Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli

Viinien ja makujen Pohjois-Italia

0
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Viinien ja makujen Pohjois-Italia

Lähde mukaan aisteja kutkuttavalle ruoka- ja viinimatkalle Pohjois-Italian tärkeimpiin ruokamaakuntiin Piemonten maakuntaan. Nautimme hyvästä paikallisruuasta, laadukkaista viineistä sekä kauniista maisemista kukkuloineen ja vuorineen. Vierailemme myös Italian "ruokapääkaupungissa" Torinossa, perehdymme paikalliseen maalaiskeittiöön kokkikurssilla, maistelemme paikallisia viinejä, etsimme tryffeleitä tryffelikoiran kanssa ja koemme Alban kuuluisat paikallismarkkinat.

Piemonte on tunnettu vaihtelevasta luonnostaan jylhine vuorineen ja vehreine kukkuloineen. Herkkusuu nauttii erinomaisesta keittiökulttuurista laadukkaine raaka-aineineen, sillä täältä ovat kotoisin loistokkaat Barolo- ja Barbaresco punaviinit, loistavat juustot sekä herkullinen suklaa. Täällä kirjoitettiin myös yksi ensimmäisistä keittokirjoista.

Matkaohjelma

Tiistai: Helsinki-Milano-Piemonte (kuohuviini)
Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon, mistä matka jatkuu kohti Piemonten maakuntaa. Astin viinialue on kuuluisa varsinkin kuohuviinistä ja vierailemmekin historiallisessa kuohuviinitalossa sekä maistelemme tätä kuplivaa juomaa. Iltapäivällä majoitumme vanhaan maalaistaloon kunnostettuun perhehotelliin keskellä hasselpähkinälehtoa lähellä Alban kaupunkia. Pienen lepohetken jälkeen tutustumme alueen kuohuviineihin sekä ruokatarjontaan buffet-tarjoilun merkeissä. Päivän ajomatka noin 195 km.

Keskiviikko: Cherasco-Barolo (suklaa, Barolon alueen viinit)
Aamiainen hotellissa. Piemonte on tunnettu herkullisesta suklaasta ja aamupäivällä suuntaammekin Cherascon kaupunkiin, missä suklaanvalmistuksen lisäksi kasvatetaan herkullisia etanoita. Tutustumme suklaamestarin avustuksella suklaakonvehtien maailmaan ja myös suut tulevat makeaksi. Päivällä jatkamme matkaa kohti Barolon viinialuetta ja nautimme juustoihin perustuvan lounaan viineineen. Barolon punaviiniä pidetään yhtenä maailman parhaista viineistä, joten vierailemme alueellisella viinivarastolla ja maistelemme tätä maailmankuulua viiniä. Iltapäivällä palaamme takaisin hotellin, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 45 km.

Torstai: Torino (paikallismarkkinat, historialliset nähtävyydet, pientuottajien elintarvikkeet)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä ajamme Italian ”ruokapääkaupunkiin” Torinoon. Aloitamme päivämme paikallismarkkinoilta, josta suuntaamme keskustaan ja nautimme kaupungin historiallisista nähtävyyksistä. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen ja katetut ostoskadut tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet. Iltapäivällä nautimme Bicerin-kahvijuoman ja siirrymme Eatalyn suureen ruoka- ja viinihalliin. Tänne on kerätty paikallisten pientuottajien parhaimmat elintarvikkeet ja paikka onkin mitä mainioin hankkia herkullisia tuliaisia. Illansuussa palaamme hotelliin ja illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 120 km.

Perjantai: tryffelit ja kokkikurssi
Aamiainen hotellissa. Aamuisin on hyvä mahdollisuus löytää tryffeli- eli multasieniä yhdessä koulutetun koiran kanssa. Siirrymmekin läheiseen pähkinälehtoon ja teemme etsintäretken sekä maistelemme tryffelituotteita. Jatkamme matkaa kauniin La Morra kukkulan huipulle, mistä vaellamme noin puolen tunnin matkan viiniviljelysten välistä alas laaksoon ja ihastelemme upeita maisemia. Paikallisella viinitilalla perehdymme kokkikurssin avulla piemontelaiseen maalaiskeittiöön sekä tilan viineihin. Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin ja pienen lepohetken jälkeen ajamme Alban keskiaikaiseen kaupunkiin, missä ilta on vapaa omiin herkutteluhetkiin. Päivän ajomatka 25 km.

Lauantai: Alba (paikalliset ruokamarkkinat)-Milano-Helsinki
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme Alban kaupunkiin, jonka valtaa lauantaiaamuisin alueen tunnetuimmat paikallismarkkinat. Markkinapöydät notkuvat paikallisten tuottajien herkullisia juustoja, makkaroita, vihanneksia ja hedelmiä, unohtamatta kalasaaliita äyriäisineen. Kaupungin tiiviisti rakennettu vanhakaupunki holvikäytävineen ja punatiilisine torneineen tarjoaa mukavan keskiaikaisen elämyksen. Iltapäivällä jatkamme matkaa Milanon lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 175 km.

Matkan tiedot

Hotelli: Relais Montemario ***

Tiiliseen maalaistaloon kunnostettu hotelli sijaitsee pähkinälehdon kauniissa ja kukkulamaisissa maisemissa noin 12 km Alban kaupungista. Hotellissa on kaksi baaria, aamiaishuone ja sisäuima-allas. Kaksi kerrosta, ei hissiä. Matkalaukun kantoaspua saa tarvittaessa. Tunnelmallisissa ja yksilöllisissä huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, tallelokero ja hiustenkuivaaja.


Via Alba, 66 - Loc. Manera. 12050 Borgomale (CN)
Puhelin: +39 0173 529521
relaismontemarino.it

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Milano-Helsinki turistiluokassa
  • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa sekä päivittäinen aamiainen
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • matkaohjelman mukaiset ateriat (yksi päivällinen, yksi lounas ja kokkikurssi)
  • matkaohjelman mukaiset retket, vierailut ja maistajaiset
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Lentoaikataulu, Finnair

Tiistai
AY793 klo 08:00-10:05 Helsinki-Milano (kesto 3:05)
Lauantai
AY796 klo 19:00-22:55 Milano-Helsinki (kesto 2:55)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Ilmoittautuminen lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Matkaehdot

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse