Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
Lumoava Japani

Lumoava Japani

0
LOPPUUNMYYTY!
Katso vastaavia matkoja

3 yötä Tokio - 3 yötä Kioto - 2 yötä Osaka

Koe nousevan auringon maa Japani! Saarivaltiossa eletään kontrastien keskellä: vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia. Ihastut futuristiseen arkkitehtuuriin, mahtavaan luontoon ja yksityiskohtia viliseviin temppeleihin. Kiertomatkamme varrella pääset näkemään miljoonakaupunki Tokion, pyhän Fuji-vuoren, keisarillisen Kioton ja huippumodernin Osakan.

 

Hinta sisältää mm.
 • Kaupunkikierros Tokiossa
 • Luotijuna Kiotoon
 • Fuji, Japanin korkein vuori
 • Kioto
 • Osaka
 • Lisämaksusta retki Hiroshimaan

Lähtöpäivät ja hinnat

Ei saatavilla

Matkaohjelma

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lähtö Helsingistä

Matkamme alkaa illansuussa lennolla kohti Japania, nousevan auringon maata.

Päivä 2
Tokio
Tokio

Konnichiwa! Saavumme Tokioon aamulla ja ajamme bussilla Tokion sykkivään keskustaan, jossa saamme ensimmäiset maistiaiset paikallisesta ruoasta lounaan merkeissä. Ruokailun jälkeen shintolaisessa Meiji-temppelissä, joka on yksi Tokion suosituimmista kohteista. Meiji on pyhitetty keisari Meijille ja hänen vaimolleen, keisaritar Shokenille. Temppelialue koostuu yhteensä 700 000 neliömetrin kokoisesta metsästä ja se on japanilaisten henkinen koti. Alue on kuin rauhaisa vihreä keidas hektisen suurkaupungin sydämessä. Täältä jatkamme täysin erilaiseen tunnelmaan, kuhisevaan Shibuyaan, joka on yksi Tokion kuuluisimmista ja trendikkäimmistä alueista. Yksi Shibuyan tunnetuimmista kohteista on valokuvista ja monista elokuvistakin tuttu erittäin vilkas risteys. Korkeat talot ja mainosruudut reunustava risteyksen liikennevaloja, jotka vaihtuvat punaisiksi samanaikaisesti ja jalankulkijat ylittävät tien kaikista suunnista. Täällä sijaitsee myös pronssipatsas uskollisesta Hachiko -koirasta, jonka tarina on kansainvälisesti tunnettu.
Päivä 3
Tokio
Tokio

Aamiaisen jälkeen jatkamme Tokion monien ihmeiden parissa. Aloitamme Tokyo Towerista, Eiffel-tornin "sisaruksesta", joka 333 metrillään kohoaa hieman pariisilaista esikuvaansa korkeammalle. Ihailemme tornin näköalatasanteelta huikeita panoraama-näkymiä yli suurkaupungin. Seuravaksi pistäydymme Asakusaan Kannon-jumalalle pyhitettyyn temppeliin, joka on Tokion vanhin ja kuuluisin buddhalainen temppeli. Se sai alkunsa vuonna 628, kun kaksi kalastajaa löysi verkoistaan buddhalaisen patsaan, jolloin Asakusan kyläpäällikkö ryhtyi papiksi ja muutti kotinsa temppeliksi. Asakusan kaupunginosa on nykyisin yksi Tokion tärkeimmistä. Temppeliltä johtava Nakamise-katu on tärkeä ostoskatu, ja ehdimme katsella myös kadun värikästä tarjontaa ennen lounasta. Pysähdymme myös keisarillisella palatsialueella ja sen puutarhassa, itse palatsi ja sen sisäpiha avataan yleisölle vain kahdesti vuodessa. Iltapäivällä suuntaamme muodikkaaseen Ginzaan, jonka shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja kahviloista voit nauttia omatoimisesti.Päivä 4
Luonnonkaunis Nikko
Luonnonkaunis Nikko

Tämän päivän kohokohtana koemme luontoseikkailun Nikkon kansallispuistossa. Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tokiosta pohjoiseen sijaitseva Unescon maailmanperintökohde tarjoaa kävijöilleen useita temppeleitä ja pyhättöjä, vesiputouksia, kuumia lähteitä, vaellusreittejä ja villiapinoita. Nikkosta jatkamme kuuluisaan Toshogun mausoleumiin. Täällä lepää viimeisillä sijoillaan Tokugawa Ieyasu, joka yhdisti Japanin ja sulki maan 250 vuodeksi. Mausoleumin rakentamiseen 1600-luvulla kului noin kaksi vuotta ja se on yli 10 000 maan taidokkaimman käsityöläisen luomus. Pyhäkköalue kostuu useammasta rakennuksesta. Koristeelliset lehtikullatut puukaiverrukset ovat uniikkeja koko Japanissa. Lounaan jälkeen käymme Kegonin vesiputouksella, jota pidetään Japanin kauneimpana sekä Chuzenji-järvellä. Palaamme illaksi takaisin Tokioon.

 

Päivä 5
Fuji ja luotijuna Kiotoon
Fuji ja luotijuna Kiotoon

Aamiaisen jälkeen on aika jättää Tokio taakse ja aloittaa matka halki kuvauksellisten maaseutumaisemien kohti Fuji-vuorta. Tämä lähes myyttinen Japanin korkein vuori ulottuu 3776 metriin merenpinnasta ja on edelleen aktiivinen tulivuori, joka purkautui 1707. Ajamme vuoren 5. asemalle (säävaraus) ihailemaan näkymiä erityiselle näköalapaikalle - pilvettöminä päivinä täältä näkee Tokioon asti. Fuji on japanilaisille pyhä vuori, joka on ollut shintolaisuuden merkittävä symboli jo satojen vuosien ajan. Huippu on lumen peitossa usean kuukauden ajan vuodessa. Vuoren vieressä sijaitsee suosittu turistikohde ja luonnonpuisto Hakone, joka tunnetaan kuumista lähteistään. Pysähdymme tänne lounaalle ennen kuin tie vie Owakudanin vulkaaniseen laaksoon täynnä kuumia lähteitä, kuplivia altaita, lämpimiä jokia ja rikkipitoista kaasua. Paikan erikoisuus ovat "mustat munat", siis munat, jotka on keitetty kuumissa lähteissä ja saaneet rikistä mustan värin. Kertoman mukaan munat pidentävät elämää seitsemällä vuodella! Illansuussa pääsemme nauttimaan luotijunan Shinkansen-luotijunan kyydistä. Se vie meidät Kiotoon 320 km tuntivauhdilla. Majoitumme Kiotossa hotelliin.

Huom! Matkalaukut lähtevät jo aamulla erilliskuljeuksella kohti Kiotoa, koska isoja matkalaukkuja ei ole mahdollista kuljettaa luotijunassa. Tämän vuoksi suosittelemme pakkaamaan 5. ja 6. päivän aikana tarvittavat vaatteet ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet erilliseen reppuun tai lentolaukkuun, jota on mahdollista kuljettaa mukana Kiotoon asti ja jonka jaksaa itse nostaa junan ylähyllylle. Isot matkalaukut saapuvat Kioton hotellille vasta 6. päivän iltana.

 

Päivä 6
Keisarillinen Kioto
Keisarillinen Kioto

Aamiaisen jälkeen perehdymme koko päivän ajan Kiotoon. Kaupunki on upea sekoitus uutta ja vanhaa Japania, missä geishat, temppelit ja zen-puutarhat sykähdyttävät viimeisimpien trendiputiikkien lomassa. Nähtävää ja koettavaa riittää. Aloitamme kierroksen vaikuttavasta Kinkakujin temppelistä, kultaisesta paviljongista, joka sädehtii kokonaan lehtikullatussa asussaan. Alkuperäinen rakennus valmistui vuonna 1397 shogun Ashikaga Yoshimitsun eläkepäivien huvilaksi. Hallitsijan menehdyttyä se muutettiin temppeliksi hänen toiveensa mukaisesti. Kierros jatkuu Nijon linnaan, Unescon maailmanperintöluettelon kohteeseen. Sen tärkein osa, Ninomaru-palatsi, on rakennettu japaninsypressistä ja sen erikoisuus ovat ns. satakielilattiat, jotka vikisevät linnun lailla, kun niillä kävellään. Lattioiden tarkoitus oli suojella linnan asukkaita yllätyshyökkäyksiltä ja salamurhaajilta.

