Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Bulgaria matkat | Matkavekka

    Bulgaria

Varnan Kultahietikko

Ihana ja edullinen Golden Sands Bulgariassa.

Lue lisää täältä > 

Sunny Beach

Suosittu ja monipuolinen lomakohde Bulgariassa. 

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Bulgaria

Varaa matka Bulgariaan - Matkavekka

Matkat kohteeseen Bulgaria

Aurinko ja kesä Bulgariassa meren rannalla tarkoittavat mukavaa lomaa. Bulgaria tarjoaa lomalaiselle leveitä, ihania hiekkarantoja, jotka ovat Euroopan mittakaavassa lähes vertaansa vailla. Täällä voit nauttia olostasi auringossa, näkymistä lämpimälle siniselle merelle, ystävällisistä ihmisistä ja kauniista luonnosta. Mustanmeren lomakeskukset ovat rakentuneet parhaiden rantojen ympärille, ja ne ovat matkailijalle kuin mittatilaustyönä tehtyjä. Sydämelliset bulgarialaiset saavat vieraan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.

Bulgariassa on täydellinen lomaympäristö

Bulgarian suhteen luontoäiti on ollut antelias: pieneen maahan mahtuu niin mahtavia vuoristomaisemia ja viljavia vainioita kuin hyvää tekeviä mineraalivesilähteitä ja sametinpehmeitä hiekkarantojakin. Aurinkoisen ilmaston ansiosta maa tuottaa runsaasti satoa, ja sen eläimistö ja luonto ovat monimuotoisia. Bulgaria sijaitsee Mustanmeren rannalla, ja leveitä pitkiä hiekkarantoja riittää silmänkantamattomiin. Rannat ovat houkuttelevia ja meri kirkas. Upota siis varpaasi hiekkaan, etsi itsellesi aurinkotuoli, käy lekottelemaan ja aloita lomasta nauttiminen.

Vastinetta rahalle

Bulgaria sopii erityisesti pienen budjetin lomailuun. Täältä löydät majoitusvaihtoehtoja huoneistohotelleista suuriin lomakeskuksiin, joissa on paljon aktiviteetteja niin aikuisille kuin lapsillekin. Hintataso on houkuttelevan edullinen. Bulgariassa hintataso on selvästi Suomea matalampi sekä kaupoissa, ravintoloissa että kahviloissa. Bulgariassa budjettisi riittää pitkälle. Jos haluat erityisen helppoa lomaa, valitse all inclusive -hotelli.

Runsaasti tekemistä

Suositulta Sunny Beachiltä voit löytää rantaloman lisäksi monenlaisia aktiviteetteja: vesiurheilua, vesipuistoja ja erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Ehkä istahdat kahville tai oluelle pieneen paikallisravintolaan tai nautiskelet koko menun läpi jossain tasokkaammassa paikassa.

Lomakohteemme Bulgariassa

Sunny Beach

Aurinkoinen ja edullinen Sunny Beach on kuin luotu joutilaaseen lomaelämään. Aurinko paistaa, hulppeaa rantaviivaa riittää silmänkantamattomiin ja uimavesi on puhdasta. Sunny Beachiltä löytyvät kaikki palvelut, mitä hemmottelunhaluinen lomailija osaa vain keksiä. Hyvät harrastusmahdollisuudet sekä mahtava ravintolatarjonta, paikalliset laatuviinit ja kukkarolle lempeät hinnat saavat yhä useamman suuntaamaan lomallaan Sunny Beachin hiekkadyyneille.

Varnan Kultahietikko

Kultahietikko sijaitsee Mustanmeren rannalla. Kultahietikko on erityisen tunnettu pitkästä hiekkarannastaan, jota on usein kutsuttu yhdeksi Euroopan hienoimmista rannoista. Kultahietikolta löytyy paljon hyviä hotelleja ja mukavia aktiviteetteja. Tunnelma on viihtyisä, ilmasto miellyttävä ja hintataso kohtuullinen.

 

Varaa matkasi Bulgariaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Bulgarian lomakohteet

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Bulgaria - hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Bulgariassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. On hyvä huomata, että ravintoloissa on käytäntönä tuoda lasku erikseen ensin juomista ja ruokailun päätteeksi toinen lasku, jossa on juomat ja ruoka yhdessä. Huomioi tämä ettet maksa juomia kahteen kertaan. Noin 10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä.

Jännite
230 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Ruoka ja juoma
Bulgarialaisen keittiön antimet ovat maistuvia ja huokeita; tarjontaa riittää paikallisista kansainvälisiin ravintoloihin. Ravintoloiden standardit ja ruokalistat vaihtelevat paljon, mutta hyviä vinkkejä saat matkaoppailtamme. Hyvän päivällisen saa jo noin 13 eurolla. 

Sää
Bulgariassa voi kesäaikaan nauttia lähes poikkeuksetta loistavasta lomasäästä. Tyypillinen lämpötila on 26–30 astetta, ja veden lämpötila lomakohteessa on yli 20 astetta kesäkuusta syyskuuhun.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
n. 84 % ortodokseja, n. 12 % muslimeja

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Bulgarian leva (BGN)