Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Dubaihin - Matkavekka

    Dubai

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Dubai.

Hotellit Dubai

Katso Dubain kaikki hotellit.

Lomalle Dubaihin

Varaa matka Dubaihin - Matkavekka

Matkusta kohteeseen Dubai - Arabiemiirikunnat

Dubai on kuuluisa aavikon timantti ja Arabiemiirikuntien tunnetuin matkakohde, joka vetää puoleensa matkailijoita ympäri maailman. Vain 200 vuotta sitten näillä sijoilla käyskentelivät nomadiheimot ja kaikkialla näkyi vain loputon hiekkaerämää. Tänään Dubai säihkyy loistollaan ja vauraudellaan ylittäen hurjimmat odotukset. Tervetuloa unohtumattomalle lomalle Dubaihin!

Komeaa kaupunkielämää

Ensihetkistä alkaen Dubai tekee vaikutuksen. Upeat pilvenpiirtäjät ja mahtavat rakennukset hämmästyttävät kokeneenkin matkailijan. Maailman korkein rakennus Burj Khalifa kohoaa kaupungin keskellä 828 metriin. Voit nousta sen näköalatasanteelle 124:een kerrokseen katsomaan futuristisen huikeita maisemia. Ostosmahdollisuudet ovat vertaansa vailla, sillä täällä ostoskeskukset ovat tietenkin jättimäisiä kooltaan ja tarjonnaltaan yltäkylläisiä. Vieraile esimerkiksi kaupungin suurimmassa ostoskeskuksessa Dubai Mallissa, josta löydät valtavan akvaarion ja luistinradan yli 1 200 myymälän lisäksi.

Aurinkoa ja rantalomaa

Dubaissa pääset nauttimaan miellyttävistä kesäsäistä, sillä lämpötila pysyttelee parinkymmenen paremmalla puolella. Vain pienen matkan päässä, noin puoli tuntia keskustasta sijaitsevat valkoiset hienohiekkaiset rannat ja kutsuva sininen meri. Turkoosinsinistä merta reunustavat valkohiekkaiset rannat ovat hyvin hoidettuja. Noin kuusi kilometriä vanhasta keskustasta (Bur Dubai) lounaaseen päin on yleinen ranta Jumeirah Beach ja siitä muutaman kilometrin päässä maksullinen rantapuisto Jumeirah Beach Park. Samalla alueella on myös Wild Wadi -vesipuisto ja palmun muotoon rakennetun Palm Jumeirah -tekosaaren kärjessä on vesipuisto Aquaventure. Myös keskustan koillispuolella runsaan kymmenen kilometrin päässä on maksullinen rantapuisto Al Mamzar Park. Osa Dubain hiekkarannoista kuuluu hotelleille tai yksityisille klubeille. Useimmista hotelleista on kuljetus rannalle 1-2 kertaa päivässä.

Nähtävyyksiä ja ihmeteltävää

Dubaissa mennään ääripäistä toiseen - pilvenpiirtäjistä aavikolle, luksusravintoloista hiekkarannalle. Sinun täytyy nähdä ainakin nämä seuraavat Dubain kohokohdat:

Burj Khalifa, maailman korkein rakennus
Dubai Mallin suihkulähteet, maailman suurimmat musiikin siivittämät suihkulähteet 
Mauste- ja kultasoukit eli basaarit Dubain vanhassa kaupungissa Deirassa
Kameliravit

Liikkuminen kohteessa

Dubai on suuri kaupunki, jonka on levinnyt laajalle alueelle. Kaupunginosia on useita ja rannalle on keskustahotelleista matkaa. Kaupunkirakenne on tehty autoliikennettä varten ja jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen. Liikkuminen paikasta toiseen onnistuu parhaiten julkisilla tai taksilla.Taksia edullisempi on ilmastoitu bussi, reittejä on sekä kaupunkialueella että muihin emiraatteihin. Dubain on ajoittain ruuhkainen, jolloin lyhyeenkin matkaan voi mennä yllättävän paljon aikaa. Metron rakentaminen aloitettiin vuonna 2006 ja useita linjoja on jo käytössä. Creekillä (lahdella) kulkee ilmastoituja vesibusseja ja niillä sekä perinteisillä dhow-veneillä voi vaikkapa risteillä tutustuen Dubain silhuettiin. Perinteisin ja edullisin venekuljetus lahden yli on kuitenkin pieni puinen venetaksi, abra.

