Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli

Viiden tähden alppikierros

0
Tulossa!
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

viiden tähden alppikierros

Huippumatka viiden maan majesteettisiin maisemiin! Jylhiä vuorenhuippuja, kirkkaita vuoristojärviä ja komeita historiallisia kaupunkeja - elämyksiä, joita ei voi sanoin kuvata, ne on koettava itse.

Tällä matkalla pääset kokemaan viisi maata ja neljä järveä: Chiemsee ja Königsee Saksassa sekä Maggiore ja Como Italiassa. Lisäksi kuuluisat kaupungit Munchen, Salzburg, Innsbruck ja Milano sekä kääpiövaltio Liechtenstein antavat kukin oman ikimuistoisen mausteensa tähän upeaan kiertomatkaan. 

Kesto 7 yötä

Lähtöpäivät:

10.9.2017 ja 13.5., 20.5. 10.6., 29.7., 2.9. ja 16.9.2018

Kohokohdat

Herrenchiemsee

Baijerin kuningas Ludvig II ihaili suuresti Ranskan Aurinkokuningasta Ludvig XIV:ta ja niinpä hän rakennutti Versaillesin palatsista oman versionsa Chimseen saarelle Herreninseliin. Tämä upea palatsi jäi hieman keskeneräiseksi, mutta silti se tekee vaikutuksen puutarhoineen ja patsaineen.

Comojärvi

Postikorttimaisen kaunis Como-järvi on paitsi Italian kolmanneksi suurin, myös yksi Euroopan syvimmistä järvistä. Järven viehättävän idylliset maisemat ovat monelle unelmien täyttymys. 

Locarno

Välimerellistä tunnelmaa huokuva Locarno palmuineen on kuin lämmin tuulahdus Sveitsin kaupunkien joukossa. Nähtävyyksistä kannattaa tutustua ainakin Madonna del Sasson kirkkoon skeä

Matkaohjelma

Yöpymiset: Munchen 1 yö, Salzburg 1 yö,  Innsbruck 1 yö, Chur 1 yö,  Como 2 yötä, Milano 1 yö. 

Alustava matkaohjelma lähtö 10.9.2017

Päivä 1 Helsinki-München

Finnairin aamulento Helsingistä Müncheniin, Baijerin pääkaupunkiin. Kaupunki on yksi Saksan suurimpia solmukohtia, jossa historia, taide, teknologia, innovaatiot, liike-elämä ja turismi kohtaavat. Munchen on maailmankuulu olutfestivaali Oktoberfestistään ja perinteinen olutkulttuuri kukoistaa täällä runsaana edelleen. Paikallisidentiteetti on vahva ja täällä ollaan ennen kaikkea baijerilaisia ja saksalaisia vasta toissijaisesti. Baijerissa rakastetaan perinteitä, musiikkia, kulttuuria ja hauskanpitoa. Vaikka München on miljoonakaupunki, on sen ydinkeskusta melko pieni. Kävelykierros vanhassakaupungin sydämessä tutustuttaa meidät tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten keskusaukio Marienplatziin, goottityyliseen uuteen raatihuoneeseen, vanhaan raatihuoneeseen ja kaupungin vanhimpaan  kirkkoon St. Peteriin. Majoittuminen hotelliin. Tervetuloillallinen Ratskeller-ravintolassa.

Päivä 2 Chiemsee-Salzburg

Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan päähän Chiemseehen, yhdelle Baijerin suurimmista järvistä. Pääsemme venekyydillä Herreninselin saarelle järven keskelle, jossa tutustumme kuningas Ludwig II:n kuuluisan linnan ympäristöön. Linna on täysi kopio Versaillesin palatsista, olihan Ludwig tunnustautunut suureksi Aurinkokuninkaan ihailijaksi. Linnaa ympäröivät kauniit ranskalaiset puutarhat ovat täynnä patsaita ja suihkulähteitä. Kierroksen jälkeen jatkamme jälleen tunnin verran Itävallan puolelle Salzburgiin, jossa lounastamme omatoimisesti. Tämän jälkeen astelemme Mozartin synnynsijoilla ja tutustumme tarkemmin pittoreskin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Aloitamme 1606 rakennetusta Mirabelin barokkipalatsista, joka toimii nykyään kaupungin pormestarin virastona. Näemme mm. Mozarteumin, musiikkiyliopiston, jota pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista musiikkiakatemioista sekä Mozartin synnyinkotimuseon, jossa säveltäjänero asui 17-vuotiaaksi asti. Teemme pysähdyksen Hellbrunnin palatsilla, joka rakennettiin 1600-luvun alussa arkkitehti Santino Solarin suunnittelemana arkkipiispan metsästysmajaksi. Keskustaa kohti kuljettaessa Frohnburgin palatsi sekä Nonnbergin luostari sijaitsevat puolestaan vaikuttavan Hohensazburgin linnoituksen alapuolella. Hohensalzburgin linnoitus lukeutuu Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoihin ja on nykyään Salzburgin itseoikeutettu symboli. Majoitumme hotelliin Salzburgissa. Päivän ajomatka noin 160 km.

Päivä 3 Konigssee-Berchtesgaden-Innsbruck

Tänään palaamme aamiaisen jälkeen Saksan puolelle. Pistäydymme Königssee-järven rannalla ja vierailemme myös Berchtesgadenin kaupungissa, joka kätkeytyy ympäröivien vuorien kainaloon. Täällä sinulla on aikaa omille retkille; voit kuljeksia katsellen keskustan historiallisia rakennuksia ja kirkkoja, tai ehkäpä maistella paikallisia herkkuja lounaalla. Iltapäivällä siirrymme Innsbruckiin, Tirolin pääkaupunkiin. Päivämme jatkuu siellä hohdokkaasti, sillä näemme omin silmin kaupungin tunnetuimman nähtävyden nimeltä Goldenes Dachl. Tällä ”Kultaisella katolla” kiiltelee peräti 2657 tulessa kullattua kuparitiiltä. Pääsemme kurkistamaan myös kimmeltävien kristallien maailmaan Swarovskin vierailukeskuksessa. Sen 14 maanalaisessa tilassa esitellään huikeita kristalliteoksia, joita ovat suunnitelleet monet merkittävät taiteilija Andy Warholsta and Salvador Daliin. Yöpyminen Innsbruckissa. Päivän ajomatka n. 225 km.

Päivä 4 St. Anton-Vaduz-Chur

Suuntaamme St Anton Am Arlbergiin, lyhyemmin St. Antoniin, yhteen maailman vanhimmista ja tunnetuimmista hiihtokeskuksista. St. Anton on myös patikoijien paratiisi, ja teemme täällä pienen tutustumiskierroksen. Jatkamme bussilla Liechtensteinin pääkaupunkiin Vaduziin. Teemme kävelyn keskustassa, jota koristavat monien kansainvälisten taiteilijoiden patsaat. Näemme mm. taide- ja kansallismuseot, Parlamenttitalon ja katedraalin. Piipahdamme myös “Englantilaisen rakennuksessa”, jossa on postimuseo sekä erilaisia näyttelyitä. Lounastamme omatoimisesti.

Matkamme jatkuu vielä alppikaupunki Churiin Sveitsin puolelle, joka on yhdistelmä vuorimaisemia ja kuhisevaa kaupunkielämää. Täällä voit nähdä kapeita ja mutkittelevia katuja, lumihuippuisia vuoria, moderneja ostoskeskuksia ja koskematonta luontoa. Majoitumme hotelliin Churissa. Ilta vapaa. Päivän ajomatka noin 220 km.

Päivä 5 Bellinzona-Locarno-Como

Aamiainen hotellissa. Ajamme Bellinzonaan, joka tunnetaan kolmesta keskiaikaisesta linnastaan, jotka kaikki ovat Unescon suojeluksessa. Teemme täällä kävelykierroksen. Seuraava kohteemme on Locarno, joka sijaitsee Maggiore-järven pohjoispäässä Sveitsin puolella. Locarno on mukava ja sopivankokoinen kaupunki. Sen kapeat kadut, porvaristalot, erilaiset pikkukaupat ja ainutlaatuiset putiikit johtavat vanhankaupungin Piazza Grandelle. Jokakesäiset kansainväliset filmifestivaalit sekä ulkoilmakonsertit houkuttelevat paikalle kuuluisia näyttelijöitä, muusikoita ja yleisöä ympäri maailmaa, ja kaupunki täyttyy ihmisistä. Kiertelemme yhdessä ja omatoimisesti, kunnes myöhemmin majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka n. 220 km.

Päivä 6 Como

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle ja tutustumme Comon nähtävyyksiin. Kierroksen jälkeen loppupäivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 7 Como-Milano

Aamiaisen jälkeen saamme kokea ihastuttavan maisemaristeilyn Como-järvellä. Järviretken jälkeen sinulla on vapaata aikaa vaikkapa lounastaa jossain paikallisessa ravintolassa tai nauttia kuppi espressoa San Fedelen aukion kahvilassa. Voit toki halutessasi tehdä virkistävän kävelyretken rantapuistossa. Tauon jälkeen jatkamme matkaa Milanoon. Perillä vierailemme kuuluisassa Duomossa, Milanon tuomiokirkossa. Kävelykierroksella näemme mm. Milanon Scalan, eli kuuluisan oopperatalon ja Breran alueen, joka tunnetaan taitelijoiden ja älyköiden asuinalueena. Sen pittoreskit, mutkittelevat kadut ja historialliset talot luovat komeat puitteet kävelyretkellemme, joka päättyy keskiaikaiseen Castello Sforzescon linnaan. Majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka n. 130 km.

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Matkan tiedot

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki–München ja Milano–Helsinki turistiluokassa
  • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • aamiaiset hotelleissa
  • viisi illallista
  • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

 

Hintaan EI sisälly

  • kaupunkiverot, joka matkustajan tulee itse maksaa jokaisessa hotellissa
  • juomarahat

 

Hyvä tietää

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma, koko matkan voimassaoleva passi. Viisumia ei näin lyhyelle matkalle tarvita. Matkustaja on itse vastuussa siitä, että hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Muiden maiden kansalaisten tulee itse tarkistaa passisäännöt ja viisumimääräykset kunkin maan edustustosta.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

 

Matkaehdot

Primera Holidays Oy ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Hotellit (sitoumuksetta, allaolevat tai vastaavat)

Munchen: Hotelli Germania *** 

Salzburg: Arena City Hotel **** 

Innsbruck:  Ramada Innsbruck Tivoli ***

Chur: Hotelli Sommerau ***

Locarno: Dell Angelo ***

Como: Hotelli Como ****

Milano: Novotel Milano Nord Ca Granda ****

Jaa tämä sivu sähköpostitse