Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Arabiemiirikuntiin | Matkavekka

    Arabiemiirikunnat

Lomakohteemme Arabiemiirikunnissa

Dubai

Tutustu kohteeseen ja vietä aurinkoinen loma Dubaissa.

Lue lisää täältä >

Ras al Khaimah

Tutustu Ras al Khaimahiin Arabiemiraateissa.

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Arabiemiirikunnat

Varaa matka Arabiemiirikuntiin - Matkavekka

Matkusta kohteeseen Arabiemiirikunnat 

Kun Suomessa sää on karmeimmillaan, löydät vain kuuden tunnin lentomatkan päästä maan täynnä auringonpaistetta, maailmanluokan ostosmahdollisuuksia, parhaita kansainvälisiä herkkuja, erittäin laadukkaita hotelleja sekä palvelun, jonka taso on kaukana tavallisesta. Arabiemiirikunnissa on melkein kaikkea kuvitella saattaa! Täällä saat lomaasi ripauksen luksusta ja eksotiikkaa.

Aurinkovarmin lomakohde

Arabiemiirikunnissa aurinko paistaa vuoden ympäri. Matka tänne kestää vain noin tunnin Kanariansaaria enemmän, mutta lämpötila pysyttelee keskimäärin 5-6 astetta lämpimämpänä. Aurinkoa ei voi koskaan taata, mutta Arabiemiraatit on yksi varmimmista paikoista auringonsäteissä paistatteluun.

Eksoottinen ja moderni matkakohde

Arabiemiirikunnat on kiehtova yhdistelmä arabikulttuuria ja modernia länsimaisuutta. Seitsemän emiirikunnan vauras liittovaltio tunnetaan erityisestia huikeista rakennushankkeistaan, kuten keinotekoisista palmusaarista, maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Khalifasta sekä maailman suurimmasta ostoskeskuksesta. Arabiemiraateissa onkin valtavasti erinomaisia ostosmahdollisuuksia sekä moderneissa ostoskeskuksissa että perinteisissä soukeissa.

Huikea, huikeampi, Dubai

Tunnetuin matkakohde suomalaisille on Dubai, joka on kukoistava keidas turkoosininisen meren ja hiljaisen hiekka-aavikon välissä.  Dubain silhuetti pilvenpiirtäjineen ja valoineen on unohtumaton elämys. Dubaissa kaikki on mahdollista: laskettelukeskus sisätiloissa, maailman korkein rakennus, loputtomat ostoskeskukset, luksushotellit ja tasokkaat rannat. Täällä voit viettää lomasi sekä kaupungin sykkeestä että rantaelämästä nauttien.

Rantalomakohde Ras Al Khaimah

Monelle uudempi tuttavuus, Dubaista noin 80 kilometrin päässä sijaitseva Ras Al Khaimah sopii puolestaan ainutlaatuiseen rantalomaan. Ras Al Khaimah tarjoaa loisteliaat puitteet, tasokkaat hotellipalvelut ja lomaresortit upeiden rantojen tuntumassa. Rauhallinen Ras Al Khaimah sopii erityisesti perhelomailuun.

Maailman makuja

Arabiemiirkunnissa ravintolatarjonta kattaa koko maailman maut. Suosittelemme myös paikallisen keittiön hämmästyttäviä herkkuja. Tuorettta kalaa ja äyriäsiä, mehukkaita hedelmiä ja vihanneksiä, hummusta, tabboulehia, täytettyjä kesäkurpitsoja "koussa mashi", täytettyjä viininlehtikääryleitä tai lammasta riisillä ja pähkinöillä  -"ghuzi".

Sää Arabiemiraateissa

Arabiemiraateissa vallitsee aavikon ilmasto, joten päivälämpötilat talvikuukausina lokakuusta huhtikuuhun pysyttelevät 20-31 asteen välissä. Öisin on toki hieman viileämpää ja merivesi noin 20-24-asteista.

Lomaparatiisi vailla vertaa

Arabiemiirikunnissa nautit rentouttavasta lomasta ja koet täysin erilaisen tunnelman kuin kotosalla. Istahda siis aurinkotuoliin valkealla hiekkarannalla, upota varpaat siniseen mereen ja antaudu täysillä lomanviettoon!

 

 

Tutustu ja varaa matkasi Arabiemiirikuntiin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Arabiemiirikunnat

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Arabiemiirikunnat

Aikaero 
Aikaero Suomeen: talviaika +2 tuntia, kesäaika +1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DXB)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubain kansainväliseltä lentoasemalta hotellille
Dubai 10 - 40 km 
Sharjah 17 km
Ras al Khaimah 85 km
Fujairah 150 km
Abu Dhabi 160 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha 
Juomarahaa on tapana jättää hyvästä palvelusta. Ravintoloissa 5 -10 % laskun loppusummasta. Ravintoloissa laskuun lisätää usein palvelumaksu 10 % ja vero 10%. Retkibussin kuljettajalle, huonesiivoojalle, huonepalvelu tarjoilijalle ja laukunkantajalle voi halutessaan antaa 5-10 AED.

Juomavesi
Vesijohtovesi on merestä puhdistettua. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista. 

Jännite
220/240 V. 50Hz. Adapteri tarvitaan, englantilainen 3-haarainen pistoke. 

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Important information for non-Finnish citizens If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa. Please notice new requirement for the Children's Visa Application (18 years old and below):  If the parents have different family name you'll need a passport copy of the child (valid 6 months at the time of travel), passport photo and child birth certificate.

If you have a visa when arriving to Dubai Airport, first you need to go through the eye scan procedure. The officer doing the eye scan will stamp the back side of the visa copy. After that you can continue to the passport control, where the officer will ask to see your passport and the stamp in your visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Takuumaksu
Osa hotelleista perii asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yeensä takuumaksu on 200-230AED/huone/yö. Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Turistivero 
Dubain viranomaisten päätöksen mukaan, kaikilta kohteessa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta sisäänkirjautumisen yhteydessä turistivero, jonka suuruus määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan, ja se on 10-20 dirhamia huone/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. 

Uskonto 
Maan virallinen uskonto on Islam.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Dirhami (AED)