Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
Lumoava Japani

Lumoava Japani

0
Yötä 8 yötä
Hinta alkaen 12 huhtikuuta 2018 3299 €
3399 €
Katso kaikki lähtöpäivät

3 yötä Tokio - 3 yötä Kioto - 2 yötä Osaka

Koe nousevan auringon maa Japani! Saarivaltiossa eletään kontrastien keskellä: vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia. Ihastut futuristiseen arkkitehtuuriin, mahtavaan luontoon ja yksityiskohtia viliseviin temppeleihin. Kiertomatkamme varrella pääset näkemään miljoonakaupunki Tokion, pyhän Fuji-vuoren, keisarillisen Kioton ja huippumodernin Osakan.

 

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Kaupunkikierros Tokiossa
 • Luotijuna Kiotoon
 • Fuji, Japanin korkein vuori
 • Kioto
 • Osaka
 • Lisämaksusta retki Hiroshimaan

Lähtöpäivät ja hinnat

 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat

Matkaohjelma

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lähtö Helsingistä

Matkamme alkaa illansuussa lennolla kohti Japania, nousevan auringon maata.

Päivä 2
Tokio
Tokio

Konnichiwa! Saavumme Tokioon aamulla ja ajamme bussilla Tokion sykkivään keskustaan, jossa saamme ensimmäiset maistiaiset paikallisesta ruoasta lounaan merkeissä. Ruokailun jälkeen vierailemme keisarillisella palatsialueella ja shintolaisessa Meiji-temppelissä, joka on yksi Tokion suosituimmista kohteista. Meiji on pyhitetty keisari Meijille ja hänen vaimolleen, keisaritar Shokenille. Temppelialue koostuu yhteensä 700 000 neliömetrin kokoisesta metsästä ja se on japanilaisten henkinen koti. Alue on kuin rauhaisa vihreä keidas hektisen suurkaupungin sydämessä. Täältä jatkamme täysin erilaiseen tunnelmaan, kuhisevaan Shinkujuun, joka on kaupungin kaupallinen keskus. Taivaita hipovien pilvenpiirtäjien katveessa loputtomat ihmisvirrat vyöryvät ruuhkaisilta juna-asemilta työpaikoille, kouluihin, koteihin ja ostoskeskuksiin. Tämä neon-kylttien valaisema katunäkymä lienee useimmille päällimäisin mielikuva Tokiosta. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen majoitumme hotelliin.
Päivä 3
Tokio
Tokio

Aamiaisen jälkeen jatkamme Tokion monien ihmeiden parissa. Aloitamme Tokyo Towerista, Eiffel-tornin "sisaruksesta", joka 333 metrillään kohoaa hieman pariisilaista korkeammalle. Ihailemme tornin näköalatasanteelta huikeita panoraama-näkymiä yli suurkaupungin. Seuravaksi pistäydymme Sensojin temppeliin, joka on Tokion vanhin ja kuuluisin Buddha-temppeli. Se sai alkunsa vuonna 628, kun kaksi kalastajaa löysi verkoistaan buddhalaisen patsaan, jolloin Asakusan kyläpäällikkö ryhtyi papiksi ja muutti kotinsa temppeliksi. (Temppelissä tehdään syyskuussa korjaustöitä, joista saattaa aiheutua pientä haittaa.) Asakusan kaupunginosa on nykyisin yksi Tokion tärkeimmistä. Temppeliltä johtava Nakamise-katu on tärkeä ostoskatu, ja ehdimme katsella myös kadun värikästä tarjontaa ennen lounasta. Iltapäivällä suuntaamme muodikkaaseen Ginzaan, jonka shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja kahviloista voit nauttia omatoimisesti.

Päivä 4
Luonnonkaunis Nikko
Luonnonkaunis Nikko

Tämän päivän kohokohtana koemme luontoseikkailun Nikkon kansaillispuistossa. Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tokiosta pohjoiseen sijaitseva Unescon maailmanperintökohde tarjoaa kävijöilleen useita temppeleitä ja pyhättöjä, vesiputouksia, kuumia lähteitä, vaellusreittejä ja villiapinoita. Käymme Chuzenji-järvellä sekä Kegonin vesiputouksella, jota pidetään Japanin kauneimpana. Syömme lounaan paikan päällä ennen kuin jatkamme kuuluisaan Toshogun mausoleumiin. Täällä lepää viimeisillä sijoillaan Tokugawa Ieyasu, joka yhdisti Japanin ja sulki maan 250 vuodeksi. Mausoleumin rakentamiseen 1600-luvulla kului noin kaksi vuotta ja se on yli 10 000 maan taidokkaimman käsityöläisen luomus. Rakennelma koostuu useammasta temppelistä, ja niiden koristeelliset lehtikullatut puukaiverrukset ovat uniikkeja koko Japanissa. Palaamme illaksi takaisin Tokioon.

Päivä 5
Fuji ja luotijuna Kiotoon
Fuji ja luotijuna Kiotoon

Aamiaisen jälkeen on aika jättää Tokio taakse ja aloittaa matka halki kuvauksellisten maaseutumaisemien kohti Fuji-vuorta. Tämä lähes myyttinen Japanin korkein vuori ulottuu 3776 metriin merenpinnasta ja on edelleen aktiivinen tulivuori, joka purkautui 1707. Ajamme vuoren 5.asemalle ihailemaan näkymiä erityiselle näköalapaikalle - pilvettöminä päivinä täältä näkee Tokioon asti. Fuji on japanilaisille pyhä vuori, joka on ollut shintolaisuuden merkittävä symboli jo satojen vuosien ajan. Huippu on lumen peitossa usean kuukauden ajan vuodessa. Vuoren vieressä sijaitsee suosittu turistikohde ja luonnonpuisto Hakone, joka tunnetaan kuumista lähteistään. Pysähdymme tänne lounaalle ennen kuin tie vie Owakudanin vulkaaniseen laaksoon täynnä kuumia lähteitä, kuplivia altaita, lämpimiä jokia ja rikkipitoista kaasua. Paikan erikoisuus ovat "mustat munat", siis munat, jotka on keitetty kuumissa lähteissä ja saaneet rikistä mustan värin. Kertoman mukaan munat pidentävät elämää seitsemällä vuodella! Illansuussa pääsemme nauttimaan luotijunan kyydistä Shinkansen-junassa. Se vie meidät Kiotoon 320 km tuntivauhdilla. Majoitumme Kiotossa hotelliin.

Päivä 6
Keisarillinen Kioto
Keisarillinen Kioto

Aamiaisen jälkeen perehdymme koko päivän ajan Kiotoon. Kaupunki on upea sekoitus uutta ja vanhaa Japania, missä geishat, temppelit ja zen-puutarhat sykähdyttävät korkeiden pilvenpiirtäjien ja viimeisimpien trendiputiikkien lomassa. Nähtävää ja koettavaa riittää. Aloitamme kierroksen vaikuttavasta Kinkakujin temppelistä, kultaisesta paviljongista, jonka kaksi ylintä kerrosta sädehtivät lehtikultaisina. Alkuperäinen rakennus valmistui vuonna 1397 shogun Ashikaga Yoshimitsun eläkepäivien huvilaksi. Hallitsijan menehdyttyä se muutettiin temppeliksi hänen toiveensa mukaisesti. Kierros jatkuu Nijon linnaan, Unescon maailmanperintöluettelon kohteeseen. Sen tärkein osa, Ninomaru-palatsi, on rakennettu japaninsypressistä ja sen erikoisuus ovat ns. satakielilattiat, jotka vikisevät linnun lailla, kun niillä kävellään. Lattioiden tarkoitus oli suojella linnan asukkaita yllätyshyökkäyksiltä ja salamurhaajilta.

