Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
Upea Jordanian kiertomatka - varaa Matkavekasta

Jordanian kiertomatka

0
Yötä 7 yötä
Hinta alkaen 02 joulukuuta 2018 1249 €
Katso kaikki lähtöpäivät

Akaba 1 yö-Wadi Rum 1 yö-Petra 1 yö-Kuollutmeri 2 yötä-Akaba 2 yötä

Unohtumaton kiertomatka tarjoilee Jordanian parhaat palat yhdellä matkalla! Näet ja koet mm. Kuolleenmeren, Unescon maailmanperintökohteen Petran, tähtitaivaan Wadi Rumin aavikolla sekä paljon muuta! Kuljet Indiana Jonesin ja Arabian Lawrencen jalanjäljissä halki kiehtovien seutujen, kunnes matkasi päättää  kaksi rentoa rantapäivää Punaisellamerellä, Akaban auringossa. Halutessasi voit osallistua myös lisämaksulliselle retkelle Jerusalemiin, pyhille paikoille.

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Unescon suojelema Petra
 • Wadi Rumin aavikko
 • Kuollutmeri
 • Akaban rantakaupunki

 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Meno-paluulennot
 • Bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomenkielisen matkaoppaan palvelut
 • Aamiaiset ja illalliset
 • Pääsymaksut ja retket ohjelman mukaan
 • Majoitukset 2 hengen huoneissa mainituissa hotelleissa tai vastaavissa
 • Jeeppiretki Wadi Rumissa

Hintaan ei kuulu:

 • Lounaat ja ruokajuomat
 • Tipit ja kantajamaksut
 • Matkavakuutus
 • Lisämaksullinen retki Jerusalemiin

Kohokohdat

Petra

Petra on historiallinen ja arkeologinen rauniokaupunki. Nykyisin Petra on erittäin suosittu vierailukohde, ja se on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Uskomme että kun vierailet Petrassa, Indiana Jones sinussa herää henkiin!

 

 

Kuollutmeri

Kuuluisa Kuollutmeri on mielenkiintoinen järvi. Voit rauhassa kellua ja vaikkapa lukea lempikirjaasi, sillä järven huima suolapitoisuus pitää sinut pinnalla!

Wadi Rum -jeeppisafari

Tutustumme Wadi Rumin kuvankauniiseen aavikkoon jeepin kyydistä! Yövymme myös unohtumattomasti aavikolla, miljoonien tähtien alla.

Akaba

Akaban rantakaupunki hurmaa! Vaaleahiekkaiset rannat, koralliriutat sekä kaupungin sympaattisuus ja aitous tekevät matkastasi mukavan.

Matkaohjelma

Päivä 1
Ensikosketus Akabaan
Ensikosketus Akabaan

Suora lento Helsingistä Jordanian Akabaan. Nautimme myöhäisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Wadi Rum
Wadi Rum

Unescon perintökohde, upea Wadi Rum on yksi maailman kauneimmista aavikoista, ja tunnetaan todennäköisesti parhaiten sen yhteydestä brittiupseeri T. E. Lawrenceen (Arabian Lawrence). Valtava, kaikuva ja jumalainen olivat sanat joilla T. E. Lawrence kuvaili Wadi Rumia. Klassikkoleffa Arabian Lawrence on myös kuvattu osin täällä.

Käymme Wadi Rumin vierailukeskuksessa ja jatkamme matkaa jeepein. Seuraavat pari tuntia ajamme aavikolla, jonka kuvauksellisuus on vailla vertaa - muista ottaa kameraasi ylimääräinen muistikortti! Iltapäivällä aurinko langettaa aavikon ja kivien päälle kauniin palavan punaisen värin. 

Vietämme yön leirillä. Leiri on hyvin pelkistetty, mutta varustettu suihkuin ja sängyin. Jos olet aiemmin yöpynyt 3 tai 4 tähden hotellissa, tällä leirillä on niitä enemmän. Katsahtamalla taivalle huomaat yöpyväsi miljoonien tähtien loistossa. 

Päivä 3
Shobak ja Petra
Shobak ja Petra

Aamulla jatkamme Wadi Rumista matkaa pohjoiseen, kohti ristiretkeläisten tukikohtaa, Shobakin linnaa. Linnan rakennutti vuonna 1115 Balduin I. Täällä tunnet palaavasi takaisin maagiseen Rikhard Leijonamielen aikaan! Tämän jälkeen ajamme noin tunnin verran etelään, Petraan ja astelemme kapean kanjonin läpi ensimmäisen mahtavan monumentin juureen. Jo tämä 800:n metrin kävelymatkan aikana voimme aistia, että tulemme näkemään jotain todella unohtumatonta. 

Huikea monumentti joka meitä odottaa, on Al Khazneh - Petran aarre. Ensikohtaamista voisi kuvailla todelliseksi vau-efektiksi, ja mieleen juolahtaa varmasti elokuva "Indiana Jones ja viimeinen ristiretki."

Monet Petran luolatemppelit ovat peräisin nabatealaisten ajalta eKr. Koska roomalaiset valtasivat alueen nabatealaisilta, paikalla on myös roomalainen teatteri ja roomalaisia raunioita. Vietämme Petran temppeleillä nelisen tuntia, ja palaamme todelliseen maailmaan. Yövymme Petrassa.

Päivä 4
Amman
Amman

Lähdemme kohti Jordanian pääkaupunkia Ammania. Näemme Citadelin linnakkeen, joka on yksi maan vanhimmista linnakkeista. Linnakkeen lukuisista kaivannoista voi löytää jäänteitä muinaisesta Roomasta, bysanttilaisista sekä varhaisesta islamista. Tärkeitä historiallisia rakennelmia ovat esimerkiksi Herkuleksen temppeli, Umayaan palatsi ja Bysantin kirkko. Käymme myös Jordanian arkeologisessa museossa, jossa on erinomainen kokoelma muinaisia jäännöksiä aina esihistoriasta 1500-luvulle asti. Tämän jälkeen vierailemme vuodelta 151 jKr. peräisin olevassa Roomalaisessa teatterissa, joka on osittain uusittu ja on nykyään myös esityskäytössä. Lopuksi tutustumme myös Jordanian kansanperinnemuseoon, jossa saamme hyvän näkökulman jordanialaiseen elämään. Näemme museossa mm. pukuja, soittimia, kodin sisustusta sekä käsitöitä.  Iltapäiväksi ennätämme vielä hotelliimme Kuolleellemerelle, jossa syömme illallisen.

Päivä 5
Kuollutmeri, vapaapäivä
Kuollutmeri, vapaapäivä

Koko päivä vapaata aikaa Kuolleenmeren syleilyssä. Voit nauttia tästä uskomattomasta paikasta joko hotellin altaalla, Kuolleessameressä tai vaikka ottamalla rauhoittavan hieronnan. Uskaliaimmat matkaajat kokeilevat tietysti Kuolleenmeren mutapohjasta saatavien tunnettujen mineraalien vaikutusta. Voit osallistua halutessasi myös lisämaksulliselle retkellemme Jerusalemiin (169 € + viisumi ja turistivero).

Jerusalemsissa on lukuisia kuuluisia nähtävyyksiä, joista vierailemme mm. Öljymäellä, Getsemanen puutarhassa, Siioninvuorella viimeisen ehtoollisen maisemissa ja monessa muussa tärkeässä kristinuskon ja juutalaisuuden paikassa. Kävelemme myös pätkän Via Dolorosaa. Lounaan jälkeen käymme Betlehmissä Jeesukse syntymäkirkossa, ennen kuin suuntaamme takaisin Kuolleellemerelle.

Päivä 6
Madaba-Akaba
Madaba-Akaba

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Madabaan, jossa vierailemme St. Georgen katedraalissa. Madabasta teemme lyhyen bussiretken Nebonvuorelle, joka on Mooseksen väitetty hautapaikka. Vuorelta voimme ihailla mahtavia panoraamanäkymiä Jordanian laaksoon ja Kuolleellemerelle. Vierailemme myös vuorella sijaitsevassa kirkossa, jossa on Bysantin aikakaudelta asti hyvin säilyneitä mosaiikkipaloja. Saavumme Akaban hotellille ja nyt on aika ottaa rennosti ja pulahtaa vaikka Punaiseenmereen.

Päivä 7
Akaba, vapaapäivä
Akaba, vapaapäivä

Vapaapäivä Akabassa. Ihastele hiekkarantoja ja koralliriuttoja tai suuntaa katseesi kauniille Akabanlahdelle. Akaban kaupungissa on myös runsaasti hyviä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Perinteisissä soukeissa myydään koruja, huiveja, matkamuistoja ja kaikenlaistan mielenkiintoista.

Päivä 8
Kotia kohti
Kotia kohti

Viimeisenä päivänä lähdemme takaisin kohti Suomea monta ikimuistoista kokemusta rikkaampana. Onneksi valokuvat ja muistot säilyvät!

