Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Nessebar - Bulgaria

    Nessebar

Tietoa Nessebarista

Varaa Maykavekan matka Nessebariin

Nessebar - rantalomaa ja kulttuurielämyksiä

Bulgarian Nessebar sopii sinulle, joka kaipaat aurinkoista kesälomaa, mutta haluat siltä myös muuta kuin pelkkää joutenoloa. Nessebarissa pääset ihastelemaan viehättävää vanhaakaupunkia ja nauttimaan kulttuurista. Kaiken kruunaa edullinen hintataso, hyvä ruoka ja viini. Nessebar hurmaa!

Unescon suojelema Nessebarin vanhakaupunki

Nessebarin vanhakaupunki sijaitsee kapealla, kallioisella niemekkeellä, jonka yhdistää mantereen puoleiseen uudempaan kaupunginosaan kapea kannas. Matkavekan hotelli St Nikola sijaitsee juuri täällä vanhassakaupungissa, joten voit viettää ainutlaatuisen loman ihastuttavassa ympäristössä. Euroopan vanhimpiin kaupunkeihin lukeutuva Nessebar valittiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1983.

Nessebarin rikkaan historian aistii kapeilla mukulakivikaduilla kulkiessaan. Vanha kaupunginosa on ollut muurien ympäröimä ja edelleen sinne saavutaan muinaisen linnoitusportin kautta. 1800-luvun puutalot ihastuttavine sisäpihoineen, varhaiskristilliset basilikat, keskiaikaiset kirkot ja vanhan kalastajakylän ilmapiiri tekevät Nessebarin tunnelmasta ainutlaatuisen.

Nessebarin rannat ja nähtävyydet

Nessebarin kaksi siistiä hiekkarantaa sijaitsevat kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Nessebarissa on myös vesipuisto Aqua Paradise. Suuri ja suosittu Sunny Beachin ranta on kilometrien pituinen ja sinne pääset halutessasi paikallisbussin kyydillä. Sunny Beachiltä löydät enemmän palveluita ja aktiviteetteja. Nessebarin suosituimpia nähtävyyksiä ovat vanhan kaupungin muurit ja kirkot sekä arkeologinen museo. Katso myös kiinnostavat, opastetut retkemme

Kalaravintoloita ja kahviloita

Nessebarissa on paljon kahviloita ja ravintoloita. Esimerkiksi Mitropolian raunioita ympäröivä tori on erinomainen paikka aloittaa illanvietto. Monet matkailijat jatkavat sitten Roussalkaa ja Tsar Ivan Assenia pitkin kohti niemimaan eteläkärkeä. Täällä ruokalistoilla on aina tuoretta kalaa ja Mustanmeren ylle avautuvat upeat maisemat. Yöelämää haikailevien kannattaa suunnata nimenomaan Sunny Beachille.

Koe edullinen Bulgaria

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Tutustu Bulgarian retkivalikoimaan ja lomavinkkeihin.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Sunny Beachin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Sunny Beachille 

Suorat lennot Burgasiin, Sunny Beachille ja Sozopoliin Helsingistä. 

Lue lisää täältä >

Kartta

Varaa matkasi Bulgariaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Bulgaria

Ostosretki Burgasiin

Sunny Beach, Nessebar & Sozopol

Retkellä suuntaamme Bulgarian neljänneksi suurimpaan kaupunkiin Burgasiin, sekä sen suurimpiin ostoskeskuksiin. Täällä voimme tehdä tuliaisostokset sekä erilaisia löytöjä.

Retken aluksi suuntaamme Burgasin ensimmäiseen ostoskeskukseen, Plazaan. Sieltä löytyy paljon meillekkin tuttuja merkkiliikkeitä, joita yhteensä ostoskeskuksessa on yli 100. Ostosten välillä voi vaikka hengähtää kahville.

Plazan jälkeen jatkamme suurempaan ostoskeskukseen, Galleriaan. Ostoksien välissä on myös hyvä pysähtyä kahvittelemaan tai syömään lounasta.

