Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
 • Matkat kohteeseen Ras Al Khaimah - varaa Matkavekasta

  Ras Al Khaimah

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Ras al Khaimah.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Ras al Khaimahin alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa kohteesta Ras Al Khaimah

Matkat Ras Al Khaimah - varaa Matkavekasta

Matkusta kohteeseen Ras Al Khaimah - Arabiemiirikunnat

Ras Al Khaimahissa on luvassa unohtumattomia lomaelämyksiä ihanteellisessa ilmastossa! Lähde nauttimaan lokoisasta rantalomasta tasokkaissa hotelleissa tai aktiivilomasta mielesi mukaan. Heittäydy vesileikkeihin, pelaa golfia, shoppaile nykyaikaisissa ostoskeskuksissa ja perinteisissä soukeissa, osallistu kansanhuviin kameliraveissa ja koe aavikkosafarin ihmeet.

Aito ja vieraanvarainen emiraatti

Emiirikuntien seitsemästä emiraatista pohjoisin, Ras Al Khaimah, sijaitsee kauniissa luonnonympäristössä vuorten ja kristallinkirkkaan Persianlahden välissä. Samaa nimeä kantava kaupunki on isoaveljeänsä Dubaita pienempi, paikallisempi ja rauhallisempi, mutta erilaisia palveluja kuten ostoskeskuksia syntyy matkailijoiden tarpeisiin lisää kaiken aikaa. Täällä kohtaat aitoa arabialaista vieraanvaraisuutta.

Rauhallinen rantakohde

Ras  Al Khaimah on kaunis paikka: hienot hiekkarannat, viehättävät laguunit, komeat vuoret, tasokkaat hodellit ja punertavat hiekka-aavikot tekevät puitteet satumaiselle lomalle. Ras Al Khaimah on kuin virkistävä keidas. Dubain houkutukset ja ostokset ovat myös lähellä, samoin kuin jännittävät elämykset, kuten jeeppi- tai kamelisafarit. 

Leppoisat lomakeitaat

Lomahotelleja on sekä kaupungissa että noin kaksikymmentäviisi kilometriä etelämpänä sijaitsevassa Al Hamran palvelukeskittymässä. Näiden välillä on alueen ainoa, mutta sitäkin suurempi ja viihdyttävämpi vesipuisto. Asuitpa kaupungissa tai Al Hamran alueella, lähelläsi on sekä ostosmahdollisuudet että 18-reikäinen golfkenttä. Hotellialueet ovat siistejä ja turvallisia ja rannat myös lapsille sopivia.

Kaupungissa on asukkaita noin neljännesmiljoona. Keskustan sisäjärven rantaa reunustaa kävelykatu, jonka varrella on lukuisia ravintoloita ja kodikkaita kahviloita. Vanhankaupungin markkinakujilta voi piipahtaa pienessä kansallismuseossa, joka on rakennettu vanhaan linnaan. Toinen historiaan liittyvä museo esittelee alueen entistä tärkeää elinkeinoa, helmenkalastusta.

Tietoa Ras Al Khaimahista


Ras Al Khaimah on pohjoisin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista ja samalla nimellä kutsutaan sen pääkaupunkia. Asukkaita kaupungissa on noin 120 000.

Dubaita rauhallisemmassa Ras Al Khaimahissa voi edelleen aistia perinteisen arabitunnelman. Kaupunki kehittyy jatkuvasti, uutta rakennetaan ja palveluita syntyy. Ilmapiiri on hotelleissa ja resorteissa kansainvälinen ja liberaali, mutta yleisillä paikoilla muslimikulttuurin sääntöjä on syytä noudattaa. 

Matkustusasiakirjat
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Liikkuminen kohteessa
Hotellimme sijaitsevat Ras Al Khaimahin keskustassa ja Al Hamran alueella. Rannalle on keskustahotelleista matkaa. Kaupunkirakenne on tehty autoliikennettä varten ja jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen. Liikkuminen paikasta toiseen onnistuu parhaiten taksilla, jonka voi ottaa lennosta tai hotellin edestä. Taksit ovat yleensä edullisia. Joillakin hotelleilla on oma kuljetuksensa uimarannoille tai keskustan. Kaupungin sisäistä bussiliikennettä ei ole, mutta bussilla pääsee päivittäin Dubaihin, Umm Al Quwainiin, Ajmaniin ja Sharjahiin.

Etäisyyksiä Ras Al Khaimahista
Dubaihin n. 80 km, ja lentokentälle (Dubai International Airport DXB) n. 75 km. 

Rannat ja vesipuistot
Turkoosinsinistä merta reunustavat valkohiekkaiset rannat ovat hyvin hoidettuja. Rantahotelleilla on yleensä uima-altaiden lisäksi omat rannat, ja esimerkiksi keskustahotelli Hilton Ras Al Khaimahin asiakkaat voivat käyttää Hilton Beach Resortin rantaa, jonne on kuljetus päivittäin. Iceland-vesipuisto on käymisen arvoinen kuumana päivänä.

Harrastukset
Ras Al Khaimah tarjoaa paljon elämyksellisiä vapaa-ajan aktiviteetteja.Vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät, snorklaus, sukellus ja vesihiihto ovat suosittuja. Tarjolla on menoa jet skillä, banaanilla tai esimerkiksi liitovarjolla. Voit myös kokeilla jousiammuntaa, kiipeilyä, lähteä aavikkosafarille tai kameliretkelle tai lähteä ilmojen teille ultrakevyellä lentokoneella. Ratsastajille ja veneilijöille löytyy omat palvelunsa. Ras Al Khaimahissa on kaksi korkeatasoista golf-kenttää, pukeutumiseen kiinnitetään huomiota ja golfauto on pakollinen. Tennistä voi pelata useimmissa hotelleissa. Eksoottisempaa nähtävää tarjoavat haukkanäytös ja kameliravit.

Ruokailu ja iltaelämä
Ravintolatarjonta on hyvin kansainvälinen. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien ravintoloissa, joten varsinainen viihde-elämä keskittyy hotellien baareista ja pubeista hienostuneisiin cocktailbaareihin ja loistaviin yökerhoihin. Ostoskeskuksista löytyy myös erilaisia edullisempia ravintoloita, mm. kiinalaisia, intialaisia ja thaimaalaisia paikkoja sekä kansainvälisiä pikaruokaketjuja. Ravintolat keskittyvät pääosin hotelleihin ja ostoskeskuksiin.

Nähtävyydet
Vaatimaton Ras Al Khaimahin kansallismuseo sijaitsee vanhassa Al Hisn -linnoituksessa, jossa monet hallitsijat ovat aikoinaan asuneet. Dhayahin linnoitus on rakennettu 1500-luvulla korkealle vuoristoon, joten näkymät sieltä ovat huikeat. Jazirat al Hamra on 1500-luvulta peräisin oleva rantakylä, joka on Arabiemiirikuntien vanhimpia nähtävyyksiä. Siellä on erilaisia hylättyjä rakennuksia: linnoitus, moskeija ja vanhoja rakennuksia. Khatt on kuuma mineraalilähde, jolla uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. 

Ostokset
Ras Al Khaimahissa on suuri ostoskeskus, Manar Mall, josta löytyy tunnettuja tuotemerkkejä, vaatteita ja elektroniikkaa. Ras al Khaimahin Al Hamrassa on myös pienempi ostoskeskus. Vanhassa kaupunginosassa on museoita ja värikkäitä souk-markkinakatuja, joilta voit ostaa mausteita, koruja ja vaatteita. Perinteisissä soukeissa pitää varautua tinkimiseen. Ras Al Khaimahissa on suppeampi ostostarjonta verrattuna Dubain kohteisiin.  Uusin ostoskeskus on nimeltään RAK Mall, jonka toisessa kerroksessa on luistinrata. Sisäjärven vieressä kulkee Cornichen, kävelykatu ravintoloineen ja kodikkaine kahviloineen. Myös paikalliset ihmiset kokoontuvat kahviloihin vaihtamaan kuulumisia ja juomaan kupposen teetä.

Alkoholi
Alkoholia tarjoillaan vain hotelleissa. Paikallisen lain mukaan vuodessa on muutamia päiviä, jolloin alkoholitarjoilu on kiellettyä noin 24 tuntia kerrallaan. Hotelli huolehtii lain noudattamisesta.

Muuta

-Hotellihuoneet ovat käytössä sunnuntaina klo 14 alkaen, mutta hotelliaamiaista voi mennä nauttimaan heti saapumisen jälkeen tarjoiluaikataulun mukaisesti. Vastaavasti huoneet ovat käytössä kotimatkan alkaessa siihen asti kun lentokenttäkuljetus lähtee.
- Kaikki hotellit perivät asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yleensä takuumaksu on 100-500AED/huone/yö.

 Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.
- Lisäksi peritään turistiveroa huone/yö. Veron määrä määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan, ja se on 1.11.2015 alkaen 10-20AED/huone/yö. Turistivero peritään hotellissa sisäänkirjoittautumisen yhteydessä.
- Lentokenttäkuljetus hotelleihin kestää liikenteestä riippuen noin 1‒1,5 tuntia. Kun tiet ovat ruuhkaisia, matkaan kuluu yllättävästi aikaa.
- Dubain lentokenttä on hyvin vilkas ja monia lentoja laskeutuu samaan aikaan. Tämän vuoksi passintarkastusjonot saattavat venyä. 
- Ras Al Khaimahin kaupunki sekä koko alue kasvaa ja kehittyy kaiken aikaa, joten rakennustyöt ovat yleisiä.

Koe Ras Al Khaimah

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Ras al Khaimahin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Ras al Khaimahiin

Suorat lennot Dubaihin.

Lue lisää täältä >

Kartta Ras Al Khaimah

Varaa matkasi Ras al Khaimahiin

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-matkapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Hinnat vaihtelevat ja  matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 18
 • 19
 • 22

Hyvä tietää Arabiemiirikunnat

Aikaero 
Aikaero Suomeen: talviaika +2 tuntia, kesäaika +1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DXB)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubain kansainväliseltä lentoasemalta hotellille
Dubai 10 - 40 km 
Sharjah 17 km
Ras al Khaimah 85 km
Fujairah 150 km
Abu Dhabi 160 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-matkapeketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha 
Juomarahaa on tapana jättää hyvästä palvelusta. Ravintoloissa 5 -10 % laskun loppusummasta. Ravintoloissa laskuun lisätää usein palvelumaksu 10 % ja vero 10%. Retkibussin kuljettajalle, huonesiivoojalle, huonepalvelu tarjoilijalle ja laukunkantajalle voi halutessaan antaa 5-10 AED.

Juomavesi
Vesijohtovesi on merestä puhdistettua. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista. 

Jännite
220/240 V. 50Hz. Adapteri tarvitaan, englantilainen 3-haarainen pistoke. 

Matkustusasiakirjat
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä onnistunut Israelin leimasta huolimatta. Uuden passin hankkiminen jää matkustajan oman harkinnan varaan. Suomen kansalaisilta ei toistaiseksi vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee selvittää viisumiasiat hyvissä ajoin ennen matkaa.

Important information for non-Finnish citizens If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa. Please notice new requirement for the Children's Visa Application (18 years old and below):  If the parents have different family name you'll need a passport copy of the child (valid 6 months at the time of travel), passport photo and child birth certificate.

If you have a visa when arriving to Dubai Airport, first you need to go through the eye scan procedure. The officer doing the eye scan will stamp the back side of the visa copy. After that you can continue to the passport control, where the officer will ask to see your passport and the stamp in your visa.

Takuumaksu
Osa hotelleista perii asiakkailta sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksun, joka vaihtelee hotelleittain. Yeensä takuumaksu on 200-230AED/huone/yö. Sen voi maksaa joko luottokortilla (jää avoimeksi maksuksi) tai rahalla. Jos maksaa euroilla, lähtöpäivänä rahaa ei saa takaisin välttämättä euroina vaan dirhameina.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Turistivero 
Dubain viranomaisten päätöksen mukaan, kaikilta kohteessa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta sisäänkirjautumisen yhteydessä turistivero, jonka suuruus määräytyy hotellin luokituksen (1-5 tähteä) mukaan, ja se on 10-20 dirhamia huone/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. 

Uskonto 
Maan virallinen uskonto on Islam.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Dirhami (AED)