Kiotoa pidetään myös Japanin tekstiiliteollisuuden napana. Kimonoja ja muita tekstiilituotteita on valmistettu täällä tuhansia vuosia. Lounaan jälkeen tutustumme Nishijin tekstiilikeskukseen, jossa vaalitaan ikiaikaista tekstiiliperinettä. Ehdimme myös vierailla vielä toisessa Unescon suojelukohteessa, Kiyomizun temppelissä, joka lienee yksi maan kuuluisimmista. Temppelin päärakennuksessa tehdään restaurointitöitä. Se perustettiin vuonna 780 ja rakennettiin paalujen päälle korkealle kukkulalle. Huikeat näkymät täältä yli Kioton kruunaavat vierailun. Palaamme hotellille ja illan vietät omien mieltymystesi mukaan.

Päivä 7
Kioto
Kioto

Jos olet varannut lisämaksullisen retken Hiroshimaan, suuntaamme sinne varhain aamulla luotijunan kyydissä. Kuudes elokuuta 1945 pommikone Enola Gay pudotti Hiroshimaan atomipommin, joka oli ensimmäinen laatuaan sodankäynnin historiassa. Ydinase pyyhki voimalla sileäksi 20 neliökilometrin alueen, ja Hiroshima tuli osaksi synkeää maailmanhistoriaa. Aloitamme Peace Memorial Park -puistosta, jossa on mm. museo. Jatkamme veneellä Miyajiman saarella, joka tunnetaan suuresta Torii-portista. Veden päälle on rakennettu myös ainutlaatuinen Itsukushiman temppeli.  Palamme myöhään iltapäivällä takaisin Kiotoon. Jos et ota osaa Hiroshiman retkeen, sinulla on koko päivä omaa aikaa Kiotossa.

Päivä 8
Nara ja Osaka
Nara ja Osaka

Aamiainen ja siirtyminen Naraan, Japanin ensimmäiseen pääkaupunkiin, joka perustettiin 710. Siihen asti hallituksen paikka oli siirtynyt sen mukaan, missä uusi keisari nousi valtaan. Kaupunki perustettiin samaan aikaan kuin buddhalaisuus tuli Japaniin, ja näin kaupungista tuli arkkitehtuurin aarre ikivanhoine temppeleineen ja puuveistoksineen. Vierailemme Todaijin temppelissä, joka on rakennettu valtavan pronssisen buddha-patsaan ympärille. Teemme kävelyn rauhaisassa Naran puistossa, jossa käyskentelee satoja villipeuroja. Hyppäämme bussiin ja ajamme Osakaan, jossa saamme ensimaistiaiset kaupungista lounaalla. Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Se kasvoi yhdeksi maan tärkeimmistä kaupungeista jo 1600-luvulla ja palasi myöhemmin muinaiseen rooliinsa vilkkaana ja tärkeänä satamana sekä kaupallisena keskuksena. Tutustumme täällä Kuromon paikallismarkkinoille, "Osakan keittiöön", jossa sadat myyjät kaupittelevat erilaista ruokaa aina merenelävistä perinteisiin herkkuihin, sushista katuruokaan asti. Aistit tuoksuja ja makuja, joita et koe muualla!

Päivä 9
Osaka
Osaka

Aamiainen hotellissa. Jatkamme tutustumista Osakaan ja aloitamme Osakan linnasta, joka on paitsi kaupungin tärkeä nähtävyys, myös yksi Japanin merkittävimmistä linnoista. Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1583. Linna sijaitsee noin neliökilometrin laajuisella maa-alueella kahden täyttömäen päällä, joista kumpaakin tukee kivestä rakennettu muuri ja suojaa vallihauta. Näemme mm. linnan koristeelliset kattorakennelmat ja kukoistavan kauniin puiston linnan ympärillä. Näkymät Osakaan ovat täältä myös mainitsemisen arvoiset. Jatkamme kierrosta Osakan näkyvimpään maamerkkiin Umeda Sky Buildingiin. Sen näköalatasanne yhdistää kaksi futuristista 40-kerroksista tornia ja näköala kaupunkiin on täydet 360 astetta. Jos päätäsi ei vielä huimaa, niin lasinen hissi ja läpinäkyvät liukuportaat täydentävät kokemuksen. Vietämme iltapäivän omatoimisesti Umedan alueella, joka tunnetaan mm. kaupungin pisimmästä ostoskadusta. Täällä voit nauttia lisäksi runsaasta ravintola- ja viihdetarjonnasta. Ehkäpä piipahdat parissa tavaratalossa tai maanalaisessa ostoskeskuksessa. Illalla muistelemme kiertomatkamme antia ja nautimme yhteisen päätösillallisen.

