Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
Varaa matka Kuuban Havannaan ja Jibacoaan | Matkavekka

Havanna ja Jibacoa

0
Yötä 11 yötä
Hinta alkaen 11 helmikuuta 2019 2449 €
Katso kaikki lähtöpäivät

4 yötä Havanna – 7 yötä Jibacoa

Nostalginen Kuuba lumoaa matkailijan; historia, arkkitehtuuri, musiikki ja värikäs kansa ovat ainutlaatuisia. Matkamme vie sinut kokemaan Havannan upean romanttisen, hieman ränsistyneen tunnelman ja kaupungin aarteen, historiallisen kaupunginosan La Habana Viejan. Opastetut päiväohjelmat Havannassa vievät sinut ajassa taaksepäin vanhan kaupungin kujille, jenkkirauta-ajelulle sekä Hemingwayn jalanjäljille. Ehdit myös seikkailla Havannassa yhden päivän omatoimisesti. Havannan jälkeen luonnonkaunis Jibacoa valkoisine rantoineen ja kristallinkirkkaine vesineen kutsuu täydelliseen rentoutumiseen. Tasokkaassa All inclusive -hotellissamme nautit huolettomasta lomasta. Pääset vielä matkan lopussa tutustumaan lähemmin kuubalaiseen kulttuuriin: rommin ja sikarien valmistukseen, paikallisiin käsitöihin sekä kuuntelemaan maailmankuulua  Buena Vista  Social Club -musiikkiyhtyettä. 

Kuuba on parhaillaan suuren murrosvaiheen edessä. Lähde mukaamme Kuubaan nyt, kun sen ainutlaatuinen ja nostalginen tunnelma on vielä koettavissa!

 ET-lehden lukijamatka lähtö 14.1.-25.1.2019

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Charmikas Havanna ja sen Unescon suojelema vanhakaupunki
 • Kiiltävät jenkkiraudat
 • Hemingwayn koti ja kantaravintola
 • Jibacoan rannat ja rento lomailu
 • Buena Vista Social Club

 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat

Matkaohjelma

Päivä 1
Helsinki-Havanna
Helsinki-Havanna

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Suora iltalento Finnairilla Havannaan. Kuljetus lentoasemalta hotelliin ja majoittuminen

Päivä 2
Havanna
Havanna

Päivän aluksi hyppäämme 1950-luvun jenkkirautojen kyytiin ja tutustumme tunnin verran Havannan alueeseen. Ajamme vanhan kaupungin rajalla sijaitsevalle Paseo del Prado -kadulle. Katu on hotellien ja huviloiden ympäröimä ja sitä pidetään yhtenä Havannan kauneimmista kaduista. Seuraavaksi pysähdymme Vallankumousaukiolla, joka on Havannan poliittinen keskus. Aukio on valtava ja sinne mahtuu jopa miljoona kuulijaa. Aukio muistetaankin etenkin Fidel Castron mammuttipuheista ja täällä myös nykyinen presidentti pitää mm. uudenvuoden puheensa. Aukion nähtävyyksiä ovat Ernesto “Che” Guevaran, muotokuva sekä vapaustaistelija Jose Martin 142 m korkea patsas. Pistäydymme myös Havannan keuhkoiksi kutsutulla metsäalueella, joka on kuin virkistävä keidas vilkkaassa miljoonakaupungissa. Matka jatkuu Malecón rantakadulle. Tämä kuusikaistainen ja seitsemän kilometriä pitkä rantabulevardi on kuin Havannan olohuone, jonne kaupunkilaiset kerääntyvät iltaisin viettämään aikaa.

Autoajelun jälkeen astumme ajassa taaksepäin ja tutustumme kävelykierroksella Havannan vanhaan kaupunkiin. Havanna perustettiin vuonna 1515 ja vuodesta 1982 La Havana Vieja eli vanha kaupunginosa on ollut Unescon maailmanperintökohde.  Kierroksella nähdään tärkeimmät kadut, aukiot ja Espanjan siirtomaa-aikaisia linnoituksia ja rakennuksia. Kaunista katedraaliaukiota hallitsee Kolumbuksen katedraali 1700-luvulta ja Aseiden aukion reunalla on mm. vanha kuvernöörinpalatsi sekä Castillo de la Real Fuerza, yksi kaupungin neljästä päälinnoituksesta. Päivän aikana lounas paikallisessa ravintolassa.

Päivä 3
Havanna
Havanna

Yhdysvaltalainen Nobel-kirjailija Ernest Hemingway vietti Kuubassa noin kaksikymmentä vuotta ja tänään seuraamme hänen jalanjälkiään. Ajamme aluksi Havannan keskustasta noin 15 kilometrin päähän Hemingwayn kotimuseoon Finca Vigiaan, jossa hän kirjoitti osan novelleistaan. Museossa on nähtävillä mm. kirjasto, baari, metsästysmuistoja ja henkilökohtaisia tavaroita sekä El Pilar -vene, jota hän käytti kalastusretkillään. Veneretkilleen hän lähti läheisestä Cojimarin kalastajakylästä, jonka maisemat ja ihmiset innostivat Hemingwayn kirjoittamaan palkitun kirjansa “Vanhus ja meri”.  Kävelemme paikallisten kalastajien toimesta pystytetylle Hemingwayn patsaalle, jonka jälkeen lounastammme Las Terrazas -ravintolassa, joka oli kirjailijan kantapaikka kylässä. Cojimarista palaamme Havannan vanhaan kaupunkiin ja käymme Ambos Mundos -hotellin huoneessa numero 511, jossa Hemingway asui 1930-luvulla. Lopuksi nautimme Hemingwayn rommipohjaiset suosikkidrinkit kirjailijan kantakapakoissa: El Floriditassa jääkylmän daiquirin ja La Bodeguitassa raikkaanviileän, mintulla maustetun mojiton.

Päivä 4
Havanna omin päin
Havanna omin päin

Aamiaisen jälkeen on koko päivä aikaa tutustua Havannaan omatoimisesti. Lukuisat katukahvilat ja musiikkibaarit kutsuvat seuraaman leppoisaa elämänmenoa. Jos haluat kokea paikalliselämän sykettä, niin suuntaa Vedadoon, missä salsabaarit ja ravintolat täyttyvät havannalaisesta musiikista. Valokuvaaja suuntaa ehkäpä Havanna Centroon ja historian ystävä valitsee kohteekseen, jonkun kaupungin museoista. Ravintoloita löytyy sekä Havannan vanhasta kaupungista, että uudemman Havannan katujen varsilta. Illalla on hyvä lähteä seuramaan paikallista elämänmenoa Malcón rantabulevardille.

Päivä 5
Havanna-Jibacoa
Havanna-Jibacoa

Ajamme Havannasta noin 65 kilometriä itään, Jibacoan paratiisirannalle. Majoitumme täyden palvelun hotelliin, jonka monipuolisista palveluista saamme nauttia seuraavat päivät.  

Päivä 6-9
Jibacoa
Jibacoa

Nyt on aika ottaa rennosti! Hotellin avara ja vehreä puutarha uima-altaineen, baarit ja ravintolat, kuntokeskus, tenniskentät, kävelyretket rannalla luovat täydelliset puitteet rentoon lomailuun. Kristallinkirkas meri, värikkäät kalat ja koralliriutat houkuttelevat vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneita snorklaamaan ja sukeltamaan. Hotellin edustalta voit vuokrata vanhan amerikanraudan ja katsella laajemminkin ympäristöä. Esimerkiksi 15 minuutin ajomatkan päässä on aito kuubalainen pikkukaupunki Santa Cruz del Norte. 

