Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  

Italian helmet Toscana ja Liguria

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
  • Helsinki-Vantaa lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Lähde upealle kiertomatkalle!

Toscana viehättävine keskiaikaisine kukkulakaupunkeineen, sypressikujineen ja oliivi- ja viiniviljelysten ympäröimine ikivanhoine maatiloineen hivelee silmää. Myös Ligurian elegantilla rannikkoseudulla ihmisen ja luonnon luoma elää harmonisessa tasapainossa. Tutustumme näihin Italian helmiin ammattitaitoisen matkanjohtajan opastuksella.

Nykyinen Toscanan alue oli aikoinaan etruskien asuttama. Etruskit ovat säilyttäneet salaisuutensa, mutta he jättivät jälkeensä sivistyksensä perusteet ja huomattavan määrän taidetta. Heidän seuraajansa rakensivat Toscanan vehreään, kumpuilevaan maastoon mahtipontisia rakennuksia, linnoituksia, torneja, muureja ja siltoja. Teiden varsia reunustavat laajat viininviljelykset, joilta maailmalle on lähtenyt myös yksi maailman tunnetuimmista punaviineistä, korikylkinen chianti. Ligurian rannikkoa kutsutaan Riviera dei Fiori´ksi, Kukkarannikoksi, siellä viljeltävien värikkäiden kukkalajien vuoksi. Asutus on keskittynyt rannikolle, joka erottuu merestä jyrkkine kallioineen ja hurmaavan värikkäine kalastajakylineen.

Toscana (Volterra) 3 yötä – Liguria (Lerici) 4 yötä

Lähtöpäivät 

ti 2.5.2017
ti 19.9.2017
ti 3.10.2017

Matkan kesto: 7 yötä (8 päivää)

Matkan kohokohdat

Firenze

Uskomattomien taideaarteiden Firenzessä, yhdessä Italian kauneimmista kaupungeista, riittää nähtävää. Kaupungissa on yli 50 museota, lukuisia taidegallerioita ja kirkkoja. Keskiaikaiset palatsit ja kirkot heijastuvat kaupunkia halkovan Arno-joen pinnasta, ja kaupungin yläpuolelle kohoaa upean II Duomon kupoli. Täällä voit ihastella myös renessanssitaiteilijoiden kuten Michelangelon, Raphaelin, Botticellin ja Leonardo da Vincin töitä.

Cinque Terre

Tämä viiden kylän rypäs ja niitä ympräöivät vuorenrinteet muodustavat kansallispuiston, joka on Unescon maailmanperintökohde luonnonkauneutensa ja alkuperäisyytensä ansiosta. Jyrkkä vuoristo eristää kylät niin, että ennen ne olivat vain meriliikenteen kautta yhteydessä muuhun maailmaan.

Portofino

Portofinon, pieneen rantakaupunkiin Italian Rivieralla ajamme veneellä (säävaraus). Tämä entinen kalastajakylä tunnetaan jo pitkältä ajalta jetsetin ja kuuluisuuksien lomakohteena ja piilopaikkana. Maisemat ovat kieltämättä kuin maalauksesta: turkoosi meri, värikkäät huvilat ja loistojahdit tekevät Portofinosta varsin hienostuneen kohteen.

Lerici

Lericin kaupunki sijaitsee puolikuun puotoisella merenlahdella, jota myös Runoilijoiden lahdeksi kutsutaan. Täällä asustivat mm. Lordi Byron, D. H. Lawrence, Virginia Woolf sekä Mary ja Percy Bysshe Shelley. 

Matkaohjelma

Päivä 1: Helsinki Milano Toscana, Volterra
Aamulento Helsingistä Milanoon. Matka jatkuu Pojoen tasankoalueelta vehreiden rinteiden läpi kohti viehättävää Toscanaa. Majoitumme hotelliin kukkulalla sijaitsevassa Volterrassa, joka oli etruskien aikaan yksi tärkeimmistä kaupungeista muinaisessa valtakunnassa. Täältä on hienot näkymät ympäröivään laaksoon, kirkkaalla säällä jopa merelle asti. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 400 km.

Päivä 2: Toscana (retki Firenzeen)
Aamiainen hotellissa. Teemme kokopäiväretken Firenzeen, jota kutsutaan yhdeksi Italian kauneimmista kaupungeista. Kaupunkia aikoinaan hallinneen Medicin suvun perintö näkyy edelleen ja Firenze on kuin suuri ulkoilmamuseo ympäri kaupunkia kohoavine historiallisine rakennuksineen, patsaineen ja taideteoksineen. Teemme historiallisessa keskustassa kävelykierroksen, jolloin siirrymme renessanssiajan Italiaan ja näemme mm. upeat Piazza della Signorian ja San Lorenzon aukiot. Firenzen 1400-luvulla valmistunutta tuomiokirkkoa pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja se on Euroopan viidenneksi suurin kirkko. Ehdottomiin nähtävyyksiin kuuluu myös Arnojoen ylittävä 1300-luvulla rakennettu Ponte Vecchion silta, jonka päälle on rakennettu taloja ja missä kauppaa tekevät lukuisat jalokivi- ja kultakauppiaat. Nautimme yhteisen lounaan ruokajuomineen kaupungin keskustassa. Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Firenzen taideaarteisiin. Nautimme kevyen lounaan retken aikana. Päivän ajomatka noin 85 km.

Päivä 3: Toscana (retki Sienaan)
Aamiainen hotellissa. Retkeilemme kolmelle kukkulalle rakennettuun Sienaan, keskaikaisen taiteen, kulttuurin ja viinien kaupunkiin. Kaupunki muovautui nykyiselleen 1100-luvulla ja sitä pidetään mm. Donatellon ja Michelangelon teosten kautta Italian toiseksi tärkeimpänä taidekaupunkina. Näemme kävelykierroksen aikana kaupungin historialliset nähtävyydet. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on simpukan muotoinen pääaukio Piazza de Campo, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sitä hallitsee 1200-luvulla rakennettu kaupungintalo Palazza Pubblico ja 1300-luvulta peräisin oleva nelikulmainen Torre de Mangian kellotorni. Sienan ylpeyksiin kuuluu myös keskiaikainen tuomiokirkko, jonka rakennustyöt kestivät aikanaan yli 200 vuotta ja nykyinen julkisivu valmistui vuonna 1380. Nautimme kevyen lounaan, minkä jälkeen on vielä vapaata aikaa kierrellä omin päin kaupungin kujien ja viehättävien aukioiden labyrintissa. Päivän matka noin 65 km.

Päivä 4: Toscana, Volterra Lucca viinitilavierailu – Liguria, Lerici
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa Toscanan pohjoisosiin jo etruskien aikoinaan perustamaan Luccan kaupunkiin, joka Rooman valtakunnan aikana oli tärkeä kauttakulkupaikka. Tämä Serchiojoen rannalla sijaitseva muurien ympäröimä kaupunki on yksi Italian parhaiten pidetyistä salaisuuksista, joka henkii sekä keskiajan että renessanssin tunnelmaa. Kaupungin amfiteatterin aukiolla kokoontuivat aikoinaan Caesar, Pompeius ja Crassus keskustelemaan ja päättämään valtakunnan asioista. Kaupunki tuli tunnetuksi varsinkin vaateteollisuuden keskuksena jo 1300-luvulla, jolloin villa- ja silkkivaatteita toimitettiin aina Lontooseen saakka. Luccasta matkamme jatkuu viinitilalle, jossa maistelemme paikallisia viinejä bruschetta-leivän ja juuston kera. Ajamme edelleen Ligurian rannikolle, pieneen ja sievään Lericin kaupunkiin, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen. Päivän ajomatka noin 150 km.

Päivä 5: Liguria (retki Cinque Terre -rannikkoseudulle)
Aamiainen hotellissa. Teemme kokopäiväretken ihastuttavalle rannikkoseudulle, joka tunnetaan nimellä Cinque Terre eli Viisi Maata. Tämä viiden kylän rypäs ja niitä ympröivät vuorenrinteet muodustavat kansallispuiston, joka on Unescon maailmanperintökohde luonnonkauneutensa ja alkuperäisyytensä ansiosta. Jyrkkä vuoristo eristää kylät niin, että ennen ne olivat vain meriliikenteen kautta yhteydessä muuhun maailmaan ja sekin oli talvikuukausina vaikeaa myrskyjen takia. Maitse niitä yhdisti vain kapea polku ja tästä selittyykin alueen viittä maata tarkoittava nimi. Maayhtyes muodostui vasta 1800-luvulla, kun rannikkoa pitkin rakennettiin rautatie, jolloin säännöllinen yhteydenpito ulkomaailmaan tuli mahdolliseksi. Jokaisella viidellä kylällä on tietenkin oma rautatieasemansa. Säätilasta riippuen taitamme matkaa joko meritse tai junalla. Kävelemme myös pienen matkan alkuperäistä kävelyreittiä pitkin. Palaamme hotelliin myöhään iltapäivällä ja nautimme illallisen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 90 km.

Päivä 6: Liguria (retki Rapallon ja Portofinon rannikkokaupunkeihin)
Aamiainen hotellissa. Sen jälkeen vierailemme Rapallon rannikkokaupungissa, jonka upeissa maisemissa Sibelius perheineen asui vuosina 1900-1901. Paikallinen kulttuuri, taide ja maisemat tekivät häneen varmasti vaikutuksen, sillä juuri täällä tapahtui sävellyksissä ratkaiseva käänne kohti klassisempaa tyyliä. Mahdollisuus myös nousta köysiradalla aina 600 metrin korkeuteen ihailemaan henkeäsalpaavia rannikkomaisemia. Iltapäivällä vierailemme kuvauksellisessa Portofinon satamakylässä, jonne johtaa vain yksi rantaviivaa kiemurteleva tie jyrkkien kallioiden alla. Mikäli sää sallii, taitamme matkan veneellä. Tämä vaikeakulkuinen lahdenpoukama on kuuluisuuksien ja rikkaiden suosima jetset-kohde ja täällä ovat aikaansa viettäneet mm. Frank Sinatra, Ava Gardner ja Madonna. Täällä paparazzit ja leveälieristen hattujen taakse piiloutuvat julkkikset leikkivät lähes viikoittan kissaa ja hiirtä. Palaamme hotellin illalliselle. Päivän ajomatka noin 185 km.

Päivä 7: vapaapäivä
Aamiainen ja illallinen hotellissa. Päivä on vapaa omalle ohjelmalle. Lerici on puolikuunmuotoista luonnonlahtea ympäröiville kallioille rakentunut pastellinvärinen pikkukaupunki. Lahtea kutsutaan nimellä Golfo dei Poeti eli Runoilijoiden lahti, sillä Lerici lähikylineen oli aikoinaan monien maailmankuulujen runoilijoiden kuten lordi Byronin, D. H. Lawrencen ja Virginia Woolfin suosiossa; runoilijapariskunta Mary ja Percy Bysshe Shelleyn 1800-luvulla perustama koti Villa Magni on edelleen nähtävissä San Terenzo di Lericin alueella. Lahden pohjukassa on pienvenesatama ja rannan tuntumassa kaupungin keskusaukio Piazza Garibaldi. Aukion ja kallion päällä sijaitsevan vanhan linnan väliin jää Lericin vanhin osa kapeine kujineen ja juutalaiskortteleineen. Linnan tiloissa toimiva paleontologinen museo perustettiin, kun alueelta löytyi dinosaurusten luita. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia kirkkoja, kuten barokkityyliä edustava San Fransesco D’Assisi ja Oratorio di San Rocco komeine kellotorneineen. Myös rantapromenadi ravintoloineen, hurmaavat puutarhat ja kävelymatkan päässä olevat uimarannat kutsuvat lomapäivän viettäjiä.

Päivä 8: Liguria, Lerici Genova Milano Helsinki
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamupäivän vietämme Ligurian maakunnan pääkaupungissa Genovassa, joka on myös Italian suurin satamakaupunki. Genovalaiset ovat aina olleet sekä merenkulku- että kauppiaskansaa ja kaupunki onkin tunnettu Kristoffer Kolumbuksen synnyinkaupunkina. Täältä löytyy myös Euroopan laajin säilynyt ja edelleen asuttu keskiainen keskusta ja Unesco onkin valinnut kulttuuriperintökohteeksi ateelisten palatsit myöhäisrenesanssi- ja barokkikaudelta. Näemme Genovan yleisilmeen ns. panoraama-ajelulla; kaupunki on kuin suuri amfiteatteri näyttämönään satama, jota vartioi kaupungin symboliksi muodostunut vanha majakka. Matkamme jatkuu edelleen Milanon lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 280 km.

Matkan tiedot

Hotellit

Volterra, Toscana: San Lino
Via San Lino 26, 56048 Volterra (PI)
Puhelin +39 0588 85 250
www.hotelsanlino.net

Lerici, Liguria: Europa
Via Carpanini 1, 19032 Lerici (SP)
Puh. +39 0187 967 800
www.europahotel.it

 

Hyvä tietää

Matkustusasiakirjat
EU-kansalaisen matkustusasiakirjana käy passin asemesta myös poliisin myöntämä virallinen, kuvallinen henkilökortti. 

Aikaero
Kello on Italiassa tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Rahayksikkö
Italian rahayksikkö on euro.

Liikkuminen matkalla
Matkalla liikutaan bussilla ja jalan sekä junalla tai säätilan mukaan veneellä. Osa kävelyreiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille. Varaa mukaan hyvät kävelyyn sopivat jalkineet.

Matkaehdot

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki–Milano–Helsinki turistiluokassa
  • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • aamiainen hotellissa
  • matkaohjelman mukaiset ateriat: kaksi kevyttä lounasta ja viisi illallista
  • kuljetukset, kiertoajelut, viininmaistajaiset ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaan
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Alustava lentoaikataulu, Finnair

Tiistai
AY793 klo 08:00-10:05 Helsinki-Milano (kesto 3:05)
Tiistai
AY796 klo 19:00-22:55 Milano-Helsinki (kesto 2:55)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse