Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
Varaa Ihastuttava Irlanti -kiertomatka ja koet enemmän! | Matkavekka

Ihastuttava Irlanti

0
LOPPUUNMYYTY!
Katso vastaavia matkoja

Dublin 2 yötä – Kilkenny 1 yö – Kerry 2 yötä – Galway 2 yötä

Valtameren tyrskyjä urheana uhmaavan smaragdisaaren tunnelma tihkuu menneisyyttä ja taianomaisia tarinoita. Iloluontoiset, sitkeät irlantilaiset ovat onnistuneet säilyttämään saarella historiansa muistomerkit ja leppoisan tunnelman. Irlantilaiset kunnioittavat myyttejään ja menneisyyttään ja rakastavat jokaista kotisaarensa kiveä ja nyppylää. Tämän ansiosta saari on yhä täynnä todisteita, jotka kertovat sen asutuksesta ja historiasta aina kivikaudelta saakka. Saaren ainutlaatuisessa tunnelmassa on luonnollakin sormensa pelissä. Vuorten suojissa avautuvat vesiputousten ja villikukkien koristamat huikaisevan vihreät laaksot.

Matkamme on kattaus Irlantia parhaimmillaan! Näemme kaikki saaren tärkeimmät paikat ja kauneimmat maisemat. Aloitamme nuorekkaasta Dublinista, jonka innostunut ja inspiroiva ilmapiiri tarttuu. Maan lounaiskolkassa saamme nauttia Euroopan kauneimpiin maisemareitteihin lukeutuvan Ring of Kerryn huikaisevista maisemista. Sydämelliset saarelaiset ovat aina toivottaneet vieraansa lämmöllä tervetulleiksi ja täällä jokaisen on helppo tuntea olonsa kotoisaksi missä liikkuukin.

Hinta sisältää mm.
 • Maailmankuulu irlantilainen viski
 • Kylemoren benediktiiniluostari
 • Cliffs of Moher - huikeat kalliot
 • Ring of Kerry -maisemareitti
 • Lammaskoiranäytös
 • Kilkennyn kaupunki ja vaikuttava Rock of Cashel.
 • Dublinin mukulakivikadut, värikkäät ovet ja kuuluisa Trinity College

Varaa matkasi

Ei saatavilla

Kohokohdat

Powerscourt

Powerscourtin kartano patsaineen, lampineen, suihkulähteineen ja terassimaisine puutarhoineen on häikäisevä kokonaisuus. Täällä voit kokea mennyttä loistoa esimerkiksi päärakennukselle johtavalla tiellä, jota reunustavat 2000 pyökkipuuta.

Cliffs of Moher

Dramaattiset Moherin kukkulat ovat jokaisen Irlannin kävijän must-kohteita. Korkeimmillaan yli 400 metriä pystysuoraan ylös Atlantin aalloista kohoavat seinämät tekevät vaikutuksen keneen tahansa.

Trinity College

Irlannin vanhin yliopisto perustettiin jo 1592 ja sen kirjasto lienee  maailman kauneimpia. Siellä säilytetään useita merkittäviä teoksia, joista kuuluisin on ikivanha Kellsin kirja. 

Ring of Kerry

Kuuluisa maisemareitti kiertää Iveraghin niemimaan, ja näkymät kallionkielekkeiltä merelle ovat kerrassaan ikimuistoiset! 179 kilometriä pitkän reitin varrella tärkein varustus on tietenkin kamera.

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Dublin-Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Hintaan ei kuulu:

 • Matkavakuutus
 • Juomat
 • Tipit

Matkaohjelma

Päivä 1
Dubliniin
Dubliniin

Lento Helsingistä Dubliniin, jonne saavutaan illansuussa. Kuljetus lentoasemalta hotelliin, majoittuminen ja illallinen.

Päivä 2
Dublin
Dublin

Aloitamme päivämme tutustumalla Dublinin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. elegantit Yrjöjen aikaiset aukiot, joita värittävät nk. Dublinin ovet; 1700-luvun arkkitehtuuri on täällä yhtenäisempää kuin ehkä missään muualla. Päivän kohokohtia on vierailu Trinity Collegessa, Irlannin vanhimmassa yliopistossa, joka perustettiin vuonna 1592 Elisabet I:n toimesta. Yliopiston rauhallisessa pihapiirissä on vehreitä aukioita ja upeita rakennuksia. Trinity Collegen kirjasto on maailman kauneimpia kirjastoja ja siellä säilytetään useita merkittäviä teoksia. Kuuluisin teos on Kellsin kirja, kelttiläisten munkkien 800-luvulla kirjoittama ja kuvittama evankeliumikäsikirjoitus. Dublinista siirrymme Wicklow’n kreivikuntaan, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Vierailemme upeassa Powerscourtin kartanossa, joka patsaineen, lampineen, suihkulähteineen ja terassimaisine puutarhoineen on häikäisevä kokonaisuus. Paikalla sijainnut keskiaikainen linna muutettiin 1700-luvulla kartanoksi ja sen ympärille on luotu eriaiheisia puutarhoja osa kerrallaan. Kartano sijaitsee vuorten kupeessa kauniissa maisemissa. Majoitus ja illallinen Dublinin hotellissa.

Päivä 3
Dublin-Kilkenny
Dublin-Kilkenny

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamiaisen jälkeen jokainen voi viettää aamupäivänsä haluamallaan tavalla. Klo 13 kuljetus kohti Kilkennyä lähtee hotellilta.  Matkalla pysähdymme Glendaloughissa ”kahden järven laaksossa”, joka sijaitsee Wicklow Mountainsin kansallispuistossa. Täällä pääsemme nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta sekä hulppeista maisemista.  Glendalough on yksi Irlannin kauneimmista vierailukohteista, joka tekee vaikutuksen upeilla maisemillaan sekä rikkaalla historiallaan. Huomioi, että sisäänpääsy kansallispuistoon ei sisälly matkan hintaan. Täältä jatkamme Kilkennyn kreivikuntaan, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen. Päivän matka noin 190 km.

Päivä 4
Kilkenny– Rock of Cashel – Kerry
Kilkenny– Rock of Cashel – Kerry

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus.  Päivän aluksi tutustumme keskiaikaiseen kaupunkikaunottareen Kilkennyyn, jota myös Marmorikaupungiksi kutsutaan. Viehättävä Kilkenny on Irlannin parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja, jonka kapeita katuja ja kujia reunustavat taidolla restauroidut marmoritalot ja kirkot sekä nykyaikaiset kaupat, galleriat ja ravintolat. Kaupunkikuvaa hallitsee normannilaisajalta peräisin oleva linna, jossa on myös upea puutarha. Pääsemme vierailemaan tässä 1100- luvulla rakennetussa linnassa, jonka jälkeen matkamme jatkuu Kilkennystä Tipperaryn viljavalla tasangolla kohoavalle Cashelin kukkulalle (Rock of Cashel), joka on Irlannin kuvatuimpia kohteita. Noin 60 metrin korkuisen kalkkikivikallion päälle rakennettu puolustuslinnoitus toimi 300-luvun loppupuolelta alkaen Munsterin kuninkaiden istuimena. 400-luvulla, Pyhän Patrickin vierailtua kukkulalla ja kastettua silloisen kuninkaan kristinuskoon, alkoi linnakkeen merkitys tärkeänä hengellisenä keskuksena. Sittemmin linnoitus laajeni massiiviseksi ja muuttui lähes katedraalimaiseksi. Linnakkeen tarinaan liittyy myös Brian Boru, joka kruunattiin täällä kuninkaaksi 900-luvun lopussa. Hän taisteli viikinkejä vastaan ja pystyi yhdistämään Irlannin saman hallitsijan alaisuuteen huomattavan pitkäksi aikaa. Kirkollisena keskuksena Rock of Cashel hallitsi eteläistä Irlantia aina 1800-luvulle saakka. Illaksi ajamme Kerryn kreivikuntaan ja majoitumme hotelliin joko Killarneyn tai Traleen kaupungin lähistöllä. Illallinen hotellissa. Päivän matka noin 220 km.

Päivä 5
Ring of Kerry
Ring of Kerry

Aamiainen hotellissa. Päivän aikana näemme Irlannin kauneimmat maisemat ja ajamme läpi kuuluisan maisemareitin, joka kiertää koko Iveraghin niemimaan ja jota voidaan kutsua yhdeksi Euroopan upeimmista. Täältä löytyvät valokuvauksellisimmat maisemat ja rannikon kallionkielekkeiltä aukeavat huikeat näkymät Atlantin valtamerelle. Päivän aikana näemme mm. Sneemin ja Killarneyn kansallispuistojen mahtavat maisemat, Irlannin korkeimman vuoren Carrantuohilin sekä viehättäviä pikkukyliä ja -kaupunkeja. Matkan varrella pysähdymme myös Kells Sheep Centerissä, jossa seuraamme perinteisten lammaspaimenkoirien näytöstä. Kerryn kierroksen henkeäsalpaavien maisemien päätteeksi nautimme illallisen hotellissa. Päivän ajomatka noin 200 km.

Päivä 6
Cliffs of Moher
Cliffs of Moher

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Suuntaamme pohjoiseen ja ylitämme lautalla Shannoninlahden. Jatkamme Burrenin kansallispuiston maisemissa kohti länsirannikkoa. Burren tarkoittaa “suuria kiviä” ja nimi kuvaa hyvin alueen vaikuttavaa karstimaisemaa: täällä ei kasva puita, vain ruohotupsuja ja kukkia huokoisten kalkkikivien halkeamissa. Rannikolla näemme Irlannin majesteettisimman kalliomuodostelman, Cliffs of Moher. Jyrkällä rantakalliolla on pituutta noin seitsemän kilometriä ja se nousee merestä jopa 215 metrin korkeuteen. Jyrkänteeltä avautuu huikea näkymä, hyvällä säällä näkee Aransaarille ja Connemaran kukkuloille saakka. Illaksi ajamme Galwayn kreivikunnan alueelle, jossa majoitumme hotellin ja illastamme. Päivän matka noin 260 km.

Päivä 7
Connemara
Connemara

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Connemaran ihastuttaviin maisemiin, jossa vuorottelevat vuoret ja laaksot järvineen, jokineen ja suoalueineen. Alueen pienissä kylissä keltti on edelleen puhuttu kieli ja muutenkin elämä on muuttunut vain vähän esi-isien ajoista. Connemaraa pidetään Irlannin villeimpänä ja romanttisimpana osana. Päivän aluksi vierailemme 1920-luvulla perustetussa benediktiiniläisluostarissa, joka alunperin rakennettiin rikkaan poliitikon yksityiskodiksi jo vuonna 1867. Vuoden 2010 kesäkuuhun saakka tiloissa toimi nunnien ylläpitämä kansainvälinen sisäoppilaitos. Näemme luostarin huoneita, puutarhan ja goottilaisen kirkon. Luostarilta matka jatkuu paikallisen perheen omistamalle savustamolle nimeltään Connemara Smokehouse. Seuraamme kuinka savustettu irlantilainen lohi ja muut merenherkut valmistuvat ja saamme myös maistiaisia. Illallinen hotellissa. Päivän matka noin 200 km. 

Päivä 8
Galway – Clonmacnoisen luostari – viskitislaamo – Helsinki
Galway – Clonmacnoisen luostari – viskitislaamo – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Tänään siirrymme saaren halki itärannikolle ja edelleen koti-Suomeen. Matkalla pysähdymme Irlannin parhaiten säilyneellä muinaisella luostarialueella. Clonmacnoisen luostari perustettiin jo 500-luvulla ja siitä kehittyi tärkeä uskonnollinen ja opillinen keskus, joka houkutteli tutkijoita ympäri maailman. Tänäkin päivänä alueen kirkot, pyörötornit ja korkeat ristit tekevät vierailijaan vaikutuksen. Toinen pysähdyspaikkamme on Kilbeggan Distillery, maailman vanhin tislaamo, jossa tutustumme irlantilaisen viskin valmistukseen hienoimmillaan. Kierroksen päätteeksi saamme myös maistaa tätä kuuluisaa ”elämän vettä”. Matkamme jatkuu edelleen Dublinin lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin. Päivän bussimatka noin 230 km.

Kartta

Katso myös nämä

Skotlannin kiertomatka
0

Glasgow 2 yötä - Oban/ Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Vihreät, kanervien koristamat ylämaan nummet kuiskailevat monia tarinoita. Kiertomatkamme vie meidät Skotlannin jännittävään historiaan ja jylhän kauniisiin maisemiin. Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tutustumassa tietenkin myös viskitislaamon tuotantoon. Tämä klaanien, linnoitusten ja juuristaan ylpeiden asukkaiden maa herättää kävijässään suurta kunnioitusta. Lähde mukaan kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti!

LOPPUUNMYYTY!
Antiikin Kreikka
0

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Tule mukaan klassiselle kiertomatkalle halki Antiikin Kreikan, länsimaisen sivistyksen sarastukseen! Koe mahtava Akropolis Ateenassa kuin myös upeat historialliset kohteet Epidauroksessa, Mykenessä, Messínissä ja Mistrasissa. Pääset käymään Olympiassa, olympiakisojen syntypaikalla sekä Spartan kaupunkivaltiossa. Tällä matkalla tutustut syvemmin Antiikin ajan mytologiaan, historiallisiin monumentteihin ja niihin liittyviin kiehtoviin tarinoihin. Matkamme kulkee luonnonkauniissa maisemissa ja jännittävillä arkeologisilla paikoilla. 

7 yötä 1199 €
1319 €
Lähtökaupungit
 • Pori (POR)
Andalusian kiertomatka
0

Torremolinos 1 yö-Sevilla 2 yötä-Granada 1 yö-Cordoba 1 yö-Torremolinos 2 yötä

Espanjan eteläisin alue Andalusia on kahden mantereen yhtymäkohta, joka huokuu lämpöä, historiaa ja monipuolista kulttuuria. Matkallamme näet romanttisen rotkokaupunki Rondan, Andalusian pääkaupungin Sevillan sekä historian helmet Granadan ja Córdoban. Kierroksen lopuksi pääset nauttimaan Costa del Solin eli Aurinkorannikon leppoisasta lomatunnelmasta Torremolinoksen All inclusive -hotellissa. Tervetuloa aurinkoiseen Andalusiaan!

LOPPUUNMYYTY!

Jaa tämä sivu sähköpostitse