Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat

Skotlannin kiertomatka

0
LOPPUUNMYYTY!
Katso vastaavia matkoja

Glasgow 2 yötä - Oban/ Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Vihreät, kanervien koristamat ylämaan nummet kuiskailevat monia tarinoita. Kiertomatkamme vie meidät Skotlannin jännittävään historiaan ja jylhän kauniisiin maisemiin. Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tutustumassa tietenkin myös viskitislaamon tuotantoon. Tämä klaanien, linnoitusten ja juuristaan ylpeiden asukkaiden maa herättää kävijässään suurta kunnioitusta. Lähde mukaan kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti!

Hinta sisältää mm.
 • Käynnit Stirlingin ja Edinburghin linnoissa
 • Järvialue: Loch Lomond ja myyttinen Loch Ness
 • Glengoynen viskitislaamo
 • Vierailu lammasfarmilla
 • Sekä paljon muuta!

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Meno-paluulennot Helsinki-Edinburgh
 • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
 • Aamiaiset ja illalliset (paitsi ei illallista 7. päivänä)
 • Pääsymaksut matkaohjelman mukaan
 • Majoitukset kahden hengen huoneissa kolmen tähden hotelleissa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Hintaan ei kuulu:

 • Lounaat
 • Matkavakuutus
 • Tipit ja kantajamaksut
 • Juomat

Varaa matkasi

Ei saatavilla

Päivä 1
Edinburgh-Kelvingrove
Edinburgh-Kelvingrove

Saavumme Edinburgin lentokentälle, josta seikkailumme Skotlannissa alkaa. Bussi vie meidät Glasgowiin ja Kelvingroven suosittuun taidemuseoon. Täällä voimme nähdä laajan kokoelman taidetta ja muuta historiallista esineistöä, kuten aseita, vaatteita ja huonekaluja eri aikakausilta. Museossa voi perehtyä erityisesti Skotlannin historiaan ja esihistoriaan. Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen paikallisessa ravintolassa kävelyetäisyydellä majapaikastamme.

Päivä 2
Stirling Castle
Stirling Castle

Tänään tutustumme yhteen Skotlannin suurimmista linnoista, Stirlingin linnaan. Komea linna hallitsee maaseutumaisemaa kukkulan laelta ja se sijaitsee varsin merkittävässä paikassa. Sen liepeillä on käyty useita Skotlannin historian merkittäviä taisteluita, joista kuuluisimpana kenties Braveheart-elokuvastakin tuttu William Wallacen selkävoitto englantilaisista vuonna 1297 sekä Bannockburnin taistelu, missä Robert the Bruce toisti saman tempun kesällä 1314.

Linnaan tutustumisen jälkeen pääset maistamaan tilkan aitoa Skotlantia, kun vierailemme viskitislaamo Glengoyne Distelleryssä. Se aloitti toimintansa virallisesti 1833 ja on ylämaan eteläisin tislaamo lähimpänä Glasgow'ta. Tislaamon vesi tulee Campsien kukkuloiden vesiputouksesta. Glengoyne tuottaa Skotlannin ainoaa suodatettua viskiä. Kuulemme tuotteen valmistuksesta ja saamme pienet maistiaiset.

Päivä 3
Loch Lomond
Loch Lomond

Jatkamme kiertomatkaa Iso-Britannian suurimmalle järvelle, Loch Lomondille. Sen svyyys suurimmillaan yltää 190 metriin ja pituus 39 kilometriin. Järveä ympäröi kaunis luonto ja se kuuluukin kansallispuistoalueeseen.  Vierailemme tunnetussa kalasavustamossa Inverawe Smokehouses, jossa teemme tutustumiskierroksen ja maistelemme mainiota savulohta.

Päivä 4
Loch Ness
Loch Ness

Tänään suuntaamme Loch Ness -järvelle, jonka koko maailma tuntee myyttisestä hirviöstään. Teemme risteilyn järvellä tähyillen "Nessie"-hirviötä. Ensimmäiset väitetyt näköhavainnot järven asukista tehtiin jo 1933. Monet ovat hirviötä etsineet, mutta harva nähnyt - onhan 230 metriä syvä järvi erinomainen piilopaikka. Päivä jatkuu Urquhartin linnassa, joka sijaitsee Loch Nessin niemenkärjessä. Linna rappeutui vuoden 1689 jälkeen ja se räjäytettiin ilmaan vuonna 1692, etteivät Stuartin monarkiaa kannattaneet jakobiitit olisi sitä valloittaneet. Useimmat jäljelle jääneet linnanosat ovat peräisin 1500-luvulta. Pistäydymme myös veristen taisteluiden Cullodenissa, missä huhtikuussa 1746 peräti 1200 miestä menehtyi yhden tunnin aikana brittien kukistaessa jakobiitit. Tutustumme omatoimisesti vierailukeskuksen näyttelyyn.

Päivä 5
Lammasfarmilla
Lammasfarmilla

Lampaat kuuluvat Skotlantiin, kuin myös lammaskoirat. Saamme seurata lammasfarmin arkea ja lammaskoirien työtä vihreän ylämaan maisemissa  Leaultin tilalla. Koirat työskentelevät upeasti tiiminä ohjaten lampaita ja ankkoja. Ylämailla kun ollaan, ei viskitislaamoa voi ohittaa. Tutustumme Speysiden kuuluun tislaamoon ja perinteikkääseen valmistusprosessiin aina ohran mallastamisesta tammitynnyreihin varastoimiseen asti. Pääsemme myös maistamaan itse lopputuotetta. 