Harrastukset

Dubai tarjoaa paljon vapaa-ajan aktiviteetteja, täällä voit mm. luistella ja lasketella sisätiloissa tai lähteä laskemaan aavikon hiekkadyyneille! Vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät, myös sukellus on suosittua. Voit myös keilata, kiipeillä, lähteä aavikkosafarille tai kameliretkelle, tai kokeilla kuumailmapallo- ja vesitasolentoa. Dubain golfkentät ovat korkeatasoisia, pukeutumiseen kiinnitetään huomiota ja golfauto on pakollinen. Penkkiurheilijalle Dubain isännöimät maailmanluokan turnaukset golfissa, pikaveneilyssä, rugbyssä ja tenniksessä lienevät tuttuja, paikallisempia kisoja ovat mm. suositut kameli- ja hevoskilpailut.

Ruokailu ja iltaelämä

Ravintolatarjonta on hyvin kansainvälinen. Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa sekä yksityisillä ranta- ja golfklubeilla, joten varsinainen viihde-elämä keskittyy hotellien baareista ja pubeista hienostuneisiin cocktailbaareihin ja loistaviin yökerhoihin. Voit myös tutustua kaupunkikuvaan Emirates Towers -hotellin näköalabaarista tai maailman korkeimman rakennuksen ravintolasta käsin. Kulinaarisia makumatkoja kannattaa tehdä myös hotellien ulkopuolelle, kaupungilla on paljon viehättäviä ruokapaikkoja sekä kansainvälisiä ketjuja. Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa. Paikallisen lain mukaan vuodessa on muutamia päiviä, jolloin alkoholitarjoilu on kiellettyä noin 24 tuntia kerrallaan. Hotelli huolehtii lain noudattamisesta. 

Nähtävyydet

Kaupungin vanhimmat asuinalueet levittäytyvät Creekin (merenlahden) molemmin puolin ja täällä kävellessään saakin hyvän kuvan alkuperäisestä Dubaista. Perinnekyläksi entisöity Bastakiya kapeine kujineen, perinteisine taloineen ja tuulitorneineen, museoineen, taidegallerioineen, ravintoloineen ja kahviloineen on illalla upeasti valaistu. Vanhassa Al Fahidin linnoituksessa on Dubai-museo, jossa alueen historia esitellään informatiivisesti. Vuonna 1934 rakennettu Bait Al Wakeel toimii nykyään perinneravintolana. Perinteisiin liittyviä museoita on useita, mm. kameli- ja hevosmuseot. Valokuvaajien suosiossa on erityisesti 1870-luvulla rakennettu vartiotorni Burj Nahar kauniine puutarhoineen Deirassa. Myös Bur Dubain ja Deiran vanhat soukit henkivät mennyttä aikaa. Vanhan vastapainoksi on runsaasti huippumoderneja nähtävyyksiä, esimerkiksi 7 tähden hotelli Burj al Arab, maailman korkein rakennus Burj Khalifa (828 m), akvaario ja delfinaario sekä keinotekoiset palmun ja maapallon muotoon rakennetut saarekkeet.

Ostokset

Dubain ostostarjonta on vailla vertaa. Deiran kultasouk on maailman suurin kultabasaari. Lähellä on myös maustesouk sekä mitä erilaisempaa tavaraa myyvä Murshidin basaari. Kangassouk on Bur Dubain puolella. Perinteisissä soukeissa pitää varautua tinkimiseen. Kaupungin kymmenet ilmastoidut ostoskeskukset myyvät tavaroita kaikkialta maailmasta; Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus. Sieltä löydät kansainvälisesti tunnetut vaate- ja kenkämerkit, kosmetiikan laatumerkit, sisustustarvikkeet kuten aidot matot, kirjaillut kankaat, elektroniikkaa, optiikkaa. 

Palvelumme

Matkavekan omatoiminen lento+hotelli-lomapaketti koostuu lennoista ja valikoiduista hotelleista. Rakenna itse haluamasi paketti ja päätä minä päivänä, miten pitkäksi aikaa ja millä lennoilla matkustat sekä missä hotellissa lomailet. 

Omatoimisilla lento+ hotelli-matkoilla ei ole Matkavekan opaspalvelua. Lentokenttäkuljetukset voit ostaa kätevästi matkavarauksen yhteyteen.

Koe kiehtova Dubai

All inclusive Dubai

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Dubain sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Tutustu ja varaa matkasi Dubaihin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Dubaissa

Kartta Dubai

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää kohteesta Dubai

Dubai
Dubai on yksi Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista ja samalla nimellä kutsutaan sen pääkaupunkia (myös Dubai City). Persianlahden rannalla sijaitseva kaupunki oli vielä muutama vuosikymmen sitten pieni helmenkalastajakylä. Brittien lähdettyä alueelta vuonna 1971 Dubai alkoi kehittyi huimaa vauhtia yhdeksi Lähi-Idän tärkeimmistä kaupungeista. Kaupungin sydämeen ulottuva kapea merenlahti, Creek, on ollut historiallisesti tärkeä kauppapaikka – täältä Dubain kasvu alkoi. Lahden suulla ovat vanhimmat kaupunginosat Deira, Bur Dubai ja Shindagha. Jumeirah levittäytyy vanhan keskustan lounaanpuoleiselle rannikolle. Nyky-Dubain noin 1,5 miljoonasta asukkaasta suurin osa on muualta tulleita tilapäisiä vierastyöläisiä. Dubai on emiraateista väkirikkain ja merkittävä kaupan ja matkailun keskus, öljytulot muodostavat vain vajaat 10 % sen bruttokansantuotteesta.

Matkustusasiakirjat
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Liikkuminen kohteessa
Dubai on suuri kaupunki, jonka on levinnyt laajalle alueelle. Kaupunginosia on useita ja rannalle on keskustahotelleista matkaa. Kaupunkirakenne on tehty autoliikennettä varten ja jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen. Liikkuminen paikasta toiseen onnistuu parhaiten julkisilla tai taksilla.Taksia edullisempi on ilmastoitu bussi, reittejä on sekä kaupunkialueella että muihin emiraatteihin. Dubain on ajoittain ruuhkainen, jolloin lyhyeenkin matkaan voi mennä yllättävän paljon aikaa. Metron rakentaminen aloitettiin vuonna 2006 ja useita linjoja on jo käytössä. Creekillä (lahdella) kulkee ilmastoituja vesibusseja ja niillä sekä perinteisillä dhow-veneillä voi vaikkapa risteillä tutustuen Dubain silhuettiin. Perinteisin ja edullisin venekuljetus lahden yli on kuitenkin pieni puinen venetaksi, abra.

Etäisyyksiä Dubaista
Abu Dhabi noin 165 km, Fujairah noin 150 km ja Dubain kyljessä sijaitseva pieni naapuriemiraatti Sharjah noin 16 km.

Rannat ja vesipuistot
Turkoosinsinistä merta reunustavat valkohiekkaiset rannat ovat hyvin hoidettuja. Noin kuusi kilometriä vanhasta keskustasta (Bur Dubai) lounaaseen päin on yleinen ranta Jumeirah Beach ja siitä muutaman kilometrin päässä maksullinen rantapuisto Jumeirah Beach Park (Huom. suljettu kanavatöiden vuoksi vuoden 2016 loppuun asti). Samalla alueella on myös Wild Wadi -vesipuisto ja palmun muotoon rakennetun Palm Jumeirah -tekosaaren kärjessä on vesipuisto Aquaventure. Myös keskustan koillispuolella runsaan kymmenen kilometrin päässä on maksullinen rantapuisto Al Mamzar Park. Osa Dubain hiekkarannoista kuuluu hotelleille tai yksityisille klubeille. Useimmista hotelleista on kuljetus rannalle 1-2 kertaa päivässä.

Harrastukset
Dubai tarjoaa paljon vapaa-ajan aktiviteettejä, täällä voit mm. luistella ja lasketella sisätiloissa tai lähteä laskemaan aavikon hiekkadyyneille! Vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät, myös sukellus on suosittua. Voit myös keilata, kiipeillä, lähteä aavikkosafarille tai kameliretkelle, tai kokeilla kuumailmapallo- ja vesitasolentoa. Dubain golfkentät ovat korkeatasoisia, pukeutumiseen kiinnitetään huomiota ja golfauto on pakollinen. Penkkiurheilijalle Dubain isännöimät maailmanluokan turnaukset golfissa, pikaveneilyssä, rugbyssä ja tenniksessä lienevät tuttuja, paikallisempia kisoja ovat mm. suositut kameli- ja hevoskilpailut.

Ruokailu ja iltaelämä
Ravintolatarjonta on hyvin kansainvälinen. Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa sekä yksityisillä ranta- ja golfklubeilla, joten varsinainen viihde-elämä keskittyy hotellien baareista ja pubeista hienostuneisiin cocktailbaareihin ja loistaviin yökerhoihin. Voit myös tutustua kaupunkikuvaan Emirates Towers -hotellin näköalabaarista tai maailman korkeimman rakennuksen ravintolasta käsin. Kulinaarisia makumatkoja kannattaa tehdä myös hotellien ulkopuolelle, kaupungilla on paljon viehättäviä ruokapaikkoja sekä kansainvälisiä ketjuja.

