Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
  • Sunny Beach - Bulgaria

    Sunny Beach

Auringonpalvojien Sunny Beach

Sunny Beach

Kahdeksan kilometriä pitkällä hiekkarannalla, Nessebarin keskiaikaisen kaupungin naapurissa on Bulgarian suurin lomakohde, aurinkoa ja aktiviteetteja tarjoava Sunny Beach.

Mustanmeren rannikko on kuin luotu joutilaaseen lomaelämään. Aurinko paistaa, hulppeaa rantaviivaa riittää silmänkantamattomiin ja uimavesi on puhdasta. Sunny Beachiltä löytyvät kaikki palvelut, mitä hemmottelunhaluinen lomailija osaa vain keksiä. Hyvät harrastusmahdollisuudet sekä mahtava ravintolatarjonta, paikalliset laatuviinit ja kukkarolle lempeät hinnat saavat yhä useamman suuntaamaan lomallaan Sunny Beachin hiekkadyyneille. Kulttuurinjanonsa voi tyydyttää läheisessä Nessebarin kaupungissa.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Ostosretki Burgasiin

Retkellä suuntaamme Bulgarian neljänneksi suurimpaan kaupunkiin Burgasiin, sekä sen suurimpiin ostoskeskuksiin. Täällä voimme tehdä tuliaisostokset sekä erilaisia löytöjä. Retken aluksi suuntaamme Burgasin ensimmäiseen ostoskeskukseen, Plazaan. Sieltä löytyy paljon meillekin tuttuja merkkiliikkeitä, joita yhteensä ostoskeskuksessa on yli 100. Ostosten välillä voi vaikka hengähtää kahville.

Plazan jälkeen jatkamme suurempaan ostoskeskukseen, Galleriaan. Lomamatkojen retkellä saat myös alennuskortin Gallerian moniin liikkeisiin. Tuliaisostosten teko ja vaatekaapin uusiminen kannattaa hoitaa juuri Burgasissa. Toisin kuin loma-alueella, on Burgasissa tarjolla hyvälaatuisia merkkejä edullisin hinnoin. Pienempi veroaste että Euroopan yksi edullisimmista hintatasoista tekevät Bulgariasta varteenotettavan ostoskohteen meille suomalaisille.

Bulgarialla on pitkät perinteet viininviljelymaana ja onneksemme läheinen Pomorien-kaupunki on tunnettua viininviljelyaluetta. Tutustumme viininviljelyn saloihin sekä paikallisiin viineihin. Mitä eri merkinnät viinipullojen kyljessä merkitsevätkään? Burgasista ajelemme Via Pontican -viinitilalle. Täällä pääsemme tutustumaan paikalliseen viinikellariin ja kierroksen jälkeen on aika maistella eri rypälelajikkeista valmistettuja viinejä. Viinien kera maistuvat paikalliset juustot ja leikkeleet. Pääsemme myös maistamaan tilan omaa brandya. Retken päätteeksi meillä on mahdollisuus myös tuliaisostoksiin viinitilan omasta viinimyymälästä.

Retkellä on mukana Lomamatkojen opas. Hinta 30 €/ 15 € 2-14-vuotiaat, sis. viinit.

Kansainvälisiä retkiä

Voit osallistua myös kansainvälisiille retkille, joista saat lisätietoa oppaaltamme. Opastuskielenä on yleensä englanti, mutta myös esimerkiksi saksan- ja venäjänkielisiä retkiä järjestetään. Kansainväliset retket lähtevät Tšerno more -aukiolta (keskusaukio). Esimerkkejä retkitarjonnasta:

Varna Mustanmeren timantti
34 € / 17 €
Maan suurimpiin kaupunkeihin lukeutuva Varna on tunnettu kulttuuri- ja opiskelijakaupunki. Mustanmeren rannikon pohjoisosaan suuntaava retki tutustuttaa tähän viehättävään suurkaupunkiin sekä sen lähellä olevaan Aladjan luostariin. Matkalla ylitetään Balkanvuoristo, joka halkoo Bulgariaa itä-länsi-suunnassa. Retken ensimmäinen pysähdys on kallioon louhitulla Aladjan luostarilla. Luostarin kerrotaan olevan peräisin 12001300-luvuilta, mutta erakkomunkkien tiedetään pitäneen kallioseinämissä olevia kalkkikiviluolia luostarinaan jo 300-luvulla. Munkit asuttivat luostaria aina 1600- tai 1700-luvulle asti, mutta nykyisin se toimii suosittuna matkailukohteena. Aladja-nimensä luostari on saanut luultavasti värikkäistä maalauksistaan, sillä sana merkitsee kirjavaa. Varnan keskustassa nautitun lounaan jälkeen jää vapaa-aikaa ostosten tekoon ja omatoimiseen kaupungin katseluun. Vapaa-ajallaan voi vaikkapa vierailla Varnan Neitsyt Marialle pyhitetyssä katedraalissa, joka on Bulgarian toiseksi suurin.

Muita retkiä:
Istanbul tutuksi, Bysantin taikaa ja tunnelmaa 2 päivän retki 100 €/50 € (passi mukaan)

Bulgarialainen illanvietto 42 € / 21 €
Veliko Tarnovo ja Arbanassi 63 € / 31 €
Kazanlakin Ruusulaakso 58 € / 29 €
Sofia ja Rilan luostari 2 pv 115 € / 58 € sis. ruokailut

Lähtökentät

Norwegian

Lähdöt Helsingistä

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Norwegian Air
Lähtöpäivät 2017
Lauantailento
Helsinki-Vantaa 3.6. - 29.7.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).

Hyvä tietää:  Norwegian

Jaa tämä sivu sähköpostitse