Päivä 6
Elgin ja Aberdeen
Elgin ja Aberdeen

Ajamme Elginiin katsomaan kaupungin katedraalia tai oikeataan sen raunioita. "Pohjoisen lyhtynä" tunnettu vuonna 1224 valmistunut kirkko saattoi olla aikanaan Skotlannin kaunein, mutta valitettavasti se poltettiin maan tasalle vuonna 1390. Teon takana oli pahamaineinen Alexander Stewart. Pysähdymme myös Johnstonin kashmir-keskuksessa, jossa jo vuodesta 1797 on värjätty, karstattu ja kehrätty tätä kuuluisaa villalaatua. Ehdimme vielä matkalla hotellille nähdä Aberdeeniä, mm. Duthien puiston sekä David Welchin talvipuutarhan.

Päivä 7
Edinburgh
Edinburgh

Kiertomatkamme viimeinen varsinainen päivä on omistettu Edinburghille ja erityisesti sen linnalle. Edinburghin linna, yksi maailman kuuluisimmista linnoista, hallitsee kaupungin siluettia korkean kallion laelta. Näillä kallioilla on ollut asutusta jo rautakaudelta alkaen ja linnassa 1100-luvulta. 1600-luvulta linna otettiin sotilaskäyttöön. Nykyään linnassa säilytetään Skotlannin kruununkalleuksia sekä ns. Sconen kiveä ("Kohtalon kiveä"), jolla kaikki skottihallitsijat on kruunattu 800-luvulta asti. Voit käydä tutustumassa myös Mary Stuartin yksityisasuntoon ja linnan vanhimpaan rakennukseen, Pyhän Margaretin kappeliin. Näemme lisäksi mahtavan Mons Meg -tykin, jolla on ammuttu 150-kiloisia kuulia yli kolmen kilometrin päähän. Edinburghin linnan pitkään historiaan kietoutuvat monet konflikitit ja se lienee Britannian piirityin paikka.

Päivä 8
Kotiin
Kotiin

Bussikuljetus hotellista Edinburghin lentokentälle, josta lennämme kotiin monta kokemusta rikkaampana.

Kartta

Tai jokin näistä?

Ihastuttava Irlanti
0

Dublin 2 yötä – Kilkenny 1 yö – Kerry 2 yötä – Galway 2 yötä

Valtameren tyrskyjä urheana uhmaavan smaragdisaaren tunnelma tihkuu menneisyyttä ja taianomaisia tarinoita. Iloluontoiset, sitkeät irlantilaiset ovat onnistuneet säilyttämään saarella historiansa muistomerkit ja leppoisan tunnelman. Irlantilaiset kunnioittavat myyttejään ja menneisyyttään ja rakastavat jokaista kotisaarensa kiveä ja nyppylää. Tämän ansiosta saari on yhä täynnä todisteita, jotka kertovat sen asutuksesta ja historiasta aina kivikaudelta saakka. Saaren ainutlaatuisessa tunnelmassa on luonnollakin sormensa pelissä. Vuorten suojissa avautuvat vesiputousten ja villikukkien koristamat huikaisevan vihreät laaksot.

Matkamme on kattaus Irlantia parhaimmillaan! Näemme kaikki saaren tärkeimmät paikat ja kauneimmat maisemat. Aloitamme nuorekkaasta Dublinista, jonka innostunut ja inspiroiva ilmapiiri tarttuu. Maan lounaiskolkassa saamme nauttia Euroopan kauneimpiin maisemareitteihin lukeutuvan Ring of Kerryn huikaisevista maisemista. Sydämelliset saarelaiset ovat aina toivottaneet vieraansa lämmöllä tervetulleiksi ja täällä jokaisen on helppo tuntea olonsa kotoisaksi missä liikkuukin.

LOPPUUNMYYTY!
Viiden tähden alpit
0

Munchen 1 yö - Salzburg 1 yö - Innsbruck 1 yö - Chur 1 yö -  Locarno 2 yötä - Milano 1 yö

Huippumatka viiden maan majesteettisiin maisemiin! Jylhiä vuorenhuippuja, kirkkaita vuoristojärviä ja komeita historiallisia kaupunkeja - elämyksiä, joita ei voi sanoin kuvata, ne on koettava itse.

Tällä matkalla pääset kokemaan viisi maata ja neljä järveä: Chiemsee ja Königsee Saksassa sekä Maggiore ja Como Italiassa. Lisäksi kuuluisat kaupungit Munchen, Salzburg, Innsbruck ja Milano sekä palatsit ja linnat antavat kukin oman mausteensa tähän ikimuistoiseen kiertomatkaan.

LOPPUUNMYYTY!
Andalusian kiertomatka
0

Torremolinos 1 yö-Sevilla 2 yötä-Granada 1 yö-Cordoba 1 yö-Torremolinos 2 yötä

Espanjan eteläisin alue Andalusia on kahden mantereen yhtymäkohta, joka huokuu lämpöä, historiaa ja monipuolista kulttuuria. Matkallamme näet romanttisen rotkokaupunki Rondan, Andalusian pääkaupungin Sevillan sekä historian helmet Granadan ja Córdoban. Kierroksen lopuksi pääset nauttimaan Costa del Solin eli Aurinkorannikon leppoisasta lomatunnelmasta Torremolinoksen All inclusive -hotellissa. Tervetuloa aurinkoiseen Andalusiaan!

LOPPUUNMYYTY!

Jaa tämä sivu sähköpostitse