Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  

Suuri Kiinan kiertomatka

Kesto
19 yötä
Hinta alkaen 3289 €
Katso kaikki lähtöpäivät

Suuri Kiina kantaa edelleen mukanaan pitkää historiaansa ja perinteitä, vaikka se samalla muuttuu ja kehittyy uskomatonta vauhtia. Tällä matkalla näet maan kahdet erilaiset kasvot: huippumodernit keskustat pilvenpiirtäjineen sekä perinteiset ja primitiiviset maaseutualueet. Ja ihmiset - joita on todellakin paljon - maan miljardiväestö vaalii vanhoja tapojaan ja elämäntyyliään nopean länsimaistumisen ohella. Näet vanhukset voimistelemassa puistoissa verkkaiseen tahtiinsa samalla kun nuoriso näprää kännyköitään. Suuri Kiinan kiertomatka luotaa tätä mahtavaa maata syvemmin antaen samalla paljon ajattelemisen aiheita ja ehkäpä muuttaa koko maailmankuvasi!

Lisälähdöt tulossa keväälle ja syksylle 2018!

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Peking, Hangzhou ja Shanghai
 • Luksusristeily Jangtse-joella
 • Kolmen Rotkon Pato
 • Shaolin-munkit
 • Terrakotta-armeija


Varaa matkasi

Matkaohjelma

Päivä 1
Helsingistä Pekingiin
Helsingistä Pekingiin

Suora iltalento Helsingistä saapuu Pekingiin aamulla. Saamme ensisilmäyksen  miljoonakaupunkiin ajaessamme bussin kyydissä hotellille. Vietät koko päivän vapaasti omien suunnitelmien mukaan. Illalla yhteinen tervetuloillallinen.

Päivä 2-4
Peking
Peking

Pekingissä yhdistyvät uusi ja vanha – valtava tieverkosto ja korkeat pilvenpiirtäjät tarjoavat jyrkän vastakohdan keisarillisen alueen perinteisille rakennuksille ja muinaisille temppeleille upeine koristuksineen. Vietämme kolme täyttä päivää Pekingissä, jotka voit viettää joko omien suunnitelmien mukaan tai ostaa lisämaksullisen retkipaketin "Pekingin kohokohdat". Kattavaan pakettiin kuuluvat kaikki kaupungin tärkeimmät ja oleellisimmat nähtävyydet, kuten Kiinan muuri, Kielletty Kaupunki, Taivaan temppeli ja Taivaallisen rauhan aukio. 

Päivä 5
Peking ja Luoyang
Peking ja Luoyang

Aamiaisen jälkeen ehdit vielä kierrellä tätä mahtavaa kaupunkia omin päin. Kysy vinkkejä matkanjohtajaltamme. Voit käydä esimerkiksi ostoksilla Helmikadulla tai Silkkimarketissa ja katsastaa tuliaisvalikoimaa. Muista tinkiä! Iltapäivällä nousemme junaan, joka vie meidät Luoyangiin. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.

Päivä 6
Shaolinin temppeli ja Kungfu-näytös
Shaolinin temppeli ja Kungfu-näytös

Aloitamme aamiaisen jälkeen vierailemalla maailmankuulussa Shaolinin temppelissä, joka kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Tämä buddhatemppeli on peräisin viidenneltä vuosisadalta. Pagodametsään on haudattu aikojen saatossa temppelin merkittävimpiä munkkeja. Temppeli tunnetaan maailmanlaajuisesti myös munkkien kehittämästä ja harjoittamasta itsepuolustuslajista eli kungfusta. Pääsemme näkemään omin silmin uskomattoman taitavan kungfu-esityksen. Nautimme päivän aikana lounaan. Palaamme illaksi bussilla takaisin Luoyangiin. Yhteinen illallinen.

 

Päivä 7
Longmenin luolat ja Xian
Longmenin luolat ja Xian

Vierailukohteemme tälle päivälle on Longemin luolat eli Lohikäärmeen portin luolat Henanin maakunnassa. Luolat kuuluvat myös Unescon maailmanperintöluetteloon. Viidennen vuosisadan vaiheilla luolaan veistettiin lukuisia kivisiä Buddhan patsaita. Intialaiset vaikutteet ovat selkeästi nähtävissä. Longmenissä on 2 345 luolaa ja syvennystä, yli 60 pagodaa  ja yli 100 000 buddhalaista kuvaa. Lounaan jälkeen jatkamme junalla tai bussilla Kiinan ensimmäiseen pääkaupunkiin Xi'aan, jonne matka kestää noin 5 tuntia. Matkalla saamme nauttia maisemista Keltaisenjoen ylängöillä. Perillä majoitumme hotelliin ja syömme illallisen.

Päivä 8
Terrakotta-armeija
Terrakotta-armeija

Vuonna 1974 eräs maanviljelijä teki ihmeellisen löydön kaivaessaan maata 40 km Xi'an kaupungin ulkopuolella. Hän törmäsi saviseen patsaaseen. Tutkijat kaivoivat esiin yli 8000 yksilöllistä, luonnollisen kokoista terrakottapatsasta, joista suurin osa on sotilaita. Armeijan rakennutti noin 221 eaa. Kiinan ensimmäinen keisari Zheng hautaansa vartioimaan. Patsaat haudattiin maan alle erityisiin sodankäynnin muodostelmiin. Pääsemme tutustumaan armeijaan paikan päällä. Alue käsittää kolme pysyvästi katettua arkeologista kaivantoa, museon ja multimediakeskuksen. Armeija kuuluu itseoikeutetusti Unescon maailmanperintöluetteloon.

Palaamme takaisin Xi'an kaupunkiin ja vierailemme sen muslimikorttelissa ja suuressa moskeijassa. Moskeija on peräisin vuodelta 742 ja on mitä suurimmissa määrin kiinalaisvaikutteinen. Moskeija on edelleen käytössä. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Kiertelemme kävellen muslimikortteleissa katselleen pieniä puoteja sekä basaarien ostos- ja ruokatarjontaa. Syömme päivälliseksi kiinalaisia mykyjä, taikinanyyttejä, joita on tarjolla peräti 16 erilaista. Iltamme jatkuu vielä Tang-teatterissa, jossa saamme nauttia musiikki- ja tanssiesityksesä.

Päivä 9
Chongqing ja jokiristeily
Chongqing ja jokiristeily

Tänään käymme vielä tutustumassa Xi'anin Villihanhipagodoihin. Nämä 64-metiset pagodat ovat peräisin seitsemänneltä vuosisadalta ja ne ovat säilyneet useilta maanjäristyksiltä. Tämän jälkeen jätämme Xi'anin kaupungin taaksemme ja lennämme sisäisellä lennolla maan keskiosaan Chongqingiin. Chongqing on Kiinan nopeimmin kasvava kaupunki, ja jo yksi suurimmista. Kaupunki tunnetaan teollisuuskaupunkina, mutta sillä on annettavaa myös matkailijalle.  Vierailemme Erling-puistossa, kaupungin vanhimmassa yksityisessä puistossa, josta näkymät kaupunkiin ja satamaan ovat huikeat. Piipahdamme myös Ciqikoun tunnelmallisessa vanhassakaupungissa historiallisine taloineen, katuineen ja teehuoneineen.

Päivän päättteksi siirrymme jokiristeilyalukselle, jossa yövymme seuraavat kolme yötä. Ensimmäisenä iltana syömme tulisen sichuan-aterian.

Päivä 10
Jangtse-joella
Jangtse-joella

Risteilemme edelleen Jangtse-joella, joka on maailman kolmanneksi pisin joki. Joki virtaa noin 200 kilometrin matkan Qutanin, Wuxian ja Xilingin rotkojen läpi ja näkymät suorastaan huutavat ottamaan kameran esiin. Nautimme päivän aikana lounaan. Iltapäivällä rantaudumme Fengduhun, "Kummitusten kaupunkiin." Kiinalaisen legendan henget tulevat tänne kuoleman jälkeen, erityisesti niiden ihmisten, jotka eivät ansaitse parempaa paikkaa. Näemme kaupungin valtavat demonipatsaat ja temppelin. Palaamme laivalle ja jatkamme risteilyä. Illallinen.

Päivä 11
Kolme rotkoa
Kolme rotkoa

Tänään seilaamme kuuluisien Kolmen rotkon halki. Ensimmäinen, Qutang, on niistä kaikkein upein ja kuuluisa mahtavista maisemistaan, joita reunustavat pystysuorat kallioseinämät. Joki kulkee tässä kohdin kapeimmillaan, ja virta on vuolas.  Seuraavaksi ohitamme Wun, ehkäpä kauneimman paikan risteilyllämme.Wuta ympäröivät hyvin jyrkät rinteet, ja onpa paikkaa kutsuttu vaarallisuutensa vuoksi myös "Noitien rotkoksi". Päivän aikana syömme lounaan. Iltapäivällä käymme retkellä pienemmellä aluksella Shennong-joella, joka on yksi Jangtsen sivuhaara. Täällä näemme "Kolme pientä rotkoa".
Palaamme omaan alukseemme ja ohitamme viimeisen ja pisimmän rotkon Xilingin. Sen pituus on  noin 70 km. Illallinen.

Päivä 12
Kolmen rotkon pato
Kolmen rotkon pato

Saavumme aamulla Yichangiin. Pääsemme tutustumaan maailman suurimpaan ihmisen tekemään luomukseen, ja maailman suurimpaan vesivoimalaa varten rakennettuun patoon.  Miljoonat ihmiset ovat joutuneet muuttamaan Kolmen rotkon padon tieltä, Hanke on kaikkien mittapuiden mukaan valtava; yksistään kapea ja pitkä patoallas on yli 600 kilometrin mittainen. Ristiriidoilta ei tämäkään suurprojekti ole välttynyt: arvokkaita historiallisia rakennuksia ja eläinlajeja on hävitetty sen myötä.

Lounaan jälkeen lennämme sisäisellä lennolla vielä Shanghaihin, josta siirrymme bussilla satamakaupunki Suzhouhun. Meille jää hieman vapaata aikaa kuuluisalla Guangqiang-kadulla ennen illallista.

Päivä 13
Suzhou
Suzhou

Varhaina aamulla hyppäämme riksa-ajelulle katsomaan paikallisten taiji-harjoituksia puistossa. Jatkamme vanhaankaupunkiin ja pysähdymme Kaksos-pagodalla, Song-dynastian aikaisen temppelin jäänteillä. Käymme paikallisilla vihannes- ja kalamarkkinoilla katsomassa miten päivän ruokaostosten teko oikein sujuu. Syömme myöhäisen aamiaisen hotellissa. Päivä jatkuu tutustuen klassiseen kiinalaiseen puutarhaan, Suzhoun suurimpaan ja kuuluisimpaan nimeltä Humble Administrator Garden. Kaunis vihreys, lukuisat sillat, paviljongit, kivet ja keskusallas on aseteltu perinteiseen muotoon. Päivän lopuksi pääsemme tutustumaan vielä silkkitehtaaseen, jossa näemme silkin valmistusta ja voimme tehdä myös ostoksia. Illallinen.

Päivä 14
Suzhou ja Wuzhen
Suzhou ja Wuzhen

Piipahdamme vielä Suzhoun pienimmässä, mutta vaikuttavimmassa puutarhassa eli Kalaverkkomestarin puutarhassa. Sen taianomaisen rauhallinen tunnelma ja harmonia on omiaan lepäämiseen ja meditaatioon. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu bussilla kauniiseen kanavakaupunkiin Wuzheniin, jonka historia ulottuu 2000 vuoden taakse.  Pienet kanavat, vanhat talot ja kivisillat ovat ainutlaatuisia. Vierailemme paikallisessa riisiviinitehtaassa ja puusänkymuseossa. Majoitumme illalla hotelliin kanavan varrelle. Päivän aikana syömme lounaan ja illallisen.

Päivä 15
Wuzhen-Hangzhou
Wuzhen-Hangzhou

Teemme aamiaisen jälkeen aamukävelyn Wuzhenissa ja astumme veneeseen tekemään pienen retken kanavassa. Vanhat talot ja puut kanavan varrella heijastuvat veden pinnasta kauniina kuvina, oleme kuin postikortissa. Hurmaavan aamupäivän jälkeen huristelemme bussilla Hangzhouhun. Aloitamme tutustumisen kaupunkiin Ling Yin temppelistä, toiselta nimeltään lepäävän sielun temppelistä, joka rakennettiin neljännellä vuosisadalla, ja on yksi maan suurimpia temppelikokonaisuuksia. Näemme täällä mm. nauravan Buddhan ja yli 20-metrisen Sakyamunin patsaan. Syömme päivän aikana lounaan. Vierailemme myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen museossa. Majoitumme hotelliin. Illallinen.

Päivä 16
Hangzhou
Hangzhou

Aamiaisen jälkeen pääsemme jälleen vesille. Yksi Hangzhoun tärkein turistikohde lienee risteily Xi Hu -järvellä. Veneestä saa hyvän käsityksen kaupungin kukoistavasta vihreydestä, puistoista ja saarista. Veneilyn jälkeen vierailemme Gaon perheen palkitussa puutarhassa. Iltapäivällä käymme vielä Long Jingin teeviljelmällä, jossa kasvatetaan kuuluisaa Dragon Wellin vihreää teetä. Teellä on tuhatvuotinen historia ja se on Kiinan kuuluisin teelaatu. Kuulemme teen valmistuksesta ja sen hyväätekevistä vaikutuksista. Nautimme päivän aikana lounaan ja illallisen.

Päivä 17
Sykkivä Shanghai
Sykkivä Shanghai

Siirrymme Kiinan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Shanghaihin, jossa asuu noin 20 miljoonaa ihmistä. Otamme ensikosketuksen kaupunkiin Jade Buddha -temppelissä. Se on yksi kaupungin monista temppeleistä ja rakennettiin 1882 kahden Burmasta tuodun Buddha-patsaan kodiksi. Katselemme myös vanhoja kiinalaiskortteleita, jotka on rakennettu tyypilliseen, viehättävään perinteiseen tyyliin taloineen, teehuoneineen ja apteekkeineen. Ehkäpä näet täällä jotain mielenkiintoista ostettavaakin. Käymme vielä The Bundissa, joka on erityinen Huangpun kaupungiosaan, Zhongshan-tien ympäristöön keskittynyt alue. Se tunnetaan uskomattomista eurooppalaistyylisistä rakennuksistaan. Toisella puolella avautuva upea näköala Huangpu-joelle on kuin piste iin päälle. Lounas ja illallinen.

Päivä 18
Shanghain nähtävyyksiä
Shanghain nähtävyyksiä

Tänään pääsemme näkemään kiinalaista arkielämää perinteisessä työläisten kotitalossa ja lastentarhassa. Vierailemme myös 468 metriä korkeassa TV-tornissa, joka on Aasian korkein rakennus. Tornin näköalatasanteelta 263 metristä saamme ihailla lintuperspektiivistä fantastisia näköaloja Shanghaihin ja sen pilvenpiirtäjiin. Jatkamme vielä Pudongiin, 1990-luvulla perustettuun alati kasvavaan kaupunginosaan, joka on Kiinan suurimpia kaupallisia keskuksia. Siellä sijaitsevat myös Shanghain ylellisimmät hotellit. Pistäydymme lisäksi ranskalaisessa korttelissa. Päivän aikana nautimme lounaan. Vietämme iltaa paitsi herkullisen illallisen merkeissä, myös katselemalla upeaa kiinalaista akrobatia-esitystä.

Päivä 19
Shanghai omin päin
Shanghai omin päin

Tämän päivän nautiskelet Shanghaista omin päin vaikkapa tehden tuliaisotoksia yhdellä maailman pisimmistä ostoskaduista eli Nan Jingillä. Voit käydä tutustumassa museoihin tai Shanghain akvaarioon, tai ehkäpä haluat vetäytyä jonkin puiston rauhaan. Helpon tapa liikkua kaupungissa on ehdottomasti metro; metroasemat on merkitty myös länsimaalaisilla kirjaimilla ja asemat kuulutetaan englanniksi kiinankielisen infon jälkeen. Metrolipun voi ostaa automaatista tai lippuluukulta. Illalla syömme yhteisen jäähyväisillallisen.

Päivä 20
Kotiin
Kotiin

Aamiaisen jälkeen nousemme huippunopeaan Maglev-junaan, joka kyyditsee meidät Shanghain lentokentälle. Lennämme Finnairin siivin Suomeen. Saavumme Helsingiin iltapäivällä.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Majoitukset hyvätasoissa hotelleissa (2hh) aamiaisineen
 • Bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • Junaliput Beking-Luoyang ja Luoyang-Xian
 • Sisäiset lennot Xian-Chongqing sekä Yichang-Shanghai
 • Lounaat (poislukien vapaapäivät) ja illalliset
 • Sisäänpääsyt ja esitykset ohjelman mukaan

Lisämaksusta

 • Lisämaksullinen Pekingin kohokohdat -retkipaketti
 • Lounaat vapaapäivinä

Lisämaksullinen retkipaketti

Pekingin kohokohdat -retkipaketti 145 € /henkilö

Keisari-retki
Vierailemme maailman suurimmalla aukiolla, Taivaallisen rauhan eli Tian'an men-aukiolla, jonka monet varmasti muistavat surullisista opiskelijamellakoistaan. Arvioiden mukaan tänne mahtuu miljoonia ihmisiä. Aukiolla sijaitsevat mm. parlamenttitalo ja Maon mausoleumi sekä keisarilliselle alueelle johtava Taivaallisen rauhan portti. Täällä 1. lokakuuta 1949 Mao julisti Kiinan kansantasavallan syntyneeksi. Jatkamme kävellen Kiellettyyn kaupunkiin, joka lienee kaupungin suosituimpia kohteita. Alue rakennettiin 1406-1420 keisarien asuinpaikaksi, ja heitä on asunut täällä 24. Alun perin Kielletyssä kaupungissa sanotaan olleen 9 999 huonetta – yhdeksän oli nimittäin vanhojen uskomusten mukaan täydellinen luku. Nimensä mukaan alueelle oli useimmilta alamaisilta pääsy sinne kielletty, ja ainoastaan itse keisari sai liikkua täällä vapaasti. Viimeinen keisari Puyi joutui lähtemään täältä 1924.


Kiinan muuri
Uskomaton Kiinan muuri lienee useimpien Kiinan-kävijöiden listalla. Noin tunnin matkan päässä Pekingistä sijaitseva maailman suurin ihmisen luoma rakennelma on huikea taidonnäyte ja uskomaton näky. Muuria rakennettiin yli 2000 vuoden ajan ja sitä pidetään yhtenä maailman seitsemästä ihmeestä. Kokonaisuudessaan muuri onkin huimat 6 352 kilometriä pitkä, ja lisää kadonneita pätkiä löytyy yhä tänäkin päivänä. Kiinan muurista tehtiin Unescon maailmanperintökohde vuonna 1987.

Taivaan temppeli ja Kesäpalatsi
Arkkitehtonisesti ainutlaatuinen, puinen Taivaan temppeli on peräisin vuodelta 1420, Ming-dynastian ajoilta. Se on 38 metriä korkeudeltaan ja 30 metriä halkaisijaltaan. Unescon maailmanperintölistalle liitettyä temppeliä pidetään yhtenä koko Kiinan pyhimmistä paikoista. Temppeliä ympäröivässä puistossa paikalliset tapaavat toisiaan, pelaavat lautapelejä, rupattelevat tai harjoittavat taijita. Täältä jatkamme silkkitehtaaseen, jossa tutustumme silkin valmistuksen vaiheisiin aina toukista valmiisiin tuotteisiin. Päivän viimeinen kohokohtamme on keisarillinen Kesäpalatsi. Upeaan kokonaisuuteen kuuluu temppeleitä, paviljonkeja, koristeltuja käytäviä ja puutarhoja. Kuljemme kävellen alueella ja teemme myös veneretken järvellä.