Päivä 10
Kotimatka
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa meidät Osakan lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin.

Kiertomatkaan kuuluu:

 • suomenkielisen matkajohtajan palvelut
 • suorat Finnarin lennot
 • majoitukset mainituissa hotelleissa tai vastaavissa
 • kaikki bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • luotijunamatka 2.luokassa Mishimasta Kiotoon
 • aamiaiset päivittäin
 • muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen

Kartta

Tai jokin näistä?

Balkan - kuuden maan kierros
0

Trebinje 1 yö (Bosnia ja Hertzegovina)Podgoriga 1 yö (Montenegro)– Pristina 1 yö (Kosovo)–Ohrid (Makedonia) 2 yötä Shkodër 1 yö (Albania) –Dubrovnik 1 yö (Kroatia)

Lähde tutustumaan itäisen Adrianmeren sykähdyttäviin maisemiin ja kiehtovaan kulttuuriin! Välimeren alue on vuosituhansien ajan ollut erilaisten kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Balkanin niemimaa idän ja lännen solmukohdassa erkani viime vuosisadan myllerryksissä läntisistä veljistään ja on tänä päivänä monille tuntemattomin osa Eurooppaa. Viikon aikana vierailemme kuuden maan alueella, joista Albania on viimeisin eristyksissä elänyt maanosamme maa. Muut maat taas elivät pitkään osana ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyttä Jugoslaviaa. Yhteistä kaikille ovat pitkä historia osana Eurooppaa sekä äärettömän kauniit maisemat, joissa kohtaavat jylhät Dinaariset alpit, syvänsiniset sisäjärvet ja kristallinkirkas Adrianmeri. 

Tutustu Balkanin niemimaahan kiertomatkalla, ja saat kokea alueen parhaat palat historiasta tähän päivään. 

Matka alkaa lennolla Kroatian Dubrovnikiin, josta teemme kierroksen Bosnia-Hertsegovinan Trebinjestä alkaen halki kiehtovien kaupunkien palaten jälleen takaisin Dubrovnikiin. 

7 yötä 1299 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Skotlannin kiertomatka
0

Glasgow 2 yötä - Oban/ Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Vihreät, kanervien koristamat ylämaan nummet kuiskailevat monia tarinoita. Kiertomatkamme vie meidät Skotlannin jännittävään historiaan ja jylhän kauniisiin maisemiin. Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tutustumassa tietenkin myös viskitislaamon tuotantoon. Tämä klaanien, linnoitusten ja juuristaan ylpeiden asukkaiden maa herättää kävijässään suurta kunnioitusta. Lähde mukaan kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti!

7 yötä 1649 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Havanna ja Jibacoa
0

4 yötä Havanna – 7 yötä Jibacoa

Nostalginen Kuuba lumoaa matkailijan; historia, arkkitehtuuri, musiikki ja värikäs kansa ovat ainutlaatuisia. Matkamme vie sinut kokemaan Havannan upean romanttisen, hieman ränsistyneen tunnelman ja kaupungin aarteen, historiallisen kaupunginosan La Habana Viejan. Opastetut päiväohjelmat Havannassa vievät sinut ajassa taaksepäin vanhan kaupungin kujille, jenkkirauta-ajelulle sekä Hemingwayn jalanjäljille. Ehdit myös seikkailla Havannassa yhden päivän omatoimisesti. Havannan jälkeen luonnonkaunis Jibacoa valkoisine rantoineen ja kristallinkirkkaine vesineen kutsuu täydelliseen rentoutumiseen. Tasokkaassa All inclusive -hotellissamme nautit huolettomasta lomasta. Pääset vielä matkan lopussa tutustumaan lähemmin kuubalaiseen kulttuuriin: rommin ja sikarien valmistukseen, paikallisiin käsitöihin sekä kuuntelemaan maailmankuulua  Buena Vista  Social Club -musiikkiyhtyettä. 

Kuuba on parhaillaan suuren murrosvaiheen edessä. Lähde mukaamme Kuubaan nyt, kun sen ainutlaatuinen ja nostalginen tunnelma on vielä koettavissa!

 ET-lehden lukijamatka lähtö 14.1.-25.1.2019

11 yötä 2599 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)

Jaa tämä sivu sähköpostitse