Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Sozopol - Bulgaria | Matkavekka

    Sozopol

Sozopol - Sunny Beach

Sozopol

Matkat kohteeseen Sozopol - Bulgaria

Sozopolin silhuetti turkoosinsinistä merta vasten on huikaiseva näky. Tämä sangen viehättävä pikkukaupunki tarjoaa hienoa historiaa, edullista lomanviettoa, loistavia ruokapaikkoja, hyviä rantoja ja rennon lomailmapiirin. Sozopolissa yhdistyy kiehtovalla tavalla historia ja nykypäivä. Kaupunki hurmaa tunnelmallaan ja aitoudellaan joka kerta uudelleen. Sozopol toivottaa sinut avosylin leppoisalle kesälomalle!

Kaunis ja tunnelmallinen Sozopol

Sozopol on Bulgarian vanhimpia rannikkokaupunkeja. Mustaanmereen työntyvällä niemekkeellä elää omassa rytmissään alkuperäinen kaupunki, jonka hurmaavien puu- ja kivitalojen välissä kiemurtelevat kapeat mukulakivikadut ja pienten pihojen yllä kiipeilevät viiniköynnökset, muratit ja vanhat viikunapuut. Kapea kannas yhdistää vanhankaupungin mantereen puolella sijaitsevaan uuteen kaupunginosaan, josta avautuu upea näkymä niemekkeelle ja merelle. Vaikka laulussa mainitaan Odessa Mustanmeren helmeksi, se itse asiassa on paremminkin Sozopol.

Sozopolin rannat ja nähtävyydet

Sozopolissa on kaksi hiekkarantaa: keskusranta ja rauhallisempi Harmani-ranta. Molemmissa on palveluita ja rantatuoleja vuokrataan. Sozopolilla on pitkä ja vaiheikas historia, mikä näkyy edelleen vanhoina rakennuksina ja raunioina. Vanhakaupunki on jo nähtävyys itsessään, samoin lukuisat kirkot. Etnografinen museo ja linnoitus sopivat historian ystäville. Kysy lisää lomavinkkejä suomenkielisiltä oppailtamme, he neuvovat mielellään! Suuri Burgasin kaupunki sijaitsee noin 35 kilometrin päässä ja sinne kannattaa suunnata vaikkapa ostoksille. Katso opastettu retkemme 

Kartta Sozopol

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse