Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
 • Dubai

  Dubai

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Dubai.

Hotellit 

Katso Dubain kaikki hotellit.

Huikea Dubai

"Ahlan wa Sahlan - tervetuloa Sheikkien, ylellisyyden ja yltäkylläisyyden maailmaan! Haluat sitten shoppailla, ottaa aurinkoa, lasketella hiekalla tai lumella tai käydä maailman korkeimmassa rakennuksessa, tämä kaikki on mahdollista Dubaissa."

Dubain taivaita tavoittelevat pilvenpiirtäjät kilpailevat korkeudellaan eikä loistolla ole rajaa, kun sheikit antavat vaurautensa näkyä. Dubai, jonka suurkaupungin sykkeeseen yhdistyy pitkät arabiperinteet, on lomailijalle unohtumaton elämys. Sen mahtavat ostosmahdollisuudet, ensiluokkaiset kulinaristiset elämykset ja upeat rannat luovat puitteet täydelliselle lomalle.

Dubai tunnetaan huikentelevaisista rakennushankkeistaan. Pilvenpiirtäjiä nousee huimaa tahtia ja kaupungin edustalle rakennetaan hulppeita tekosaaria. Näistä kenties tunnetuin on The World, keinotekoinen, joka ilmasta katsottuna näyttää aivan maapallon kartalta. Näkemisen arvoinen on myös maailman korkein rakennus – peräti 828 metriä korkea Burj Khalifa, joka majesteetillisesti hallitsee kaupungin taivaanrantaa.

Jos mielit ostosmatkalle, jolle ei löydy vertaa, Dubai on sinun valintasi. Kaupunki on pullollaan ostettavaa. Etsit sitten muotilöytöjä kansainvälisiltä merkeiltä, itämaisia mattoja tai vaikkapa kultaa kotiin viemisiksi, Dubain tarjonta ei varmasti jätä sinua kylmäksi. Tunnelmallisten basaarien lisäksi Dubain jättimäiset kauppakeskukset ovat nähtävyys itsessään. Vieraile esimerkiksi kaupungin suurimmassa ostoskeskuksessa Dubai Mallissa, josta löydät valtavan akvaarion ja luistinradan yli 1 200 myymälän lisäksi.Koe kiehtova Dubai

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Dubain sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Dubaihin

Suorat lennot Dubaihin usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Kartta

Lento + hotelli

Lento+hotelli-omatoimimatka Dubaihin

Tähän kohteeseen voit varata lyhyempiä tai vaikkapa vähän pidempiä lomamatkoja - juuri itsellesi sopivan lomapaketin. Matkavekan lento+hotelli-matka koostuu Helsingistä lähtevistä reittilennoista ja valitsemastasi majoituksesta. Matkan hintaan sisältyy 1 x kirjattu matkatavara/aikuinen. Lento+hotelli matkapaketit eivät sisällä Matkavekan opaspalveluita tai kuljetuspalveluita kohteessa. Lento+hotelli matkapaketin hinta maksetaan kokonaisuudessaan varauksen yhteydessä ja matkaan sovelletaan Matkavekan lisä-ja erityisehtoja.

Varaa matkasi Dubaihin!

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 22
 • 23

Lisätietoa

Dubai
Dubai on yksi Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista ja samalla nimellä kutsutaan sen pääkaupunkia (myös Dubai City). Persianlahden rannalla sijaitseva kaupunki oli vielä muutama vuosikymmen sitten pieni helmenkalastajakylä. Brittien lähdettyä alueelta vuonna 1971 Dubai alkoi kehittyi huimaa vauhtia yhdeksi Lähi-Idän tärkeimmistä kaupungeista. Kaupungin sydämeen ulottuva kapea merenlahti, Creek, on ollut historiallisesti tärkeä kauppapaikka – täältä Dubain kasvu alkoi. Lahden suulla ovat vanhimmat kaupunginosat Deira, Bur Dubai ja Shindagha. Jumeirah levittäytyy vanhan keskustan lounaanpuoleiselle rannikolle. Nyky-Dubain noin 1,5 miljoonasta asukkaasta suurin osa on muualta tulleita tilapäisiä vierastyöläisiä. Dubai on emiraateista väkirikkain ja merkittävä kaupan ja matkailun keskus, öljytulot muodostavat vain vajaat 10 % sen bruttokansantuotteesta.

Matkustusasiakirjat
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Liikkuminen kohteessa
Dubai on suuri kaupunki, jonka on levinnyt laajalle alueelle. Kaupunginosia on useita ja rannalle on keskustahotelleista matkaa. Kaupunkirakenne on tehty autoliikennettä varten ja jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen. Liikkuminen paikasta toiseen onnistuu parhaiten julkisilla tai taksilla.Taksia edullisempi on ilmastoitu bussi, reittejä on sekä kaupunkialueella että muihin emiraatteihin. Dubain on ajoittain ruuhkainen, jolloin lyhyeenkin matkaan voi mennä yllättävän paljon aikaa. Metron rakentaminen aloitettiin vuonna 2006 ja useita linjoja on jo käytössä. Creekillä (lahdella) kulkee ilmastoituja vesibusseja ja niillä sekä perinteisillä dhow-veneillä voi vaikkapa risteillä tutustuen Dubain silhuettiin. Perinteisin ja edullisin venekuljetus lahden yli on kuitenkin pieni puinen venetaksi, abra.

Etäisyyksiä Dubaista
Abu Dhabi noin 165 km, Fujairah noin 150 km ja Dubain kyljessä sijaitseva pieni naapuriemiraatti Sharjah noin 16 km.

Rannat ja vesipuistot
Turkoosinsinistä merta reunustavat valkohiekkaiset rannat ovat hyvin hoidettuja. Noin kuusi kilometriä vanhasta keskustasta (Bur Dubai) lounaaseen päin on yleinen ranta Jumeirah Beach ja siitä muutaman kilometrin päässä maksullinen rantapuisto Jumeirah Beach Park (Huom. suljettu kanavatöiden vuoksi vuoden 2016 loppuun asti). Samalla alueella on myös Wild Wadi -vesipuisto ja palmun muotoon rakennetun Palm Jumeirah -tekosaaren kärjessä on vesipuisto Aquaventure. Myös keskustan koillispuolella runsaan kymmenen kilometrin päässä on maksullinen rantapuisto Al Mamzar Park. Osa Dubain hiekkarannoista kuuluu hotelleille tai yksityisille klubeille. Useimmista hotelleista on kuljetus rannalle 1-2 kertaa päivässä.

Harrastukset
Dubai tarjoaa paljon vapaa-ajan aktiviteettejä, täällä voit mm. luistella ja lasketella sisätiloissa tai lähteä laskemaan aavikon hiekkadyyneille! Vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät, myös sukellus on suosittua. Voit myös keilata, kiipeillä, lähteä aavikkosafarille tai kameliretkelle, tai kokeilla kuumailmapallo- ja vesitasolentoa. Dubain golfkentät ovat korkeatasoisia, pukeutumiseen kiinnitetään huomiota ja golfauto on pakollinen. Penkkiurheilijalle Dubain isännöimät maailmanluokan turnaukset golfissa, pikaveneilyssä, rugbyssä ja tenniksessä lienevät tuttuja, paikallisempia kisoja ovat mm. suositut kameli- ja hevoskilpailut.

Ruokailu ja iltaelämä
Ravintolatarjonta on hyvin kansainvälinen. Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa sekä yksityisillä ranta- ja golfklubeilla, joten varsinainen viihde-elämä keskittyy hotellien baareista ja pubeista hienostuneisiin cocktailbaareihin ja loistaviin yökerhoihin. Voit myös tutustua kaupunkikuvaan Emirates Towers -hotellin näköalabaarista tai maailman korkeimman rakennuksen ravintolasta käsin. Kulinaarisia makumatkoja kannattaa tehdä myös hotellien ulkopuolelle, kaupungilla on paljon viehättäviä ruokapaikkoja sekä kansainvälisiä ketjuja.

Alkoholi
Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa. Paikallisen lain mukaan vuodessa on muutamia päiviä, jolloin alkoholitarjoilu on kiellettyä noin 24 tuntia kerrallaan. Hotelli huolehtii lain noudattamisesta.

Nähtävyydet
Kaupungin vanhimmat asuinalueet levittäytyvät Creekin (merenlahden) molemmin puolin ja täällä kävellessään saakin hyvän kuvan alkuperäisestä Dubaista. Perinnekyläksi entisöity Bastakiya kapeine kujineen, perinteisine taloineen ja tuulitorneineen, museoineen, taidegallerioineen, ravintoloineen ja kahviloineen on illalla upeasti valaistu. Vanhassa Al Fahidin linnoituksessa on Dubai-museo, jossa alueen historia esitellään informatiivisesti. Vuonna 1934 rakennettu Bait Al Wakeel toimii nykyään perinneravintolana. Perinteisiin liittyviä museoita on useita, mm. kameli- ja hevosmuseot. Valokuvaajien suosiossa on erityisesti 1870-luvulla rakennettu vartiotorni Burj Nahar kauniine puutarhoineen Deirassa. Myös Bur Dubain ja Deiran vanhat soukit henkivät mennyttä aikaa. Vanhan vastapainoksi on runsaasti huippumoderneja nähtävyyksiä, esimerkiksi 7 tähden hotelli Burj al Arab, maailman korkein rakennus Burj Khalifa (828 m), akvaario ja delfinaario sekä keinotekoiset palmun ja maapallon muotoon rakennetut saarekkeet.

Ostokset
Dubain ostostarjonta on vailla vertaa. Deiran kultasouk on maailman suurin kultabasaari. Lähellä on myös maustesouk sekä mitä erilaisempaa tavaraa myyvä Murshidin basaari. Kangassouk on Bur Dubain puolella. Perinteisissä soukeissa pitää varautua tinkimiseen. Kaupungin kymmenet ilmastoidut ostoskeskukset myyvät tavaroita kaikkialta maailmasta; Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus. Sieltä löydät kansainvälisesti tunnetut vaate- ja kenkämerkit, kosmetiikan laatumerkit, sisustustarvikkeet kuten aidot matot, kirjaillut kankaat, elektroniikkaa, optiikkaa. 

Muuta
- Osa hotelleista perii asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yeensä takuumaksu on 200-230AED/huone/yö. Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.

- Lisäksi Dubaissa peritään turistiveroa huone/yö. Veron määrä määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan ja se on 7-20 dirhamia huoneelta/yö. Turistivero peritään hotellissa sisäänkirjoittautumisen yhteydessä.