka tuo laukut huoneeseen, tällöin on paikallaan antaa tippiä esim. 1 peso. Retkillä on hyvän tavan mukaista jättää tippiä kuljettajalle ja paikallis-oppaalle. Myös monissa retkikohteissa työskenteleville juomaraha on osa palkkaa ja kaikesta ylimääräisestä, kuten kuvien ottamisesta heidän kanssaan, juomarahan antaminen kuuluu asiaan. Lähtöpäivänä siivoojalle on kohteliasta jättää 10-15 CUC/viikko. Sen sijaan rahan antaminen esim. kadulla kerjääville lapsille voi aiheuttaa hankaluuksia lapselle, sillä kerjääminen on laissa kielletty. Pientä rahaa on kätevä olla aina mukana tippejä ajatellen. 

Sähköjännite
110 V. Tarvitaan välikappale eli adapteri, jossa on kaksi litteää piikkiä. Adapteri kannattaa ottaa mukaan Suomesta. Joitain sähkölaitteita käyttääkseen tarvitaan sähkömuunnin (220 V -> 110 V). Tarvitessasi  erityislaitteita loman aikana, tarkista laitevalmistajalta, että laite kestää sähkömuunnoksen sekä epätasaisen sähkövirran.

Internet
Pääsy internetiin on edelleen Kuubassa rajoitettua. Sekä laajakaista- että WiFi-yhteydet toimivat yleensä hitaasti ja satunnaisesti. 3G-verkkoa ei ole. Suuremmissa hotelleissa  on useimmiten mahdollista käyttää WiFi-yhteyttä maksua vastaan.

Matkapuhelin
Tunnetuimmilla matkapuhelinoperaattoreilla on yhteistyökumppaneita Kuubassa. Suomalaisen matkapuhelinlinjan käyttö on kallista Kuubassa, tarkista hinta matkapuhelinoperaattoriltasi. 

Muuta 
Suurikertoiminen aurinkovoide, aurinkolasit ja päähine ovat välttämättömät. Tarpeellinen määrä muistikortteja kameraan sekä paristot kannattaa ottaa koko matkan ajaksi mukaan Suomesta, sillä kaikkia merkkejä ei periltä saa. Rantakohteisiin on hyvä varata myös hyönteiskarkotetta. Kosteuspyyhkeitä ja toalettitarvikkeitakin on hyvä ottaa mukaan, koska kansainvälisten hotellien ulkopuolella toalettiolosuhteet ovat yleensä heikot.  

Kaikki ei Kuubassa aina toimi niin kuin kotona Suomessa. Kuubalaiset ottavat vieraat vastaan lämmöllä, mutta matkailija, joka odottaa kaikkien toiveidensa heti toteutuvan, voi turhautua. Kuubalaisten englannin kielen taidot vaihtelevat, ja joskus matkailijalle voi olla hyötyä ja iloa siitä, että hän osaa edes muutaman tervehdys- ja kohteliaisuusfraasin verran espanjaa.

Matkaehdot

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka.

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka erityisehtoja.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Jaa tämä sivu sähköpostitse