Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Matkat Nessebar - Bulgaria | Varaa Matkavekasta

  Nessebar

Tietoa Nessebarista

Varaa Matkavekan matka Nessebariin

Matkat kohteeseen Nessebar - Bulgaria

Bulgarian Nessebar sopii sinulle, joka kaipaat aurinkoista kesälomaa, mutta haluat siltä myös muuta kuin pelkkää joutenoloa. Nessebarissa pääset ihastelemaan viehättävää vanhaakaupunkia ja nauttimaan kulttuurista. Kaiken kruunaa edullinen hintataso, hyvä ruoka ja viini. Nessebar hurmaa!

Unescon suojelema Nessebarin vanhakaupunki

Nessebarin vanhakaupunki sijaitsee kapealla, kallioisella niemekkeellä, jonka yhdistää mantereen puoleiseen uudempaan kaupunginosaan kapea kannas. Matkavekan hotelli St Nikola sijaitsee juuri täällä vanhassakaupungissa, joten voit viettää ainutlaatuisen loman ihastuttavassa ympäristössä. Euroopan vanhimpiin kaupunkeihin lukeutuva Nessebar valittiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1983.

Nessebarin rikkaan historian aistii kapeilla mukulakivikaduilla kulkiessaan. Vanha kaupunginosa on ollut muurien ympäröimä ja edelleen sinne saavutaan muinaisen linnoitusportin kautta. 1800-luvun puutalot ihastuttavine sisäpihoineen, varhaiskristilliset basilikat, keskiaikaiset kirkot ja vanhan kalastajakylän ilmapiiri tekevät Nessebarin tunnelmasta ainutlaatuisen.

Nessebarin rannat ja nähtävyydet

Nessebarin kaksi siistiä hiekkarantaa sijaitsevat kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Nessebarissa on myös vesipuisto Aqua Paradise. Suuri ja suosittu Sunny Beachin ranta on kilometrien pituinen ja sinne pääset halutessasi paikallisbussin kyydillä. Sunny Beachiltä löydät enemmän palveluita ja aktiviteetteja. Nessebarin suosituimpia nähtävyyksiä ovat vanhan kaupungin muurit ja kirkot sekä arkeologinen museo. 

Kalaravintoloita ja kahviloita

Nessebarissa on paljon kahviloita ja ravintoloita. Esimerkiksi Mitropolian raunioita ympäröivä tori on erinomainen paikka aloittaa illanvietto. Monet matkailijat jatkavat sitten Roussalkaa ja Tsar Ivan Assenia pitkin kohti niemimaan eteläkärkeä. Täällä ruokalistoilla on aina tuoretta kalaa ja Mustanmeren ylle avautuvat upeat maisemat. Yöelämää haikailevien kannattaa suunnata nimenomaan Sunny Beachille.

Koe edullinen Bulgaria

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Sunny Beachin sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Aja, pysähdy ja koe - kuten haluat.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Varaa lento+hotelli-lomapaketti Sunny Beachille

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-lomapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkapakettilain turva lomallasi
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7
 • 9
 • 14

Kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Bulgaria

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Bulgariassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. On hyvä huomata, että ravintoloissa on käytäntönä tuoda lasku erikseen ensin juomista ja ruokailun päätteeksi toinen lasku, jossa on juomat ja ruoka yhdessä. Huomioi tämä ettet maksa juomia kahteen kertaan. Noin 10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä.

Jännite
230 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Ruoka ja juoma
Bulgarialaisen keittiön antimet ovat maistuvia ja huokeita; tarjontaa riittää paikallisista kansainvälisiin ravintoloihin. Ravintoloiden standardit ja ruokalistat vaihtelevat paljon, mutta hyviä vinkkejä saat matkaoppailtamme. Hyvän päivällisen saa jo noin 13 eurolla. 

Sää
Bulgariassa voi kesäaikaan nauttia lähes poikkeuksetta loistavasta lomasäästä. Tyypillinen lämpötila on 26–30 astetta, ja veden lämpötila lomakohteessa on yli 20 astetta kesäkuusta syyskuuhun.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
n. 84 % ortodokseja, n. 12 % muslimeja

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Bulgarian leva (BGN)