Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
  • Bulgaria | Matkavekka

    Bulgaria

Aito ja monipuolinen Bulgaria

Bulgarian suhteen luontoäiti on ollut antelias: pieneen maahan mahtuu niin mahtavia vuoristomaisemia ja viljavia vainioita kuin hyvää tekeviä mineraalivesilähteitä ja sametinpehmeitä hiekkarantojakin.

Mustanmeren lomakeskukset ovat rakentuneet parhaiden rantojen ympärille, ja ne ovat matkailijalle kuin mittatilaustyönä tehtyjä. Sydämelliset bulgarialaiset saavat vieraan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.

Välimereen työntyvistä niemimaista itäisimmän tuhansien vuosien värikkäät vaiheet ja valloittajat ovat jättäneet perinnöksemme kiehtovan kulttuurin. Muinainen Traakia ulottui yli koko Balkanin niemimaan muodostaen alueellisen ja etnisen kokonaisuuden. Kreikkalaissiirtokuntia alueelle syntyi 500-luvulla ennen ajanlaskumme alkua, myöhemmin saapuivat vuoroin makedonialaiset, roomalaiset, slaavit, bulgaarit ja osmannit. Nykyään pääosa Traakiasta kuuluu Bulgariaan, osa Romaniaan, osa Kreikkaan ja osa Turkkiin.

Bulgarian halkaisee länsi–itäsuunnassa pyöreälakinen Balkan, jonka pohjoispuolinen Tonavan alanko on hedelmällistä mustan mullan aluetta. Alueella kasvaa vehnää, maissia, viinirypäleitä, tupakkaa ja sokerijuurikasta. Viljelysten ja koskemattomien vuoristoalueiden vastapainona Bulgaria tarjoaa matkailijalle Mustanmeren hienoja hiekkarantoja, maalaiskyliä, ikivanhoja kulttuurikaupunkeja ja luostareita, joiden merkitys maan historiassa on ollut suuri. Niissä on vaalittu kieltä ja kulttuuria silloinkin, kun vieraat vallat ovat hallinneet maata. Pinta-alaltaan pieneen maahan mahtuu paljon. 

Kohteet ja lähdöt

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7