Tuliaisostosten teko ja vaatekaapin uusiminen kannattaa hoitaa juuri Burgasissa. Toisin kuin loma-alueella, on Burgasissa tarjolla hyvälaatuisia merkkejä edullisin hinnoin. Pienempi veroaste että Euroopan yksi edullisimmista hintatasoista tekevät Bulgariasta varteenotettavan ostoskohteen meille suomalaisille.

Retkipäivä: perjantai
Hinta: 22 €/11 € (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: Mukana Matkavekan opas 
Matkan kesto: lähtö noin klo 9:30 

Retki varataan Matkavekan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä. Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Meriretket

Sunny Beach & Nessebar

Hauska päivä merellä! Sis.juomat, lounaan ja kuljetukset Nessebarin satamaan. Hinta 34 €/17 €

Laivaristeily Sozopoliin

Sis.lounaan, juomat ja kuljetukset Nessebarin satamaan. Hinta 40 €/20 €

Auringonlaskuristely illalla 26 €/13 €

Jeeppisafari

Sunny Beach & Nessebar

Vietä vauhdikas ja unohtumaton päivä jeeppisafarilla. Avojeepin kyytiin hypätään aamulla ja retki suuntaa läheisiin maalaiskyliin. Päivän aikana näet aitoa Bulgariaa mm. auringonkukkapeltoja, maatiloja, lampaita ja vuohilaumoja paimenineen. Retkellä pysähdytään maaseutukylässä maistelemaan kotitekoista bulgarian jogurttia ja maukasta juustopiirasta, banitsaa. Retki jatkuu vaihtelevissa vuoristomaisemissa ja nousemme jopa 600 metriin. Näköalapaikalta ihastellaan rannikkomaisemia. Retken hintaan sisältyvää lounasta nautitaan paikallisessa ravintolassa eli mexanassa. Pääset myös tutustumaan vanhaan perinteeseen rakijan valmistukseen ja tietysti maistamaan tätä paikallista hedelmä viinaa. Paluu hotelleille on noin klo 15.  Retkellä on mukana englanninkielinen opas. Hauska päivä sopii koko perheelle!

Retkipäivä: joka päivä - varaathan paikkasi oppailtasi ajoissa.    
Hinta: 40 €/20 € (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: hintaan sisältyy välipala ja lounas virvoitusjuoman, veden ja oluen kera. 
Retkelle lähdetään:  noin klo 10:00    

Retki varataan Matkavekan oppaalta kohteessa ja maksetaan käteisellä. Retkipäivä ja retkihinnat sitoumuksetta.

Bulgarialainen illanvietto

Sunny Beach

Retkipäivä: joka ilta
Hinta: 26 €/18 € (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: sis. neljän ruokalajin illallisen ja viini, vesi
Retkelle lähdetään: noin klo 18:00

Sozopol

Retkipäivä: joka ilta
Hinta: 36 €/23 € (lapset 2-11 -vuotiaat)
Hintaan sisältyy: tutustuminenNessebariin ja illanvietto
Retkelle lähdetään: Sozopolista noin klo 15:00

Hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Bulgariassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. On hyvä huomata, että ravintoloissa on käytäntönä tuoda lasku erikseen ensin juomista ja ruokailun päätteeksi toinen lasku, jossa on juomat ja ruoka yhdessä. Huomioi tämä ettet maksa juomia kahteen kertaan. Noin 10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä.

Jännite
230 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Ruoka ja juoma
Bulgarialaisen keittiön antimet ovat maistuvia ja huokeita; tarjontaa riittää paikallisista kansainvälisiin ravintoloihin. Ravintoloiden standardit ja ruokalistat vaihtelevat paljon, mutta hyviä vinkkejä saat matkaoppailtamme. Hyvän päivällisen saa jo noin 13 eurolla. 

Sää
Bulgariassa voi kesäaikaan nauttia lähes poikkeuksetta loistavasta lomasäästä. Tyypillinen lämpötila on 26–30 astetta, ja veden lämpötila lomakohteessa on yli 20 astetta kesäkuusta syyskuuhun.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
n. 84 % ortodokseja, n. 12 % muslimeja

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Bulgarian leva (BGN)