Retkipakettiin sisältyy kolme lounasta juomineen.


PEKING

Peking

Capital Hotel *****

www.capitalhotel.com.cn


LUOYANG

Luoyang

New Friendship hotel ****      

http://www.newfriendshiphotel.com/


XI'AN

Grand Metro Park Hotel ****                        

http://www.hkctshotels.com/hotels/XianGrandMetropark/


SUZHOU

Suzhou

Nanlin Hotel ****                                                                                   

www.nanlin.cn


WUZHEN

Wuzhen Hotel ****                                                         

http://www.wuzhen.com.cn/


HANGZHOU

Hangzhou Hotel ****                                                        

http://www.hangzhouhotel.com.cn/


Risteily Jangtse-joella

Victoria Cruises on amerikkalainen 5 tähden risteilyvarustamo Jangtsella. Alukseen mahtuu n. 400 matkustajaa. Laivalla on 2 ravintolaa, 3 baaria, kuntosali, kokoustiloja, kirjasto, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Risteilyllä on täysihoito.


SHANGHAI

Shanghai

New Jinjiang Hotel *****    

http://www.newjjhotel.com/

Nämä matkat saattavat kiinnostaa sinua

Best of The West

Land of Hope & Glory! Yhdysvalloissa kaikki on suurta ja komeaa - mutta eritysesti maan läntisen osan ihmeet loksauttavat leuat auki. Tällä kiertomatkalla pääset kokemaan luontonähtävyydet kuten Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley ja Yosemiten kansallispuisto. Näiden vastapariksi käymme Las Vegasissa ihmettelemässä valoja, vaurautta ja säihkettä. Ajamme kuuluisia moottoriteitä ja vierailemme Los Angelesissa ja San Franciscossa. Tule mukaan villin lännen sydämeen!

Näet ja koet kiertomatkalla esimerkiksi:
• San Francisco
• Los Angeles
• Grand Canyon
• Death Valley
• Las Vegas

Suomenkielinen matkanjohtajamme on mukana koko matkan ajan, myös retkillä. Katso matkaohjelma ja varaa matkasi jo tänään!

14 yötä 3489 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Lumoava Japani

Koe nousevan auringon maa Japani! Saarivaltiossa eletään kontrastien keskellä: vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia. Ihastut futuristiseen arkkitehtuuriin, mahtavaan luontoon ja yksityiskohtia viliseviin temppeleihin. Kiertomatkamme varrella pääset näkemään miljoonakaupunki Tokion, pyhän Fuji-vuoren, keisarillisen Kioton ja huippumodernin Osakan.

 

8 yötä 2999 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Kololo Safari

Huikea matka villiin luontoon! Pääset näkemään televisiosta tuttuja villieläimiä ja kuuluisat Viisi Suurta: norsun, puhvelin, sarvikuonon, leijonan ja leopardin kenties aivan omin silmin! 

Tällä matkalla majoitumme keskellä sykähdyttävää Etelä-Afrikan savannia, mutta nautimme silti samoista mukavuuksista kuin hotellissa. Majapaikkamme sijaitsee Kololon suojelualueella, jossa elämet vaeltavat vapaina. Voit kävellä tai pyöräillä alueella turvallisesti, ja teemme päivittäisiä kierroksia myös opastetusti. Vain 200 metrin päässä majapaikastamme sijaitsee Welgevonden Game Reserve, jossa pääset näkemään villieläimiä valvotusti ja turvallisesti. Matkalla koemme myös Pretorian, Johannesburgin ja Soweton sekä kuulemme Etelä-Afrikan historiasta apartheidia unohtamatta. 

 

 

 

 Huom. Eläinten näkemistä matkalla ei voida taata.

7 yötä 2079 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)

Jaa tämä sivu sähköpostitse