Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Lomamatkat Varnan kultahietikolle | Matkavekka

    Varna

Varnan Kultahietikko matkakohteena

Matkat Kultahietikolle | Matkavekka

Kultahietikko lomakohteena

Kultahietikko sijaitsee Bulgariassa Mustanmeren rannalla.Kultahietikko on erityisen tunnettu pitkästä hiekkarannastaan, jota on usein kutsuttu yhdeksi Euroopan hienoimmista rannoista. Kultahietikolta löytyy paljon hyviä hotelleja ja mukavia aktiviteetteja. Tunnelma on viihtyisä, ilmasto miellyttävä ja hintataso kohtuullinen.

Kultahietikko sopii kaikille

Kultahietikko on erinomainen kohde erityisesti perheille. Vie perheen pienimmät polskimaan Aquapolis-vesipuistoon tai viihtymään alueen monissa leikkipuistoissa. Ranta on lapsiperheille ihanteellinen - loivasti syvenevä ja siisti.

Toisaalta Kultahietikolla viihtyvät myös kaveriporukat ja pariskunnat. Varnan kaupunki on aktiiivinen lomanvieton keskus, joka tarjoaa paljon ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Varna on etenkin keskikesällä tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään. Mustanmeren rannikolla sijaitsee myös Nessebar, joka on kuuluisa historiallisista nähtävyyksistään, erityisesti upeista keskiaikaisista kirkoista. Nessebar on erinomainen kohde päiväretkelle.

Tekemistä Kultahietikolla 

Kultahietikko kilpailee ehdottomasti Sunny Beachin kanssa Bulgarian parhaan rantakohteen tittelistä. Täällä voi toki tehdä muutakin. Aktiiviset lomailijat voivat vesiurheilun lisäksi harrastaa Kultahietikolla esimerkiksi pyöräilyä ja patikointia läheisessä luonnonpuistossa. Kun nälkä yllättää, voi pistäytyä jossakin rantaa seurailevan kävelykadun lukemattomista ruokakojuista tai ravintoloista. Päivän päätteeksi löytyy iloisen ilmapiirin baareja ja pubeja, ja yökiitäjät voivat nauttia kansainvälisessä seurassa aina pikkutunneille saakka.

Kultahietikon kaunis luonto

Upean hiekkarannan lisäksi Varnan alue tarjoaa muitakin henkeäsalpaavia luontoelämyksiä. Hiekkarannan ympärillä kohovat kauniit, vihreät rinteet ja merivesi on kristallinkirkasta. Voit tehdä kävelyretkiä mukavan mäkisessä maastossa tai ihailla maisemia veneretkeltä tai jeep-safarilta käsin. Alueen pohjoispuolella sijaitsee kaunis Kap Kaliakra, jossa pääset ihailemaan maisemia 70 metrin korkuiselta vuorenrinteeltä käsin. Kultahietikon tuntumassa sijaitsee myös Zlatni Piasatsin luonnonpuisto, joka julistettiin suojelualueeksi vuonna 1943. Luonnonpuisto on yli yhdeksän neliökilometrin kokoinen suojelualue, jossa voi tutustua Bulgarian kasvistoon ja eläimistöön.

Koe viihtyisä Varnan Kultahietikko

Matkavekka-lomapaketti

Koe aurinkoinen ja edullinen Varnan Kultahietikko.

Tutustu ja varaa >

Lento+hotelli Varna

Lento+hotelli-lomapaketit Varnan Kultahietikolle!

Tutustu ja varaa täältä >

Golf 

Valmiit golfpaketit Bulgariaan.

Lue lisää täältä >

Sää Varnan Kultahietikko

Katso Kultahietikon sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Tutustu ja varaa matka Kultahietikolle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Varnan Kultahietikko

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Bulgaria - hyvä tietää

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja Lento+hotelli-lomapaketeilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Bulgariassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. On hyvä huomata, että ravintoloissa on käytäntönä tuoda lasku erikseen ensin juomista ja ruokailun päätteeksi toinen lasku, jossa on juomat ja ruoka yhdessä. Huomioi tämä ettet maksa juomia kahteen kertaan. Noin 10 % laskun loppusummasta on sopiva määrä.

Jännite
230 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Greece. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Ruoka ja juoma
Bulgarialaisen keittiön antimet ovat maistuvia ja huokeita; tarjontaa riittää paikallisista kansainvälisiin ravintoloihin. Ravintoloiden standardit ja ruokalistat vaihtelevat paljon, mutta hyviä vinkkejä saat matkaoppailtamme. Hyvän päivällisen saa jo noin 13 eurolla. 

Sää
Bulgariassa voi kesäaikaan nauttia lähes poikkeuksetta loistavasta lomasäästä. Tyypillinen lämpötila on 26–30 astetta, ja veden lämpötila lomakohteessa on yli 20 astetta kesäkuusta syyskuuhun.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
n. 84 % ortodokseja, n. 12 % muslimeja

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Bulgarian leva (BGN)