Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat

Viiden tähden alppikierros

0
LOPPUUNMYYTY!
Katso vastaavia matkoja

Munchen 1 yö - Salzburg 1 yö - Innsbruck 1 yö - Chur 1 yö -  Locarno 2 yötä - Milano 1 yö

Huippumatka viiden maan majesteettisiin maisemiin! Jylhiä vuorenhuippuja, kirkkaita vuoristojärviä ja komeita historiallisia kaupunkeja - elämyksiä, joita ei voi sanoin kuvata, ne on koettava itse.

Tällä matkalla pääset kokemaan viisi maata ja neljä järveä: Chiemsee ja Königsee Saksassa sekä Maggiore ja Como Italiassa. Lisäksi kuuluisat kaupungit Munchen, Salzburg, Innsbruck ja Milano sekä palatsit ja linnat antavat kukin oman mausteensa tähän ikimuistoiseen kiertomatkaan.

Hinta sisältää mm.
 • neljä järveä: Chiemsee ja Königsee Saksassa sekä Maggiore ja Como Italiassa
 • upeat kaupungit Munchen, Salzburg, Innsbruck ja Milano
 • Herrenchiemsee - kopio Versaillesin palatsista
 • Swarovskin kristallit
 • Neuschwansteinin linna
 • Bellinzona

Varaa matkasi

Ei saatavilla

Kohokohdat

Herrenchiemsee

Baijerin kuningas Ludvig II ihaili suuresti Ranskan Aurinkokuningasta Ludvig XIV:ta ja niinpä hän rakennutti Versaillesin palatsista oman versionsa Chimseen saarelle Herreninseliin. Tämä upea palatsi jäi hieman keskeneräiseksi, mutta silti se tekee vaikutuksen puutarhoineen ja patsaineen.

Comojärvi

Postikorttimaisen kaunis Como-järvi on paitsi Italian kolmanneksi suurin, myös yksi Euroopan syvimmistä järvistä. Järven viehättävän idylliset maisemat ovat monelle unelmien täyttymys. 

Locarno

Välimerellistä tunnelmaa huokuva Locarno palmuineen on kuin lämmin tuulahdus Sveitsin kaupunkien joukossa. Nähtävyyksistä kannattaa tutustua ainakin Madonna del Sasson kirkkoon vuorenrinteellä sekä keskiaikaiseen Viscontin linnaan.

Kiertomatkaan kuuluu:

 • Finnairin lennot Helsinki–München ja Milano–Helsinki turistiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset hotelleissa
 • viisi illallista
 • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Hintaan ei kuulu:

 • matkavakuutus
 • juomat aterioilla
 • kaupunkiverot, joka matkustajan tulee itse maksaa jokaisessa hotellissa
 • tipit

Matkaohjelma

Päivä 1
Helsinki-Munchen
Helsinki-Munchen

Finnairin aamulento Helsingistä Müncheniin, Baijerin pääkaupunkiin. Kaupunki on yksi Saksan suurimpia solmukohtia, jossa historia, taide, teknologia, innovaatiot, liike-elämä ja turismi kohtaavat. Munchen on maailmankuulu olutfestivaali Oktoberfestistään ja perinteinen olutkulttuuri kukoistaa täällä runsaana edelleen. Paikallisidentiteetti on vahva ja täällä ollaan ennen kaikkea baijerilaisia ja saksalaisia vasta toissijaisesti. Baijerissa rakastetaan perinteitä, musiikkia, kulttuuria ja hauskanpitoa. Vaikka München on miljoonakaupunki, on sen ydinkeskusta melko pieni. Kävelykierros vanhassakaupungin sydämessä tutustuttaa meidät tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten keskusaukio Marienplatziin, goottityyliseen uuteen raatihuoneeseen, vanhaan raatihuoneeseen ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon St. Peteriin. Majoittuminen hotelliin. Tervetuloillallinen.

Päivä 2
Prien am Chiemsee-Salzburg
Prien am Chiemsee-Salzburg

Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan päähän Chiemseehen, yhdelle Baijerin suurimmista järvistä. Pääsemme venekyydillä Herreninselin saarelle järven keskelle, jossa tutustumme kuningas Ludwig II:n kuuluisan linnan ympäristöön. Linnasta piti tulla täysi kopio Versaillesin palatsista, olihan Ludwig tunnustautunut suureksi Aurinkokuninkaan ihailijaksi, mutta rakennustyö jäi hieman keskeneräiseksi. Linnaa ympäröivät kauniit ranskalaiset puutarhat ovat täynnä patsaita ja suihkulähteitä. Kierroksen jälkeen jatkamme jälleen tunnin verran Itävallan puolelle Salzburgiin, jossa lounastamme omatoimisesti. Tämän jälkeen astelemme Mozartin synnynsijoilla ja tutustumme kierroksella pittoreskin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Aloitamme 1606 rakennetusta Mirabelin barokkipalatsista, joka toimii nykyään kaupungin pormestarin virastona. Näemme ulkopäin mm. Mozarteumin, musiikkiyliopiston, jota pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista musiikkiakatemioista sekä Mozartin synnyinkotitalon, jossa säveltäjänero asui 17-vuotiaaksi asti. Teemme pysähdyksen Hellbrunnin palatsilla, joka rakennettiin 1600-luvun alussa arkkitehti Santino Solarin suunnittelemana arkkipiispan metsästysmajaksi. Keskustaa kohti kuljettaessa Frohnburgin palatsi sekä Nonnbergin luostari sijaitsevat puolestaan vaikuttavan Hohensazburgin linnoituksen alapuolella. Hohensalzburgin linnoitus lukeutuu Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoihin ja on nykyään Salzburgin itseoikeutettu symboli. Majoitumme hotelliin Salzburgissa. Illallinen hotellilla. Päivän ajomatka noin 160 km.

Päivä 3
Innsbruck
Innsbruck

Tänään aamiaisen jälkeen siirrymme Innsbruckiin, Tirolin pääkaupunkiin. Päivämme jatkuu siellä hohdokkaasti, sillä kävelykierroksen aikana näemme omin silmin kaupungin tunnetuimman nähtävyyden nimeltä Goldenes Dachl. Tällä ”Kultaisella katolla” kiiltelee peräti 2657 tulessa kullattua kuparitiiltä. Pääsemme kurkistamaan myös kimmeltävien kristallien maailmaan Swarovskin vierailukeskuksessa. Sen 14 maanalaisessa tilassa esitellään huikeita kristalliteoksia, joita ovat suunnitelleet monet merkittävät taiteilija Andy Warholsta and Salvador Daliin. Yöpyminen Innsbruckissa. Päivän ajomatka n. 225 km.

Päivä 4
St. Schwangau-Bregenz-Chur
St. Schwangau-Bregenz-Chur

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Saksan puolelle, jossa ensimmäinen etappimme on upeissa vuoristo- ja järvimaisemissa sijaitseva Schwangaun kylä. Schwangau on yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä, ja pääsemme ihastelemaan ulkoapäin ja valokuvaamaan Kuningas Ludvig II:n suunnittelemaa Neuschwansteinin linnaa, jonka tuli toimia hänen yksityisenä vetäytymispaikkanaan.  Kuningas Ludvig II menehtyi mysteerisesti vuonna 1886, jonka jälkeen keskeneräinen linna on ollut avoinna yleisölle. Vuosien saatossa linnasta on kehittynyt yksi Saksan maamerkeistä.  Jatkamme matkaa Schwangausta takaisin Itävallan Bregenziin, jossa lounastamme omatoimisesti. Matkamme jatkuu vielä alppikaupunki Churiin Sveitsin puolelle. Chur on yhdistelmä vuorimaisemia ja kuhisevaa kaupunkielämää. Kävelykierroksen aikana pääsemme tutustumaan Churin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Täällä voit nähdä kapeita ja mutkittelevia katuja, lumihuippuisia vuoria, moderneja ostoskeskuksia ja koskematonta luontoa. Majoitumme hotelliin Churissa. Ilta vapaa. Päivän ajomatka noin 360 km.

Päivä 5
Chur- Bellinzona-Locarno
Chur- Bellinzona-Locarno

Aamiainen hotellissa. Ajamme Bellinzonaan, joka tunnetaan kolmesta keskiaikaisesta linnastaan, jotka kaikki ovat Unescon suojeluksessa. Teemme täällä kävelykierroksen. Seuraava kohteemme on Locarno, joka sijaitsee Maggiore-järven pohjoispäässä Sveitsin puolella. Locarno on mukava ja sopivankokoinen kaupunki. Sen kapeat kadut, porvaristalot, erilaiset pikkukaupat ja ainutlaatuiset putiikit johtavat vanhankaupungin Piazza Grandelle. Jokakesäiset kansainväliset filmifestivaalit sekä ulkoilmakonsertit houkuttelevat paikalle kuuluisia näyttelijöitä, muusikoita ja yleisöä ympäri maailmaa, ja kaupunki täyttyy ihmisistä. Kiertelemme yhdessä ja omatoimisesti, kunnes myöhemmin majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka n. 140 km.

Päivä 6
Locarno
Locarno

Aamiaisen jälkeen meillä on koko päivä aikaa tutustua tähän italiankieliseen Sveitsin kaupunkiin. Ennen omatoimista lounasta kiertelemme yhdessä kaupungin nähtävyyksiä. Lounaan jälkeen ei ole järjestettyä ohjelmaa vaan jokainen saa suunnitella ohjelmansa Locarnossa.  Illallinen ja yöpyminen hotellissa.

Päivä 7
Locarno-Como-Milano
Locarno-Como-Milano

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Pohjois-Italiassa sijaitsevaan Comoon. Saamme kokea ihastuttavan maisemaristeilyn Como-järvellä. Järviretken jälkeen sinulla on vapaata aikaa vaikkapa lounastaa jossain paikallisessa ravintolassa tai nauttia kuppi espressoa San Fedelen aukion kahvilassa. Voit toki halutessasi tehdä virkistävän kävelyretken rantapuistossa. Tauon jälkeen jatkamme matkaa Milanoon. Perillä vierailemme kuuluisassa Duomossa, Milanon tuomiokirkossa. Kävelykierroksella näemme mm. Milanon Scalan, eli kuuluisan oopperatalon ja Breran alueen, joka tunnetaan taitelijoiden ja älyköiden asuinalueena. Sen pittoreskit, mutkittelevat kadut ja historialliset talot luovat komeat puitteet kävelyretkellemme, joka päättyy keskiaikaiseen Castello Sforzescon linnaan. Nautimme illallisen ja majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka n. 130 km.

Päivä 8
Kotiin
Kotiin

Aamiainen hotellissa. Paluu Suomeen.

Kartta

Tai jokin näistä?

Antiikin Kreikka
0

Ateena 2 yötä - Nafplio 1 yö - Olympia 1 yö - Kalamata 1 yö - Sparta 1 yö - Ateena 1 yö

Tule mukaan klassiselle kiertomatkalle halki Antiikin Kreikan, länsimaisen sivistyksen sarastukseen! Koe mahtava Akropolis Ateenassa kuin myös upeat historialliset kohteet Epidauroksessa, Mykenessä, Messínissä ja Mistrasissa. Pääset käymään Olympiassa, olympiakisojen syntypaikalla sekä Spartan kaupunkivaltiossa. Tällä matkalla tutustut syvemmin Antiikin ajan mytologiaan, historiallisiin monumentteihin ja niihin liittyviin kiehtoviin tarinoihin. Matkamme kulkee luonnonkauniissa maisemissa ja jännittävillä arkeologisilla paikoilla. 

7 yötä 1199 €
1319 €
Lähtökaupungit
 • Pori (POR)
Skotlannin kiertomatka
0

Glasgow 2 yötä - Oban/ Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Vihreät, kanervien koristamat ylämaan nummet kuiskailevat monia tarinoita. Kiertomatkamme vie meidät Skotlannin jännittävään historiaan ja jylhän kauniisiin maisemiin. Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tutustumassa tietenkin myös viskitislaamon tuotantoon. Tämä klaanien, linnoitusten ja juuristaan ylpeiden asukkaiden maa herättää kävijässään suurta kunnioitusta. Lähde mukaan kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti!

LOPPUUNMYYTY!
Balkan - kuuden maan kierros
0

Trebinje 1 yö (Bosnia ja Hertzegovina)Podgoriga 1 yö (Montenegro)– Pristina 1 yö (Kosovo)–Ohrid (Makedonia) 2 yötä Shkodër 1 yö (Albania) –Dubrovnik 1 yö (Kroatia)

Lähde tutustumaan itäisen Adrianmeren sykähdyttäviin maisemiin ja kiehtovaan kulttuuriin! Välimeren alue on vuosituhansien ajan ollut erilaisten kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Balkanin niemimaa idän ja lännen solmukohdassa erkani viime vuosisadan myllerryksissä läntisistä veljistään ja on tänä päivänä monille tuntemattomin osa Eurooppaa. Viikon aikana vierailemme kuuden maan alueella, joista Albania on viimeisin eristyksissä elänyt maanosamme maa. Muut maat taas elivät pitkään osana ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyttä Jugoslaviaa. Yhteistä kaikille ovat pitkä historia osana Eurooppaa sekä äärettömän kauniit maisemat, joissa kohtaavat jylhät Dinaariset alpit, syvänsiniset sisäjärvet ja kristallinkirkas Adrianmeri. 

Tutustu Balkanin niemimaahan kiertomatkalla, ja saat kokea alueen parhaat palat historiasta tähän päivään. 

Matka alkaa lennolla Kroatian Dubrovnikiin, josta teemme kierroksen Bosnia-Hertsegovinan Trebinjestä alkaen halki kiehtovien kaupunkien palaten jälleen takaisin Dubrovnikiin. 

LOPPUUNMYYTY!

Jaa tämä sivu sähköpostitse