Kiotoa pidetään myös Japanin tekstiiliteollisuuden napana. Kimonoja ja muita tekstiilituotteita on valmistettu täällä tuhansia vuosia. Lounaan jälkeen tutustumme Nishijin tekstiilikeskukseen, jossa vaalitaan ikiaikaista tekstiiliperinettä. Ehdimme myös vierailla vielä toisessa Unescon suojelukohteessa, Kiyomizun temppelissä, joka lienee yksi maan kuuluisimmista. Se perustettiin vuonna 780 ja rakennettiin paalujen päälle korkealle kukkulalle. Huikeat näkymät täältä yli Kioton kruunaavat vierailun. Palaamme hotellille ja illan vietät omien mieltymystesi mukaan.

Päivä 7
Kioto
Kioto

Jos olet varannut lisämaksullisen retken Hiroshimaan, suuntaamme sinne varhain aamulla luotijunan kyydissä. Kuudes elokuuta 1945 pommikone Enola Gay pudotti Hiroshimaan atomipommin, joka oli ensimmäinen laatuaan sodankäynnin historiassa. Ydinase pyyhki voimalla sileäksi 20 neliökilometrin alueen, ja Hiroshima tuli osaksi synkeää maailmanhistoriaa. Aloitamme Peace Memorial Park -puistosta, jossa on mm. museo. Jatkamme veneellä Miyajiman saarella, joka tunnetaan suuresta Torii-portista. Veden päälle on rakennettu myös ainutlaatuinen Itsukushiman temppeli.  Palamme myöhään iltapäivällä takaisin Kiotoon. Jos et ota osaa Hiroshiman retkeen, sinulla on koko päivä omaa aikaa Kiotossa.

Päivä 8
Nara ja Osaka
Nara ja Osaka

Aamiainen ja siirtyminen Naraan, Japanin ensimmäiseen pääkaupunkiin, joka perustettiin 710. Siihen asti hallituksen paikka oli siirtynyt sen mukaan, missä uusi keisari nousi valtaan. Kaupunki perustettiin samaan aikaan kuin buddhalaisuus tuli Japaniin, ja näin kaupungista tuli arkkitehtuurin aarre ikivanhoine temppeleineen ja puuveistoksineen. Vierailemme Todaijin temppelissä, joka on rakennettu valtavan pronssisen buddha-patsaan ympärille. Teemme kävelyn rauhaisassa Naran puistossa, jossa käyskentelee satoja villipeuroja. Hyppäämme bussiin ja ajamme Osakaan, jossa saamme ensimaistiaiset kaupungista lounaalla. Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Se kasvoi yhdeksi maan tärkeimmistä kaupungeista jo 1600-luvulla ja palasi myöhemmin muinaiseen rooliinsa vilkkaana ja tärkeänä satamana sekä kaupallisena keskuksena. Tutustumme täällä Kuromon paikallismarkkinoille, "Osakan keittiöön", jossa sadat myyjät kaupittelevat erilaista ruokaa aina merenelävistä perinteisiin herkkuihin, sushista katuruokaan asti. Aistit tuoksuja ja makuja, joita et koe muualla!

Päivä 9
Osaka
Osaka

Aamiainen hotellissa. Jatkamme tutustumista Osakaan ja aloitamme Osakan linnasta, joka on paitsi kaupungin tärkeä nähtävyys, myös yksi Japanin merkittävimmistä linnoista. Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1583. Linna sijaitsee noin neliökilometrin laajuisella maa-alueella kahden täyttömäen päällä, joista kumpaakin tukee kivestä rakennettu muuri ja suojaa vallihauta. Näemme mm. linnan koristeelliset kattorakennelmat ja kukoistavan kauniin puiston linnan ympärillä. Näkymät Osakaan ovat täältä myös mainitsemisen arvoiset. Jatkamme kierrosta Osakan näkyvimpään maamerkkiin Umeda Sky Buildingiin. Sen näköalatasanne yhdistää kaksi futuristista 40-kerroksista tornia ja näköala kaupunkiin on täydet 360 astetta. Jos päätäsi ei vielä huimaa, niin lasinen hissi ja läpinäkyvät liukuportaat täydentävät kokemuksen. Vietämme iltapäivän omatoimisesti Umedan alueella, joka tunnetaan mm. kaupungin pisimmästä ostoskadusta. Täällä voit nauttia lisäksi runsaasta ravintola- ja viihdetarjonnasta. Ehkäpä piipahdat parissa tavaratalossa tai maanalaisessa ostoskeskuksessa. Illalla muistelemme kiertomatkamme antia ja nautimme yhteisen päätösillallisen.

Päivä 10
Kotimatka
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa meidät Osakan lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin.

Kiertomatkaan kuuluu:

 • suomenkielisen matkajohtajan palvelut
 • suorat Finnarin lennot
 • majoitukset mainituissa hotelleissa tai vastaavissa
 • kaikki bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • luotijunamatka 2.luokassa Mishimasta Kiotoon
 • aamiaiset päivittäin
 • muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen

Kartta

Tai jokin näistä?

Intian kultainen kolmio
0

Kiertomatkamme vie sinut värikkääseen Intiaan, jonka kulttuurien kirjo, historiallinen perintö, kontrastit, ihmispaljous, tuoksut, maut ja kaikkialla näyttäytyvä mystisyys lyövät suorastaan ällikällä. Intia antaa paljon, mutta vaatii myös tulijaltaan avointa asennetta kohdata tämä kaikki. Kierrämme Intian Kultaisen kolmion, klassisen reitin Delhistä Agraan ja Jaipuriin. Näemme maailmankuulun Taj Mahalin, vaikuttavan Jaipurin ja hyvällä onnella tiikereitä kansallispuistossa, ennen kuin päätämme matkamme Goan paratiisirannoille.

Matkallasi mukana suomenkielinen matkanjohtaja. Tutustu päiväohjelmaan ja varaa!

Delhi 2 yötä - Agra 1 yö - Ranthambore 2 yötä -  Jaipur 2 yötä - Goa 5 yötä

Lähtöpäivät: 6.2.2018

Kesto: 12 yötä

 

LOPPUUNMYYTY!
Jordanian kiertomatka
0

Unohtumaton kiertomatka tarjoilee Jordanian parhaat palat yhdellä matkalla! Näet ja koet mm. Kuolleenmeren, Unescon maailmanperintökohteen Petran, tähtitaivaan Wadi Rumin aavikolla sekä paljon muuta! Kuljet Indiana Jonesin ja Arabian Lawrencen jalanjäljissä halki kiehtovien seutujen, kunnes matkasi päättää  kaksi rentoa rantapäivää Punaisenmerellä, Akaban auringossa.

7 yötä 1099 €
1299 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Kololo Safari
0

Huikea matka villiin luontoon! Pääset näkemään televisiosta tuttuja villieläimiä ja kuuluisat Viisi Suurta: norsun, puhvelin, sarvikuonon, leijonan ja leopardin kenties aivan omin silmin! 

Tällä matkalla majoitumme keskellä sykähdyttävää Etelä-Afrikan savannia, . Majapaikkamme sijaitsee Kololon suojelualueella, jossa eläimet vaeltavat vapaina. Voit kävellä tai pyöräillä alueella turvallisesti, ja teemme päivittäisiä kierroksia myös opastetusti. Vain 200 metrin päässä majapaikastamme sijaitsee Welgevonden Game Reserve, jossa pääset näkemään villieläimiä valvotusti ja turvallisesti. Matkalla koemme myös Pretorian, Johannesburgin ja Soweton sekä kuulemme Etelä-Afrikan historiasta apartheidia unohtamatta. 

 

 

 

 Huom. Eläinten näkemistä matkalla ei voida taata.

LOPPUUNMYYTY!

Jaa tämä sivu sähköpostitse