Alkoholi
Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa. Paikallisen lain mukaan vuodessa on muutamia päiviä, jolloin alkoholitarjoilu on kiellettyä noin 24 tuntia kerrallaan. Hotelli huolehtii lain noudattamisesta.

Nähtävyydet
Kaupungin vanhimmat asuinalueet levittäytyvät Creekin (merenlahden) molemmin puolin ja täällä kävellessään saakin hyvän kuvan alkuperäisestä Dubaista. Perinnekyläksi entisöity Bastakiya kapeine kujineen, perinteisine taloineen ja tuulitorneineen, museoineen, taidegallerioineen, ravintoloineen ja kahviloineen on illalla upeasti valaistu. Vanhassa Al Fahidin linnoituksessa on Dubai-museo, jossa alueen historia esitellään informatiivisesti. Vuonna 1934 rakennettu Bait Al Wakeel toimii nykyään perinneravintolana. Perinteisiin liittyviä museoita on useita, mm. kameli- ja hevosmuseot. Valokuvaajien suosiossa on erityisesti 1870-luvulla rakennettu vartiotorni Burj Nahar kauniine puutarhoineen Deirassa. Myös Bur Dubain ja Deiran vanhat soukit henkivät mennyttä aikaa. Vanhan vastapainoksi on runsaasti huippumoderneja nähtävyyksiä, esimerkiksi 7 tähden hotelli Burj al Arab, maailman korkein rakennus Burj Khalifa (828 m), akvaario ja delfinaario sekä keinotekoiset palmun ja maapallon muotoon rakennetut saarekkeet.

Ostokset
Dubain ostostarjonta on vailla vertaa. Deiran kultasouk on maailman suurin kultabasaari. Lähellä on myös maustesouk sekä mitä erilaisempaa tavaraa myyvä Murshidin basaari. Kangassouk on Bur Dubain puolella. Perinteisissä soukeissa pitää varautua tinkimiseen. Kaupungin kymmenet ilmastoidut ostoskeskukset myyvät tavaroita kaikkialta maailmasta; Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus. Sieltä löydät kansainvälisesti tunnetut vaate- ja kenkämerkit, kosmetiikan laatumerkit, sisustustarvikkeet kuten aidot matot, kirjaillut kankaat, elektroniikkaa, optiikkaa. 

Muuta
- Osa hotelleista perii asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yeensä takuumaksu on 200-230AED/huone/yö. Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.

- Lisäksi Dubaissa peritään turistiveroa huone/yö. Veron määrä määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan ja se on 7-20 dirhamia huoneelta/yö. Turistivero peritään hotellissa sisäänkirjoittautumisen yhteydessä.


 

 

 

Hyvä tietää Arabiemiirikunnat

Aikaero 
Aikaero Suomeen: talviaika +2 tuntia, kesäaika +1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DXB)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubain kansainväliseltä lentoasemalta hotellille
Dubai 10 - 40 km 
Sharjah 17 km
Ras al Khaimah 85 km
Fujairah 150 km
Abu Dhabi 160 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha 
Juomarahaa on tapana jättää hyvästä palvelusta. Ravintoloissa 5 -10 % laskun loppusummasta. Ravintoloissa laskuun lisätää usein palvelumaksu 10 % ja vero 10%. Retkibussin kuljettajalle, huonesiivoojalle, huonepalvelu tarjoilijalle ja laukunkantajalle voi halutessaan antaa 5-10 AED.

Juomavesi
Vesijohtovesi on merestä puhdistettua. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista. 

Jännite
220/240 V. 50Hz. Adapteri tarvitaan, englantilainen 3-haarainen pistoke. 

Matkustusasiakirjat
Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liityvät määräykset.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Important information for non-Finnish citizens If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa. Please notice new requirement for the Children's Visa Application (18 years old and below):  If the parents have different family name you'll need a passport copy of the child (valid 6 months at the time of travel), passport photo and child birth certificate.

If you have a visa when arriving to Dubai Airport, first you need to go through the eye scan procedure. The officer doing the eye scan will stamp the back side of the visa copy. After that you can continue to the passport control, where the officer will ask to see your passport and the stamp in your visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Takuumaksu
Osa hotelleista perii asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yeensä takuumaksu on 200-230AED/huone/yö. Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Turistivero 
Dubain viranomaisten päätöksen mukaan, kaikilta kohteessa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta sisäänkirjautumisen yhteydessä turistivero, jonka suuruus määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan, ja se on 10-20 dirhamia huone/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. 

Uskonto 
Maan virallinen uskonto on Islam.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Dirhami (AED)