Päivä 10
Varadero ja Buena Vista Social Club
Varadero ja Buena Vista Social Club

Aamupäivällä ehtii miettiä hieman matkalaukun pakkaamista, sillä iltapäivällä lähdemme retkelle; maailmankuulu kuubalainen musiikkiyhtye Buena Vista Social Club esiintyy Varaderossa vain keskiviikkoiltaisin. Ajamme Varaderon niemimaalle “Siltojen kaupungiksi” kutsutun Matanzasin kautta. Tutustumiskierroksen aikana pysähdymme sikarikaupassa, rommikaupassa ja entisen mafiapomo Al Caponen talolla. Kierroksen jälkeen jää vielä vapaata aikaa paikallisilla käsityömarkkinoilla ennen kuin ajamme Mansion Xanadú’lle, vuonna 1927 amerikan-ranskalaisen Irenee Dupontin rakennuttamalle hienolle huvilalle. Huvila toimii nykyään golfklubina, jota ympäröi kumpuileva viheriö. Näissä kauniissa puitteissa nautimme illallisen, johon kuuluu myös pullo vettä ja kaksi muuta juomaa. Iltayhdeksän aikaan siirrymme kuubalaisen musiikin pariin. Ry Cooder aiheutti kansainvälisen sensaation vuonna 1997, kun hän veteraanimuusikoineen esitteli maailmalle perinteistä kuubalaista musiikkia. Levy myi puolessa vuodessa viisi miljoonaa kappaletta ja sai Grammyn vuoden 1998 parhaana levynä. Tästä alkoi kuubalaisen ja ylipäätään latinalaisen musiikin maailmanvalloitus. Tänä iltana kuubalaismuusikot vievät meidät ikimuistoiselle musiikkimatkalle 1950-luvulta nykyajan rytmeihin. Paluu Jibacon hotellille puolen yön jälkeen.

Päivä 11-12
Kohti kotia
Kohti kotia

Illalla lähdemme Havannan lentoasemalle. All inclusive päättyy lähtöpäivänä klo 12 huoneiden luovutuksen yhteydessä.  Lento Atlantin yli Helsinkiin, jonne laskeutuminen seuraavan päivän iltapäivällä (Suomen aikaa).

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
 • Reittilennot Havannaan turistiluokassa
 • Majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Havanna 4 yötä – Jibacoa 7 yötä)
 • Havannan hotellissa aamiainen sekä päivät 2. ja 3. lounas retkillä
 • Jibacoan hotellissa All inclusive: päivät 5.-11. sekä päivä 10. illallinen retkellä
 • Retket ja sisäänpääsyt matkaohjelman mukaan
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisesti, myös lentokenttäkuljetukset

Hintaan ei kuulu:

 • Turistikortti
 • Tipit ja kantajamaksut

Kartta

Katso myös nämä

Andalusian kiertomatka
0

Torremolinos 1 yö-Sevilla 2 yötä-Granada 1 yö-Cordoba 1 yö-Torremolinos 2 yötä

Espanjan eteläisin alue Andalusia on kahden mantereen yhtymäkohta, joka huokuu lämpöä, historiaa ja monipuolista kulttuuria. Matkallamme näet romanttisen rotkokaupunki Rondan, Andalusian pääkaupungin Sevillan sekä historian helmet Granadan ja Córdoban. Kierroksen lopuksi pääset nauttimaan Costa del Solin eli Aurinkorannikon leppoisasta lomatunnelmasta Torremolinoksen All inclusive -hotellissa. Tervetuloa aurinkoiseen Andalusiaan!

LOPPUUNMYYTY!
Antiikin Kreikka
0

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Tule mukaan klassiselle kiertomatkalle halki Antiikin Kreikan, länsimaisen sivistyksen sarastukseen! Koe mahtava Akropolis Ateenassa kuin myös upeat historialliset kohteet Epidauroksessa, Mykenessä, Messínissä ja Mistrasissa. Pääset käymään Olympiassa, olympiakisojen syntypaikalla sekä Spartan kaupunkivaltiossa. Tällä matkalla tutustut syvemmin Antiikin ajan mytologiaan, historiallisiin monumentteihin ja niihin liittyviin kiehtoviin tarinoihin. Matkamme kulkee luonnonkauniissa maisemissa ja jännittävillä arkeologisilla paikoilla. 

7 yötä 1199 €
1319 €
Lähtökaupungit
 • Pori (POR)
Valloittava Vietnam
0

2 yötä Hanoi-1 yö Halong Bay-1 yö junassa-1 yö Dong Hoi-5 yötä Hoi An- 3 yötä Saigon

Koe ainutlaatuisen Vietnamin perinteiset ja modernit puolet unohtumattomalla kiertomatkalla, joka vie sinut halki eksoottisen maan. Ainutlaatuisiin elämyksiin kuuluvat pääkaupunki Hanoi - maan sykkivä sydän, risteily Unescon maailmanperintökohteessa Halong Baylla, Cu Chinin maanalainen tunneliverkosto ja etelässä suurkaupunki Saigon sekä Mekongjoen suisto. Matkan kruunaavat omatoimiset rantapäivät viehättävässä Hoi Anissa.

13 yötä 2229 €
2399 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)

Jaa tämä sivu sähköpostitse