Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Amsterdamiin| Lennot+hotelli Amsterdam | Matkavekka

    Amsterdam

Kaupunkilomalle Amsterdamiin

Kaupunkilomalle Amsterdamiin | Matkavekka

Iloinen ja värikäs Amsterdam on vertaansa vailla

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, jossa on helppo viihtyä. Tässä elämäniloisessa ja värikkäässä kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa niin kulttuurimatkailijoille, ostosmatkalaisille kuin elämän nautiskelijoillekin. Amsterdamiin on vaivatonta pistäytyä viikonloppumatkalle, mutta tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa – etenkin, jos haluat retkeillä myös kaupungin ulkopuolella. Alankomaalaiset puhuvat erinomaisesti englantia, ja kaupungin rennossa ilmapiirissä on helppoa ja mutkatonta lomailla milloin vain.

Amsterdamille tunnusomaista ovat värikkäät talot, pyöräilevät asukkaat ja kauniit, auringossa kimaltelevat kanavat, joiden vuoksi sitä joskus kutsutaan Pohjolan Venetsiaksi. Kanavan varren talot, kukkamarkkinat ja asuntolaivat ovat jo nähtävyyksiä sinänsä. Kanavaristeilyä ei kannata jättää väliin!

Kaupunki tunnetaan myös katumarkkinoistaan, joista suurin ja suosituin on Albert Cuyp Markt. Se sijaitsee De Pipjin sydämessä, josta on tullut yksi Amsterdamin vilkkaimmista ja trendikkäimmistä kaupunginosista.

Amsterdamissa on loppumaton määrä herkkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita, joissa on edustettuna maailman monet erilaiset keittiöt. Visiitti juustopuotiinkin on paikallaan - suositut Edam- ja Gouda-juustot ovat kotoisin juuri Hollannista. Hintataso on yleisesti samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta kokemusten kirjo sitäkin rikkaampaa!

Nähtävää ja koettavaa Amsterdamissa

Amsterdamin ydinkeskustaa ympäröi kanavakehä eli Grachtengordel. Neljän pääkanavan ympärille keskittyy Amsterdamin vilkkain elämä, mutta ulkopuolellakin on paljon nähtävää. Keskustassa välimatkat ovat lyhyitä ja siellä mukavinta liikkua jalkaisin.

Dam-aukio on kaupungin keskeisin aukio, jonka laidalta löytyy kuninkaallinen palatsi ja kuuluisa, myöhäisgoottilainen kirkko Nieuwe Kerk.

Suosituimpia ostoskatuja ovat keskustan Kalverstraat ja Nieuwedijk, joilta löytyy tarjontaa joka makuun. De 9 Straatjes on kauppakeskittymä, nimensä mukaisesti yhdeksän katua kattava alue, joka tunnetaan kivasta tunnelmasta sekä omintakeisista designer-putiikeista, taidegallerioista ja paikallisten suunnittelijoiden myymälöistä. Ostosmahdollisuudet ovat ylipäätään Amsterdamissa huikean hyvät.

Van Gogh -museo on yksi Amsterdamin suosituimmista nähtävyyksistä. Museossa on maailman laajin kokoelma Van Goghin töitä, mutta myös muiden taiteilijoiden teoksia. Rijksmuseumissa eli kansallismuseo on puolestaan yksi maailman suurimmista taidemuseoista, jossa on esillä kuuluisimpien kulta-ajan maalareiden teoksia. Pysäyttävän katsauksen historiaan tarjoaa koskettava Anne Frankin talo. ”Nuoren tytön päiväkirjasta” tuttu museo on nykyään yksi Amsterdamin suosituimmista nähtävyyksistä, jonne kesäaikaan on yleensä jonotettava.

Mukava käyntikohde on myös jalkapallojoukkue Ajaxille omistettu museo tai Heinekenin vanha olutpanimo. Kauniista päivästä voi nauttia myös piknikillä Vondelparkissa, Amsterdamin suurimmassa puistossa.

Vilskettä ja vilinää Amsterdamin kaduilla ja kanavissa

Kaupungin keskustan vilinässä on helpointa ja vaivattominta liikkua kävellen. Pyöränvuokrauskin kannattaa, sillä tasainen maasto ja loistavat pyörätiet tarjoavat siihen ihanteelliset olosuhteet etenkin ydinkeskustan ulkopuolella. Lyhyiden etäisyyksien kaupunki on helppo ottaa haltuun – monille kapeille kaduille ei itse asiassa edes pääse autolla. Julkisista kulkuvälineistä matkailijalle kätevin on raitiovaunu, jolla on kattava verkosto. Erikoisuutena kaupungissa ovat paikallisliikenteen kanavabussit, joiden avulla liikkuminen onnistuu vesireittejä pitkin. Kaupunkiin voi tutustua myös mukavasti kanavaristeilyllä.

Junalla pääsee nopeasti ja usein Amsterdamin ydinkeskustassa sijaitsevalta päärautatieasemalta kaikkialle Alankomaihin. Jos viivyt matkalla useamman yön, kannattaa tehdä päiväretki myös vartin junamatkan päässä sijaitsevaan Haarlemiin, jossa tutustuu hollantilaisen kaupungin normaaliin elämänmenoon ihan eri tavalla kuin pääkaupungissa. Kaukana eivät liioin ole juustomarkkinoistaan tunnettu Alkmaar ja opiskelijakaupunki Utrecht.

Amsterdamissa on mukavaa kaikkina vuodenaikoina

Kaunis, monipuolinen ja vilkas Amsterdam lumoaa matkailijat ympäri vuoden. Kesäisin suosittu kaupunki voi olla ajoittain ruuhkainen, mutta kevät ja syksy ovat rauhallisempaa aikaa. Erityisen tunnelmallinen on myös joulunalusaika markkinoineen.

Matkavekan Amsterdam

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-lomapaketteja, joissa on matkapakettilain mukainen turva. Lennot ovat reittilentoja ja hotellivalikoima vaihtelee saatavuuden mukaan. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse. 

Matkavekan lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. Kaikkiin lento+hotelli-lomapaketteihin voit ostaa hotellikuljetuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Mikäli haluat vuokrata auton, voit tehdä sen kätevästi yhteystyökumppanimme Rentalcarsin kautta. 

Matkavekka palvelee aina suomeksi. Suomenkielisen asiakaspalvelumme lisäksi tavoitat meidät mahdollisen hätätilanteen sattuessa päivystysnumerosta, johon vastaamme 24/7 suomen kielellä.

Tutustu ja varaa matkasi Amsterdamiin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Amsterdam

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti