Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
Varaa kiertomatka Valloittava Vietnam | Matkavekka

Valloittava Vietnam

0
Yötä 13 yötä
Hinta alkaen 06 joulukuuta 2018 2229 €
2399 €
Katso kaikki lähtöpäivät

2 yötä Hanoi-1 yö Halong Bay-1 yö junassa-1 yö Dong Hoi-5 yötä Hoi An- 3 yötä Saigon

Koe ainutlaatuisen Vietnamin perinteiset ja modernit puolet unohtumattomalla kiertomatkalla, joka vie sinut halki eksoottisen maan. Ainutlaatuisiin elämyksiin kuuluvat pääkaupunki Hanoi - maan sykkivä sydän, risteily Unescon maailmanperintökohteessa Halong Baylla, Cu Chinin maanalainen tunneliverkosto ja etelässä suurkaupunki Saigon sekä Mekongjoen suisto. Matkan kruunaavat omatoimiset rantapäivät viehättävässä Hoi Anissa.

Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Hinta sisältää mm.
 • Jokiristeily kuvankauniilla Halong Baylla
 • Kiehtovat suurkaupungit Hanoi ja Saigon
 • Vierailu Cu Chin tunneleissa
 • Phong Nhan kansallispuisto ja luolasto
 • Mekong-joen suistoalue

Varaa matkasi

 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat
 • Matkustajat

Matkaohjelma

Päivä 1
Iltalento Helsingistä
Iltalento Helsingistä

Finnairin iltalento vie meidät kohti Hanoita.

Päivä 2
Saapuminen Hanoihin
Saapuminen Hanoihin

Kiehtova kiertomatkamme alkaa toden teolla, kun saavumme Hanoin lentokentälle. Aloitamme tutustumisen paikalliseen kulttuuriin nuudelipohjaisella pho-keitolla, jota nautimme lounaaksi. Virkistäydymme hotellilla. Myöhemmin iltapäivällä teemme kävelykierroksen kaupungilla ja saamme kokea paikallista katuvilinää - liikenne saattaa äkkiseltään näyttää varsin kaaottiselta. Käymme juomassa myös vietnamilaiset kahvit "ca phe Trung". Illallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 3
Hanoi
Hanoi

Hanoin elegantti ilmapiiri syntyy sen vanhasta kulttuurista, ranskalaisvaikutteisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, puiden reunustamista bulevardeista ja kauniista järvistä. Nykyajan tornitalot ja isot ostoskeskukset elävät rikkumatonta rinnakkaiseloa vanhojen ostoskortteleiden ja temppeleiden lomassa. Moni asia on vuosien saatossa muuttunut, mutta perinteinen päivänavaus ei. Lähdemme kävelyretkelle keskusjärven eli Hoan Kiemin rannalle nauttimaan raikkaasta aamuilmasta, rauhasta ja hiljaisuudesta ja samalla seuraamaan paikalle kerääntyneitä ryhmiä voimistelemassa taijin pehmein liikkein. Mukaan saa liittyä!

Kaupungissa on myös lukuisia nähtävyyksiä ja näemme niistä tärkeimmät, kuten vallankumouksellisen johtajan Ho Chi Minhin mausoleumin ja lapsionnea tuovan Yhden Pilarin Pagodan. Lounastamme omin päin. Iltapäivällä pääsemme näkemään vesinukke-esityksen. Illalliselle meidät on kutsuttu vietnamilaiseen kotiin, jossa pääsemme kokemaan kappaleen aitoa arkielämää.

Päivä 4
Hanoi-Halong Bay
Hanoi-Halong Bay

Ajamme kaunista maisemareittiä pitkin noin 180 kilometrin päässä sijaitsevaan Halongiin, jossa astumme risteilyalukseen. Kuvankaunis Halong Bay eli Vajonneen lohikäärmeen lahti on Unescon maailmanperintökohde ja Vietnamin lumoavimpia luonnonihmeitä. Maisema muodostuu yli tuhannesta jyrkkäreunaisesta karstisaaresta, jotka nousevat smaragdinvihreästä vedestä jopa kahdensadan metrin korkeuteen. Nämä kaksi upeaa päivää kiinalaisella dzonkilla nousevat varmasti matkan mieliinpainuvimpiin kohokohtiin. Lounas, illallinen ja yöpyminen laivalla.

Päivä 5
Halong-Dong Hoi
Halong-Dong Hoi

Aamiainen ainutlaatuisissa puitteissa, jossa näkymät ovat vähintään puoli ruokaa. Risteilemme ohittaen pieniä kelluvia kyliä ja useita salaperäisiä luolia, joista yhteen tutustumme tarkemmin. Risteilyn päätyttyä lounastamme maissa ja ajamme takaisin Hanoihin, jossa  siirrymme rautatieasemalle ja asetumme makuuvaunuihin.  Junamatka kohti Dong Hoita alkaa. Yöpyminen junassa.

Päivä 6
Dong Hoi - Phong Nha
Dong Hoi - Phong Nha

Saavumme aamulla Vietnamin keskiosissa sijaitsevaan, Quang Binhin provinssin pääkaupunkiin Dong Hoi’hin. Jätämme tavaramme hotelliin, jossa virkistäydymme aamiaisen merkeissä; majoitumme huoneisiin hotellin tilanteesta riippuen heti aamulla tai retken jälkeen. Dong Hoi on rauhallinen ja vähämmän tunnettu rannikkokaupunki, jonka merkitys matkailun piirissä on kasvanut vuonna 2003 Unescon maailmanperintökohteeksi julistetun Phong Nhan kansallispuiston ansiosta. Puisto luotiin suojelemaan yhtä maailman suurimmista karstialueista ja siellä on runsaasti luolia, joista yhden väitetään olevan maailman suurin. Ajamme Dong Hoista noin 50 kilometriä pohjoiseen, kansallispuiston alueelle, jossa teemme jännittävän veneretken luolan sisuksiin. Teemme myös pienen pyöräretken maaseudulle. Yöpyminen Dong Hoissa.


Päivä 7
Dong Hoi - Hoi An
Dong Hoi - Hoi An

Quang Binhin provinssi tunnetaan myös ns. demilitarisoidusta vyöhykeestä, jossa käytiin kiivaita taisteluja Vietnamin sodan aikaan. Kansallismonumentiksi muodostunut Ben Hai -joen ylittävä silta Hien Luong muodosti osan rajasta kahtiajakautuneen maan välillä; nykyään siltaa pidetään Pohjois- ja Etelä-Vietnamin yhdistymisen muistomerkkinä. Alue vaurioitui pahoin pommituksissa, mutta vanhaakin onneksi säästyi. Käymme kansallissankari kenraali Giapin kotitalolla. Matkamme jatkuu kohti Hoi Ania, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Lounas matkalla paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen Hoi Anissa.


Päivä 8-11
Hoi An
Hoi An

Aamiainen hotellissa päivittäin. Voit viettää aikaa rannalla ja tutustua tämän viehättävän pikkukaupungin tarjontaan oman makusi mukaan. Voit myös osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille esimerkiksi ympäröivälle maaseudulle tai vuoristoheimojen kylään, lähteä illallisristeilylle auringonlaskun aikaan tai hankkia itsellesi kokkauskursseilla tuliaiseksi taidon valmistaa vietnamilaista ruokaa. Hoi An oli aikoinaan Keski-Vietnamin tärkein kauppasatama ja portti ulkomaille. Arabialaiset, kiinalaiset, japanilaiset, portugalilaiset ja hollantilaiset ovat kaikki jättäneet jälkensä kaupunkiin; historiallinen kaupunginosa on Unescon maailmanperintökohde. Historiasta johtuen Hoi Anin tunnelma on kansainvälinen ja vieraan on helppo sulautua paikalliseen elämänmenoon. Pieniä kauppoja on siellä täällä ahtaiden katujen varsilla ja sisällä tuoksuvat mausteet ja suitsukkeet kun myyjät esittelevät tuotteitaan. Täältä löydät mm. taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja koriste-esineitä sekä silkkiä, tunnetaanhan Hoi An myös Vietnamin silkkipääkaupunkina. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat sen halki virtaava joki Thu Bon sekä japanilaisista vaikutteista muistuttava kaunis katettu silta 1600-luvulta.


Päivä 12
Saigon
Saigon

Ajamme noin 35 kilometrin päässä sijaitsevaan Danangiin, josta lennämme Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Saigoniin. Kaupunki oli Etelä-Vietnamin pääkaupunki vuosina 1954–1976, jolloin se tunnettiin nimellä Saigon ja nimi on edelleen epävirallisesti käytössä. Kaupungin virallinen nimi on Ho Chi Minh. Saigon on metropoli, jossa länsi ja itä kohtaavat ja joka on täynnä toivoa ja sykkivää elämää. Kaupunkikuvassa on edelleen nähtävissä vaikutteita ranskalaiselta siirtomaakaudelta ja kaupungin uusi keskusta on lähes länsimaiseen tyyliin rakennettu, mutta esimerkiksi Cholonin kaupunginosassa on kiinalaisväestön mukanaan tuomaa eksotiikkaa.  Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Näemme mm. Kaakkois-Aasian ainoan ranskalaisen katedraalin Notre Damen sekä Presidentin palatsin ja oopperatalon. Yöpyminen Saigonissa.


Päivä 13
Mekong Delta
Mekong Delta

Tänään suuntaamme Mekongin suistoalueelle, joka on maan tärkeä vilja-aitta. Riisin lisäksi alueella kasvaa mm. monia tropiikin hedelmiä. Mekong on Kaakkois-Aasian pisin joki ja se jakautuu useisiin uomiin suistoalueellaan. Teemme veneretken istutusten ja pienten kylien reunustamilla kanavilla ja saamme seurata alueen arkista aherrusta. Saatamme törmätä jopa ns. uiviin markkinoihin, jossa hedelmät ja vihannekset vaihtavat omistajaa. Aikaisemmin venemarkkinat olivat arkipäivää, mutta teiden rakentamisen jälkeen kyseinen vaihtotalous on jäänyt vähemmälle. Teemme myös pienen pyöräretken. Lounastamme paikan päällä. Yöpyminen Saigonissa. 


Päivä 14
Saigon - Cu Chin
Saigon - Cu Chin

Tänään tutustumme noin 75 kilometriä kaupungin luoteispuolella sijaitsevaan Cu Chinin maanalaiseen tunneliverkostoon, jolla on pituutta noin 200 metriä. Samalla kuulemme Yhdysvaltojen ja Australian armeijan joukoissa palvelleitten suomalaisten tarinaa Vietnamin sodan ajoilta autenttisissa maisemissa. Cu Chin oli vietkong-sissien tukikohta, jota suuruutensa ja sen aikaisten palvelujensa vuoksi voi luonnehtia jopa kaupungiksi. Matkan päätteeksi voimme jakaa kokemuksiamme yhteisen illallisen merkeissä

Päivä 15
Lento kotimaahan
Lento kotimaahan

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja kohti kotia.

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Lennot Helsinki-Hanoi ja Saigon-Helsinki
 • Majoitus mainituissa hotelleissa tai vastaavissa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • Pääsymaksut ja nähtävyydet ohjelman mukaan
 • Sisäinen lento Hoian-Saigon
 • Juna Dong Hoihin
 • Jokiristeily yöpymisineen ja aterioineen
 • Aamiainen päivittäin, lounaat päivät 2,4,5,7 ja 13
 • Brunssi päivä 6
 • Illallinen päivät 2,3,4, 14

Hintaan ei kuulu:

 • Matkavakuutus
 • Juomat aterioilla
 • Tipit ja kantajamaksut
 • Lisämaksulliset retket

Tai jokin näistä?

Havanna ja Jibacoa
0

4 yötä Havanna – 7 yötä Jibacoa

Nostalginen Kuuba lumoaa matkailijan; historia, arkkitehtuuri, musiikki ja värikäs kansa ovat ainutlaatuisia. Matkamme vie sinut kokemaan Havannan upean romanttisen, hieman ränsistyneen tunnelman ja kaupungin aarteen, historiallisen kaupunginosan La Habana Viejan. Opastetut päiväohjelmat Havannassa vievät sinut ajassa taaksepäin vanhan kaupungin kujille, jenkkirauta-ajelulle sekä Hemingwayn jalanjäljille. Ehdit myös seikkailla Havannassa yhden päivän omatoimisesti. Havannan jälkeen luonnonkaunis Jibacoa valkoisine rantoineen ja kristallinkirkkaine vesineen kutsuu täydelliseen rentoutumiseen. Tasokkaassa All inclusive -hotellissamme nautit huolettomasta lomasta. Pääset vielä matkan lopussa tutustumaan lähemmin kuubalaiseen kulttuuriin: rommin ja sikarien valmistukseen, paikallisiin käsitöihin sekä kuuntelemaan maailmankuulua  Buena Vista  Social Club -musiikkiyhtyettä. 

Kuuba on parhaillaan suuren murrosvaiheen edessä. Lähde mukaamme Kuubaan nyt, kun sen ainutlaatuinen ja nostalginen tunnelma on vielä koettavissa!

 ET-lehden lukijamatka lähtö 14.1.-25.1.2019

11 yötä 2449 €
Lähtökaupungit
 • Helsinki-Vantaa lentoasema (HEL)
Andalusian kiertomatka
0

Torremolinos 1 yö-Sevilla 2 yötä-Granada 1 yö-Cordoba 1 yö-Torremolinos 2 yötä

Espanjan eteläisin alue Andalusia on kahden mantereen yhtymäkohta, joka huokuu lämpöä, historiaa ja monipuolista kulttuuria. Matkallamme näet romanttisen rotkokaupunki Rondan, Andalusian pääkaupungin Sevillan sekä historian helmet Granadan ja Córdoban. Kierroksen lopuksi pääset nauttimaan Costa del Solin eli Aurinkorannikon leppoisasta lomatunnelmasta Torremolinoksen All inclusive -hotellissa. Tervetuloa aurinkoiseen Andalusiaan!

LOPPUUNMYYTY!
Taivaallinen Thaimaa
0

Bangkok 1 yö-juna Phraeen 1 yö-Phrae 2 yötä-Chiang Rai 1 yö-Chiang Mai 2 yötä-Hua Hin 4 yötä

Tervetuloa mukaan seikkailulle Thaimaahan! Taivaallinen Thaimaa yhdistää kiertomatkan ja rantaloman: matkaohjelmamme johdattaa sinut Bangkokin kiehtovimpiin nähtävyyksiin sekä unelmien hiekkarannoille Hua Hiniin. 

Koet hymyilevien thaimaalaisten ystävällisyyden ja kuvankauniiden maisemien lisäksi paljon mielenkiintoista: kulttuuria, historiaa, uskontoa ja arkielämää. Kiertomatkan jälkeen rentoudut mukavasti ihanien rantapäivien merkeissä.

Kiertomatkallamme on mukana suomenkielinen matkanjohtaja.

Uutuus!

Jaa tämä sivu sähköpostitse