Hyvä tietää tästä matkasta

Hotellit kiertomatkalla (mainitut tai vastaava, sitoumuksetta)

Akaba; Mövenpick Resort & Residence Aqaba***** (3 yötä)

Kuollutmeri; Mövenpick Resort & Spa Dead Sea*** (2 yötä)

Wadi Rum; Wadi Rum Rest House Camp (1 yö)

Petra; Mövenpick Resort Petra***** (1 yö)

 

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Jordaniaan. Sen voit saada saapuessasi lentoasemalta. (Hinta noin 20 JOD/22 euroa per henkilö, suuntaa-antava tieto)

Aikaero

Kesäaikana kellonaika on sama kuin Suomessa. Talviaikana kello on Jordaniassa tunnin enemmän kuin Suomessa.

Valuutta

Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD). Tarkista ajantasainen kurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta.

Uskonto: 

islam

Sähkö: 

220 V, adapteri tarvitaan.

Maksutavat: 

Useimmat luottokortit käyvät maksuvälineenä. Myös pankkiautomaatteja on.

 

Matkaehdot

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka erityisehtoja.

Emme vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu, matkaohjelma ja kartta sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

 

Kartta

Katso myös nämä

Antiikin Kreikka
0

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Tule mukaan klassiselle kiertomatkalle halki Antiikin Kreikan, länsimaisen sivistyksen sarastukseen! Koe mahtava Akropolis Ateenassa kuin myös upeat historialliset kohteet Epidauroksessa, Mykenessä, Messínissä ja Mistrasissa. Pääset käymään Olympiassa, olympiakisojen syntypaikalla sekä Spartan kaupunkivaltiossa. Tällä matkalla tutustut syvemmin Antiikin ajan mytologiaan, historiallisiin monumentteihin ja niihin liittyviin kiehtoviin tarinoihin. Matkamme kulkee luonnonkauniissa maisemissa ja jännittävillä arkeologisilla paikoilla. 

7 yötä 1199 €
1319 €
Lähtökaupungit
 • Pori (POR)
Andalusian kiertomatka
0

Torremolinos 1 yö-Sevilla 2 yötä-Granada 1 yö-Cordoba 1 yö-Torremolinos 2 yötä

Espanjan eteläisin alue Andalusia on kahden mantereen yhtymäkohta, joka huokuu lämpöä, historiaa ja monipuolista kulttuuria. Matkallamme näet romanttisen rotkokaupunki Rondan, Andalusian pääkaupungin Sevillan sekä historian helmet Granadan ja Córdoban. Kierroksen lopuksi pääset nauttimaan Costa del Solin eli Aurinkorannikon leppoisasta lomatunnelmasta Torremolinoksen All inclusive -hotellissa. Tervetuloa aurinkoiseen Andalusiaan!

LOPPUUNMYYTY!
Havanna ja Jibacoa
0

4 yötä Havanna – 7 yötä Jibacoa

Nostalginen Kuuba lumoaa matkailijan; historia, arkkitehtuuri, musiikki ja värikäs kansa ovat ainutlaatuisia. Matkamme vie sinut kokemaan Havannan upean romanttisen, hieman ränsistyneen tunnelman ja kaupungin aarteen, historiallisen kaupunginosan La Habana Viejan. Opastetut päiväohjelmat Havannassa vievät sinut ajassa taaksepäin vanhan kaupungin kujille, jenkkirauta-ajelulle sekä Hemingwayn jalanjäljille. Ehdit myös seikkailla Havannassa yhden päivän omatoimisesti. Havannan jälkeen luonnonkaunis Jibacoa valkoisine rantoineen ja kristallinkirkkaine vesineen kutsuu täydelliseen rentoutumiseen. Tasokkaassa All inclusive -hotellissamme nautit huolettomasta lomasta. Pääset vielä matkan lopussa tutustumaan lähemmin kuubalaiseen kulttuuriin: rommin ja sikarien valmistukseen, paikallisiin käsitöihin sekä kuuntelemaan maailmankuulua  Buena Vista  Social Club -musiikkiyhtyettä. 

Kuuba on parhaillaan suuren murrosvaiheen edessä. Lähde mukaamme Kuubaan nyt, kun sen ainutlaatuinen ja nostalginen tunnelma on vielä koettavissa!

 ET-lehden lukijamatka lähtö 14.1.-25.1.2019

11 yötä 2449 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)

Jaa tämä sivu sähköpostitse